DaN3000
20 07 2007, 23:59
CYTAT(Zwyrodnialec @ 20 07 2007, 15:28)

A znacie jakieś bugi na nabijanie orbów? Coś na miarę tego z pierwszej części, gdzie po walce z meduzą, można było nabijać orby na minotaurach do woli np. błyskawicami (w miejscu tym mana się nie kończy).
W tej części także po otrzymaniu Head of Euryale można nabić dowolną ilość orbów, jednak idzie to bardzo powolnie.
Co do młotka to jest on zdecydowanie niedoceniany, co jest błędem o czym można się przekonać chociażby z filmików na YouTube zamieszczanych przez shinobier'a. Tak w sumie to "obsługa" młotka sprowadza się do

oraz L1+
Ja z kolei wprost wspaniale bawilem sie uzywajac wloczni. Zdecydowanie polecam. Spelnienie marzen sapera z Aten ;]
Zwyrodnialec
24 07 2007, 14:34
Jestem po walce z kolesiem na koniu. Nadal podtrzymuję, że gra jak na razie jest banalna (gram na God). Ile zostało do końca?

Mam nadzieję, że trafi się jakieś cięższe wyzwanie, bo tego na koniu pokonałem za pierwszym razem - łukiem i kilkoma szlagami.
PS. Jedynym problemem są niektóre skrzynie - ciężko jest się do nich dostać.
Mi ten boss napsul troche krwi i w sumie nieliczac dojscia do jednej z siostr, to byl to dla mnie najtrudniejszy moment w calej grze ;]
Mi tam nienapsuł wogóle jak żaden na tym poziomie (no może nielicząc gróbej siory gorgony

Kawał z niej skurczybyka)
Zwyrodnialec-nie zawracaj sbie głowy ile Ci czasu zostało bo tylko bedziesz chciał jak najmniej iść do produ bo takie gry jak GOW2 mogą trwać bez końca.Jeszcze tyle ciekawych rzeczy cię czeka że trzeba to premilczeć.Więc mogę Ci powiedzieć tylko jedno....miłego grania
Tiglatpilesar
27 07 2007, 13:16
Pamiętacie demo pokazywane chyba na E3? Beast Lordy wyglądały tam IMO lepiej (te karły z dwoma toporkami). Były bez zbroi, takie łyse ze śmieszną mordą

Szkoda, że je zmienili...
Nie wiecie, gdzie można obejrzeć bonusowy materiał z dodatkowej płyty? Chodzi mi zwłaszcza o jakieś wycięte lokacje, przeciwników itp.
Tiglatpilesar
27 07 2007, 14:32
Ponoć From Myth to Legend nie było na tej płytce. Chodziło mi o coś takiego jak było w jedynce (usunięte fragmenty z gry-skrzydła Ikara, boss-ptak z jajkami itp.)
Szukałem tego na Gametrailers i nie ma...
Grigori
27 07 2007, 14:36
Gdzieś na youtubie jest wywiad z voice-aktorami z bonusowej płytki. W koszmarnej jakości. Jak znajdziesz coś więcej to dawaj ^^
Tiglatpilesar
27 07 2007, 18:21
Wywiad z aktorami od głosów widziałem. Koszmarna jakość, hiszpańskie (chyba) suby. Na tym samym filmiku było pokazane, że na tej płytce jest tych materiałów dużo więcej. Może ktoś kto ma kamerkę i dwupłytowe wydanie GoW 2 byłby tak miły i umieścił nieco na youtube czy czymś podobnym?
CYTAT(Tiglatpilesar @ 27 07 2007, 19:21)

Wywiad z aktorami od głosów widziałem. Koszmarna jakość, hiszpańskie (chyba) suby. Na tym samym filmiku było pokazane, że na tej płytce jest tych materiałów dużo więcej. Może ktoś kto ma kamerkę i dwupłytowe wydanie GoW 2 byłby tak miły i umieścił nieco na youtube czy czymś podobnym?

A może lepiej ktoś chce sprzedać drugą płytr?

Ja w to odrazy wchodze!
EDIT:
O ile dobrze pamietam do na gametrailers jakis urzytkownik włożył filmik z wywiadu ale niestety,gametrailers odświeżyło stronę i usuneło większośc filmików
komar737
28 07 2007, 10:09
Tiglatpilesar
28 07 2007, 13:26
To są własnie filmy z aktorami podkładajacymi głos. Na Youtube nie ma ani wyciętych leveli, ani making of GoW 2. To chyba nie są jedyne filmy z tej płyty?
icaros7
28 07 2007, 14:15
CYTAT(komar737 @ 28 07 2007, 11:09)

Tu nie jest potrzebna bozia, tylko odrobina pomyslunku. Filmikow z twojego linka juz nie ma, gdyz tego typu rzeczy sa bardzo sprawnie usuwane z youtube.
komar737
28 07 2007, 17:22
Alez sa, panie inspektorze, przynajmniej u mnie.
icaros7
28 07 2007, 22:11
CYTAT(komar737 @ 28 07 2007, 18:22)

Alez sa, panie inspektorze, przynajmniej u mnie.
Zdecydowanie jest jakis balagan na youtube. Twoj adres przekierowuje mnie na domyslny (polski) youtube i w wynikach jest tylko jakis filmik o warcrafcie. Dopiero po przestawieniu youtube np. na uk, pojawily mi sie filmiki o gow2.
Nie zmienia to faktu, ze sie z toba zgodze - zanim ktos spyta, niech sobie zada chwile trudu i poszuka z pomoca google/youtube i opcji "szukaj" (ktora niestety nie jest na tym forum dobrze rozwiazana) itp. Chociaz mozna grochem o sciane, na kazdym forum, co chwile to samo.
Tiglatpilesar
29 07 2007, 01:25
icaros7 czytaj może wcześniejsze posty zanim oskarzysz mnie o to, że czekam na gotowca. Wyraźnie napisałem, ze widziałem film z głosami aktorów. Szukałem innych- nie ma. Przecież wyraźnie widać na początku pierwszej części, ze tych materiałów jest pełno (Making of Gow II, Interviews, Extras, Spoilers, Subtitles). Nie wiem, może jestem slepy, ale link ten prowadzi do tych samych filmów z hiszpańskimi subami o których pisałem.
icaros7
29 07 2007, 02:06
CYTAT(Tiglatpilesar @ 29 07 2007, 02:25)

icaros7 czytaj może wcześniejsze posty zanim oskarzysz mnie o to, że czekam na gotowca. Wyraźnie napisałem, ze widziałem film z głosami aktorów. Szukałem innych- nie ma. Przecież wyraźnie widać na początku pierwszej części, ze tych materiałów jest pełno (Making of Gow II, Interviews, Extras, Spoilers, Subtitles). Nie wiem, może jestem slepy, ale link ten prowadzi do tych samych filmów z hiszpańskimi subami o których pisałem.
Luz - nikogo nie oskarzam, tak tylko nadmienilem. Zmeczony jestem, moim zamiarem nie jest wojowanie. Sprawdz sobie tego linka na polskim youtube i zrozumiesz czemu na poczatku stwierdzilem, ze filmikow nie ma (mnie automatycznie przekierowalo ten link na pl).
Co do GoW 2. Sam szukalem tego dysku - torrenty, dc, emule itp itd. Nie jest to przyjemne, kiedy w USA maja zawsze wypas edycje, a my jakies ochlapy (Hitman Trilogy anyone?). I co? i nic.
Skonczylo sie na tym, ze zamowilem Special Edition w jednym ze sklepow w UK, bo przeciez kto by w naszym kraju chcial kupic SE (prawda dystrybutorzy?).
Tutaj filmik o zawartosci krazka:
http://www.gamespot.com/video/932295/61664...n-the-spot-demo
Zwyrodnialec
29 07 2007, 20:29
Proszę o dobry sposób na ochronę tłumacza. Mój ulubiony atak na klony [] [] trzymać [] działa w tej części jakoś badziewnie. Man Cronosa i Atlasa na 2 poziomie,a Blade Of Athena na 5. Gram na God i to jak na razie jedyny moment w grze, który mnie zatrzymał. IMO klony na God w jedynce były łatwiejsze.
Tiglatpilesar
29 07 2007, 21:06
Pewnie mowa o trzeciej fazie. Na Tytanie łapałem te pieski i kopałem nimi w innych wrogów. Kiedy pojawiał się kapłan to Cronosa, spirit of Hercules, znowu cronos i Hercules, jeden padł. Podobnie z pozostałymi dwoma. Jak tłumacz miał problemy to Rage albo Cronos (nie uzywałem podczas walki Atlasa). Nie wiem, czy to dobry sposób, ja dzięki niemu przeszedłem
Zwyrodnialec
29 07 2007, 21:46
A podczas Rage'a można odpalać magię do woli? Tak jak w jedynce.
Tiglatpilesar
30 07 2007, 00:17
Niestety nie. Może taki mały cheat Ci pomoże. Podczas drugiej walki (z satyrami) można wykorzystać błąd gry i uciec z tłumaczem za kraty, odsunąć kamień i bić wrogów przez zamknięte drzwi (używałem do tego włóczni). Bez tego na tytanie chyba bym nie przeszedł.
Potrzebuję dobry sposób na przejscie ostatniego Challenge of The Titans - wszystkie poprzednie mam na Titan'a, a tego nie moge nawet przetrwac...
Jak to w takich typach zadań najbardziej trzeba liczyć na szczęście chodź Atlas quake(czy coś tak) na ostatrnim levelu dobrze się przydaje,możesz równiż używać gniew kronosa na ostatnim poziomie bo powoduje on paraliż bestii a ty możesz spokojnie atakować.Wielkiego rogacza zostaw na koniec.A żeby lepiej to ogarnąć video-solucje
http://gofw.xgame.pl/readarticle.php?artic...&rowstart=7
komar737
31 07 2007, 11:25
Na samym poczatku rozwal 3 z czterech szkieletow, nastepnie szybko biegnij w strone minotaura i stan za nim (tia, za plecami). Wyjmij mlotek, RotT, i napierdziejal combos trójkat - trójkat, az zdechnie (na 3 levelu mlotka to jakies 5 sekund roboty). Potem rozwal ostatniego skieleta. Reszta to juz banal, a jesli jeszcze bys mial problemy - kombos Plume of Prometeus (trojkat-trojkat-kwadrat) z dystansu. Tych kaplanow mozna milusio rozwalic za pomoca samego graba.
Tiglatpilesar
31 07 2007, 13:55
Ja zawsze najpierw zabijałem zwykłych wrogów zachowując dystans wobec minotaura aby go nie obudzić, potem dobijałem go samego mieczem. Jednak strategia komara737 jest dużo lepsza

Największe problemy miałem z zadaniem drugim, gdzie tego Titana to się chyba jakoś losowo dostaje. Raz udało mi się zabić 17 wrogów, do tego świetne inne statystyki i dostałem Goda. Kolejna próba, ledwo wyrobiłem się w czasie ze zdobyciem bonusa i Titan.
CYTAT(Tiglatpilesar @ 31 07 2007, 14:55)

Największe problemy miałem z zadaniem drugim, gdzie tego Titana to się chyba jakoś losowo dostaje. Raz udało mi się zabić 17 wrogów, do tego świetne inne statystyki i dostałem Goda. Kolejna próba, ledwo wyrobiłem się w czasie ze zdobyciem bonusa i Titan.
Mi specjalnie żadne zadanie niesprawiło problemów chodź również jak tobie miałem problem z zaliczeniem tego zadania.Niby wszsytko łatwe ale wszystko zależy od szczęscia
Zwyrodnialec
3 08 2007, 00:46
Grę już ukończyłem dwukrtonie (GoD, Titan). Tak jak wcześniej pisałem, jest zdecydowanie łatwiejsza od jedynki. Jedyny moment który sprawiał mi na początku problemy, to obrona translatora. Według mnie żadna lokacja z GoW2 nie dorównuje artyzmem początkowej lokacji z GoW1 ("poziom" na morzu).
Wku.rwiający jest też motyw, z usunięciem paska energii bossów, przez co niewiadomo, czym najlepiej siekać wrogów i jakie ciosy zadają największy damage. Strasznie irytuje takie klepanie na oślep.
Ostatni boss to jest jakaś pomyłka. Dawno już nie widziałem gry, gdzie bez większych problemów, można przejść ostatni pojedynek bez draśnięcia. Wystarczy dobry timing, na odbijanie ataków. Jak ktoś chce, to chętnie opiszę taktykę, jaką stosowałem.
Generalnie gra jest świetna, ale na pewno nie na 10. Dla mnie osobiście to bardzo mocna 9.
A to ciekawe podejście bo ja uważam że jeśli chodzi o całokształt walk to dwójka jest trudniejsza. Albo raczej jedynka jest prostsza bo oferowała całą masę nieprzewidzianych przez autorów zagrań vide spoty gdzie można klepać potwory będąc poza ich zasięgiem albo death bounce czyli nieskończone rzuty (np na minotaury w powietrzu bądź wraity). No ale ogólnie poza kilkoma karkołomnymi etapami w obu częściach, nawet Tytan jest prosty.
Co trzeba zrobić na samym początku jak mam walkę z tym kolosem i jestem w miejscu gdzie trzeba wyrwac miecz mialem 3200 orbow probuje wyciagnac i lipa pozniej juz sie nawet nie pojawial obrazek R1 co mam zrobic ?? walczyc z nim mozna w nieskonczonosc
CYTAT(dx36 @ 5 08 2007, 14:01)

Co trzeba zrobić na samym początku jak mam walkę z tym kolosem i jestem w miejscu gdzie trzeba wyrwac miecz mialem 3200 orbow probuje wyciagnac i lipa pozniej juz sie nawet nie pojawial obrazek R1 co mam zrobic ?? walczyc z nim mozna w nieskonczonosc
Aby zdobyć miecz Olimpu musisz kilka razy ogłuszyć Kolosa. Z każdą próbą tracisz pewne zdobyte umiejętności. Póki co, zostaw leżącą obok ciebie rękę Kolosa. Na początku przedostań sie do Kolosa unikając jego nebieskich płomieni rozproszonych po arenie i unikając jego ciosów atakuj go używając kilkakrotnie rożnego rodzaju combosów(te z L1) po krótkiej serii Kolos zostanie przez pewien czas ogłuszony. Szybko podbiegnij do leżącego na środku areny miecza i staraj się go wyjąć(przytrzymując R1). Utraciłeś swoje combossy, a Kolos nadal nie odpuszcza. Atakuj go z Poseidon rage, kilka takich ataków ponownie ogłuszy Kolosa. Podbiegnij do miecza i zrób to samo co przed chwilą. Utracisz tym razem całą swoją moc. Podbiegnij do pięści leżącej na prawo od ciebie i rzuć nią w Kolosa(R1). Gdy Kolos będzie ogłuszony podbiegnij do miecza i wyjmij go. Kratos otrzyma nową broń a Kolos nieźle osłabnie. Atakuj mieczem opartą rękę Kolosa, unikając przy tym niebezpiecznej pary wylatującej z drugiej ręki. Próbuj także atakować promieniem energi(L1 + trójkąt). Gdy kilkakrotnie powtórzysz atak Kolos na tyle osłabnie że możesz wskoczyć do jego konstrukcji gdy pojawi się nad jego głową O.
[źródło: http://gofw.xgame.pl/]
Dzięki wielkie
Widzieliście cwaniaka? Ten to sobie radzi
http://pl.youtube.com/watch?v=LOnDs3HWO3o
montana
12 08 2007, 15:40
Mam problem z GoW 2. W great chasm po zapisaniu stanu gry ide po tych polkach skalnych i nie pojawia sie scenka z Ikarem.Co mam zrobic? BLAGAM POMOZCIE !!!!
Było już coś w ten deseń w temacie, sprawdź też poprzednią stronę (coś się (pipi)ie i nie chce mi dać linka do odpowiedniego postu;]):
http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1260983
montana
12 08 2007, 16:05
Czyli musze zalatwic sobie save po walce z tym Ikarem.Innej opcji chyba nie ma ... No jest jeszcze wyciaganie plytki ale to jest akurat malo odkrywcze i nieskuteczne.
CYTAT(montana @ 12 08 2007, 16:40)

Mam problem z GoW 2. W great chasm po zapisaniu stanu gry ide po tych polkach skalnych i nie pojawia sie scenka z Ikarem.Co mam zrobic? BLAGAM POMOZCIE !!!!
kup orginał, tam sie wszystkie scenki pojawiaja.
EDIT: ktośtam pisał, ze w orginałach tez to wystepuje - nie wiem, w moim nie (w tej chwili 3 razy przechodziełm przez to miejsce i problemów nie było)
Zwyrodnialec
12 08 2007, 20:38
Może laser w tym momencie przeskakuje na drugą warstwę? Ja tam nie wiem, nie miałem takiego problemu.
no przy oryginale też się kwiatki pojawiają, raz Ikar mi się nie pojawił - load załatwił kwestię, poza tym zdarza mi się przy zdobywaniu łuku z oka Tyfona, że Kratos skoczy gdzieś obok i w powietrzu następuje animacja wyrywania łuku
Przerzuciłam się z 'jedynki' na 'dwójkę'. Powiem, że gra wygląda świetnie, muzyka buduje klimat, a fabuła zapowiada się interesująco. Wciągnęłam się
Ja jeszcze w wolnych chwilach przechodzę Titan Mode ...
Nie ma za łatwo ale jakoś się idzie do przodu, ostatnio skończyłem na meduzie uf napsuła mi ta glizda krwi oj napsuła
Teksty w stylu oj jaka fajna gra sobie daruje bo o tym już nie ma komu przypominać
no kurde zaciołem się

Zabiłem Jasona ? (neiwem czy sie tka nazywa, na początku był niewidzialny dzięki hełmie) spadłem tam na dół i niewiem co robić (domyślam się że muszę wiązki lasera zablokować) Ten podest chyba jest zniszczony z prawej strony, a po lewej wsadziłem jakiś pomnik. Pomoże ktoś ?
CYTAT(grzybu @ 20 08 2007, 10:37)

no kurde zaciołem się

Zabiłem Jasona ? (neiwem czy sie tka nazywa, na początku był niewidzialny dzięki hełmie) spadłem tam na dół i niewiem co robić (domyślam się że muszę wiązki lasera zablokować) Ten podest chyba jest zniszczony z prawej strony, a po lewej wsadziłem jakiś pomnik. Pomoże ktoś ?
o ile pamietam to jedna z bardziej podchwytliwych zagadek, jej rozwiazanie jest za(pipi)iscie łatwe tylko trzeba na nie wpasc
jeden laser zakrywasz posągiem a drugi swoją własną twarzą
a dokladnie to tym pancerzem ktory powiniens zdobyc gdzies w tych okolicach gry, trzeba nacisnac guzik do "odbijania strzału pancerzem" stojac na laserze
ok, mam to dawno za sobą

Po prostu przemęczyłem tytuł. Odpowiedź jest prosta na moje pytanie. Do pomnika przyczepiamy tarcze zdobytą wcześniej, podnosimy to wszystko do góry za pomocą kręcenia kolby(?) szybko idziemy na górę i blokujemy drugi promień

Edit: Woo kurde sory xD niezauważyłem tego czarnego ;]
tak na marginesie - typ w "czapce-niewidce" to Perseusz, a nie Jason (właściwie Jazon) - kurcze, ludzie, ta gra ma tez w pewnym stopniu motywowac do zapoznania sie z mitologią :-)
Jazon to typ, którego reke wpieprza cerberus - a na tej rece jest złote runo czyli Golden Fleece - polecam mit o Jazonie i argonautach.
Ja aktualnie mecze Titan'a, w tej chwili jesten w koncówce Atlasa i wielkimi krokami zblizam sie do ochrony tlumacza, która, jak mniemam, bedzie na tym poziomie niezłym wyzwaniem.
Marciin
25 08 2007, 12:43
A ja mam taki problem: za pierwszym razem przeszedłem całą grę bez problemów a przy drugim podejściu przy otwarciu drzwi do Perseusza pojawia się czarny ekran. Można wejść do upgrade broni i do menu gry ale gra dalej nie rusza. Jakieś pomysły??
CYTAT(Marciin @ 25 08 2007, 13:43)

A ja mam taki problem: za pierwszym razem przeszedłem całą grę bez problemów a przy drugim podejściu przy otwarciu drzwi do Perseusza pojawia się czarny ekran. Można wejść do upgrade broni i do menu gry ale gra dalej nie rusza. Jakieś pomysły??
Masz oryginał czy pirata? Bo jeśli to drugie, to nie ma się czemu dziwic. Nie znam nikogo, kto miałby pirata i grałby bez problemów w GofW II. Spóbuj wyjśc z gry, wyjąc płytkę, wyłączyc konsole i odpalic na nowo. Powinno pójśc, jeśli nie, to masz pecha

A ja mądra dziewczynka wyjechałam sobie na urlop i zabrałam ze sobą czarnulę (tak na wszelki wypadek, gdyby strasznie wiało nudą) i pech chciał, że moja młodsza kuzynka zjadła mi Kratosa! Niech sobie wszama pudełko, okładkę lub cokolwiek innego, a nie płytę z grą! Takim oto sposobem Kratos skazany został na kąpiel w Styksie. R.I.P. Nie wiem, kiedy kupię sobie nowy egzemplarz, nie przewidziałam takiego scenariusza.
Shadow of Nobody
25 08 2007, 19:35
CYTAT(Dakki @ 25 08 2007, 17:49)

A ja mądra dziewczynka wyjechałam sobie na urlop i zabrałam ze sobą czarnulę (tak na wszelki wypadek, gdyby strasznie wiało nudą) i pech chciał, że moja młodsza kuzynka zjadła mi Kratosa! Niech sobie wszama pudełko, okładkę lub cokolwiek innego, a nie płytę z grą! Takim oto sposobem Kratos skazany został na kąpiel w Styksie. R.I.P. Nie wiem, kiedy kupię sobie nowy egzemplarz, nie przewidziałam takiego scenariusza.
Póki nie uzbierasz wystarczającej ilości gotówki zakup sobie Dmc3, zapewniam że załagodzi ból po stracie GoW'a2

(
CYTAT(Shadow of Nobody @ 25 08 2007, 20:35)

CYTAT(Dakki @ 25 08 2007, 17:49)

Póki nie uzbierasz wystarczającej ilości gotówki zakup sobie Dmc3, zapewniam że załagodzi ból po stracie GoW'a2

(
A no takie mam małe zboczenie, że u mnie musi byc wszystko w odpowiednim porządku (który został drastycznie zburzony przez małego wstrętnego człowieka-psa). Więc zanim usiądę wygodnie w foletu przy DMC3, trzeba będzie zaliczyc dwie poprzednie części (...póki co nie mam żadnej

). Ale spoko, spoko. Małymi kroczkami zaliczę większosc ciekawych pozycji na czarnulę, to jest prawie pewne

I chociaż by się waliło i paliło, wkrzeszę Kratosa!
Dwójkę sobie podaruj. Zbyt industrialny miejscami klimat i nawet na DMD wszystko mija pod znakiem "łatwo i przyjemnie".
Oglądam na YouTube'ie NoUpgradeRun Shinobier'a. Kolo na poziomie Titan robi takie myki, że głowa mała. Preferowana broń - Barbarian Hammer!! To trzeba zobaczyć. Radzi sobie nawet w takich cholendarnie trudnych momentach jak endurance run, obrona tłumacza czy respawn'ujące się cerberusy. Została mu już tylko walka z Zeusem. Za każdym razem pokazuje, że wszystko ma na pierwszym levelu. I najlepsze...KOLO ROZWALIł KLONY Z JEDYNKI BEZ UPGRADE'óW. Nie mam pytań...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.