Ludziska sluchajcie. Chce sobie kupic aparat cyfrowy, a poniewaz nie jestem znawca tematu (ale z drugiej strony daleko mi do laika) to prosze o podanie mi jakis wartych uwagi aparatow. W piatek bede we wroclawskim Media Markcie, maksymalna cena to 1500 zl, nie chce jakis kosmosow, tylko aparat do robienia zdjec amatorsko dla siebie i rodzinki. Ja osobiscie upatrzylem sobie Sony P200 i wydaje sie byc spoko sprzetem (pochlebne opinie w serwisach) ale moze znacie cos lepszego?
Minolta Z2, dorwiesz ja na bank w tej cenie.
ja mam canona powershot A95. spokojnie zmieścisz się w cenie a naprawde warto.
Canon PowerShot S1
cena z kartą 1gb, pokrowcami i innymi akcesoriami(akumulatorki itp) nie przekroczy 1400zł
Canon A95 jest super.A teraz, jak wyszedł następca kosztuje pewnie grosze.Mam go i polecam!
Canon A95... polecam. W zupełności wystarcza na domowy użytek.
Jeszcze jedno pytanko mi sie przypomnialo: lepiej jak aparat jest zasilany bateriami AA czy tez lepsza jest bateria litowo-jonowa (lub litowa)? Bo raz slysze tak, a raz inaczej. Czy to w ogole ma znaczenie?
ja ze swojej strony polecam Fujifilm S5600 - wspanialay aparcik - bedac jeszcze w Szkocji w wiekszosci sklepow, polecano mi wlasnie ten sprzęt(a troche sie nachodzilem, bo tez niewiedzialem zbytnio co kupic)...w swoim przedziale cenowym (do 300 funtow) to czolowka
Danilo1972
7 03 2006, 18:25
Ja mam teraz Fuji S5500 - jak na swoją cenę ma naprawdę duże możliwości.
Dobrze mówi Ryo żebyś zainteresował się tym aparatem (5600 jest następcą mojego modelu).
Do zastosowań amatorskich jak znalazł - 10krotny zoom optyczny daje duże możliwości.
Jedyną wadą jest zastosowanie kart XD (cena).
Ja mam Sony DSC-s90 , który jest stosunkowo tani - ok 800pln. Jestem z niego w pełni zadowolony , jednak za pieniądze które możesz wydać kupiółbym SONYW15.
Polecam Panasonic DMC FZ10 tak samo jak Fuji S5500
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.