Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
WESKER-DL
Marzec nadchodzi Kratos Will Be Return. Również czekam na kolejną rzeź Kratosa, cholernie ciekawi mnie plansza Atlantyda, tego brakowało w jedynce a dodatkowo jeszcze większa Brutalność ehhh preorder must Have
banny
Ja na razie wstrzymam sie z pre-orderami i zakupem po premierze.
Poczekam z 1 miech, mzoe 1,5 i wtedy kupie 100 zł taniej ;]
Ficuś
ZObaczcie nowe filmiki z GOD OF WAR 2 z IGN

To jest niewiarygodne ale ta gra jest jeszcze bardziej efektowna i ładniejsza od jedynki!!!!

A walka z tym olbrzymem w mieście i końcowe fatality jest obłędne

GRA MASAKRATOR NADCHODZI
banny
Ja nie patrze, bedzie wieksza przyjemnosc z gry tongue.gif
h1m3r4
Kumajcie ta stronke:

http://video.google.pl/videosearch?q=god+of+war+2

Sa tu za.je.biste filmiki (trailer i dema), ktore zabily mnie i sponiewieraly mna po ziemi... Jeszcze ta muza.... crazy.gif slinotok.gif
YETI
Muzyka w grze i desing lokacji to cos pieknego.
Niedługo mozemy sie spodziewac nowego trailera.
raven_raven
Masa nowych screenów!!!

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,32426;core.html

Widać że będzie bujanie się na mieczach, "chodzenie" po sufitach, wyrywanie oka cyklopowi...
A ten screen z koniami... gdzie jest moja szczena?

Czy w jedynce można wykonać chociaż połowę z tych akcji z przeciwnikami(rzucanie, nabijanie na ostrze i rzucanie w innych)... Ten trailer mnie zabił(dwa posty wyżej)... wacko.gif ninja.gif blink.gif crazy.gif slinotok.gif stretcher.gif
h1m3r4

o kurva...

Nie no ja sie chyba nie doczekam...
Zwyrodnialec
Zaje*iście się to prezentuje. biggrin.gif Żeby tylko gra miała większe replaybility niż "jedynka" i będzie mega killer. biggrin.gif
Yap
Jeff specjalnie zapodal Kratosowi Blades of Athena, zeby mial czym machac w dwojce smile.gif . Cieszy fakt, ze jednak wszystko wskazuje na dopracowanie tej giery pod kazdym wzgledem. Nie spodziewalem sie softu wybitnego, wystarczy jesli bedzie na rowni z jedynka. Cos mi jednak mowi (i to nie screeny czy vidy), ze bedziemy mieli do czynienia z solidna rzezia w temacie miodnosci. Post wyzej Zwyrodnialec wspomnial o replay ability. I raczej nie ma tutaj miejsca na ponowne przechodzenie gry dla kilku filmikow, message'ow czy challenge'ow. Mam nadzieje, ze bedzie wiecej bialej broni do odblokowania lub po prostu trybow gry, postaci (!). Raczej nie chce widziec Kratos'a w stroju bussinesmana czy krowy.
raven_raven
Hmmm, w sumie jakby nie patrząć to mamy podobne widoki w jedynce... Ale ciii.

Co do blades of Athena... zauważ że w jedynce jak je dostajemy, możemy sobie nimi pomachcać
SPOILER
i zniszczyć posągi, za które dostajemy secret message 2
END OF SPOILER
Wtedy mają ostrza złotą poświatę. Na screenach z 2 maja jednak pomarańczową, tak jak blades of Chaos.
Trzcina
Jezeli chodzi o replaybility to bedzie z tym ciezko. Z racji tego ze ta gra nie jest podzielona na misje... tylko stanowi jedna calosc. Wiec nie bedzie sie dalo zylowac 'czasow' czy tez 'statsow' przejscia kazdej misji z osobna...

Replaybility bedzie opieralo na mega wypasnym designie, klimacie i oprawie AV, mniej na systemie walki i 'masterowaniu' ;] |No chyba ze zmienia cos w tej kwestii w stosunki do GoW.
estel
Opcja New Game+ i znikam z tego swiata ;]
h1m3r4
Nooo, a moze beda jakies bonusy jak na memorce bedzie ukonczona pierwsza czesc...?
AsghaN
Save'a z jedynki warto mieć chociażby żeby sprawdzić czy będzie jakiś bonusik smile.gif
Ja po skończeniu 1 na razie rzeczywiście nie mam jakoś ochoty wracać do tego tytułu teraz więc replaybility jest 3 (1 - 5) biggrin.gif bo kiedyś może wrócę...
Memory
GoW2 stoja Sixaxisy. happy.gif
http://i82.photobucket.com/albums/j263/gbovo/IMAGE_048.jpg
Figaro
A ten na środku plakat - Może okładka europejska? tongue.gif
Don_Pedro
QUOTE(AsghaN @ 20 01 2007, 18:20) *

Save'a z jedynki warto mieć chociażby żeby sprawdzić czy będzie jakiś bonusik smile.gif
Ja po skończeniu 1 na razie rzeczywiście nie mam jakoś ochoty wracać do tego tytułu teraz więc replaybility jest 3 (1 - 5) biggrin.gif bo kiedyś może wrócę...

Ja jedynke obalilem 3 razy(kolejno: normal, hard, very hard). Jestem troche zawiedziony bo gra moglaby byc trudniejsza, mimo to jednak GoW wciaga! Czekam na dwojke!
Memory
NOWY TRAILER 3!!!

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2567

Amazing! blink.gif
Mikes
OMFG! Ten trailer jest niesamowity o_O PS2 dostanie największego killera na koniec zywotu a Trzcian chyba nie raz zupdatuje swoją listę, khekhekhe.

Musze skończyć w końcu jedynkę o_O
the_m
GRA BEDZIE GENIALNA! Po tym trailerze moje oczekiwania odnosnie nowego Boga Wojny wzrosly i mam nadzieje ze to co pokazali w trailerze to tylko namiastka tego co nas czeka ze strony Kratosa. IMO najlepsza byla gruba meduza - zabojczo piekna wink.gif To bedzie najwiekszy killer kilku najblizszych miesiecy albo roku (o ile mgs4 i FF13 nie wyjda), a moze GoW3 tez na ps2?;>

Oby do marca, oby do marca, oby do marca, do marca, do marca, marca, marca, marca, a, aa, aaa slinotok.gif
Ficuś
Trailer mnie poskładał.

Mówcie co chcecie ale GoW2 z tego co widać będzie efektowniejszy niż wiele tytułów z next-genów.
Do tego oprawa to mistrzowstwo świata-GoW ogólnie uważany jest za jedną z najładniejszych gier odchodzącej generacji,a dwójka zapowiada się na jeszcze ładniejszą.

GoW2,FFXII,OKAMI -ostatnie wielkie gry na PS2 prawdopodobnie staną się najlepszymi tutułami w historii tej konsoli.
Litwin25
Eeeee słaba na next gen sa lepsze gry wink.gif Nie no żartowałem,ale jestem ciekaw ilu osobom otwierał sie już nóż w kieszeni tongue.gif .Wyczesana jest,ta gra zmierza do tego by być filmową,ciągła akcja i super najazdy kamery.Aż strach się bać co bedzie na PS3 jak wydadzą na nią GOW.
Figaro
Ok, już wiem. Trailer is gut.
h1m3r4
QUOTE(Litwin25 @ 30 01 2007, 11:16) *

Eeeee słaba na next gen sa lepsze gry wink.gif Nie no żartowałem,ale jestem ciekaw ilu osobom otwierał sie już nóż w kieszeni tongue.gif .Wyczesana jest,ta gra zmierza do tego by być filmową,ciągła akcja i super najazdy kamery.Aż strach się bać co bedzie na PS3 jak wydadzą na nią GOW.

Mi sie otwieral tongue.gif Serio az sie w noge zajechalam biggrin.gif
Solidny (pan)
Dopiero oglądałem. Nie będę oryginalny - MOOOC!!!

Pan Barlog stwierdził, z tego co pamiętam, że w GoW było mało bossów. Co zrobić by była ich masa? Oczywiście dać Kratosowi do wyrżnięcia cały Olimp, hłe hłe biggrin.gif. Tym razem Kratos naprawdę obali całą mitologię, a najciekawsze, że chyba będą kolejne części serii. I co, teraz rozwalimy bogów rzymskich (Kratos przechodzący przez magiczne lustro smile.gif), egipskich, czy nordyckich? smile.gif

W sumie to nie moje zmartwienie, ja tylko czekam na kolejną grę do zaliczenia co najmniej 5 razy.
DJ1988
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=140449

Link w temacie prowadzi do intra GoW II.

Jestem pod wrażeniem. Skok graficzny w stosunku do jedynki jest ogromny (i bardzo dobrze, jedynka niczym mnie nie zachwycila).
ghost.
QUOTE(DJ1988 @ 31 01 2007, 00:02) *

Jestem pod wrażeniem. Skok graficzny w stosunku do jedynki jest ogromny (i bardzo dobrze, jedynka niczym mnie nie zachwycila).

o_O Czy my aby na pewno gralismy w tą samą "jedynkę"?? Tzn, już nie wspominając o skoku graficznym który IMO aż TAAAK ogromny to nie jest, ale że niczym nie zachwyciła? Mam rozumieć że graficznie niczym nie zachwyciła?
qraq_pk
To to intro to nie jest render? O_O
Mikes
To to intro to nie jest render? O_O

Nie blink.gif masakra po prostu.
btw. w Gow nie grałem dawno i to właśnie TEN skok był przedstawiony w intrze GoWa pierszego prawda? Oni mieli pomysł na całą sagę już przy robieniu jedynki.

I chyba tradycja GoWa - kazda czesc zacznie sie od pojedynku z bossem ^^
walek
Poajwiły sie na "gametrailers.com" nowe filmiki z gameplay'u (walka z bossem)

Obejrzycie sobie napierw to:
http://www.gametrailers.com/downloadnew.ph...type=wmv&f=

a potem to:
http://www.gametrailers.com/downloadnew.ph...type=wmv&f=

Ja nie mam słów. To wygląda masakrycznie!
Dawno czekałem na taką kilku-etapową walke z bossem- to bedzie power!
DJ1988
QUOTE(ghost_spike @ 31 01 2007, 00:54) *

o_O Czy my aby na pewno gralismy w tą samą "jedynkę"?? Tzn, już nie wspominając o skoku graficznym który IMO aż TAAAK ogromny to nie jest, ale że niczym nie zachwyciła? Mam rozumieć że graficznie niczym nie zachwyciła?

Tak, jedynka nie zachwyciła mnie graficznie. Lokacje co prawda były ładne ale modele normalnych przeciwników ssały mocno. Nie wspominając już o tym że system walki był nędzny.
Litwin25
Ale na dobrą sprawe w II za dużo się nie zmieni a jesteś nią zachwycony.
DJ1988
QUOTE(Litwin25 @ 31 01 2007, 07:48) *

Ale na dobrą sprawe w II za dużo się nie zmieni a jesteś nią zachwycony.

Przypatrz sie uważnie. Kratos i jego przeciwnicy są o wiele lepiej oteksturowani niż w jedynce. Kolos jest także rewelacyjnie wykonany i daje nadzieje że później będzie jeszcze lepiej. Nie sądzę by system walki przeszedł jakąś większą rewolucję ale mam nadzieję że wykonanie lokacji pozwoli mi zapomnieć o tej "małej" niedoróbce.
S_600
mniejsza o grafike bo wiadomo że będzie b. dobra. Denerwuje mnie tylko to że jak sie złapie jakiegoś gościa to przeciwnicy dalej patrzą się i nic nie robią dopóki się nie wykończy delikwenta. (tak samo było w jedynce). Gra by była przez to o wiele trudniejsza. (nie ma co liczyć że to poprawią)
Memory
Piec trailerow!!!

1. Developer Diary
2. Blades of Athena Boss Battle Gameplay
3. Towering Behemoth Boss Battle
4. City Destruction Gameplay
5. Intro

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2567

MOC PS2! ninja.gif
Yano
QUOTE(S_600 @ 31 01 2007, 13:13) *

mniejsza o grafike bo wiadomo że będzie b. dobra. Denerwuje mnie tylko to że jak sie złapie jakiegoś gościa to przeciwnicy dalej patrzą się i nic nie robią dopóki się nie wykończy delikwenta. (tak samo było w jedynce). Gra by była przez to o wiele trudniejsza. (nie ma co liczyć że to poprawią)

w prawie kazdej grze tak ejst, przykladowo rozne skradanki typu tenchu, chodzone bijatyki jak sie wykonuje rzut itp itp

jednak cieko by bylo jak postac robi rzut a tam ktos ją kopie w plecy:p

co do filmikow to zapowiada sie niezle rzeczywiscie, chociaz troszke sie boje ze bedzie to zbyt podobe do jedynki, tylko troszke zmienione nereny, 3 nowe ruchy i nowy wyglad przeciwnikow (tzn odpowiedniki szkieletow, grubasow, miniotaurow tylko z nowym wyglądem) itp

chociaz i tak pewnie bedzie (pipi) ale mama ndzieje ze sa jeszcze jakeis nieujawnione smaczki ktore wprowadzą wiecej zmian niz tylko kosmetyka i kilka ciosow:P wiem ze to brzmi jak nazekanie na sile , ale tak nie jest:D gierka bedzie (pipi)ista napewno biggrin.gif

w sumie jedyne co mnie wlasnie wkurza to mieczyki na łańcuchach, wiadomo ze system walki nimi jest spoko i dynamiczny itp, ale jednak chcial bym jakiej odmiany, zeby byly ze 3 pełnoprawne bronie i 3 style gry, dziki temu mozna przechodizc kilka razy itp, a jesli znowu 90% gry bedzie sie kosilo tymi mieczykami to mimo ze one są fajne to jednak troszk emoze byc monotonne tongue.gif

co do mocy ps2 to tez sie dziwie jak oni to robią biggrin.gif w jedynce grafa wydawala sie abrdzo fajna , loadingow bylo malo (szczegolnie w porowaniu z niktorymi grami) ciekawe czemu wszystkie gry nie moga tak wygladac tongue.gif
Stachu
QUOTE(DJ1988 @ 31 01 2007, 09:31) *

QUOTE(ghost_spike @ 31 01 2007, 00:54) *

Tak, jedynka nie zachwyciła mnie graficznie. Lokacje co prawda były ładne ale modele normalnych przeciwników ssały mocno. Nie wspominając już o tym że system walki był nędzny.

jak na moj gust to sam ssiesz mocno

Nie ma na ps2 ładniej zrobionej gry i to jest fakt naukowy. Miedzy 1 a 2 nie zadnego skoku graficznego czyli gadasz głupoty. Ino poprawili co nieco i wycisneli ostatnie soki z PS2. Jestem pewien, ze z tej konsoli nie da sie juz nic wiecej zrobić. GOW2 bedzie ostanią gra na te konsole robioną przez team co zna sprzet najlepiej.
DJ1988
Nie ma na ps2 ładniej zrobionej gry i to jest fakt naukowy.

laugh.gif Jasne mistrzu. Cokolwiek powiesz...

Nie ma na ps2 ładniej zrobionej gry i to jest fakt naukowy. Miedzy 1 a 2 nie zadnego skoku graficznego czyli gadasz głupoty. Ino poprawili co nieco i wycisneli ostatnie soki z PS2. Jestem pewien, ze z tej konsoli nie da sie juz nic wiecej zrobić. GOW2 bedzie ostanią gra na te konsole robioną przez team co zna sprzet najlepiej.

Obejrzyj materiały umieszczone tutaj a potem wróć i powiedz mi czy naprawdę nie widzisz różnicy.
Yano
DJ nie masz co pokazywac mu screenow, ktos koto ma takie poglady

raczej ma w (pipi)e screeny i zawsze Ci powie ze ps2 ssie dry.gif
ghost.
QUOTE(Yano @ 1 02 2007, 15:07) *

ja nie chce nic mówić, ale nie zrozumiałeś chyba cytowanego posta

Wyrażenie logczne: 'ładnej' nie jest równe 'ładniej', nie jest również równe 'ładnie'
S_600
zamiast sie tutaj rozwodzić nad gameplejem to będziecie sie teraz szczypać o grafikę. Grafika jaka jest każdy widzi (jest lepsza)........
estel
@Yano
Osmieszyles sie chlopie ;]

Eeee, mi normalnie przeciwnicy czasami przerywali rzuty (gra w wersji PAL). Lapalem typa i jak bijem O to czasem dostawalem szlagi od i papa ;]
Yano
QUOTE(ghost_spike @ 1 02 2007, 15:23) *

QUOTE(Yano @ 1 02 2007, 15:07) *

ja nie chce nic mówić, ale nie zrozumiałeś chyba cytowanego posta

Wyrażenie logczne: 'ładnej' nie jest równe 'ładniej', nie jest również równe 'ładnie'

chyba w takim razie na dal nie ropzumiem...
co to znaczy ze nie ma ładnej gry? blink.gif
Pajda
nie chodzi o to ze ps2 nie ma ladnej gry tylko ladniej zrobionej/ladniejszej. tak czy siak nie zgadzam sie z ta opinia
Colio
Teraz nadrobiłem wszystkie trailery etc. Kurde, kręcą mnie next geny, ale chyba rozsądniejsze będzie poczekanie jeszcze kilka miesięcy. GoW2 to będzie coś więcej niż tradycyjny sequel. Jakość kopie tyłek. Jeśli tylko twórcy zadbają o poprawienie niedociągnięć systemu walki z poprzedniej części, to nie mam pytań - masa. Chociaż to co robi developer raczej nie jest w stu procentach godna pochwały, to ja nie narzekam, bo i tak gra mnie powali jak trza. Można było się pokusić o większą innowacyjność, ale cóż. Czekam na kolejne newsy ;] Czarnula dzięki takiej postawie wydawców jeszcze spokojnie pożyje.
YETI
Wchodze do tematu ktorego juz dosc dawno nie odwiedzałem i co widze? same ochy i achy w związku z nowymi trailerami.
Właśnie zasysam te wszytskie filmiki z GameTrailers smile.gif

PS. Znamy juz DOKŁADNA date wydania gry?
DJ1988
Gdzieś w marcu.
Daniel_reyes
Powiedzcie mi ...
Kto będzie tzw. Bossami ? Jacy bogowie .. postacie.
Solidny (pan)
Kuna, obejrzałem gameplaye jakiś czas temu. Myślałem że w trailerze pokazali walkę z Apollo (lub coś) i wyszła mi teoria, że Kratos wyrżnie cały Olimp (a co!). Niestety myliłem się, a ów boss to jakiś ożywiony kolos.

Zmylił mnie też slogan z trailera "The End Begins". Wiecie, koniec Olimpu i rządów Zeusa wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.