Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Syriana
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Yacek
Ogladal to ktos juz ? Jakie wrazenia ?
airfx
No film jak najbardziej wporządku. Pokazuje jakimi metodami posługuje się ameryka, daje to do myślenia. Film zgrabnie nakręcony z początku mialem wrażenie lekkiego haosu ale później wszystko ładnie się poskładało do kupy. Świetne kino polecam!!!
aux
Zgadzam się z przedmówcą. Film bardzo dobry, choć moim zdaniem za krótki jak na tak ciężką i ciekawą tematykę. Z początku wszystko jest pogmatwane, ale później układa się w logiczną całość, a końcówka jest bardzo gorzka i czytelna dla wszystkich. Genialna jest scena gdy zdradzony przez swój kraj agent chce uratować księcia którego amerykanie chcą zabić. Fajna jest też pochwała korupcji, jedna z postaci mówi że dzięki korupcji to wszystko jeszcze się trzyma i daje się opanować. Film zdecydowanie warto obejrzeć.

Nie skumałem tylko tej sceny w basenie, czy to dziecko poraził prąd i kto za tym stał.
Yacek
Dzieki idioto za spojlery.
Dzujo
Nie skumałem tylko tej sceny w basenie, czy to dziecko poraził prąd i kto za tym stał.

Spojler Tak to był prąd, to był wypadek (scena z pilotem - poszły światła. Właśnie dlatego Emir zaprosił Damona do siebie. Bo miał wyrzuty sumienia.

Film jest bez wąptpienia b. dobry (częsciowo bazuje na pamiętnikach prawdziego agenta CIA - Robert Baera). Natomiast jest film jest trochę za krótki, ażeby zmieścić wszystkie wątki.

Clooney jest nominowany do OScara za swoją rolę.

A Syriana” to termin odnoszący się do stosunków między Libanem a Syrią (ten pierwszy przez lata był praktycznym wasalem Syrii).
Diabeu
QUOTE(Yacek @ 5 03 2006, 13:55) *

luzik Stachu, warna dostałhyh.gif
aux
QUOTE(_Diabeu_ @ 13 03 2006, 11:45) *

QUOTE(Yacek @ 5 03 2006, 13:55) *

luzik Stachu, warna dostałhyh.gif

No super, nie ma co ! Koleś mnie obraził i nic, a mnie jeszcze warna dałeś. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak serdecznie podziękować.

Dzięki idioto za warna i 20%. Nie dosść że idiota to jeszcze liczyć nie umie. No, to tyle chciałem powiedzieć. Pozdrowienia dla wszystkich.
Diabeu
buehehhehehe, weź może przeczytaj regulamin a potem szczekaj, bo wrażenia nie robisz tu na nikim takimi textami
aux
Wrażenie nie chcę na nikim robić, chcę tylko sprawiedliwości choć z góry wiem że to fikcja. Regulamin znam i wiem że złamałem podregulamin tego działu, nie umieszczając widocznego ostrzeżenia o spoilerach. Jednakże ja złamałem jeden punkt, a pan Yacek aż trzy:

1. Zabronione jest poniżanie oraz obrażanie innych osób, pamiętaj, ze to co jest dobrym żartem dla Ciebie niekoniecznie musi być zabawne dla kogoś innego.

2. Należy unikać używania słów i zwrotów uznawanych potocznie za wulgarne bądź obraźliwe.

3. Należy unikać postów nie wnoszących nic do dyskusji. Jeśli chcesz tylko komuś przytaknąć, to lepiej nic nie pisz.

Jednak pan Yacek ma dużo większy staż niż ja na tym forum, dodatkowo ma jakiś tam specjalny status i pewnie jest znajomym wielce szanownego pana Diabeu, więc logiczne że musi oberwać ktoś inny czyli ja.

Ja wiem że nie wygram z tobą i cała ta pyskówka nie ma sensu, ale przynajmniej wyjaśnimy sobie co i jak.
Pavlus
QUOTE(aux @ 13 03 2006, 16:14) *

Wrażenie nie chcę na nikim robić, chcę tylko sprawiedliwości choć z góry wiem że to fikcja. Regulamin znam i wiem że złamałem podregulamin tego działu, nie umieszczając widocznego ostrzeżenia o spoilerach. Jednakże ja złamałem jeden punkt, a pan Yacek aż trzy:

1. Zabronione jest poniżanie oraz obrażanie innych osób, pamiętaj, ze to co jest dobrym żartem dla Ciebie niekoniecznie musi być zabawne dla kogoś innego.

2. Należy unikać używania słów i zwrotów uznawanych potocznie za wulgarne bądź obraźliwe.

3. Należy unikać postów nie wnoszących nic do dyskusji. Jeśli chcesz tylko komuś przytaknąć, to lepiej nic nie pisz.

Jednak pan Yacek ma dużo większy staż niż ja na tym forum, dodatkowo ma jakiś tam specjalny status i pewnie jest znajomym wielce szanownego pana Diabeu, więc logiczne że musi oberwać ktoś inny czyli ja.

Ja wiem że nie wygram z tobą i cała ta pyskówka nie ma sensu, ale przynajmniej wyjaśnimy sobie co i jak.

To wyjasniajcie sobie na privie, poza tym jak inaczej okreslic kogos kto ci zepsuje caly film jednym zdaniem, jak nie idiota? smile.gif
Diabeu
no i super aux, warn zniknie po kilku dniach jak nie zauważę kolejnego spoila twego autorstwa

więc nie ma po co się unosić

a z Yackiem to nawet wódkę piłem, takie my kamraty icon_wink.gif
Yacek
I nawet film krecilismy ze mna w roli glownej, a co, takie my funfle jestesmy dobre ;*

Film obejrzalem. 9/10 jak dla mnie, kawal dobrej roboty, clooneya wycharakteryzowali tak ze na poczatku go nie poznalem. Z poczatku moze troche chaotycznie, kilka rozncyh watkow sie przeplata ale idzie skumac. Lalusiowaty murzynek karierowicz tez dal rade. Przesluchanie powala. Naprawde dobry film, polecam.
Pan S.
moze i temat filmu wazny, ale opowiedziany w tak nudny sposob, ze nawet 2 kawy wypite przed seansem nie uchronily mnie przed kilkoma drzemkami. nuda niesamowita.
Batman
QUOTE(Pan S. @ 27 03 2006, 01:01) *

moze i temat filmu wazny, ale opowiedziany w tak nudny sposob, ze nawet 2 kawy wypite przed seansem nie uchronily mnie przed kilkoma drzemkami. nuda niesamowita.

Mnie ten film bardzo wciagnal, ale rozumiem Twoja reakcje. Osoby lubiace taki klimaty, siedzace w temacie jako tako ten obraz zainteresuje, z kolei innych (tak jak Ciebie) zupelnie znuzy. Syriana naprawde mocno mnie zdziwila tym jak bardzo odbiega ona od hamerykanskiego standardu filmowego. To dobrze ze ktos potrafi robic ambitne filmy o trudnej tematyce z takimi aktorami jak Clooney czy Damon. 9/10 jak dla mnie.
Pan S.
ano.
szkoda, ze film nie jest opowiedziany ciekawiej, wtedy by zaciekawil wiecej ludzi tym tematem, a tak to tylko odpycha (przynajmniej nie). ale nie mowie, ze film jest zly, wiele rzeczy w nim zasluguje na uznanie, w tym gra aktorow, zdjecia, oraz sam schemat filmu - kilka na pierwszy rzut oka odleglych od siebie historii, ktore powoli zaczynaja sie przeplatac, zeby pozniej wpasc w kolizje, tylko w tych historiach latwo sie pogubic a pozniej juz ciezko dojsc ocotutajbiega.
safferon
QUOTE(Dzujo @ 5 03 2006, 18:49) *

Spojler Właśnie dlatego Emir zaprosił Damona do siebie. Bo miał wyrzuty sumienia.

buehehehhe, oczywiscie, a na dodatek do konca zycia dreczyly go po tym koszmary ;F

enylej - wreszcie sobie filmidlo to ogladnalem, swietny kawal kina wojnabizneswojnabizneswywiadroparoparopa mehehehe, beszczelnie piekne icon_twisted.gif
ghost.
Dobry film, ale przyznam, że zeby wyciagnac z niego kwintesencje smaku, trzeba siedziec troche w temacie, niemniej jednak, kapitalna fabuła i muzyka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.