Chciałbym kubic sobie jakas bijatyke (posiadam juz Tekken 5) jaka gre byscie mi polecili?
Czy Mortal Kombat Deception jest godne uwagi?
Dark_Slide
12 03 2006, 10:52
Zależy co lubisz osobiście za najlepszą uważam i polecam Guilty Gear XX#R, a w kwietniu już Guilty Gear Slash.
QUOTE(Dark_Slide @ 12 03 2006, 10:52)

Zależy co lubisz osobiście za najlepszą uważam i polecam Guilty Gear XX#R, a w kwietniu już Guilty Gear Slash.
ogolnie lubie pograc we wszystkie bijatyki, ale od niedawna mam ps2 i nie wiem jaki tytuł jest ciekawy.
zastanawiam sie nad tym MK Deception, moze jakis Soul Calibur (słyszałem ze 3 jest uszkodzona)
MK sobie odpuść. Niewarto, naprawdę. Trzymaj się zdala od tej gry.
A co ja ci mogę polecić...
Virtua Fighter 4 Evolution. Zdecydowanie inna gra niż Tekken (lepsza imo), ale prawie nikt w to nie gra. Możesz spróbować, tym bardziej, że grę dostaniesz (jeśli dostaniesz, bo to stary tytuł) za 80 zeta. A jeśli myślisz o Caliburze, to masz do wyboru: kupić trójkę i być "na czasie" albo kupić, bodajże za 77 zł dwójkę (imo lepsza dwójka). Trójka ma sporo błędów (SC2 zresztą też), fakt, ale da się w nią spokojnie pograć (w SC2 zresztą też). No i ma przez@jeßi$tą muzę (SC2 zresztą też

)!
Inne bitki się nie liczą

(przynajmniej 3d, bo na 2d się nie znam)
Choose wisely...
QUOTE(VHO @ 12 03 2006, 12:10)

bodajże za 77 zł dwójkę
Tu jest nówka w folii za 59:
http://allegro.pl/item90664577_soul_calibu..._oryginal_.html
Jeśli grasz głównie sam, to ja zdecydowanie polecam 2D. Street Fighter, Capcom vs. SNK lub wspomniany już Guilty Gear.
Z 3D Soul jest na singla niezły. Może nawet najlepszy.
Virtua jest dość trudna i nie prezentuje się tak okazale jak bijatyki namco, ale starczy na długo.
Zależy czego oczekujesz od bijatyk.
Prosze podajcie mi (pełne tytuły, wersje)warte uwagi bijatyki 2d i 3d,
Dark_Slide
12 03 2006, 20:33
Guilty Gear XX#Reload to najlepsza bijatyka obecnie 2d. Jest największa scena tej gry [jeżeli chodzi o 2d] polecam zajrzeć na forum www.ggteampoland.fora.pl tam znajdziesz informacje dotyczące gry, filmiki polskich graczy, a jak coś to pytaj. Od kwietnia, a dokładnie 7 kwietnia wychodzi nowa odsłona Guilty Gear Slash jeżeli Ci się nie spieszy możesz już poczekać od razu na nową odsłonę choć jak już byś zaczął w GGXX#R grać to na pewno ten czas nie będzie stracony i zaowocuje w GG Slash.
Gdzie tą gra moge dostac, patrzyłem w kilku sklepach internetowych z grami i jej niestety nie ma.
NemoKOF
14 03 2006, 01:20
Slash wychodzi 13 kwietnia dopiero.
Niestety wydaje mi sie, ze Guilty Gear X2 Reload nie ukazal sie oficjalnie w Europie wiec bez modchipa czy Swap Magic nie zagrasz nawet w importa
Niestety wydaje mi sie, ze Guilty Gear X2 Reload nie ukazal sie oficjalnie w Europie wiec bez modchipa czy Swap Magic nie zagrasz nawet w importa
rotfl, a pozniej sie dziwia ze w Polsce mamy najwieksze piractwo

ee Koji jak Ci nie wstyd grac w pirata i jeszcze oficjalnie loic innym du.py na turniejach miedzynarodowych. Ty piracie jeden

a co do 3D to oczywiscie : Tekken 5, Tekken Tag Tournament (wersja Pal w 50klatkach ale co tam i tak (pipi)ista gra)
NemoKOF
14 03 2006, 11:19
I tu musze zdementowac plotke, otoz Koji ma oryginalna wersje limitowana, importowana z Hong Kongu. W tym momencie Sony dalo ciala uniemozliwiajac granie na konsolach w Europie w gry z innych regionow

PSP jest najlepszym przykladem, ze blokada regionalna na gry nie jest wcale konieczna.
No i musze powiedziec ze w TTT w 50hz nie da sie grac

Chodzi jak mucha w smole.
wiesz jezeli masz gadac bzdury, bo nic nie wiesz, to lepiej nic nie mow
koji jakos ma orginala, limitowana koreanska wersje

co zatkalo, wiec nie gadaj bzdur nastepnym razem
a reload oficjalnie wyszedl chyba, ale tylko na x-klocka, zmajac zycie Slash jako kolejny "update" tez nie zostanie oficjalnie wydany....choc cos tam sie mowi o tym, ze wyjdzie w stanach....w grudniu-_-'
@Epic rozumiem ze te teksty to do mnie wiec odpowiem.
Po pierwsze : wogole to nie bylo do Ciebie, wiec nie rozumiem po co glos zabierasz.
Po drugie: To byl, ŻART, ktory na pewno Koji by zrozumial i co najwyzej odpowiedzial tak jak to Nemo zrobil. Ale rozumiem Cie, bo z wypowiedzi wnioskuje ze raczej nie masz wiecej niz 15 lat.
Po trzecie: hmmm zawsze mi sie wydawalo ze japonce bez "zabawy" z konsola nie rusza..... Zreszta jak widze naet Nemo to przyznaje, wiec jeszcze bedziesz mi probowal udowodnic ze wiekszosc graczy GGRR ma oryginalna gra i oryginalna NTSC konsole???
Bierz Soula. IMO jes najlepszą bijatyką wśród 3D
po to jest forum zeby glos zabierac, jezeli nie chcesz zeby ktos ci odpowiadal, to napisz komus PW
a psycholog z Ciebie slaby i widac ze nie rozumiesz
nie musze ci niczego udowadniac , ale w Stanach napewno tak jest
zreszta po co sie klocic jak nie o tym jest ten topic....
z 2D bierz Street Fighter 3: 3rd Strike i Guilty Gear
z 3D : Tekkena lub Calibura
Ja polecam the WARRIORS,fajny klimat lat 70.Mozna sie niezle wczuc obijajac kumus facjate.Nie ma w niej duzo kombinacji ciosow,dzieki czemu jest dosc latwo przyswajalna i miodna.Z ciekawa fabula .Mozna nawet przechodzi gre we dwoch!
QUOTE(Tuczek @ 14 03 2006, 12:49)

Bierz Soula. IMO jes najlepszą bijatyką wśród 3D
Error!
Bierz Dead or Alive 2
Ja polecam gry 3D sa kolorowe i nowe. Oceniajac gre sprawdz czy sa tam toptierzy z kombosami monoklawiszowymi
2D - bierz GGXX i SF3 i moze Hokuto no Ken jak wyjdzie nie dlugo
3D- nie znam sie
Soul calibur 3 - gra jest rewelacyjna.
QUOTE(C1REX @ 12 03 2006, 14:30)

Ale save sie yebie (na szczescie nie kazdemu) - totalna porazka.
Ja polecam Dead Or Alive 2.
QUOTE(Siwyyy @ 16 03 2006, 19:06)

QUOTE(C1REX @ 12 03 2006, 14:30)

Ale save sie yebie (na szczescie nie kazdemu) - totalna porazka.
Ja polecam Dead Or Alive 2.
Save sie yebie jak grasz w Chronicles of Sword, jak nie tykasz tego trybu to mozesz byc spokojny.
Ja od siebie polecam Soul Calibur 3 - sporo postaci, fajne areny, gra jest bardzo efektowna, podoba sie. Masa rzeczy dla jednego gracza. Jezeli zaczynasz przygode z bijatykami i szukasz czegos nowego to same plusy. Szlag zacznie cie trafiac dopiero jak naprawde poznasz system i rozpracujesz gre, ale to troche potrwa wiec nie nalezy sie tym specjalnie klopotac.
mashter
18 03 2006, 18:23
jak chcesz poswiecic duzo czasu i myslisz o powazniejszym graniu w jakas bijatyke, to musisz kupic Tekkena 5 lub GG. Jesli tylko for fun i w dodatku raczej tylko single, to nie ma lepszego wyboru niz SC3.
Mashter on napisal ze ma juz T5

Od siebie polecam Dead or Alive 2 - mlocilem na DC czesciej niz w Soul Calibur.
mashter
24 03 2006, 04:08
Mashter on napisal ze ma juz T5
sztuk T5 nigdy za wiele
A ja polecam King of Fighters: Maximum Impact

(Zaraz wszyscy mnie zjadą) .. Ogółem, jak kupiłem te giere, myslalem, ze zaraz wylacze, ale zmienilem zdanie

Dużo akcji do wyewoluowania, każdy combo, Jg, czy inne bajery, daje inne możliwości, wszystko idzie zakończy inaczej. Jedyny minus tej gry, to taki, że palce siadają, a w ostateczności pad

Wszystkie speciale i 1/2 hitów polega na qcf, qcb, hcf itp ... Po ok. tygodniu palce siadają na tydzień, a potem sie czlowiek uodparnia

Sama grafika nie należy do wypasistych, ale ujdzie, tym bardziej, że 27.04 wychodzi KoF:MI2 .. Ogółem polecam

PS. Soiree Meira wymiata
44bronx
14 04 2006, 22:40
Teraz to ja zostane normalnie zjedzony

Def Jam: Fight for NY - jeżeli nie jesteś hardcoreowcem a lubisz se po prostu "pyknąć" w mordobicie to ta gierka jest dla ciebie.Prosty system i litry miodu.Przynajmniej dla mnie.
Guilty Gear Slash - najlepsza bijatyka i dotego banalnie latwa.
michal000123
28 04 2006, 13:16
A co myślicie o Virta Fighter 4 Evolution? Nie wiem co kupić, a bordzo chciałbym mieć jakąś inną nawalankę od T5...
Ukyo_Tachibana
28 04 2006, 15:03
Heh kup sobie Guilty Gear XX Slash w jakims Japonskim sklepie koszt gry z przesylka -> 139 zl o ile dobrze pamietam a Swap Magic zeby odpalic importa 45 65 zl wiec zamykasz sie w 200 zl czyli tak jak bys sobie kupil nowosc :> ( ktora w sumie i tak bys kupowal ) a ze szanse na wydanie Slasha w Palu sa takie jak na to ze Lepper i Kaczynscy jutro umra i bedzie swiety spokoj
QUOTE(michal000123 @ 28 04 2006, 14:16)

A co myślicie o Virta Fighter 4 Evolution? Nie wiem co kupić, a bordzo chciałbym mieć jakąś inną nawalankę od T5...
Dla mnie gra jest świetna, ale słabo się na niej znam, bo nikt nie chce z moich znajomych grać.
Trudna manualnie. Nawet ciosy z comand lity u np. Akiry mogą początkującemu sprawić problem.
Świetny, najlepszy practice w historii bijatyk. Nawet juggle są podane.
Gra stworzona do grania na Stiku. Na padzie traci IMO sporo uroku.
Sporo wymagającego grania dla jednego gracza.
KOF - uwielbiam tą serię. Co prawda nikt nie chciał ze mną w to grać (poza bratem), ale nawet samemu lubiłem sobie popykać. Mówię tu o wersjach 2D, bo innych nie widziałem.
Nie wiem tylko, czy na ps2 jest coś. Ja w różne cześci zagrywałem się na DC. Ostatnio też trochę na Xa w SNKvsCapcom, ale to trochę co innego i raczej słabe jest.
Sporo też grałem z kumplami w Street Fighter Alpha 2 i 3. Ale tego też chyba na ps2 nie ma.
michal000123
29 04 2006, 09:28
A co myślicie o WWE Smackdown vs. RAW? Może powinienem wybrać właśmnie tą grę?
Campos007
29 04 2006, 10:15
Ja polecam Bruce Lee vs Mortal Kobat oraz Chuck Noriss vs Tekken 16 to najlepsze tytuły w tej chwili na rynku,nie słuchaj innych,bo wciskają ci kit,poprostu nie będziesz żałował tym bardziej,że jak przejdziesz gre poraz 100 odkryje się dodatkowy obrotowy dla Chucka i to zawsze,pamiętaj zawsze,więc zasuwaj na bazar i kupuj to co szczyci się największą popularnością
POZDRAWIAM...
nie wiem nad czym sie zastanawiac
lubisz 2d - bierz SF3 lub GGS
lubisz WWF - bierz Smackdown
inne bitki 3D podobne do T5 - SC3 lub VF4Evo
bitki lekke latwe i przyjemne - Urban Reign lub Def Jam FFNY
wszystkie te bitki IMO sa niezle, ale z nastawieniem kto co lubi, wiec nie bierz np SF3 jesli nie lubisz 2D, to wszystko
Punisher
5 05 2006, 10:34
Ja bym polecil bitke World Heroes co byly w niej takie dwie nindże hanzo i ktos tam i jak on robil speciala to zamienial sie w taki pomaranczowy meteor byl tez taki kolezka cos ala bruce lee w czarnych spodniach i mial taki cios cos jak law dss 3+4 tyle ze on lecial w poswiacie glowy smoka byl tez kapitan robot ktoremu wydluzaly sie metalowe rece i nogi pamietam tez zakrajaka z halabarda co sie z nim na lodzi czy tratwie walczylo i i mial wypasne combo cos ala p+A+K kilika tyle ze godzil o wiele dluzej(mialem nim najlepszy wynik combo na koniec walki w calym miescie) hmmm no byl tez wy(pipi)any boss w palacowej komnacie co byle ciosem zabieral ponad pol paska no i muza byla przednia wypas byl jeszcze wiking z siekierka kuzwa postacie byly nie do wy(pipi)ania i oryginalne aaa jeszcze byl kolezka co sie madman zowie w takiej (pipi)itnej masce na cale cialo ktora sluzyla mu jako bron w walce a jak ja wygral to ten (pipi)niety szaman tanczyl z jakims duszkami nie no jak sobie przypomne ile i za ile w ta gierke gralem to mi sie plakac chce

ogolnie to ci polecam choc nie wiem czy to wyszlo na ps2 no i jest to the best 2d ever feeling porownywalny tylko w jakis tam stopniu choc niklym ze street fighterem 2 takze zwaz na to co napisalem respect men pozdro
Super Big Boss
10 05 2006, 06:21
Ze swojej strony jako, że przy konsoli lubie się bawić a nie rzucać padem o ściane bo mi w Tekkenie lub Virtua Fighterze 125 hit combo nie wyjdzie polecam :
1.Def Jam 2
2.Dragon Ball Budokai Tenkaichi
3.WWF RAW VS SMACKDOWN! 2006
Jeszcze Urban Reign jest niezły ale dosyć trudny.
A ja na początek zabawy z bijatykami polecam:
Bloody Roar 3 lub 4 i którąkolwiek część Mortal Kombat oraz jakąś bijatykę 2d np.Marvel vs Capcom 2
a dla posiadaczy Xboxa polecam Dead-a lub Soul Calibur 2- która wyszła równierz na Geja:)
ja od siebie polecam urban reign.zaje***sta giera.gram w nią od kilku dni i nie moge sie oderwać.
POLECAM
urban regin... ot taki uposledzony chodzony teczken... Isuka jest lepsza jako beat'em up
wodny1988
28 07 2006, 16:14
1. Gdzie można kupić oryginalną grę VF4:Evo w cenie 80 złotych? Szukałem w internecie i niestety nie znalazłem żadnego sklepu, który oferuję grę w tej cenie.
2. Czy SC3 w platynowej wersji również posiada bug ze stanem zapisu gry?
3. Nie mam z kim grać, więc czy te dwie gry przykują na długo samotnego gracza?
michal000123
28 07 2006, 20:13
Raczej tak, w SC3 masz mnówstwo najróżniejszych secretów i sporo postaci do wymas(h)terowania.
Bug z zapisem ma proste rozwiązanie, o którym pisano w PSX-sie. Dla przypomnienia - save z SC3 musi być pierwszym save'em na danej memorce. Przed nim nie może być żadnych innych. Ja tak zrobiłem i na razie działa. Skopiowałem wszystkie save'y z jednej memorki na drugą, i na pierwszą nagrałem save z SC3. Później zgrałem wszystko z powrotem. Na razie działa.
Powiedźcie, czy dobrze powiedziałem, bo mogłem się gdzieś trzepnąć.
Nie wiem, czy ten bug istnieje również w platynce.
Dobrze powiedziałeś . Mi tak samo działa do tej pory ! . A co do bijatyk to ja polecam DOA 2 HARDCORE , bo pod względem dynamiki walki i efektowności nic jej nie dorówna ( a pokazała to część 4 na x-360 ! ) , ale SOUL CALIBUR I T5 też zamiatają . To tyle ode mnie !
rkBrain
23 08 2008, 22:41
Mnie ostatnio wnerwia, że bijatyki stają się hermetyczne. Co raz mniej ludzi potrafi w nie grać na przyzwoitym poziomie. Pomijam masherów bo jeden przycisk to każdy debil umie naciskać. Soul Edge był znacznie wolniejszy od swoich następców. Gra nie była prosta ale znacznie łatwiej było ją opanować. Virtua Fighter to zupełnie inna bajka. W tej grze bez arcade sticka w ogóle nie da się wykonać pewnych podstawowych ciosów. A cały system, którego opis był zamieszczony w części 4, przytłaczał swoim rozbudowaniem. Rozumiem, że od razu nie da się wszystkiego opanować ale gdy człowiek spojrzy na tą niekończącą się ilość zagrań wydaję się to niemożliwe do opanowania. Z drugiej strony stoi Tekken, który ma bardzo przystępny system ale beznadziejny design. W grze zawsze znajdowały się japońskie naleciałości ale granica kiczu została przekroczona. Już w piątej części miałem dość głupkowatych zakończeń i kretyńskich postaci. Kilka lat temu mi to nie przeszkadzało. Namco nie wzięło jednak poprawki na wiek graczy oraz to, że nie każdy jest Japończykiem. Dlatego wybiorę Street Fighter IV ze starym systemem.
CYTAT(rkBrain @ 23 08 2008, 23:41)

Virtua Fighter to zupełnie inna bajka. W tej grze bez arcade sticka w ogóle nie da się wykonać pewnych podstawowych ciosów.
Jeśli chodzi o piątkę to wszystko da się wykonać na padzie (nawet bez bindowania 3 in 1), z tym że stick jest oczywiście o wiele precyzyjniejszym narzędziem.
CYTAT
Dlatego wybiorę Street Fighter IV ze starym systemem.
Zdziwisz się
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.