Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Syphon Filter: Dark Mirror
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
YETI
Kazdy chyba pamieta tą serie z PSX (PS2 dostało jedna czesc - słabiutka trzeba dodac)

Syphon Filter wystartował na PSP i mamy pierwsza ocene.
http://psp.ign.com/articles/695/695160p1.html
9.3 !!!

biggrin.gif
Dante
eight-player online play with full voice chat capabilities.

Słodko

No to zapowiada się must-have dla nie na 100%.
Serie zawsze lubiłem zwłaszcza w multi więc teraz będzie jeszcze lepiej
Szakal
Czegos tu nie moge zrozumiec ,nowy Syphon Filter wychodzi na PSP,a co z PS2.Wydaje sie gre dla malej ilosci ludzi,natomiast posiadacze czarnuli musza obejsc sie smakiem.Naprawde dziwna kombinacja.Tak wspaniala seria z szaraka (1 i 2 czesc znakomite) zostaje zmarnowana.Czyzby programisci po tak dlugim czasie istnienia na rynku konsoli Sony,nie potrafili poradzic sobie z jej mozliwosciami?! icon_evil.gif
nightmare212
lol to żeś teraz pie*****ą blink.gif ,bo wypuścili tą gre na psp to znaczy że ją zmarnowali huh.gif ??
Szakal
Nie o to mi chodzilo.Jeden Syphon Filter :Omega Strain wyszedl kiedys na PS2(ale gra okazala sie byc totalnym dnem)dlatego teraz zdziwilo mnie ,ze wypuszczaja "podobno "bardzo dobra nastepna czesci i to znow z "Gabi" Loganem na PSP,a zapominaja o PS2(chyba przez te wszystkie lata nie rozgryzli tej maszynki nawet w polowie ) smile.gif
Sebas
O rany. Napisz po prostu, że żal ci du.pe ściska to wszyscy zrozumieją dry.gif
Szakal
Inteligentni zrozumieja,takie matoly jak TY nie icon_twisted.gif
YETI
Przeciez widac ze Sony wszytskie swoje siły powoli skupia na PSP i PS3.
nightmare212
QUOTE(Szakal @ 11 03 2006, 15:41) *

Nie o to mi chodzilo.Jeden Syphon Filter :Omega Strain wyszedl kiedys na PS2(ale gra okazala sie byc totalnym dnem)dlatego teraz zdziwilo mnie ,ze wypuszczaja "podobno "bardzo dobra nastepna czesci i to znow z "Gabi" Loganem na PSP,a zapominaja o PS2(chyba przez te wszystkie lata nie rozgryzli tej maszynki nawet w polowie ) smile.gif

no chyba że tak,ale jak se nieradzą z ps2 a radzą sobie z psp to chyba dobrze że wypuszczają SF na to drugie
Albert Wesker
od IGN SF dostal 9.3 co jest jak wiadomo ocena WYBITNA! czyli prawdziwy MUST HAVE! gra juz do mnie leci z ebay (razem z Daxterem) wiec jak juz bede mial wypowiem sie szerzej
Dante
No musze też dla siebie załatwić kopię bo taki tytul trza mieć
_Blaze_
Wczoraj kupilem sobie ta gierke i co moge o niej napisac.... Na pewno zagraniczne serwisy ktore wystawily nowemy Syphonowi wysokie oceny maja racje, gra jest po prostu bardzo dobra. Jak na razie jestem po przejsciu 1-szego epizodu (w grze znajduje sie 7 + bonusowe misje) Grafika jak na psp jest wiecej niz dobra ale nie wybitna, co do sterowania to tez jest dobrze rozwiazane ale na poczatku bardzo trudno bedzie sie w nim polapac wszystkim ktorzy grali we wczesniejsze czesci Syphon Filter. Najwiekszy bajer to jednak multiplayer do 8 osob przy uzyciu infrastructure mode.... Sa 4 tryby gry - deathmatch. team deatchmatch, objective i rogue agent.... Jak na razie gralem tylko w 2 pierwsze i daja rade, przez 2 godziny gry nie mialem zadnego wiekszego laga co jest wynikiem dobrym. Juz po przejsciu 1-szego epizodu rzuca sie w oczy duze replayability tej gry - kazdy z chapterow mozna ukonczyc jeszcze raz ale wybierajac przed misja bron ktora odblokowuje sie za spelnienie okreslonego warunku w misji lub treningu. Gra nabrala bardziej skradankowego charakteru niz poprzednie czesci przez co misje mozna przechodzic na kilka sposobow, oczywiscie mozna tez biec na pale i prowadzic otwarta walke z przeciwnikami.... Jezeli jestes fanem serii to nie mozesz nie miec tej gry u siebie, szczerze polecam cool.gif
Memory
Gdzie kupiles gre SP:Dark Mirror??
_Blaze_
Best Buy w Chicago wink.gif

EDIT:

Ludzie powaznie kupujcie ta gre bo NAPRAWDE warto.... Zaliczylem ja kilka dni temu i ciagle w nia gram, do odblokowanie jest baardzo duzo bonusow takich jak nowe mapy, filmiki, bron. Odblokowanie wszystkiego zajmuje mase czasu - misje trzeba zaliczac kilka razy na rozne sposoby.... Na szczescie mozna wybierac przed nimi odblokowane spluwy przez co zaliczanie jeszcze raz tych samych misji staje sie prawdziwa przyjemnoscia cool.gif
Memory
Nareszcie mam gre Syphon Filter: DM! Bardzo fajna grra!!! smile.gif

KLIIIIIIK: http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3878
ghost.
Wiecie co, wzystko spoko, Dark Mirror to niezły powód do zakupu PSP, ale wrzuce małego offtopa: zastanawia mnie dlaczego tak wielu ludzi uważa, że Omega Strain na PS2 to dno.. przecież ta gra jest za.je.bista!! Owszem, ma jeden minus, nie można jej rozwalić w 100% bez gry po sieci, ale to co! Swietna fabuła, maaaase broni i odznaczeń do odblokowania, porządna opcja kustomizacji postaci (mase ubrań, schematów twarzy itp), fajna grafa, spory poziom trudnosci, chodzi płynniutko, długa, klimatyczna... nie wiem, co jeszcze można chcieć! Jak ktoś nie miał styczności z tym tytułem, a czaił klimat poprzednich czesci to NIE WIERZE że sie na niej zawiedzie!

koniec offtopa, ide zbierać kase na PSP biggrin.gif
YETI
recenzja z skizo.org
http://www.skizo.org/grydetal.php3?id=625&...ecenzja&sys=psp
9.0
Hela
I na cholere to wklejasz? Bedziesz wklejal recenzje z kazdego serwisu? I tak juz wszyscy od dawna wiedza, ze to fajna gra...
YETI
QUOTE(Hela @ 16 07 2006, 16:59) *

I na cholere to wklejasz? Bedziesz wklejal recenzje z kazdego serwisu? I tak juz wszyscy od dawna wiedza, ze to fajna gra...

z kazdego nie, ale z najwiekeszego polskiego servisu traktujacego o przenosny konsolkach tak
23kowal
słyszałem, że gra ma 2 wady. raz, że jest krótka-ale jak ktoś lubi wałkować te same misje i lizać ściany (jak ja) to raczej spoko.
dwa-w piękny słoneczny dzień to sobie w nią raczej nie pogramy. ma taką specyficzną kolorystykę, że lepiej grać gdy w zaciemnieniu.
jeśli już macie dark mirror to jak ma się to co napisałem do waszych doświadczeń?
ja i tak podjąłem już decyzję. pozbyłem się gta więc teraz kolej na logana. czuję, że się nie zawiodę.
MichAelis
Gra jest swietna i dosc krotka, ale nie bardzo krotka smile.gif Co do kolorystyki to nie wiem, bo w sloneczny dzien to w zadna gre sie nie da grac na PSP tongue.gif

PS mam do sprzedania SF wink.gif
TomisH
Dobre, ale radzę od razu rozglądanie się przestawić na gałeczkę hyh.gif
_Blaze_
To kiedy gramy po sieci panowie? cool.gif Mozna sie jakos ustawic, ale nie wiem czy zagram z wami jak mam wersje amerykanska dry.gif Jak cos moge zawsze w mniej oficjalny sposob skolowac wersje europejska ;]
MichAelis
QUOTE(TomisH @ 19 07 2006, 16:52) *

Dobre, ale radzę od razu rozglądanie się przestawić na gałeczkę hyh.gif

huh.gif Chyba nie ma takiego ustawienia, bo jakbys chodził wtedy?
TomisH
No jak jak - tak, że zamieniasz geometryczne z gałeczką, a gałeczkę z geometrycznymi - w opcjach sterowania dajesz Advanced i życie staje się prostsze ;]
Jeay
Szkoda, że nie uraczyli nas tym tytułem na PS2, ale i tak zawsze można pograć na PSP... Gierka wyśmienita, można się nią bawić, aż do znudzenia klimatem, a jedna z moich ulubionych serii (jak to powiedział kiedyś Koso) łapie drugi oddech wink.gif. Czekamy co dalej...
freak.4
Ta... tylko gdybym znalazł czas żeby ją już skończyć...
zajebisty
Ja z tym tytulem wczesniej nie mnialem doczynienia tym przyjemniej mi sie gra jak narazie nie widze by byla za krotka jeste w trzecim epizodzie a troche juz gram.Mozna sie niezle wciagnac bo naprawde misje sie przyjemnie przechodzi nie ma monotoni dlamnie jest dobrze.
YETI
Pojawiło sie demo SF:DM!
http://www.lesemeu.com/PSP/index2.html
smile.gif
Khadgar
Ja mam pytanie: chciałbym sobie zagrać w Syphon Filter DM, słyszałem, że gierka świetna, niedługo wychodzi Logan's Shadow i w ogóle. Ale za ponadroczny tytuł cena 170-180 zł mnie trochę odstrasza. Jak myślicie/wiecie - są jakieś szanse na obniżkę albo Platiniuma? Bo sequel w drodze, port naPS2 już jest, inne tytuły tanieją, a kurcze SF: DM ani drgnie.
the_m
@Khadgar ja tez czekam az troche stanieje ale sie na to nie zanosi confused.gif Sony nie zapowiedzialo jeszcze kolejnej listy gier do platinium ale moze przed Swietami cos w tym temacie drgnie smile.gif PO tym jak zagralem w demo to niezle sie na gierke nakrecilem tongue.gif

A moze ktos ma do sprzedania po rozsadnej cenie?hyh.gif
Khadgar
Jestem drugi jak coś do kupienia za rozsądną cenę biggrin.gif
Khadgar
EDIT: Dobra, może ktoś wie, jak wyczesać 2 environmental kille w poziomie 3.1? Bo jak na razie to udało mi się tylko 1 - na początku strzalić w cysternę.
Khadgar
Pardon mój post pod postem, ale edita nie widać confused.gif Jest ktoś, kto ma 2 environmentale w 3.1 i podzieli się informacją? smile.gif Bo metoda z flare gunem jakoś w moim wypadku nie działa...
Mendrek
Ja dopiero przechodzę, gierka naprawdę wciąga. Tam jest chyba więcej sekretów i bonusów, niźli samej gry ;p Epizody są podzielone na krótkie misje i to dobrze, bo można skupiać się na wyżyłowaniu kawałek po kawałku, a nie przechodząc cały level na stealth, by pod koniec jakiś ziomek nas zauważył. Zwłaszcza, że nie można odnawiać od checkpointów, tylko od początku misji. Po prostu chce się przechodzić na różne sposoby i choć gra potrafi irytować, kiedy czasami mierząc komuś w plecy, ten się obraca i krzyczy, jakby miał oczy w d*pie, ale przy odrobinie samozaparcia można zabijać wszystkich po cichu... wink.gif Ogółem gra czerpie chyba z większości "skradanek", od Metal Gear Solid po Splinter Cell. Spora też jest zbrojownia, co nie jest domeną gier "skradankowych". Poza tym troszkę autolock uprościł sprawę, który w połączeniu z kryciem się za przeszkodami nieco upraszcza grę (choć na hard to i tak kroją ci energię aż miło). Wizjery też ciekawe smile.gif Podobno multiplayer jest dość ciekawy, muszę kiedyś spróbować smile.gif Gra zauroczyła mnie, ma świetne filmiki (renderowane), jedno z dłuższych chyba inter na PSP (trzyma w napięciu smile.gif ), a także zawiły scenariusz (szkoda, że tej części nie przetłumaczyli).

Dobrze, że moraliści którzy wrzucają na gry, tak naprawdę się w nie nie zagłębiają. Bo jak ktoś zagra, to na pewno znajdzie dwie kobiety w niedwuznacznej sytuacji (ej, ej, nie napalajcie się, nic szczególnego wink.gif ). Cóż, na szczęście MW i tym podobna zajmuje się zamawianiem pięciu piw przy ognisku, więc nic grom tutaj chyba nie grozi smile.gif
Grzehoo
Karol, po co się tak rozpisujesz? Przecież znasz zakończenie (Gabe i Teresa giną, i jeszcze jakieś dwie osoby, nie pamiętam).

Taka se jest ta gra. Niby wszystko fajnie, ale niewygodnie się gra na PSP. Przyjemniejsze jest Miami Vice.
PiotrB
CYTAT(Mendrek)
Dobrze, że moraliści którzy wrzucają na gry, tak naprawdę się w nie nie zagłębiają. Bo jak ktoś zagra, to na pewno znajdzie dwie kobiety w niedwuznacznej sytuacji (ej, ej, nie napalajcie się, nic szczególnego wink.gif ). Cóż, na szczęście MW i tym podobna zajmuje się zamawianiem pięciu piw przy ognisku, więc nic grom tutaj chyba nie grozi smile.gif

Szkoda, że to wycieli z wersji na PS2 bo chętnie bym to zobaczył smile.gif.

CYTAT(Grzehoo)
Karol, po co się tak rozpisujesz? Przecież znasz zakończenie (Gabe i Teresa giną, i jeszcze jakieś dwie osoby, nie pamiętam).

Co do tego zakończenia to nie masz na myśli chyba zakończenia Dark Mirror?

A jak już jesteśmy przy fabule SF to mnie trochę zdziwiło to, że w Dark Mirror jest Teresa. Akcja DR dzieje się po trzech częściach z
PSXa, a jak pamiętam Teresa zginęła w SF2. Szkoda, że nie wytłumaczyli dlaczego przeżyła.
nWo
huh.gif jak to syphon filter 3 to co ? huh.gif tam jest wyraznie wyjasnione dlaczego musiala zniknąc w sf2, a jak ktos nie pamieta to polecam skonczyc sf3 jeszcze raz, to zdecydowanie najkrotsza czesc calej psx;owej serii, wiec nie potrwa to dlugo, btw wszystko jest wyjasnione w finalowym filmiku.
Mendrek
CYTAT(Grzehoo @ 15 01 2008, 21:21) *

Taka se jest ta gra. Niby wszystko fajnie, ale niewygodnie się gra na PSP. Przyjemniejsze jest Miami Vice.

Widzę, że nasz forumowy dzieciak chwali się na lewo na prawo jaki to on "błyskotliwy", do tego stopnia że podaje zakończenie gry, której nie mam smile.gif

Ta gra ma bardzo ciekawą fabułę powiem szczerze, aż chcę się grać nawet jak brakuje sił, by rozwiązać ten spisek smile.gif
PiotrB
CYTAT(nWo @ 15 01 2008, 22:03) *
huh.gif jak to syphon filter 3 to co ? huh.gif tam jest wyraznie wyjasnione dlaczego musiala zniknąc w sf2, a jak ktos nie pamieta to polecam skonczyc sf3 jeszcze raz, to zdecydowanie najkrotsza czesc calej psx;owej serii, wiec nie potrwa to dlugo, btw wszystko jest wyjasnione w finalowym filmiku.

Nie grałem w SF3, ale z tego co pamiętam to dostała kulkę w SF2, ale grałem w to bardzo dawno i oczywiście mogę się mylić. Jak tylko będę miał PS3 to czym prędzej zakupię SF3, który jest dostępny na PS Store.
Grzehoo
CYTAT(Mendrek @ 15 01 2008, 23:03) *
CYTAT(Grzehoo @ 15 01 2008, 21:21) *

Widzę, że nasz forumowy dzieciak chwali się na lewo na prawo jaki to on "błyskotliwy", do tego stopnia że podaje zakończenie gry, której nie mam smile.gif

Ta gra ma bardzo ciekawą fabułę powiem szczerze, aż chcę się grać nawet jak brakuje sił, by rozwiązać ten spisek smile.gif

Ech, Karol, znowu próbujesz dowartościować się czyimś kosztem. Szczerze mówiąc nie wiem, który Syphon jest "który", podałem zakończenie do najnowszego.
nWo
nie bede tutaj spoilerowac ale to co sie zaczyna w syphon filter 2 ma koniec w syphon filter 3, jest to dokonczenie tej historii. a ja wierze ze to nie jest ostatni syphon filter i na ps3 dadzą nam takiego Gabe Logana ze sam Solid Snake buty jemu bedzie czyscil.
Mendrek
CYTAT(Grzehoo @ 16 01 2008, 06:19) *
podałem zakończenie do najnowszego.

Po jaki ch.uj? smile.gif No ja tam nie potrzebuje się dowartościowywać, co najwyżej stwierdzam fakty, które mnie rozbawiły i nie miałem tu na myśli wtedy Ciebie smile.gif

Hm, powiedzcie mi - za co zdobywa się w statystykach punkty za "tactical" ? rolleyes.gif
Khadgar
CYTAT(Mendrek @ 15 01 2008, 11:33) *
Zwłaszcza, że nie można odnawiać od checkpointów, tylko od początku misji.

Yyyy, jak to nie? Jak zginiesz po chekpoincie, poczekasz aż Gabe zejdzie i pojawi się ekranik "Retry Mission?", i dasz "Yes", to oczywiście zaczniesz od checkpointa. W przeciwnym razie same checkpointy oraz statystyka survival nie miałyby sensu smile.gif

CYTAT(Mendrek @ 16 01 2008, 09:40) *
Hm, powiedzcie mi - za co zdobywa się w statystykach punkty za "tactical" ? rolleyes.gif

Za kille z użyciem otoczenia - strzały w beczki, rury, itp. Wyczesanie wszystkich wymaga całkiem uważnej gry( EDSU goggles pomagają)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.