Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
banny
znowu utknalem confused.gif
jestem na tym placu z dwoma posagami, po tej sali co an podlodze wyrastały ostrza i wszytsko sie obracał o;]
Nic kompletnie nei wiem co zrobic an tym placu ,gdzie kolwiek podchodze do jakeigos obiektu to nic nei moge confused.gif
help x]
Figaro
Ludzie, rozumiem trudna gra, ale czy nie lepiej samemu trochę pogłówkować a nie że przez pół godziny siedzisz i nie wiesz co zrobić w lokacji to od razu idziesz na FPE po pomoc ;].
banny
nie mam zbyt duzo czasu na granie, do neidzieli musze skonczyc gow i ff12 xD
chociaz to drugie to nei ma szans by skonczyc ale coz, msuze cisnac ;]

wojti411
ino mam problem z ochrona tłumacza dry.gif moze jakies porady?
Grigori
Na Tytku? Puszczaj błyski żeby się legioniści i psy nie ruszały i klep kapłana. Potem pojawi się dwóch następnych, dalej walisz błyski (tak żeby obejmowały najlepiej wszystkich przeciwników) i napalasz się na kapłanów (może być młotkiem). Chodzi o to żeby pozbyć się summonerów jak najszybciej. Nie używaj rzutów.
banny
CYTAT(banny @ 13 07 2007, 11:33) *
znowu utknalem confused.gif
jestem na tym placu z dwoma posagami, po tej sali co an podlodze wyrastały ostrza i wszytsko sie obracał o;]
Nic kompletnie nei wiem co zrobic an tym placu ,gdzie kolwiek podchodze do jakeigos obiektu to nic nei moge confused.gif
help x]

rolleyes.gif
Tiglatpilesar
Nie wiem czy myślimy o tym samym miejscu. ale jak jest to duży plac na powietrzu, z parą drzwi, płaskorzeźbą Boreusa i ogniem po prawej, to musisz włożyć rączke od dźwigni (z ciała w pomieszczeniu z podłogą z kolcami) w miejce jej przeznaczone, chyba po prawej, tam gdzie jest figura do zwalniania czasu.
banny
Ee, no już mnie krew zalewa z tymi owadami w tej planszy co trzeba obkrecac wajcha by jechac do gory a potem sie zlapac tego czegos confused.gif
Proboje earth q, dobijam do gory alpei sie tego i mnei zrzucaja :[
p[roboje z titan rage i tez (pipi), nie wiem jak sobie tma poradzic.

Czy po złapaniu sie tego R1 trza sie gdzies ewakuowac?

ehh, lama z emeni :|
Grigori
A przyszło Ci do głowy zniszczyć ich gniazda? icon_puk.gif
Kame
Mam nadal problem z drzwiami na których widnieje postać meduzy, ilekroć się do nich zbliżę wylatują zielone promienie, zamieniające w kamień. Kręcę się w kółko i ciągle powracam do tego miejsca, szczerze mam już tego dosyć bo powtarzam ta czynność wielokrotnie (ok 25 razy). Dla uproszczenia wszystko jest w dżungli, koryta rzeczne są pełne czerwonej substancji. Te drzwi znajdują się blisko świątyni zapomnienia, czy coś takiego- jak wchodzisz na tą platworme to zaczyna się przechylać, potem idę korytarzem, skaczę jak tarzan przy pomocy broni kratosa, następnie widzę głębokie pomieszczenie, gdzie trzeba przesunąć wajche aby żelazne drzwi się otworzyły, wziąć trupa i położyć na jakimś przycisku po środku sali po przejściu przez nie zapisuje gre, potem mniej więcej zrzucam kamienny kloc i jestem zmuszony powrócić do drzwi z meduzą. Tak to mniej więcej wygląda, pomuście jęsli możecie!
Tiglatpilesar
Musisz dwa kamienne kloce przesunąć maksymalnie w prawo, wtedy ta ee swiątynia przechyli się tak, że będziesz mógł ją zrzucić w dół. Drzwi z głową meduzy nie da się tak otworzyć, potrzebujesz złotego runa, które zdobędziesz po wykonaniu wyżej opisanych czynnosci.
banny
CYTAT(Grigori @ 14 07 2007, 16:11) *
A przyszło Ci do głowy zniszczyć ich gniazda? icon_puk.gif

a czy przypadkiem nie sa one za wsoko by dosiegnac?
chyab ze z luku, hmm

nie wiem, jutro sprawdze, dzieki za rade ;]
golab
znajdź se fragment ściany, po którym można się wspiąć do sufitu
Kame
CYTAT(Kame @ 14 07 2007, 16:22) *
Mam nadal problem z drzwiami na których widnieje postać meduzy, ilekroć się do nich zbliżę wylatują zielone promienie, zamieniające w kamień. Kręcę się w kółko i ciągle powracam do tego miejsca, szczerze mam już tego dosyć bo powtarzam ta czynność wielokrotnie (ok 25 razy). Dla uproszczenia wszystko jest w dżungli, koryta rzeczne są pełne czerwonej substancji. Te drzwi znajdują się blisko świątyni zapomnienia, czy coś takiego- jak wchodzisz na tą platworme to zaczyna się przechylać, potem idę korytarzem, skaczę jak tarzan przy pomocy broni kratosa, następnie widzę głębokie pomieszczenie, gdzie trzeba przesunąć wajche aby żelazne drzwi się otworzyły, wziąć trupa i położyć na jakimś przycisku po środku sali po przejściu przez nie zapisuje gre, potem mniej więcej zrzucam kamienny kloc i jestem zmuszony powrócić do drzwi z meduzą. Tak to mniej więcej wygląda, pomuście jęsli możecie!

Mógłby ktoś odpowiedzieć na moją powyższą prośbe? mellow.gif
Tiglatpilesar
Napisałem, pierwszy post na tej stronie. Zaznaczone jako spoiler:)
consoleboy
CYTAT(Kame @ 15 07 2007, 21:21) *

http://www.gamefaqs.com/ . tak wiem, wredny jestem ale sam obecnie nadrabiam zaległości na Ps2 i za jakiś czas, zabiorę się za przygody kratosa tongue.gif tongue.gif a co do gamefaqs..... Masz znać jak Amen w pacierzu ,jeżeli uważasz się za gracza!!!! Biblia gracza, (prawie) zawsze pomoże w chwilach zwątpienia biggrin.gif biggrin.gif
Kame
CYTAT(consoleboy @ 15 07 2007, 22:08) *
CYTAT(Kame @ 15 07 2007, 21:21) *

http://www.gamefaqs.com/ . tak wiem, wredny jestem ale sam obecnie nadrabiam zaległości na Ps2 i za jakiś czas, zabiorę się za przygody kratosa tongue.gif tongue.gif a co do gamefaqs..... Masz znać jak Amen w pacierzu ,jeżeli uważasz się za gracza!!!! Biblia gracza, (prawie) zawsze pomoże w chwilach zwątpienia biggrin.gif biggrin.gif

Dobra, biblii gracza się nauczę, ale teraz chciałbym otrzymać odpowiedź na mój konkretny problem mellow.gif .
consoleboy
A wolisz czekać całe wieki na odpowiedz czy nauczysz się j. angielskiego i sam sobie odpowiesz na wcześniej zadane pytanie?? Tyle już było takich pytań wiec wiesz..... może liczne grono forumowiczów sugeruje tobie, iż pora stać się samodzielnym tongue.gif Live is brutal , chętnie bym pomógł ale widzisz jakie panują tu realia,....
Tiglatpilesar
No kurde, przecież opisałem co należy zrobić. Innej drogi nie ma, na samej górze tego tematu masz odpowiedź.
Znam GoW-a 2 na pamięć, przeszedłem 7 razy.
ghost.
No to tak, dorwałem niedawno GOWII, przeszedłem dzisiaj. Co tu dużo mówić, gra, podobnie jak czesc pierwsza jest swietna, ani przez chwilę sie nie nudzi, az dziw bierze, ze udało sie developerom wyciagnac jeszcze taka grafikę na PS2 (grałem na kablu RGB na telewizorku CRT). Czas całej zabawy tez całkiem dobry (jakieś 14-15 godzin na Hard przy pierwszym przechodzeniu). Zagadki zmieniły sie na lepsze, co mnie cieszy - są troche trudniejsze, jest wiecej kombinowania, no fajnie ogolnie. Pewien współczynnik replayability tez jest... Cieszy również jeszcze wieksza ilośc wszelakiej masci nawiązan do mitologi. Jeśli chodzi o niewielkie minusy - po pierwsze rozczarowała mnie ostatnia walka: zawiesiłem sie na dobre tuż przd walką z Clotho (chodzi o tą scieżke prowadzącą w dół, na której napotykamy 6 czy 7 fal przeciwników bez mozliwości save'a - juz nie moge sie doczekac jak to miejsce wygląda na Titan Mode ;-) ). A jak doszło co do czego, czyli ostatnia walka - rozpykałem bossa za pierwszym razem, bez najmniejszych problemów (chyba raz czy dwa razy dałem sie zabic podczas ostatniej mini-gierki z wciskaniem buttonów). Drugi minus, który odczułem, to muzyka. Poza dwoma motywami, soundtrack z dwójki jest "po prostu dobry", jakoś nieszczególnie wpada w ucho - szkoda.

Ale generalnie rzecz biorąc jest bardzo, naprawde bardzo dobrze :-)
Tiglatpilesar
Co do muzyki nie mogę sie zgodzić. Jest chyba nawet lepsza niż w częsci pierwszej, oczywiście moim zdaniem wink.gif
Ostatnia walka jest banalna. Na Titanie faktycznie problem stanowi ochrona tłumacza i walki przed Kloto.
banny
Mi się strasznie podoba motyw z poczatkowego menusa - miazga!
alCatraz
CYTAT(Tiglatpilesar @ 18 07 2007, 15:33) *
Co do muzyki nie mogę sie zgodzić. Jest chyba nawet lepsza niż w częsci pierwszej, oczywiście moim zdaniem wink.gif

A mi z kolei bardziej przypadł o gustu soundtrack z jedynki (ale co z tego, skoro pod każdym innym względem gow2 niszczy gow1 slinotok.gif ).
Kame
CYTAT(Tiglatpilesar @ 17 07 2007, 23:31) *
No kurde, przecież opisałem co należy zrobić. Innej drogi nie ma, na samej górze tego tematu masz odpowiedź.
Znam GoW-a 2 na pamięć, przeszedłem 7 razy.

Akurat na twojej odpowiedzi jakiś bug wyskoczył (czarne paski), dopiero się kapnąłem jak to usunąć, przepraszam za wtórne zawracanie głowy.
Tiglatpilesar
W dwójce bardzo podobały mi się wszystkie spokojniesze kawałki. Klimat, lokacje, muzyka-budowało to świetny klimat. Niektóre lokacje bardzo zapadały w pamieć.Całe to bagno od pojawienia się Króla barbarzyńców po wejście do świątyni Euriale. Atlas ! (moje pierwsze wrazenie: o kur... Atlantyda z Tomb Raidera). Końcowe lokacje z siostrami, wielkie komnaty, wszędzie wiszą nici przeznaczenia, coś świetnego, zwłaszcza pomieszczenie z Kloto. Czuć, że bydle siedzi tam już od wieków.

Lokacje z jedynki nnie mogą się równać. Może gdyby był ten level z Kronosem... wink.gif
ghost.
Polecam puścic sobie soundtrack z jedynki i zaraz po nim, soundtrack z dwójki (oba łatwo mozna 'kupic' w sieci) - naprawdę, jak dla mnie różnica jest poteżna, jedynka ma duzo mocniejszy, mroczniejszy, wpadający w ucho ost.
Kame
CYTAT(consoleboy @ 17 07 2007, 23:00) *
A wolisz czekać całe wieki na odpowiedz czy nauczysz się j. angielskiego i sam sobie odpowiesz na wcześniej zadane pytanie?? Tyle już było takich pytań wiec wiesz..... może liczne grono forumowiczów sugeruje tobie, iż pora stać się samodzielnym tongue.gif Live is brutal , chętnie bym pomógł ale widzisz jakie panują tu realia,....

No wiesz, angielskiego uczę się dopiero 6 miechów i jak na te pół roku to znam ten język dość dobrze (dobra piątka, przy bardzo wymagającym nauczycielu-nie chwaląc się wink.gif ), może za następne pół roku osiągnę taki poziom wtajemniczenia, że sobie wszystko bez problemu przetłumacze biggrin.gif. A tak w ogóle to nie musisz być jak inni i podporządkowywać się opinią forumowiczów i realiom ówczesnego społeczeństwa internetowego happy.gif. Łatwiej byłoby odpowiedzieć mi lub wskazać odpowiedź Tiglatpilesara, ale jeśli wolisz bardziej brutalną stronę życia, to już twoja sprawa mellow.gif .
Tiglatpilesar
ghost spike

Jedynka ma potężniejszy soundtrack (Vengeful Spartan), ale IMO dwójka ma znacznie bardziej mroczny. Cóż, różne są gusta smile.gif (i bardzo dobrze!)

consoleboy
CYTAT(Kame @ 18 07 2007, 14:09) *

No wiesz, angielskiego uczę się dopiero 6 miechów i jak na te pół roku to znam ten język dość dobrze (dobra piątka, przy bardzo wymagającym nauczycielu-nie chwaląc się wink.gif ), może za następne pół roku osiągnę taki poziom wtajemniczenia, że sobie wszystko bez problemu przetłumacze biggrin.gif. A tak w ogóle to nie musisz być jak inni i podporządkowywać się opinią forumowiczów i realiom ówczesnego społeczeństwa internetowego happy.gif. Łatwiej byłoby odpowiedzieć mi lub wskazać odpowiedź Tiglatpilesara, ale jeśli wolisz bardziej brutalną stronę życia, to już twoja sprawa mellow.gif .

A) Majac 16 lat i uczyć się zaledwie 6 miesięcy..... O ile jestem dobrze poinformowany j. angielski obowiązkowo jest już w szkole podstawowej( i to w miejscowościach gdzie liczba mieszkańców nie przekracza 2 tys.) wiec wiesz,.....
B) Jakbyś przeczytał moją pierwszą odpowiedz ( patrz jedna czy dwie strony wstecz) na twój post to byś wiedział dlaczego na owe pytanie tobie nie odpowiedziałem,... A to już się nazywa " czytanie z zrozumieniem" które jak widać, u ciebie szwankuje a matura już niedługo( jeżeli faktycznie, masz te 16 wiosen na karku).

PS: A opisów nie trzeba w całości tłumaczyć. Też ideałem nie jestem a jakoś sobie radzę. Wystarczy , że załapiesz właściwy tok myślenia,treść którą chce tobie przekazać twórca solucji na gamefaqs i nic wiecej.... a później to już z górki biggrin.gif
PS2: Za wszelki offtop BARDZO PRZEPRASZAM. Make peace not war biggrin.gif

No i na koniec Kame... Uwierz w siebie!!! Bydzie dobrze tongue.gif
Kame
CYTAT(consoleboy @ 18 07 2007, 14:47) *
CYTAT(Kame @ 18 07 2007, 14:09) *

A) Majac 16 lat i uczyć się zaledwie 6 miesięcy..... O ile jestem dobrze poinformowany j. angielski obowiązkowo jest już w szkole podstawowej( i to w miejscowościach gdzie liczba mieszkańców nie przekracza 2 tys.) wiec wiesz,.....
B) Jakbyś przeczytał moją pierwszą odpowiedz ( patrz jedna czy dwie strony wstecz) na twój post to byś wiedział dlaczego na owe pytanie tobie nie odpowiedziałem,... A to już się nazywa " czytanie z zrozumieniem" które jak widać, u ciebie szwankuje a matura już niedługo( jeżeli faktycznie, masz te 16 wiosen na karku).

PS: A opisów nie trzeba w całości tłumaczyć. Też ideałem nie jestem a jakoś sobie radzę. Wystarczy , że załapiesz właściwy tok myślenia,treść którą chce tobie przekazać twórca solucji na gamefaqs i nic wiecej.... a później to już z górki biggrin.gif
PS2: Za wszelki offtop BARDZO PRZEPRASZAM. Make peace not war biggrin.gif

No i na koniec Kame... Uwierz w siebie!!! Bydzie dobrze tongue.gif

A) W podstawówce i gimnazjum uczyłem się niemieckiego, a w liceum (mam 17 lat) od niedawna uczę się angielskiego. happy.gif
B) Jeżeli chodzi o czytanie ze zrozumieniem i szeroko pojętą naukę j. Polskiego, nie mam z tym żadnych problemów, 5 na koniec i żadnej czwórki w klasie humanistycznej happy.gif

ps. Jeśli nie chciałeś mi pomóc to poco się wpiep...... happy.gif

Na koniec wierzę w siebie, inaczej nie poszedłbym do licka, tylko do zawodówki happy.gif I daj już spokój, nie chcę mi się już nic tobie tłumaczyć.
Zwyrodnialec
Właśnie zacząłem przechodzić GoW 2 od razu na God (Hard) i nie wiem, czy ja jestem taki dobry, ale gra się łatwiej niż w pierwszą część. Oby Titan był większym wyzwaniem. wink.gif
XM16E1
CYTAT(Zwyrodnialec @ 19 07 2007, 16:49) *
Właśnie zacząłem przechodzić GoW 2 od razu na God (Hard) i nie wiem, czy ja jestem taki dobry, ale gra się łatwiej niż w pierwszą część. Oby Titan był większym wyzwaniem. wink.gif

Niechce zabardzo spoilerować ale rozczaurjesz się bo po mimo może 3 trudnych momentów idzie się dosyć szybko przez grę confused.gif Niestety.
Ja już niestety nie moge narazie grać w GOW'a 2 bo mi się coś porąbało z PS2 i nieodbiera mi płyt Dwu.war. sad.gif No nic albo kupie drugą,albo trza zbierać na PS3 confused.gif
golab
CYTAT(XM16E1 @ 19 07 2007, 19:20) *
Ja już niestety nie moge narazie grać w GOW'a 2 bo mi się coś porąbało z PS2 i nieodbiera mi płyt Dwu.war. sad.gif No nic albo kupie drugą,albo trza zbierać na PS3 confused.gif

przeczyść soczewkę lasera, tudzież zanieś do serwisu
Zwyrodnialec
CYTAT(XM16E1 @ 19 07 2007, 19:20) *
CYTAT(Zwyrodnialec @ 19 07 2007, 16:49) *

Niechce zabardzo spoilerować ale rozczaurjesz się bo po mimo może 3 trudnych momentów idzie się dosyć szybko przez grę confused.gif Niestety.

A jaki masz model PS2?

BTW do czego służy np Urns Of Gaia, czy coś takiego? huh.gif
banny
urna ta powieksza Ci magie, to tka jak 6 tych pior feniksa wink.gif
Grigori
CYTAT(banny @ 19 07 2007, 22:06) *
urna ta powieksza Ci magie, to tka jak 6 tych pior feniksa wink.gif

bzzzzyyyy... źle! W grze można znaleźć 6 Urn (2 w challangach), każdą można aktywować podczas Bonus Play, każda daje inną zdolność vide nieskończona magia czy zamiana Kronos Rage na Poseidons Rage z Jedynki.
banny
no jak nie :|
te takie skrzynie, moze mi się nazwa pomylila..anyway jak jedna znalzlem to mi się magia zwiekszyła tylko ;]]
Grigori
To są Mega Chesty czy jakkolwiek tego nie nazwać - po jednej od expa, życia i magii. A Urny to Urny.

- Urn of Gaia - 10x więcej czerwonych orbów;
- Urn of the Gorgons - ataki Kratosa zamieniają w kamień;
- Urn of Olympus - nieskończona magia;
- Urn of Prometheus - nieskończony Rage;
- Urn of the Fates - wydłużony czas na robienie comba;
- Urn of Poseidon - zamienia Kronosa na Poseidona;

cool.gif
banny
ho ho ho

niezle te bonusiki biggrin.gif

za co je sie dostaje/gdzie sie znajduja ?tongue.gif
Grigori
Wykaż troszkę inicjatywy, myślisz że potrafię z pamięci wskazać ich lokacje? (Gdybym bardzo chciał pewnie bym umiał tongue.gif ) . Ludzie, gameFAQs.com to na prawdę wspaniały serwis.
banny
spytalem o to coby offtopa nei robić xD
w gowa juz niestety nie gram, kumpel zabral ps2 confused.gif
Tiglatpilesar
Tłumaczenie tekstów z "The End Begins" z GoW-a 2. Mnie rozśmnieszyło tongue.gif

http://youtube.com/watch?v=1x_qlCEGJaA
Coati
fajne smile.gif jest tego wiecej??
XM16E1
CYTAT(Zwyrodnialec @ 19 07 2007, 21:35) *
A jaki masz model PS2?

Ja jak dobrze pamiętam mam model SCPH-50004

A co do urn to są one dosyć łatwo ukryte vide "Urn of Prometheus" .A po za tym gra z nimi to istna młóćka dla dzieci nawet na poziomie trudności titan możesz z łókiem przejśc xD Mozna też wspomniec o strojach które są niezbyt fajne nielicząc oczywiście zbroji Aresa i tego chyba lost odysseyczy cóś O_0
Zwyrodnialec
W pierwszej części stroje też były beznadziejne z wyglądu, chociaż właściwości były ok. Nie rozumiem tylko jednego - jak przechodziło się grę na God, to potem nie można było na nim grać w strojach (tylko standardowy). Głupi pomysł.

Co do GoW 2 to co upgrade'ować w pierwszej kolejności? Na razie wrzucam wszystko w Blade Of Athena.
XM16E1
CYTAT(Zwyrodnialec @ 20 07 2007, 13:13) *
Co do GoW 2 to co upgrade'ować w pierwszej kolejności? Na razie wrzucam wszystko w Blade Of Athena.

Blade of chaos do 4 levelu (chodź możesz iśc na maxa) dojć a potem to czary głównie Atlas Quake ( na 3 levelu wymiata) Cronos Rage (potężny dar od cronosa też się przydaje). W łuk czy głowę meduzy się niebaw chyba że już nic się niezostanie.A bronie inne? Młot czy ta włocznia to tylko zabawki.Niestety dry.gif
Tiglatpilesar
Co do głowy Euriale to się nie zgodzę. W kilku miejscach na Titanie MAX upgrade CHOLERNIE się przydało. Lokacja po skokach na kolumnach, gdzie wczystko się zawala- pojawiają się najpierw syreny i te wielkie minotaury, a potem Satyry i Juggernauty, 2 rage i wszystko zmienione w kamień. Drugim takim momentem było wspomniane już przez kogoś pomieszczenie z Cerberusami i dwoma Juggernautami- Cerberusy zamienia się w kamień i walka jest wtedy banalnie prosta. Łuk na ostatnim poziomie wymiata, ale lepiej zostawić to sobie na bonus play, podczas normalnej gry Cronosa, Euriale i Atlasa (z czarów oczywiście) smile.gif
Grigori
Ja na Tytku skończyłem mając na maxa Bladesy, Młotek, Cronosa, Atlasa i oczywiście Euryle. I miałem to wszystko ciężko żyłując combosy. (zostało mi się jeszcze chyba z 4k orbów)
Zwyrodnialec
A znacie jakieś bugi na nabijanie orbów? Coś na miarę tego z pierwszej części, gdzie po walce z meduzą, można było nabijać orby na minotaurach do woli np. błyskawicami (w miejscu tym mana się nie kończy).
komar737
Ktos tam mowil, ze mlotek to zabawka - BŁĄD.

Ja w niego wpakowalem max, zamiast Atlasa czy Euryale. To drugie wcale nie bylo mi potrzebne w kilku slawnych starciach, poniewaz kombos L1 + Trójkat zalatwia takiego Cyklopa 3 strzalami...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.