Wiśnia San
9 03 2006, 15:48
Dokładnie u koleżanki wyskoczył komunikat że WIN XP nie jest orginalny tylko spiracony i prawdopodobnie jest ofiarą przestępstwa

Czy to może jej w jakiś sposób zaszkodzić (kara $) ??
Ja slyszalem ze jest taki motyw ze wykrywa pirackiego windowsa i pomagaja ci kupic oryginal czy jakos tak
babciahania
9 03 2006, 16:23
też to mam... ten komunikat przy oknie do logowania..
chodzi raczej o to: "że stałeś sie najprawdopodobniej oszukany i kupiłeś piracką wersje..."
zaczyna mnie to wkurzać.
i właśnie sie zastanawiam czy przypadkiem nie wyjąć z pudełka orginała ale home'a
Podobne problemy ma kilkoro moich znajomych. Ja nie mam takowych, mimo że jak najbardziej 'zostałem oszukany'. Może to jakaś nowa opcja w service packach? Ja mam czystą, kilkuletnią windę.
Po mojemu to jest po prostu jakiś cwany adware... Tylko pogratulować twórcy pomysłu.
EDIT: A jednak nie miałem racji. Jest to część SP2, na szczęście niegroźna. Oto jak sobie z nią poradzić:
http://windows.howto.pl/artykuly,windows-19-268-0.htmlTu info od MS:
http://support.microsoft.com/kb/905474Co prawda póki co Windows naiwnie wierzy, że 'zostaliśmy oszukani', ale skoro wiedzą już, że mamy nielegalną Windę, to nic nie stoi na przeszkodzie, by za jakiś czas faktycznie pirackiej wersji nie można było mieć (tfu tfu! puk puk!).
Z tego co wyczytałem, M$ 'wie', że klucze zaczynające się od FCKGW (ja np taki mam) są legalne inaczej...
koniol21
9 03 2006, 22:33
Teraz(od poczatku marca gdzies tak) odinstalowanie tego nie dziala, trzeba sie posiłkowac zmodyfikowanym plikiem.Wystarczy sciagnac
to i uruchomic start.bat, a pozniej restart. najlepiej tez od razu po swiezej instalce wylaczyc aktualizacje automatyczne i posiłkowac sie auto patcherem.
babciahania
9 03 2006, 22:38
wiedziałem że to jest raczej niegroźne i że to zainstalowało się z upgrejdem, ale nie chciało mi się o tym szukać w necie, ale dzięki SZENI'emu (dałeś na tacy jak to wywalić) hama już nie mam..
EDIT:
@koniol21
zrobiłem to (usunąłem) przed tym co napisałeś -- mi się ladnie, bezproblemowo wywaliło..
koniol21
9 03 2006, 23:05
U mnie nie dalo rady, ale z windowsami wszystko jest mozliwe. Najzabawniejsze w tym jest to ze mam orginalna winde, a tez mi sie to dziadostwo pojawilo i nie dalo sie wyciac inaczej niz przez podmiane dll

Kochany micro$oft...
To tak jest, kumpel robil aktualizacje, chociaz mowilem zeby lepiej microsyfu juz nie ruszal bo moze przedobrzyc no i stalo sie ;]
Porad do tego na necie jest sporo, prawie zadna godna uwagi, niby wszyskie aktualizacje trzeba odinstalowac, cos zmienic w kluczach rejestru i rozne takie.
W kazdym razie doszlismy jakos do tego i jesli znajdziecie plik windows guide, lub taka aktualizacje to trzeba to wywalic. Pomoglo.
2razyjot
10 03 2006, 09:56
QUOTE(Pavlus @ 10 03 2006, 08:43)

To tak jest, kumpel robil aktualizacje, chociaz mowilem zeby lepiej microsyfu juz nie ruszal bo moze przedobrzyc no i stalo sie ;]
Porad do tego na necie jest sporo, prawie zadna godna uwagi, niby wszyskie aktualizacje trzeba odinstalowac, cos zmienic w kluczach rejestru i rozne takie.
W kazdym razie doszlismy jakos do tego i jesli znajdziecie plik windows guide, lub taka aktualizacje to trzeba to wywalic. Pomoglo.
A ja mam win xp w robocie i nie usuwam - a niech sobie policja i M$ wjedzie smialo, jeszcze im reke podam! xD
A ja test przeszedłem pozytywnie
LegionPolski
10 03 2006, 12:41
to mozna olac - po prostu nie bedzie aktualek - ale criticale <niezbedne> beda sie sciagac. jedyna kwestia to czy Ci przyjada do domu ;>
QUOTE(wujaszek_JJ @ 10 03 2006, 09:56)

QUOTE(Pavlus @ 10 03 2006, 08:43)

A ja mam win xp w robocie i nie usuwam - a niech sobie policja i M$ wjedzie smialo, jeszcze im reke podam! xD
no to ladn ie chwal sie na forum publicznym, szczegolnie o tym w pracy.. Bo jakkolwiek wiadomo ze blisko 100% domowych systemow to piraty, tak akurat piractwo w jakiejs firmie jest scigane.
i chyba nie myslicie ze microsoft nie wie ze nikt nie jest ofiara oszustwa?
po prostu probujac zabic piractwo wbilby sobie noz w plecy, bo wiekszosc przerzucilaby sie na pochodne unixa.
zreszt wiedza o was wiecej niz myslicie, ale zyjcie z falszywa swiadomoscia anonimowosci:>
Wiśnia San
11 03 2006, 07:55
Ja sobie poradziłem już z tym dzidostwem, więc temat do kasacji.
QUOTE(LegionPolski @ 10 03 2006, 12:41)

to mozna olac - po prostu nie bedzie aktualek - ale criticale <niezbedne> beda sie sciagac. jedyna kwestia to czy Ci przyjada do domu ;>
taaaaa, i powiedzą
- wiemy że masz lewego Windowsa
- a skąd wiecie?
- a bo skanujemy ludziom kompy bez ich pozwolenia
- oooo, naprawdę?
i do sądu, ty jak co zabulisz karę za używanie lewego softu (bodajże max 3x cena) a oni ci znaaaaaacznie więcej za nielegalną inwigilację:f
QUOTE(wsm @ 10 03 2006, 22:14)

no to ladn ie chwal sie na forum publicznym, szczegolnie o tym w pracy.. Bo jakkolwiek wiadomo ze blisko 100% domowych systemow to piraty, tak akurat piractwo w jakiejs firmie jest scigane.
Ale chyba o to wujaszkowi właśnie chodzi, kiie kie.
LegionPolski
11 03 2006, 10:18
QUOTE(_Diabeu_ @ 11 03 2006, 10:15)

QUOTE(LegionPolski @ 10 03 2006, 12:41)

taaaaa, i powiedzą
- wiemy że masz lewego Windowsa
- a skąd wiecie?
- a bo skanujemy ludziom kompy bez ich pozwolenia
- oooo, naprawdę?
i do sądu, ty jak co zabulisz karę za używanie lewego softu (bodajże max 3x cena) a oni ci znaaaaaacznie więcej za nielegalną inwigilację:f
nie strasz

ale... przecie 9/10 userow windowsa nie ma raczej oryginalnej wersji, wiec gdyby mieli tak robic... to by sie zes.rali a nie cos zdzialali ;]
QUOTE(dragu @ 11 03 2006, 10:15)

QUOTE(wsm @ 10 03 2006, 22:14)

Ale chyba o to wujaszkowi właśnie chodzi, kiie kie.

to ciekawe czy bedzie tak samo wesoly jak rzeczywiscie policja zapuka:>
Polski Microsoft nie zajmuje sie pojedynczymi przypadkami. Conajwyzej mozna miec pecha jak przyjdzie upierdliwa kontrola do firmy ale to sa inne bajki - microsoft nie sciga zwyklych szarych ludzi mimo wszystko ze w polsce sa tysiace uzytkownikow pirackich widowsow, office'ow itp.
Legion, niby czym straszę?
LegionPolski
11 03 2006, 14:25
QUOTE(_Diabeu_ @ 11 03 2006, 11:22)

Legion, niby czym straszę?
no nasza doskonałą policją

(aale mnie w(pipi)iaja te emotki z ipb ;/)
przecie sie smialem
Różni się czymś WXP z kluczem FCKGW(...) od 2KJ6K-BPRYY(...)? Zwykle wpisywalem FCKGW itd podczas instalacji, a niedawno dorwałem płytkę z innym kluczem...
g_w_b_b_a
12 03 2006, 10:08
FCK... to wersja PRO CORPORATE a ta tamta "zwykle" PRO
Jakie pro, jakie corporate ? FCKGW to najbardziej rozpowszechniony uniwersalny klucz, oczywiscie zblacklistowany. Ja jade na Win XP Corporate Edition wersja angielska i roznica miedzy pro a corporate jest taka ze corp nie wymaga w ogole klucza. Normalnie wersja corporate to taka ktora sie dostaje jak sie pracuje w microsofcie, bez zadnych seriali itp.
g_w_b_b_a
12 03 2006, 11:08
ja jakos uzywalem FCK i sciagalem latki,itp bez problemow... pozatym nie musze go aktywac
Od klucza nie zalezy czy mozesz robic update'y czy nie, teraz sa juz patche umozliwiajace sciaganie aktualizacji. Poza tym jak zajrzec na jakis torrentowy sajt, jest tyle roznych wersji windowsa xp ze glowa boli. Ja swojego tez nie musialem aktywowac, bo winda sama w sobie jest juz odpowiednio zmodyfikowana. W innych wersjach - nie trzeba aktywacji, nie trzeba klucza, mozna wpisywac obojetnie jaki klucz i tez zadziala, maja dodatkowe bajery etc. Kazdy kto chce moze zbudowac sobie nowe iso windy xp, ktora od razu po instalce ma juz rara, tlena, jave, photoshopa etc. Ja mam Win Xp Pro Corporate Edition (ENG) z bajerami, od razu service packami i latkami. Nic nei musze sciagac, tylko format, instalka i juz. Do tego duzo przydatnych programikow juz jest, plus takie podstawowe jak winrar, firefox i inne takie.
gdy winda Ci zacznie plumkać, ze masz pirata to podobno wystarczy wypieprzyc aktualizacje z marca i wszystko na nowo jest good.
Kazdy kto chce moze zbudowac sobie nowe iso windy xp, ktora od razu po instalce ma juz rara, tlena, jave, photoshopa etc.
Moglbys podac jakas strone z tutorialem po polsku jak to zrobic? Bylbym bardzo wdzieczny
Forebode
27 03 2006, 18:25
QUOTE(Foxpl @ 27 03 2006, 10:44)

Kazdy kto chce moze zbudowac sobie nowe iso windy xp, ktora od razu po instalce ma juz rara, tlena, jave, photoshopa etc.
Moglbys podac jakas strone z tutorialem po polsku jak to zrobic? Bylbym bardzo wdzieczny
nLite - i wszystko jasne

tutka nie bedziesz potrzebowal, bo bardziej intuicyjnego programu ze swieca szukac.
No to ja mam 2 pytanie dotyczące sprawdzania autentyczności i service packa 2 własnie.
1. Jak ominąć sprawdzanie autentycznosci systemu żeby móc ściągnąć IE7 beta3 i inne aktualizacje(nie te krytyczne)? Nic mi na początku przy starcie systemu nie wyskakuje ze mam pirata czy coś, tylko gdy mam zamiar pobrać niektóre rzeczy z microsoftu pisze, ze validate proces nie powiódł się. Są na to jakieś patche/hacki/tutoriale w sieci?
2. Gdzie ściągnęła się instalka service packa2? Zalezy mi na tym bo po formacie C:/(a wiem ze na c sie to sciaga;p) nie bedzie mi sie chcialo na nowo sciagac tych 266MB sp2...Tylko teraz sobie ją przeniose na inną partycje i luzik
Z góry dzieki za odpowiedzi
Zamow sobie SP2 poczta - microsoft za free wysyla plytke z Service packiem 2. Chyba, ze juz tego nie robia. Przegladnij strone microsoftu.
spoko ale tak naprawde to zalezy mi na odpowiedzi na 1wsze pytanie. Wiem, ze byly do sciagniecia jakiec cracki czy cuś
Z tego co wiem to jedyna opcja aby pojawiły się komunikaty o "oszukaniu itp"

to poprostu próba zrobienia aktualizacji na piracie. Najlepiej w ustawieniach wyłączyć te badziewia i tyle. Komp nie bedzie sie domagać aktualizacji i nie poąłczy się z serisem microsoftu. Moich dwóch kumpli o tym nie wiedzialo i jak pojawiła się ikonka na pasku kliknęli na nią i potem z przerażeniem (hehe) patrzyli na komunikat przy starcie
Firekage
22 08 2006, 05:47
QUOTE(Emet @ 21 08 2006, 22:56)

Z tego co wiem to jedyna opcja aby pojawiły się komunikaty o "oszukaniu itp"

to poprostu próba zrobienia aktualizacji na piracie. Najlepiej w ustawieniach wyłączyć te badziewia i tyle. Komp nie bedzie sie domagać aktualizacji i nie poąłczy się z serisem microsoftu. Moich dwóch kumpli o tym nie wiedzialo i jak pojawiła się ikonka na pasku kliknęli na nią i potem z przerażeniem (hehe) patrzyli na komunikat przy starcie

Jest latwiejszy sposob.
Idziesz do sklepu i za 330 kupujesz Home OEM , a za ```550 XP Pro OEM.
il capitano
22 09 2006, 08:36
No mialem takiego odkad kupilem kompa - pozniej po formacie i instalce aktualizacji - wywala napis - "Masz piracka wersje maderfaker" - ke? ku.rwa? czytam ten temat i nic sensowengo nie ma

jesli dobrze sobie przypominam zdarzylo mi sie to w marcu - czyli jak ktos napisal - usunac ta aktualizacje i bedzie spokoj. Zaraz zrobie format jeszcze raz mojego oryginala - bo ostatnio jade na "prawdziwym" piracie i.. do du py jest.
babciahania
17 10 2006, 20:41
kurna..
ten shit z autentycznością znowu powrócił..
Windows Genuine Advantage Notifications
tylko tym razem nie mogę go usunąć przez "zmien lub usuń programy"
bo nie ma opcji usun..
A z przywróceniem systemu się nie dało,
Da się to jakoś jeszcze wywalić?
Edit...
heh, no i się udało przynajmniej to wyłączyć
trzeba ściągnąć aplikacje: remove wga.exe ma 10kilo
no i po sprawie..
Edit.
haha
minutkę po zainstalowaniu tej aplikacji,
aktualizacja (Windows Genuine Advantage Notifications)
znów się chciała wepchnąć na mój komputer ale jej nie pozwoliłem..
Ölschmitz
4 11 2006, 17:45
ej mam taki problem
mam golego windowsa i musze zainstalowac jakiegos service packa (bo nie mam dzwieku a instalujac drivery pojawia sie komunikat, ze musze miec jakiegos SP). mam 1 i 2 ale oba nie chca sie zainstalowac bo pojawia mi sie komunikat, ze
"klucz produktu uzywany do instalacji systemu windows jest nieprawidlowy. ble ble ble"
i nie moge go zainstalowac ;/
da sie to jakos obejsc?
Wojtass
24 11 2006, 21:38
babciahaniadaj link do tej aplikacji
loki777
10 12 2006, 01:01
forum.dvhk.pl tu jest wszystko
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.