Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Modowanie Czesciami Sanwy
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Hardware
kowal
Moge zmodowac komus sticka czesciami Sanwy. Mam kilka kompletow JLF+mountplante, octagonal (Sticki sa tylko czerwone balltopy) plus przyciski. Dostepne kolory przyciskow czerwony, zołty, niebieski, zielony, biały.
wiec jak ktos ma starego hebla od DC czy Namco to moge go raz dwa przerobic na towar najwyzszej klasy.
NemoKOF
Sorry kowal, ze sie podepne pod temat, ale mam pytanie do moderatorow:

CZY KTOS USUNAL MOJ TEMAT ZE SPRZEDAZA STICKA HORI DO XBOXA??
GLC
QUOTE(NemoKOF @ 3 03 2006, 22:00) *

Sorry kowal, ze sie podepne pod temat, ale mam pytanie do moderatorow:

CZY KTOS USUNAL MOJ TEMAT ZE SPRZEDAZA STICKA HORI DO XBOXA??

Z tego co widzę, to ten temat w Pchlim Targu wylądował...
C1REX
Będziesz miał ciężko kowal znaleść chętnego w Polsce.

1. Ludzi często nie stać.
2. Nieliczni grają na stickach turniejowo.
3. Jak już grają, to często starcza im Hori/Agatec od DC/Namco.

Sprzedać coś za granicę też nie jest proste, bo Ty możesz z Polski płacić przez pay pal, ale inni Tobie jeszcze nie.
NemoKOF
To sie zgadza niestety confused.gif A tak jako ciekawostka powiem ze stick "Namco" jest w calosci robiony przez Hori biggrin.gif natomiast stick od DC robila firma Agetec nie Agatec.

I jeszcze jedna sprawa, miesci sie galka Sanwy do Namco w ogole? On jest baaaardzo niski przeciez confused.gif Seimitsu nie zmiesci sie na 100%.
GLC
QUOTE(NemoKOF @ 5 03 2006, 23:34) *

I jeszcze jedna sprawa, miesci sie galka Sanwy do Namco w ogole? On jest baaaardzo niski przeciez confused.gif Seimitsu nie zmiesci sie na 100%.

Sanwa się mieści, widziałem kilka takich sticków.
kowal
http://img.photobucket.com/albums/v450/Arc...wa-internal.jpg
Wejdzie na styk ale sie zmiesci. Swoja droga co by nie mowic to samo pudło od Namco Sticka było chyba najlepsze. Pod katem, małe, niskie, metal na gorze, ideał.
W namco był chyba stary model sanwy dzis sanwa wyglada zupełnie inaczej niz wtedy ale w przeszłosci mieli rozne modele moze w tym sticku guzik były tylko sanwy bo joya nawet do starszych modeli nie ejst podobny.
http://www.hardmvs.com/images/reviews/sanw...3Restrictor.jpg
edit: troche dupa najwyrazniej jednak sie nie miesci i tzreba sie pobawic troche
http://www.arcadestickmonk.com/asm-namco-sanwa-mod.html
najlepiej zmierzyc stick ma z mountplante 3,7cm

ale gdzies była strona jak koles zmodował 2 Namco sticki Flashem i nic nie piłował o ile pamietam włozył normalnie 2 joye od Himury bez zbednego pieprzenia ci kolesie chyba za bardzo kombinuja.
C1REX
Z tego co wiem, to nawet sticki od DC trzeba było piłować, bo jest tam specyficzyczna platforma przystosowana pod umieszczonego tam sticka.

BTW: Ta sanwa jest niesamowicie podobna od części ze sticka od DC, ale kilka klas lepsza : )
NemoKOF
W agetecach trzeba usunac plastikowy kwadrat dookola miejsca na galke, ale to mozna zrobic w prosty sposob, mlotek i srubokret i sie miesci bez problemu.

Kolesie z arcadestickmonk montuja to galke w plastiku jeszcze, ja bym ten plastik wycial i zrobil dziury w metalu bezposrednio, skoro sie prawie miesci z plastikiem to z metalem tylko powinno byc wszystko ok.

Wbrew pozorom wszystki te japonskie galki sa do siebie podobne, ale te od DC nie sa tak dobre jak sanwa czy seimitsu. Jest tam kilka zlych pomyslow, jest np metalowa podkladka ktore potrafi zablokowac cala galke podczas grania confused.gif Poza tym szybko sie "wyciera", masz kolanko w ktory jest osadzony plastikowy element ktory jest po prostu za duzy. Nawet jak galke nasmarujesz czyms to po 2-3 tygodniach grania trzeba ja smarowac ponownie, w Sanwach czy Seimitsu wytarczy raz.

BTW dla mnie najlepsza skrzynka to ta od DC, jest wieksza ale wchodzi seimitsu a ja jestem po prostu fanem tych galek, nie lubie sanwy biggrin.gif
C1REX
Ta metalowa podkładka w stickach od DC to koszmar. Ja w swoich je wywaliłem.
Wyciąłem takiego samego rozmiaru kółka z plastikowego opakowania (np. po padach) i przykleiłem na stałe.

Metalowego kółka nie da się dobrze przykleić. Po pewnym czasie każdy klej to puści.
Ukyo_Tachibana
Kowal jaki bedzie koszt takiej modyfikacji mam Pudlo DC Powiedzmy chce Sanwe galeczke i Guziczki oraz Plytke z PSX-a i Kabelek pod PS2 ?? napisz mi :>
kowal
sprawdz PM
Tenshi:)
Ja mam tylko pytanie: jak skrócić trzonek w gałce sanwa? Tak kowal, o Twoim dziele mówię. smile.gif Jest zdecydowanie za długi, a chciałabym to zrobić własnoręcznie aby zaoszczędzić trochę pieniędzy.

Chcę go skrócić do takich rozmiarów jak w stick'u Saulabi:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-zl-49-en-70-22b8.html

Pytanie brzmi: o ile centymetrów muszę skrócić, i jakimi narzędziami? Próbowałam odkręcić battopa i za nic mi to wie wyszło, tak na marginesie... confused.gif
NemoKOF
Z ciekawosci - skad wiesz jaka tam jest dlugosc?
Tenshi:)
Bo wiem, że mam taką samą końcówkę, a każdy mający trochę wyobraźni przestrzennej stwierdzi, że moja (wystająca ponad obudowę) część gałki jest dłuższa. Pytam tylko kowala bo on wie, jak długi jest mój trzonek i być może zna specyfikację gałki w saulabi.

Zresztą, podobno skracając drążek zwiększę trochę angaż. Najbardziej interesuje mnie jak/czym to mogę zrobić i jak odkręcić battopa, z resztą sobie poradzę.
NemoKOF
Rozumiem, ale to ze wystaje bardziej nie oznacza ze jest krotszy (moze wieksza czesc siedziec pod gorna pokrywa, tak jest jak masz np drewniana pokrywke).

Na stronie kowala jest chyba recenzja Saulabi i moze sa tam wymiary.

Sorry ze sie wcinam w ogole smile.gif Moje pytanie nie bylo w zadnej mierze podyktowane zlosliwoscia tongue.gif
kowal
na spodzie drazka (od strony actuatora i podstawki) jest frez pod srobokret wkłada sie go tam i go blokuje a druga reka odkrecał gałke powinan zejsc

w saulabi faktycznie gała wsytaje dosc nisko jak na battopa shafta gołego jest jakis 1cm. amerykanskie i japonskie maja to o wiele wyzej 2-3cm.

haha w sumie ten temat cały jest nieaktualny od dawna i proponowałbym go zamknac bo moze w bład wprowadzac dostałem privy w jego sprawie.
ostatnie 5 postow mozna by przeniesc tutaj
a to prosiłbym zamknac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.