Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przysięga
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
airfx
Jeśli kochacie takie filmy jak Przyczajony tygrys ukryty smok czy Dom latajacych sztyletów to jest to czego wam trzeba, piękna baśń utrzymana w klimatach starożytnych Chin. Dośc ciekawe że przy produkcji tego filmu współpracowały 4 kraje : Chiny , Hongkong , Japonia , Korea Południowa. Świetne zdjecia, piękne krajobrazy, niesamowite efekty specjalne i oszałamiający dźwięk (szczególnie przy dobrym kinie domowym). Historia jest w naprawdę piekny sposób pokazana i mnie osobiście wgniotło w fotel i tylko niekiedy przecierałem oczy po prostu cos niesamowitego. Niektórzy mogą tego filmu nieprzelknąć przez calkowite oderwannie od realności tzn. latanie, kilometrowe skoki, bieganie w mgnieniu oka i inne rzeczy które wyglądają delikatnie mówić nierealnie no ale to jest baśń i nie oto tutaj chodzi a film doprawdy jest przepiękny.
bobby
Ostrzegam przed tym gow**m!
Najdrozsza chinska produkcja ostatnich lat i najwieksze rozczarowanie dekady. Poczawszy od fabuly, poprzez aktorstwo i na wykonaniu konczac - to szmira jakich malo. 'Efekty specjalne' na zenujacym poziomie, kostiumy to smiech na sali - jaskrawe szmaty i sciery, peruki z mopow itd.
Walki praktycznie nie istnieja, zamiast tego sa jakies poke-poke drewnianymi kijkami. Ja nie wiem jak to mozna bylo na trzezwo ogladac, ale mi sie jakos udalo. Sam nie wiem juz jak.
Nie polecam! Ogladac na wlasna odpowiedzialnosc.
tk
dobra a teraz powiedz czy podobało ci sie hero czy przyczajony tygrys bo nie wiem czy ufać tej opini wink.gif
bobby
Oczywiscie, ze tak! Uwielbiam te dwa filmy (Hero moze minimalnie bardziej). Zestawianie 'The Promise' z tymi dwoma plus z 'House of the Flying Daggers' to jakies nieporozumienie (lagodnie okreslajac). To moze zrobic tylko ktos, kto kompletnie nie rozroznia dziela od tandetnego kiczu.
Jeszcze raz ostrzegam: szkoda nerwow na tego gniota!
marzzz
bobby chyba zartujesz ?? film jest za(pipi)isty,no i ta muzyka !
ion
a kad ten film macie nigdzie go nie moge znalesc
banny
z kina?

Człowieku, jest tyle sposobów by obejrzeć ten film, istnieją jeszcvze inne źródła, a nie tlyko net wink.gif

Film prędzej czy później obejrze, choć nie podobał mi się przyczajony tygry ... , a hero nie widziałem.

pozdr.
Dante
filmik całkiem niezły ale hero jest i tak lepszy i to on jest musem dla fanów azjatyckiego kina
ogqozo
Dla mnie ten film jest dużo poniżej Wo Hu Cang Long i Hero. Jest nudny, i w ogóle nie widziałem gorszego dzieła tego reżysera. O nic w nim nie chodzi, rozwiązania plastyczne może i są ciekawe, ale niespecjalnie robią wrażenie, ot, taka sztuka dla sztuki. Wielki zawód.
ion
no fiilm to taka - 7 ale dla fana tygrysa hero i domu latajacych sztyletow pozycha must wacht tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.