ale nei chodzi mi głównie o aparat, tylko ogólnie który telefon lepszy
6610i czy 6220 ??
lepiej weź SE, np. k300i/k500i ten 1 znajdziesz nowy za 300 zł, a ten drugi za 300 uzywany - roznia sie jedynie wyswietlaczem (ten drugi lepszy i wiekszy), foto oba robia takie same jak k700i <- vga, przebijaja te z tych nokii, pozatym wg. mnie te nokie akurat sa brzydkie (ale o gustach sie nie dysktutuje)
powaznie zastanow sie nad k300i/k500i, ktore w tej cenie poprostu sa lepsze. ewentualnie c75 siemens, ale siemens jak to siemens ostatnio -> lipa.
zdecydowalem sie jednak na motke E398
ma ktos moze na sprzedaz ?;]
b. dobry wybor, ale to jednak juz inna klasa cenowa niz k300/k500/6610i/6220
Krótkie proste pytanie:
Samsung sgh-x640
Samsung sgh-x200
Samsung sgh-x480
Który z modeli jest najlepszy?
Proszę o odpowiedź ludzi siedzących w temacie, bo ja jestem całkowicie zielony
takeszi
22 06 2006, 09:31
shady jak kupisz ta motke to mozesz zmienic sobie soft na e1 ROKR
wtedy wyswetlacz bedzie mial cos kolo 200k kolorow
i wogle telefon jest o wiele lepszy
te modele nieroznia sie niczym oprocz obodowy i softu
pozdro
Potrzebuje nową komórke bo obecna sie kasani powoli, ale w ogole nie mam pojęcia co kupić. Doradził by mi ktos coś sensownego tak powiedzmy do 500-600 PLN. Z jakimś dobrym aparacikiem tak ponad 1 mega mogłaby być.
lukaszek
9 07 2006, 13:00
potrzebuje kilka info na temat noki 9210i czyli tak zwany komunikator.
czy ta wersja symbiana obsluguje gry z n-gage i czy te gry chodza jakos przyzwoicie?
czy mozna podlaczyc fon do neta za pomoca jakiego kabla?
no i ogolnie jakies uwagi i wrazenia uzytkownikow.
który telefon(oprócz n-gage) oferuje najładniejszą grafikę w grach java czy symbian?
QUOTE(Mikes @ 11 07 2006, 14:26)

który telefon(oprócz n-gage) oferuje najładniejszą grafikę w grach java czy symbian?
Zapewne wszystkie potrafiące emulować N-Gage'a

Jeśli są już komórki z lepszą grafiką, niż N-Gage lub emulatory, to zapewne kosztuje równowartość mieszkania...
QUOTE(xyz @ 8 07 2006, 16:07)

Potrzebuje nową komórke bo obecna sie kasani powoli, ale w ogole nie mam pojęcia co kupić. Doradził by mi ktos coś sensownego tak powiedzmy do 500-600 PLN. Z jakimś dobrym aparacikiem tak ponad 1 mega mogłaby być.
Ja moge doradzić Motorolę E398 - naprawdę świetny telefon co wiele osób może potwierdzić - ma odtwarzać mp3 odtwarzać plików w formacie 3gp, możliwość pełnej customizacji - softu, tapetek, gierek , tapet itp. oraz w miarę dobry aparat robiący m.in. takie fotki :

MasterShake
16 07 2006, 13:59
źle założyłem topic, więc tu ponawiam:P
do 500-600zł, duży telefon, z dużym ekranem
motorola a925
SE p800
zna ktoś ew. polećcie coś innego dobrego
konstant
22 07 2006, 21:03
Erm, nie rozumiem po co pytasz, skoro sam sobie odpowiedziales
Zna ktoś WWW z darmowym softem (gry, programy) na telefony (m.in. Samsung X660)?
Byłbym wdzięczny.
MasterShake
23 07 2006, 09:28
QUOTE(konstant @ 22 07 2006, 22:03)

Erm, nie rozumiem po co pytasz, skoro sam sobie odpowiedziales

bo nie wiem który-easy
Witam.Jaki telefon byście mi radzili kupić???
Raczej wolałbym żeby było nowy i miał mp3
linki z allegro mile widziane
MasterShake
28 07 2006, 12:22
a o 3300 ktoś się wypowie?
konstant
1 08 2006, 12:18
Nie kupuj tego.. Juz lepiej N-Gage, ma to samo + wiadomo gry, wiekszy ekran itd.
QUOTE(dante_666 @ 26 07 2006, 17:46)

Witam.Jaki telefon byście mi radzili kupić???
Raczej wolałbym żeby było nowy i miał mp3
linki z allegro mile widziane
Jedyny słuszny wybór to Motorola E398
konstant
1 08 2006, 20:58
No tak sam ja masz to kazdemu polecisz xD .
@dante, jesli chcesz nówke to nic ciekawego za bardzo nie zlapiesz, ale za jakies 350zl mozna upolowac fajnego SX1.

Ja mam N-gage. W javie raczej za ładnej grafiki nie uświadczysz (bo w n-gage jest tylko java 1.0). Poza N-gage to wiele gier w ogóle na platforme S60 jest ładnych (w sis'ach). Polecam gry polskiego developera "Infinite dreams". Zdecydowanie jedne z najlepszych gier na telefony ever (ich produkty są nie tylko na S60). Ładna grafika połączona z wyśmienitą grywalnością (np. Sky Force, Explode Arena, czy Super Miners, niedługo wypuszczą nowa grę). Ale jeśłi chodzi o coś innego to jakieś fony z UIQ. Np. SE z serii P (ostatnio P910i a niedługo P990i). Tu grafika jest bardzo ładna (często nawet nieco ładnijesza niż na N-gege). Duże znaczenie ma tu też duży wyświetlacz (rozdziałka 208x320 a w P990i 240x320). Oczywiscie wygoda sterowania to juz całkiem inna bajka

Tutaj ŻADEN telefon nie może się równać z N-gage.
QUOTE(konstant @ 1 08 2006, 21:58)

No tak sam ja masz to kazdemu polecisz xD .
A jak

A tak naprawdę testowałem dużo telefonów z mp3 i Motka zdecydowanie należy do tych najlepszych

Jeszcze mógłbym polecić Sony Ericssona W800i ale to jest telefon o wiele droższy od Motki.
kupiłem sobie benq-siemens c81 na abonament za 350zł z Bluetoothem Dongle zainstalowałem program mobile phone manager ale koma nie moze wyszukać pc-ta.to trzeba jakoś konfigórować w kompie???
jak tak to napiszcie jak to zrobić bo w googlach nie znalazłem
Ja mam dziwną przypałość (nie u siebie u mojego brata). Jego kompa ma razem z płytą główną moduł Bluetooth (jedynie podłącza się anenę dla większego zasięgu). Komp niby wykrywa tel'a i na odwrót. Z kompa mogę wysyłać pliki na tel. ale z tel. na kompa juz nie. Komp nie chce przyjąć żadnych plików. Wiecie czego to moze być wina (kiedyś dało się wysyłać). Szperałem w ustaiweniach. Było tam coś o zabezpieczeniach itp. i wyłączyłem wszystko co się da aby komp nie zrwyał połączeń. Miał ktoś taki problem (nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale przedmówca (dante_666) chyba ma podobny problem tylko z innym fonem (ja mam n-gage jeśli to komuś pomoże w ewentualnym tłumacznieu

).
ja nie mam żadnego połaczenia i nie moge przezucac plików w zadną strone.
to jakiej stery trzeba instalować do tego bluetootha dongle bo ja zadnej płytki nie dostałem z oprogramowaniem tylko w instrukci telefonu przeczytałem o programie mobile phone manager sciagnełem zainstalowałem i pisze brak połaczonych telefonów a jak w telefonie wyszykuje urządzenia bluetooth to pisze brak urządzeń.prosze pomóżcie jutro rano wyjeżdzam i chciałbym se załadować do komy kilka mp3
Mam telefon Samsun X660. Kupiłem do niego kabel USB, zainstalowałem sterowniki, program Samsung PC Studio, ustwiam wszystko w opcjach tak jak w instrukcji a mimo to, nie działa. Program wogóle nie widzi telefonu. O co chodzi?
LegionPolski
18 10 2006, 18:35
QUOTE(Mathiu @ 11 07 2006, 21:40)

Zapewne wszystkie potrafiące emulować N-Gage'a

Jeśli są już komórki z lepszą grafiką, niż N-Gage lub emulatory, to zapewne kosztuje równowartość mieszkania...
przesadzasz. nowsze nokie [nie lubie tej firmy, ale jednak] oferują to samo. nie mowie juz o nec'ach, ale one bardzo malo popularne u nas.
z miesiac temu kupilem se se k510i. fajny, fajny, szybko chodzi, fotki wystarczające dla mnie [niby 1.3 megapixela (2 razy mniej od np. nowych samsungów

) ale są na prawde bardzo fajne]. jedynym imo mankamentem jest brak mozliwosci dokupienia karty pamięci :f (ma ktos moze w300i? bo moglem doplacic do niego 100 zł ;p)
Ma ktos nokie E50 ? Zastanawiam sie nad nia, w koncu fajny, biznesowy telefon bez durnego aparatu do kupienia, czytalem o nim troche, ale moze ktos z forumowiczow taki ma i moze cos napisac.
diablic
16 11 2006, 12:53
mialem okazje sie nia pobawic, oczywiscie jak juz wiesz sa 2 wersje tego telefonu z aparatem(1.3 MPX) i bez.
niestety troche drazni rozmiar czcionki na wyswietlaczu (niestety nie pamietam czy w symbianie jest mozliwosc jej powiekszenia?), no i ten joystick (troche wnerwia przy wybieraniu opcji, czasem przeskakuja foldery)
no ale jest Symbian versji 9.1 wiec jest w czym sie pobawic

(oczywiscie jesli lubisz pisac programy pod telefon, czy wgrywac roznego rodzaju aplikacje

), bo jak nie to troche moga meczyc te przyciecia a i uruchamianie tez pozostawia wiele do zyczenia. glowna zaleta jest bateria ktora trzyma wyjatkowo dlugo jak na telefon tej klasy i to przy bateryjce Li-Ionowej 970 mAh.
jesli nie odpowiada ci ten symbian, polecam telefon podobnej klasy:
- Nokia 6151 (nieco starszy model z podobnymi parametrami co E50)
- Nokia 6233 (znacznie lepsze funkcje niz E50 tylko ze brak Symbiana, aparat 2MPX!)
- Nokia 6288 (podobna do N6233 tylko tyle ze rozsuwana
)
Jezeli czcionka jest mala to ok, lubie jak wiecej info miesci sie na wyswietlaczu. Czytalem gdzies, ze mozna wgrac inny soft lub moze inna wersje symbiana do telefonu przez co uruchamia sie oraz ogolnie dziala szybciej, to prawda ?
diablic
16 11 2006, 18:53
telefon modyfikowac mozna jak chcesz, potrzeba tylko checi i troche zaangazowania

tylko nie pamietam czy po wgraniu nowego softu telefon traci gwarancji >>'
Ktory lepszy:
w300i
czy
motorola e398
??
Dla mnie najbardziej liczy sie mp3 + aparat dobrej jakosci
Oba te telefony maja, tlyko nie wiem, który jakiej jakosci ma aparat czy odtwarzacz

Doradzcie cos, pliz
diablic
16 11 2006, 20:11
w300i jest to podobny taki sam model co z530i tylko tyle ze w w300i wyswietlacz ma 256K
ja mam z 530i i nie nazekam

szczeze na twoim miejscu wybral bym w300i, ale ostateczny wybor nalezy do ciebie

dane techniczne:
Sony Ericsson W300I- wyswietlacz:
256K kolorow
128 x 160 pixels - dzwonki:
Polyphonic (40 kanalowe), MP3, AAC - card slot:
M2 (256MB w zestawie)
20MB wbudowane - camera:
VGA (640x480 pixeli) + video sekfencje - pozostale:
IRDA
Bluetooth
i oczywiscie MP3-player 
Motorola E398- wyswietlacz:
65K kolorow
176 x 220 pixels - dzwonki:
Polyphonic (40 kanalowe), MP3, AAC - card slot:
microSD (64MB w zestawie)
5MB wbudowane - camera:
VGA (640x480 pixeli) z flashem - pozostale:
Bluetooth (v1.1!) nie ruszy wiekszosc sluchawek Bluetooth!
no i oczywiscie MP3-player
przedewszystkim E398 jest o 2 lata starszy od w300i
No jest starszy, przez co kosztuje 250 zł mniej

Motorola ma lepszy wyswietlacz,ale mniej kolorkow

Tez mniejsza pamiec (czy moge dokupic np 256 ?

)
Zobacze jeszcze ten Twoj
Kurcze, trudny wyboir
e398=e1 rokr
wgrywajac soft od rokr telefon staeje sie 2 razy lepszy

256k kolorow, itunes, lepszy dzwiek...
LegionPolski
10 02 2007, 22:42
nie chce mi sie przegladac - czy jak wrzuce tutaj jakies 1500 gier na wyswietlacz k510i (128x160 po prostu), na rapidzie - to to dostane łorna i wywala posciwo moje? czy takie cos dozwolone?

bo chce sie (pipi)m linkiem podzielic [i nie jest to paczka gdzie polowa nie dziala, a polowa na inny wyswietlacz, tylko naprawde git pack]
podejrzewam ze kazdy kto kupil telefon z k.wyswietlaczem ma kilkanascie tysiecy gier w javie
A ja podejrzewam że nie

Możesz mi tego lina na PW zapodać. Nie obrażę się
PS. Za taki link dostałbyś minimum warna
LegionPolski
11 02 2007, 01:45
QUOTE(Pajda @ 10 02 2007, 23:04)

podejrzewam ze kazdy kto kupil telefon z k.wyswietlaczem ma kilkanascie tysiecy gier w javie

nie z takim ;] gry na 128x160 raczej popularne nie są ;/ [za to na 176x220 od groma... ale na te leje ;p]
@Stona, msg'ne Cie na gg ;p
ja już "kupuje" te packi. TROCHĘ tego jest
Co myslicie o banq-simens CL71 ??
Nie moge sie zdecydowac, dla mnei fajny telefonik, sliunie wyglada, ale czy jest dobry?
musi sluzyc mi an wiele lat
u gory post niewazny, wolalem zaoszczedzic i kupic zwykly c75

w zwiazku z tmy amm problem ,dostalem kabelek usb, plytke i instrukcje, ale za chu,ja nie moge tego podlaczyc

robie tka ajk psize w instrukcji to mi je,ba,nego cdka nie pokazuje, robie inaczej, poprostu przez kreator dodawania sprzetu, tez nie moze, no szlag mnie trafia z tym chu,jostwem, pomocy !
QUOTE(banny @ 19 02 2007, 12:33)

u gory post niewazny, wolalem zaoszczedzic i kupic zwykly c75

w zwiazku z tmy amm problem ,dostalem kabelek usb, plytke i instrukcje, ale za chu,ja nie moge tego podlaczyc

robie tka ajk psize w instrukcji to mi je,ba,nego cdka nie pokazuje, robie inaczej, poprostu przez kreator dodawania sprzetu, tez nie moze, no szlag mnie trafia z tym chu,jostwem, pomocy !
tez mam ten model i tez mialem kabels USB. Odrazu ci mowie zebys sobie go odpuscil

napewno da sie go skonfigyurowac ale do zmiany softu, wgrywani apatchy i ogolnie do ingerencji w soft potrzebny ci bedzie serwisowy kabel com (8zl).
jakbys mial jakies pytanai odnosnie tego modelu to pytaj
ten kabel dostane np. w zwyklym serwisie czy trzeba targać z allegro?
ten moj kabel usb sie nazywa 'oti mobile power' ( rotfl )
W sumie troche dotrwalem, az pojawil sie nastepny problem :

No i nie wiem co dalej robić

No ale skoro tak mowisz, to chyba zaopatrze sie w ten kabelek.Mam nadzieje ze bedzie bardziej przyjazny w uzytkowaniu niz ten skurviel.
Mowisz, ze tym kablem com (tak sie tylko nazwya?) potem da sie wgrywac soft, muzyke i inne (pipi)y?
znalazlem cos takiego:
http://www.allegro.pl/item164909754_kabel_...x1_mega_cd.htmlda rade?
Dzieki za pomoc
z kablem usb ci nie pomoge bo zrezygnowalem z tego badziewia.
tu masz serwisowy
http://www.allegro.pl/item165491419_serwis...e75_s65_cd.htmlzwykly od serwisowego rozni sie tym ze serwisowy ma piny od zasilania. jak juz kupisz kabel moge ci wyslac soft do komunikacji i zarzadzaniem telefonem. wszystko smiga a caly proces polega na podlaczeniu telefonu do com 1 albo 2 , odpalenie programu i on juz automatycznie wykryje sobei wszystko. kopiowanie plikow odbywa sie przy pomocy ubozszej wersji total commandera.
szukam jakiegoś fajnego telefonu do 450 zł max. Miałem n gage, więc ten model raczej odpada. Zastanawiam sie nad z350i, jednak może możecie polecić coś innego. Zależy mi, by telefon posiadał mp3.
k750i - uzywany ale dosc nowy kupisz za tyle, a bije on wszystko inne w tej klasie
Jinxters
10 06 2007, 17:18
Co sądzicie o Motoroli W375?? Bo będe ją miał za tydzień(za darmo , brat mi kupił za granicą

) ...tylko prosze nie besztajcie bardzo bo mi popsujecie "faze" na nowy telefon
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.