QUOTE(glacius @ 3 07 2006, 01:05)

Widzisz, jakos nie wierze w to, ze N nie bedzie glownie naciskac na "dzieci". Juz po N64 bylo mase wypowiedzi, ze przegralo wlasnie dlatego ze ustawili target na najmlodszych. Podobno N wyciagnelo wnioski i... GC jakie jest wszyscy chyba widza.
Z drugiej strony taktyka nie jest zla, bo jednak caly czas sa na rynku i nie odpadli jak Sega. Wiec raczej sie beda tego trzymac.
Co do Blu Ray.. Hmm, tutaj mamy dwa formaty stajace do walki, wiec moze byc dosc "dziwnie". PS2 mialo dvd i bylo to duzym plusem, ale wtedy praktycznie nie bylo konkurencji, a i filmow juz troche bylo w tym formacie. A jak narazie o BR slyszy sie tylko tyle, ze zmaga sie z HD.. Jakos mnie to nie kreci.

Swoja droga, te konsole coraz bardzej przypominaja mi PC.
Kupisz stary monitor, slaba karte dzwiekowa, a "srodeczek" bedziesz mial kopiacy moca, ale co z tego jak odswiezanie marne, jakosc dzwieku slabiutka. To samo sie zaczyna robic z PS3 i klockiem. HDtv, dzwiek w dolby itd. Niby bez tego mozna grac, ale gdzies ucieka przez palce ta "moc". Juz nie wystarczy tv i konsola zeby w pelni rozkoszowac sie tym co nam panowie programisci ugotowali.
Troche to porownanie przerysowalem, ale chyba juz wiecie o co mi chodzi. Granie na konsolach robi sie powoli tak samo drogie jak na PC.
Mozna miec konsole bez bajerow, mozna miec PC o niskiej wydajnosci... Ale to chyba nie o to chodzi..
Dlatego tez bardzo trzymam kciuki za Wii. Nie wiem czemu, ale pomimo swiadomosci ze 95% gier tam bedzie dla dzieci, bardziej mnie ta konsola przekonuje do siebie.
Pomijam oczywiscie sentyment do Big N

Co do lekkiego porówania do PC, to mozńą spojżęćna to z innej strony - kto by sie obraził, jak by za np dodtakowe 5 dolców w WII była muizyczna 5.1 ? Wiadomo że większość (przynajmniej u nas ) by z tego nie kożystała, ale miałaby i w razie czego nie musiała by kupować dodatkowo muzycznej ( jak to jest w PCecie) cby potem z takiem możliwości skożystać. Masz wypasioną konsole, która chociaz jest drogawa, to jednak nie trzeba jej same jako konsoli modernizować.
Jak Ty nawiązujesz to ja też nawiąże

Też lekko

Tak jak do PS3 można będzie podłączyćgłośniki 5.1 czy tam ekrad HD, to do PS2 podłanczało sie multitapa, humh kontroler do GH, myszke i klawierke, dysk - były to żeczy bez których możńa by grać, ale podłancza sie bo sie czuje że sie gra jeszcze lepiej. Tylko, że nowa konsola dysk bedzie miała, a pad jeszcze bardziej ulepszony że mysz nie będzie potrzebna. I o to chodzi.
Zresztą trzeba pamiętać, że to jest działanie na np 6 lat - a za 2 lata myśle że HD bedzie już tak normalne, jak teraz hmmmm plazma, czy uinny rozpowżechniony w polsce typ.
A N ma taki +, że chociąż nie patrzy że to tak nazwe przyszłościowo ( w końcu za 3 lata już taka grafika możę mało zniewalać), to jak dobrze pudjzie grywalność utrzyma całą konsole. Grywalność, pad i cena.