QUOTE(Yano @ 1 02 2007, 19:04)

QUOTE(ghost_spike @ 1 02 2007, 15:23)

QUOTE(Yano @ 1 02 2007, 15:07)

DJ nie masz co pokazywac mu screenow, ktos koto ma takie poglady
Nie ma na ps2 ładniej zrobionej gry i to jest fakt naukowy.
raczej ma w (pipi)e screeny i zawsze Ci powie ze ps2 ssie

ja nie chce nic mówić, ale nie zrozumiałeś chyba cytowanego posta
Wyrażenie logczne: 'ład
nej' nie jest równe 'ład
niej', nie jest również równe 'ład
nie'
chyba w takim razie na dal nie ropzumiem...
co to znaczy ze nie ma ładnej gry?

ładniej, a nie
ładnej cymbale
QUOTE(Pajda @ 1 02 2007, 19:24)

nie chodzi o to ze ps2 nie ma ladnej gry tylko ladniej zrobionej/ladniejszej. tak czy siak nie zgadzam sie z ta opinia
poka mi ładniejszą gre

QUOTE(DJ1988 @ 1 02 2007, 16:00)

Nie ma na ps2 ładniej zrobionej gry i to jest fakt naukowy.

Jasne mistrzu. Cokolwiek powiesz...
Nie ma na ps2 ładniej zrobionej gry i to jest fakt naukowy. Miedzy 1 a 2 nie zadnego skoku graficznego czyli gadasz głupoty. Ino poprawili co nieco i wycisneli ostatnie soki z PS2. Jestem pewien, ze z tej konsoli nie da sie juz nic wiecej zrobić. GOW2 bedzie ostanią gra na te konsole robioną przez team co zna sprzet najlepiej.
Obejrzyj materiały umieszczone
tutaj a potem wróć i powiedz mi czy naprawdę nie widzisz różnicy.
misiek, roznica ajest ale nie jakas kolosalna jak zes powiedział
a jak cchesz porownywac screny z GOW i GOW2 to wez pod uwage to, ze obrazki z tego drugiego Gowa sa w wersji HD
Wiem że te screeny to bullshoty. Chodziło mi o trailery.
Kuna, obejrzałem gameplaye jakiś czas temu. Myślałem że w trailerze pokazali walkę z Apollo (lub coś) i wyszła mi teoria, że Kratos wyrżnie cały Olimp (a co!). Niestety myliłem się, a ów boss to jakiś ożywiony kolos.
jesli sie nie myle ozywiony kolos to Atena, i właśnie to jest pierwszy bóg, w formie ogromnego posągu
ee, jakieś walki z kamiennym kolosem, developer nie ma jaj, żeby pokazać walkę i w konsekwencji mord kobiety?
żadnego z tych trailerów nie widziałem i nie zamierzam, chcę dostać w ryj jak przy jedynce;]
Tak wogole to to nie jest przypadkiem legendarny Kolos Rodyjski?
QUOTE(Stachu @ 1 02 2007, 23:45)

ładniej, a nie ładnej cymbale
teraz zarozumialem

dlaczego tak niekulturalnie?

widac dysleksja rzucila mi sie na oczy, ale mniejsza
co do ladniejszej gry to mysle ze mgs3 ma prawo konkurowac, moze tez ff12, pewnie kilka innych tez ale nie pamietam w tej chwili
ciezko to porownywac bo GOW zeczywiscie ladnie wyglada tylko ze zapewne ma to zwiazek z nieruchomą kamerą, nie trzeba calego srodowiska pokazywac tylko fragment ,
Daniel_reyes
2 02 2007, 07:05
A on mi na pierwszy rzut oka przypominał Michała Archanioła

QUOTE(Solidny (pan) @ 1 02 2007, 23:20)

Kuna, obejrzałem gameplaye jakiś czas temu. Myślałem że w trailerze pokazali walkę z Apollo (lub coś) i wyszła mi teoria, że Kratos wyrżnie cały Olimp (a co!). Niestety myliłem się, a ów boss to jakiś ożywiony kolos.
Zmylił mnie też slogan z trailera "The End Begins". Wiecie, koniec Olimpu i rządów Zeusa

Może masz racje .
Zdjęcie Apolla :
QUOTE(Stachu @ 1 02 2007, 23:45)

QUOTE(Pajda @ 1 02 2007, 19:24)

nie chodzi o to ze ps2 nie ma ladnej gry tylko ladniej zrobionej/ladniejszej. tak czy siak nie zgadzam sie z ta opinia
poka mi ładniejszą gre

to sa ostatnie soki z ps2
http://ps2media.ign.com/ps2/image/article/...07032351504.jpghttp://ps2media.ign.com/ps2/image/article/...07032353019.jpghttp://ps2media.ign.com/ps2/image/article/...07032402644.jpg
QUOTE(ghost_spike @ 2 02 2007, 01:59)

Dokładnie.Jestem wręcz przekonany ,że to jest Kolos Rodyjski-tym bardziej ,że na jednym z filmików z początku gry widać ptata ozywiąjącego tego kolosa ,gdzie ten(dalej chodzi o kolosa) stoi u ujścia do portu z ręką skierowaną w morze-zupełnie tak jak miał stać ów legendarny cud świata
komar737
2 02 2007, 18:33
Na Trailerze NR3 w pewnym momencie Kratos rzuca się, w celu kasacji, na jakiegoś gościa ze skrzydłami... Ikar? Brat Kratosa?
A ten dziadek wielki, (również na trailerze nr3), co to za gość?
QUOTE(komar737 @ 2 02 2007, 18:33)

Na Trailerze NR3 w pewnym momencie Kratos rzuca się, w celu kasacji, na jakiegoś gościa ze skrzydłami... Ikar? Brat Kratosa?
A ten dziadek wielki, (również na trailerze nr3), co to za gość?
To nie Ikar a Gryf– mityczne zwierzę przedstawiane jako lew z głową, przednimi łapami i skrzydłami orła. Niektóre źródła dodają ośle uszy lub wężowy ogon.W mitologii greckiej gryf strzeże podziemnych skarbów Apollina, a w starożytnym Rzymie jest opiekunem boga mórz Neptuna.(na podstawie wikipedia.pl

)
Dziadka nie kojarze z jakimkolwiek mitycznym stworem poznanym i zapamietanym przeze mnie w dawnych czasach edukacji w szkole podstawowej i średniej.
QUOTE(Ficuś @ 2 02 2007, 14:36)

QUOTE(ghost_spike @ 2 02 2007, 01:59)

Dokładnie.Jestem wręcz przekonany ,że to jest Kolos Rodyjski-tym bardziej ,że na jednym z filmików z początku gry widać ptata ozywiąjącego tego kolosa ,gdzie ten(dalej chodzi o kolosa) stoi u ujścia do portu z ręką skierowaną w morze-zupełnie tak jak miał stać ów legendarny cud świata
To nie jest raczej kolos rodyjski sam w sobie. Jezeli ogladniesz ten kawalek intra to wiadomo ze to atena - w koncu to ona sie z kratosem poklucila i nie chciala pozwolic mu na zniszczenie miasta. Ta walka to tylko nawiazanie do kolosa z rodos taki smaczek dla co bardziej kumatych. Poza tym ten kolos ma gebe taka jak aten

Co do tej walki to podoba mi sie taka polityka od samego poczatku dowalic - w 1 mielismy hydre teraz mamy boga-posag to co bedzie w 3?
IMO Kratos czesc olimpu wybije i zajmie miejsce Zeusa, a w GoW3 bedziemy sie tlukli z boskimi niedobitkami. Skoro teraz kratos wedruje na koniec swiata do przedzarek losu to cos musi byc na rzeczy z unicestwianiem bostw, tylko pozostaje pytanie gdzie pójdzie w 3? Poplynie w gore styxu?
A ja wlasnie od pol godzinki szpilam w prasowa demowke

. Ogien! - krotko powiem
Kali... no to smigiem odpalaj alcohol i potem uploaduj

To jest legalne?
Zawsze mnie to ciekawilo co by bylo, gdyby prasowa demowke ktos
wlasie zrzucil na neta.
Przeciez to by byly kolosalne straty $$$
+ osoba 'zrzucajaca' miala by tez nieciekawie.
Czy nie? ;]
QUOTE(the_m @ 2 02 2007, 21:21)

To nie jest raczej kolos rodyjski sam w sobie. Jezeli ogladniesz ten kawalek intra to wiadomo ze to atena - w koncu to ona sie z kratosem poklucila i nie chciala pozwolic mu na zniszczenie miasta. Ta walka to tylko nawiazanie do kolosa z rodos taki smaczek dla co bardziej kumatych. Poza tym ten kolos ma gebe taka jak aten

Kolos rodyjski sam w sobie nie był bogiem tylko posągiem

(jak sama nazwa wskazuje), wiec nic nie stoi na przeszkodzie żeby był "sterowany" przez Atene - a tak poza tym, jego twarz przedstawia nie atene a Apolla (bo to Apollo był przyczyną postawienia posągu). Jestem niemal na 100 prc. przekonany że to Kolos - no kurde, ogromny stalowy (z brązu dokładnie) posąg, stojący u wejscia do portu jednej z greckich wysp - no na bank.
dobra, nieważne zresztą, konczymy offtopa o posągu ;p
Daniel_reyes
3 02 2007, 13:34
QUOTE(ghost_spike @ 2 02 2007, 22:50)

(jak sama nazwa wskazuje), wiec nic nie stoi na przeszkodzie żeby był "sterowany" przez Atene - a tak poza tym, jego twarz przedstawia nie atene a Apolla (bo to Apollo był przyczyną postawienia posągu). Jestem niemal na 100 prc. przekonany że to Kolos - no kurde, ogromny stalowy (z brązu dokładnie) posąg, stojący u wejscia do portu jednej z greckich wysp - no na bank.
dobra, nieważne zresztą, konczymy offtopa o posągu ;p Ale coś mi się zdaje że Kolos Rodyjski był budowany ( robiony ) na podobieństwo boga słońca ... Heliosa ?
konrado0905
3 02 2007, 14:18
dokladnie. wlasnie mialem to napisac
QUOTE(banny @ 2 02 2007, 21:52)

Zawsze mnie to ciekawilo co by bylo, gdyby prasowa demowke ktos
wlasie zrzucil na neta.
Przeciez to by byly kolosalne straty $$$
+ osoba 'zrzucajaca' miala by tez nieciekawie.
Czy nie? ;]
Nie wiem, ja tego nie bede sprawdzal na wlasnej skorze:)
QUOTE(Ficuś @ 2 02 2007, 19:41)

To nie Ikar a Gryf
Geez... Nie wiem, czy w dzisiejszych czasach to mozna obejsc lekture mitologii poprzez papierek stwierdzajacy dyslekcje? Rece opadaja... przeciez nawet bez znajomosci mitologii kazdy z Graczy powinien z miejsca rozpoznawac ta bestie.
QUOTE(Daniel_reyes @ 3 02 2007, 13:34)

Ale coś mi się zdaje że Kolos Rodyjski był budowany ( robiony ) na podobieństwo boga słońca ... Heliosa ?
Dokladnie! On byl robiony nie na podobienstwo Appolina, lecz wlasnie Heliosa. A tak nota bene - akcja z kolosem rozpoczyna sie wlasnie dwojeczka. Wiecej na razie nie bede zdradzal

. No, moze tylko cos w kwestii grafiki: jak ktos ogladal filmiki, to nie mogl wychwycic jeszcze jednej rzeczy: podciagnieto rozdzialke =)
cholera, faktycznie, sam nie wiem skad sie wział ten Apollo, oczywiscie że Heliosa - mea culpa
Jest ta demówka teraz w redakcji? Może bym się przejechał do Katowic...
konrado0905
3 02 2007, 19:05
demo NFS: Carbon wyplynelo w NET i o tym ze ktos mial "nieciekawie" nie slyszalem. Kali moze sprubujesz, nikomu nie powiemy

.
PS: Masz cos do dyslektykow??
wiedziałem że akcja z kolosem to początek gry, czyli zaczyna sie z grubej rury ;]
QUOTE(konrado0905 @ 3 02 2007, 19:05)

demo NFS: Carbon wyplynelo w NET i o tym ze ktos mial "nieciekawie" nie slyszalem. Kali moze sprubujesz, nikomu nie powiemy

.
Spoko, juz daje link do torrenta

.
PS: Masz cos do dyslektykow??
Do samych dyslektykow nie, ale do samego zjawiska - dysleksji i dysortografii jako urojonych chorob XXI wieku, ktore zdziesiatkowaly polska mlodziez niczym dzuma w sredniowieczu - jak najbardziej.
Ogqozo: nie wiem, czy dostalismy wiecej, niz jeden egzemplarz i w redakcji tez maja - w kazdym badz razie, poki co, to jest u mnie na chacie.
Witam . Moja koncepcja jest taka. Atena pod postacia ptaka(sowy?) odebrała boską moc Kratosowi i "przekazała" ją posągowi. Teraz pozbawiony boskich atrybutów Kratos musi walczyć z "ożywionym" kolosem posiadającym jego moc. Tak to widzę na podstawie intra.
CELL7777
4 02 2007, 18:31
ciekaw jestem jak bedzie z zywotnoscią 2 częsci. wkurzało mnie w 1 częsci to ze niemoglem zacząć grac od nowa na wyzszym poziomie trudnosci z tym co mialem koncząc grą na nizszym poziomie
ja ma nadzieje ze w gierce znajdzie sie troche wiecej potyczek z bossami niz w jedynce. Po nizlym poczatku z hydra pozniej zrobilo sie troche nudnawo. Ale z tego co widzialem na trailerach chyba nie potrzebnie sie martwie.
ciekawe o co chodzi ze zbroja czyzby nowy gadzecik w arsenale krotosa oby jej noszenie mialo jakis wymierny wplyw na rozgrywke.
Kali, kiedy wrzucisz te demko
A warnem bys nie chcial? Takowego dostanie kazda, kolejna tego typu off topowa wypowiedz.
Premiera ponoć 13 marca. Tak jest napisane na gametrailers.
QUOTE(UBIK @ 4 02 2007, 17:33)

Witam . Moja koncepcja jest taka. Atena pod postacia ptaka(sowy?) odebrała boską moc Kratosowi i "przekazała" ją posągowi. Teraz pozbawiony boskich atrybutów Kratos musi walczyć z "ożywionym" kolosem posiadającym jego moc. Tak to widzę na podstawie intra.
podejzewam ze nadmiernie sie wysilasz, raczej porpsotu babka ozywila kolosa zeby skopal dupe glutowi a glowny bohater nadal ma jakies tam moce, w koncu ma teraz złote mieczyki ktore pewnie sa abrdziej dopakowane niz te począątkowe z jedynki;p
co do zbroji to mam andzieje ze wlasniewyglad postaci bedzie inny, bo na filmikach jakos dziwnie to wyglada, wydaj esie ze podczas walki ma tylko szmate na (pipi)e a w przerywnikach ma zbroje..
ogolnie chcial bym powalczyc inaczej ubrnym madafaką.. niestety na wiekszosc filmikow ma tylko szmate , jedyna roznica to złote meicze, a co im szkodizlo zmienic troche wyglad postaci?;p
ale moze za wczesnie nazekam
Teraz większość filmików to real-time więc inny strój powinien być widoczny na nich.
czesto w grach filmik wyglada jak realtime'owy a tak naprawde jest ciut podrasowany i nagrany wczesniej, widac wtedy kompresje..
QUOTE(Yano @ 5 02 2007, 00:17)

czesto w grach filmik wyglada jak realtime'owy a tak naprawde jest ciut podrasowany i nagrany wczesniej, widac wtedy kompresje..
Dokładnie-np. w GoW1 prawie wszystkie filmiki były tak robione.Zresztą to nie miejsce na dyskusje o tym.
PAtrząc realnie pod względem możliwości PS2(więc nie będę oczekiwał cudów) po dwójce oczekuje wydłużenia czasu rozgrywki,większej ilości bossów i jakiś tryb ,w którym można byłoby masterować wyniki(DMC pod tym względem jest świetny-oceny,punkty itp).Reszta pasowała mi już w jedynce,a na większe zmiany przyjdzie pewnie czas w następnej częsci na PS3(strach się bac jak to będzie wyglądało)
Wiecie co... Kusily mnie te wszystkie dema, filmiki itp. ktore moza zobaczyc np. na video google (podawalam pare postow wczesniej linka), ale po obejrzeniu paru uznalam, ze poczekam, wstrzymam sie i bede miala niespodzianke. Niech mnie wbije w fotel

Kurde... tylko jak wyjdzie w koncu GoW2, to pewnie znowu bedzie kosztowal cos kolo 250 zeta.

Na allegro moze bedzie troche tanszy.
Mysle że nie bedzie kosztował wiecej jak 150
QUOTE(ghost_spike @ 6 02 2007, 01:41)

Mysle że nie bedzie kosztował wiecej jak 150
A to nie jest jakos za malo? Nie znam sie az tak bardzo na tym, ale to w koncu god of war 2...
co z tego ,ze god of war? gra jak gra. Te 150 zł to i tak za duzo. Puszczą cene 149zleta.
Spoko spoko, ja tez bym chciala zeby bylo jak najtaniej
Tiglatpilesar
6 02 2007, 16:40
Na trailerze widać Ikara. Dokładniej jest to 1:19 trzeciego trailera. Ten duży dziadek, jak ktoś nazwał tego stwora, to pewnie Tyfon (jego pojawienie się może sugerować nową broń, kto zna mit, wie o jaką chodzi:)).
Co do zbroi... jest to zbroja boga wojny, widać ją właściwie tylko podczas levelu z kolosem rodyjskim, być może potem znika, Kratos ją zrzuca(?)
Gra ma być na dwóch płytach, na jednej sama gra, na drugiej wszystkie dodatki. Ma być też dłuższa (ok. 17 godzin, jak twierdzi Cory Barlog).
Wydaje mi się, że wystarczy poczekać kilka miesięcy i gra powinna wejść do platyny. Nie powinna być taka droga.
Solidny (pan)
6 02 2007, 17:04
Zgadza się. Już w pierwszej części twórcy pracowali nad skrzydłami Ikara. Niestety, nie zdążyli tego wsadzić do gry. Udało się za to upchnąć je w GoW2. Patrząc na trailer, Ikar nie zginie od wysokiego latania, tylko przez Kratosa, który wyrwie mu skrzydełka
QUOTE(ghost_spike @ 2 02 2007, 22:50)

Zle mnie zrozumiales

Wiem ze Kolos z Rodos nie byl bogiem ale imo w GoW to nie jest kolos sam w sobie tylko poprostu ma byc nawiazaniem do tego posagu. Co do twarzy to chodzilo mi o to ze to byla twarz ateny ale w trailerze/grze a nie ze Kolos mam twarz ateny. ale dobra nvm

Tak czy siak zaczynanie gry od bossa i to takiego, wrozy bardzo ciekawa i golnie powoalajaca szpile juz sie nie moge doczekac.
A propos dema jakis czas temu ludzie stojacy za GoW2 odgrazali sie ze demo bedzie dostepne dla ludu.. ja na to tak czekalem i nic

Gra ma być na dwóch płytach, na jednej sama gra, na drugiej wszystkie dodatki.
O tym nie slyszalem. link?
Kali i jak jest wiecej bossow? Sa jakies renderowane cut-scenki? A moze wiesz kiedy premiera
QUOTE(the_m @ 6 02 2007, 17:13)

Gra ma być na dwóch płytach, na jednej sama gra, na drugiej wszystkie dodatki.
O tym nie slyszalem. link?
Kali i jak jest wiecej bossow? Sa jakies renderowane cut-scenki? A moze wiesz kiedy premiera

Link był podany pare stron dalej.
Kali dostał prawdopobobnie demko walki z Kolosem, więc raczej nie odpowie ci na te pytania.

Mała ciekawostka: Cory Barlog będzie wysyłał te same demka do internautów którzy uczęszczali na jego blog i zgłosili chęć otrzymania go (nie napalajcie się, zgłoszenia nie są już przyjmowane).
raven_raven
6 02 2007, 20:46
Czemu nikt tego wcześniej nie mówił... BUUUUUU!
Szkoda, chciałbym sobie pograć w takie świeżótkie demko

...
konrado0905
6 02 2007, 21:02
QUOTE(Tiglatpilesar @ 6 02 2007, 17:40)

Na trailerze widać Ikara. Dokładniej jest to 1:19 trzeciego trailera. Ten duży dziadek, jak ktoś nazwał tego stwora, to pewnie Tyfon (jego pojawienie się może sugerować nową broń, kto zna mit, wie o jaką chodzi:)).
chodzi Ci o sierp Zeusa??
Tiglatpilesar
6 02 2007, 22:15
Tak, mam nadzieję, że pojawi się w grze. Ma być kilka nowych broni, o młocie króla barbarzyńców już wiemy, co z resztą, nie wiadomo.
Szczerze, to 3 trailer trochę mnie przeraził. Czy aby oni za dużo nie pokazali? Znamy co już co najmniej 4 bossów (Euriale-siostra Meduzy, Kolosa, Tyfona(?) i Króla Barbarzyńców). Oby ta gra jeszcze czymś zaskoczyła...
Orientuje się ktoś może, kiedy God of War miał premierę w Polsce? W tym samym dniu co premiera europejska?
Solidny (pan)
6 02 2007, 22:30
Luzik, Barlog uznał, że w GoW było za mało bossów, więc teraz od zatrzęsienia pewnie ich będzie, może oldschoolową tradycją co rozdział?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.