Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Tiglatpilesar
Też chciałbym wiedziećsmile.gif Napisz jeszcze na jakim poziomie trudności grałeśsmile.gif
KheeD
Jak juz ktos odpowie na pytanie crowa to pisac SPOLIER! ;o
YETI
Przygotowania do premiery GOW2 w Stanach.

http://www.gameonly.pl/newsy/11312
Kali
CYTAT(crowa @ 13 03 2007, 16:44) *
A mógl bys powiedziec ile trzeba minimalnie na przejscie gry i ilu jest bossów?I jeszcze 1 pytanie:gdzie mozna zdoby demo,czy jest w jakiejs gazetce?Z góry thx pifpaf.gif

Ogolnie rzecz biorac, okolo osmiu. Choc nie jest to takie oczywiste - w grze mamy tak gigantycznych przeciwnikow, jak i sporo mini-bossow. Ukonczenie zajmuje ok. 15 godzin Niemniej jednak, jakby na to nie patrzec, w GoW 2 wszystkiego mamy wiecej i lepiej, niz w jedynce.

A gralem tylko i wylacznie na "God" - tym razem jest to hard (rzadko kiedy grywam na normal, szczegolnie w przypadku takich gier). Very Hard zas to tryb Titan, odblokowywany po przejsciu gry. I co by nie powiedziec, hard jest naprawde dobrze wywazony, jezeli chodzi o poziom trudnosci. Szczerze odradzam startowanie na nizszym poziomie, bo gre przejdzie sie z miejsca. A tak to wymagane jest przynajmniej troche zaangazowania w walke.

Na pytania dotyczace gry nie bede wiecej odpowiadal, do czasu ukazania sie PE w kioskach - jest tam obszerna recenzja.
Tiglatpilesar
Ok, dzięki Kali:) Nie mam więcej pytań, teraz tylko przeczekać ten miesiąc...
Guts
W pudelku z gra sa II plyty DVD: jedna to DVD9 (starsze modele PS2 moga miec problemy z odczytaniem) i znajduje sie na niej gra, druga natomiast to DVD5 i znajdziesz tam dodatki.
Emet
System walki jest jakoś rozbudowany w stosunku do jedynki ?? Jest jakaś nowa broń ??
Ps.Wybaczę z powodu emotki tongue.gif
vercetti
CYTAT(Emet @ 14 03 2007, 09:57) *
System walki jest jakoś rozbudowany w stosunku do jedynki ?? Jest jakaś nowa broń ??
Ps.Wybaczę z powodu emotki tongue.gif

Pytanie bynajmniej nie na miejscu, w końcu skoro wszyscy tak zachwycają sie tą grą to nie może być mowy o braku nowych broni czy combosów bo to jakby nie patrzeć czynnik w dużej mierze decydujący o grywalności. Nie grałem jeszcze, ale widziałem trailery i co mnie nieco zdenerwowało - w GoW2 mamy do czynienia z identyczną bronią z części pierwszej
(z tego co pamiętam Blades of Athena), czyżby twórcy poszli na łatwizne? Dobra, już nie narzekam, zachwycajcie sie GoW'em, ja czekam na Dmc4 (w tym momencie w moją strone lecą butelki i inne pomidory).
Trzcina
OMFG! Pokasowalem ten smietnik i rozdalem warny... jak takie cos sie jeszcze raz zdazy... to na plasterki.

Krotkie info bo nie mam za duzo czasu teraz, moze wieczorem bedzie wiecej.

Gra jest wydana na dwoch plytach DVD jedna z dodatkami a druga z gra wlasciwa. Gra wlasciwa jest na DVD9 i KAZDA KONSOLA BEZ PROBLEMU CZYTA ORYGINALNE PLYTY DVD9. I to by bylo na TYLE, JEZELI CHODZI O PYTANIA O PLYTY.

Sama gra zas... jest nieprawdopodobna. Myslalem ze Kali przesadza swoj opis w Rankingu Gier na PS2. Ale nie przesadzil ani na jote. Gra jest DUZO lepsza od jedynki, MA nieprawdopodbny poczatek, zarowno fabularny jak i 'gameplay'owy', grafika jest jeszcze lepsza niz w GoW1 (na moim LCD w progressive wyglada mocno lepiej niz GoW1), muzyka jest dalej cudowna, a Kratos... No kratos moze odstawiac takie akcje ze mozg staje. Mysleliscie ze robil widowiskowe akcje w pierwszej czesci? Poczekajcie az obadacie pierwsze trzy walki z boosem... W tej grze wszystko jest lepsze niz w GoW1. I wszystkiego jest duzo wiecej. Pamietacie wspinanie sie po skalach? Czego brakowalo? Mozliwosci skoku w dol? No to teraz jej nie brakuje. Dodatkowo mozna sie takze uczepic sufitu... Zmienili mnostwo rzeczy... mnostwo dodali, troche odjeli (np barek ;/ przez co nie mozna robic combo barek, roll i poruszac sie 2x szybciej) ale juz np rage of the gos jest duzo lepiej rozwiazane tutaj... W ogole, co ja bede pisal. Nie ma lepszej gry na PS2, wiem pomimo tego ze jej nie skonczylem, sam poczatek wystarczy aby to dostrzec. Ja zostalem znowu zaczarowany, zreszta moja ranga chyvba to pokazuje biggrin.gif

Ok, ciezko mi powiedziec cos wiecej nie zdradzajac nic z fabuly... Ale dla kolesia ktory chcial wypisac wszystkich bossow i bronie. Jezeli to zrobisz... to cie zatluke, wlasnorecznie.

Poki co znikam, jak przyjdzie mi do glowy cos co nie popsuje wam zabawy a bedzie warte napisania to na pewno to zrobie. smile.gif
estel
Mowilem, ze bronie to spoiler ;] Trzcina odezwij sie na GG smile.gif
Pytanie: Sa skrzydla? ;]
KheeD
49,99 $ (144zl) za gre, u nas pewnie wdupczą 240 zl ;
Aem
I tak 90% ludzi kupi ją za 24zł a nie za 240... smile.gif
golab
też mam pytania:

czy jest swobodny obrót kamerą?
czy jest opcja "new game +"?

Yano
ja jaeszcze nei gralem ale wystrczy zoabczyc filmiki ;p

- kamera nie moazna kręcic
- skrzydła są
Mikes
Na GT jest filmik który bardzo fajnie streszcza całe GoW, jak ktoś nie grał a chcę grac w GoW2 albo po prostu chce sobie przypomniec GoWa niech atakuje
Tiglatpilesar
Orientuje się ktoś, co to za magazyn EDGE? Dali God of War 2 7/10...
wiki1993
CYTAT(Tiglatpilesar @ 15 03 2007, 14:22) *
Orientuje się ktoś, co to za magazyn EDGE? Dali God of War 2 7/10...

EDGE to najbardziej kapryśny magazyn konsolowy w Europie (pewnie na świecie też wink.gif). Dają cholernie niskie oceny, np. 8 dla MGS3 i DMC3 blink.gif Ocena dla GoW 2 nie jest raczej zaskoczeniem, jak na ten magazyn tongue.gif
Yap
A ja PMkuję sobie z kolesiami z Iberiana, którzy już grają w GoW2 i z pierwszych komentarzy wynika, że Kratos daje radę na całego. Panowie nie szczędzą ciepłych słów pod adresem Divine Retribution i sa po prostu zachwyceni ogromem pracy jaki włożyli developer'zy w ten projekt. Ponoć ogrom, kolorystyka i detale lokacji miażdżą mózgownicę i wyprówaja flaki. Tego sie spodziewałem wink.gif .

Za niedługo podam jakieś szersze wypowiedzi...bez spojlerów rzecz jasna.
crowa
macie to reviewa God Of War 2 nie ma tu zadnych wiekszych spoilerów wiec mozna spokojnie ogladac

http://www.gametrailers.com/player.php?id=...wmv&pl=game
Mikes
CYTAT(crowa @ 15 03 2007, 14:50) *
macie to reviewa God Of War 2 nie ma tu zadnych wiekszych spoilerów wiec mozna spokojnie ogladac

http://www.gametrailers.com/player.php?id=...wmv&pl=game

Było 2 strony temu dry.gif

Yap, czekamy, czekamy
crowa
Nie wie ktos czy w jakiejs gazecie jest demo GOW 2?

PS.tamten review jest z gamespota
Mikes
CYTAT(crowa @ 15 03 2007, 15:46) *
Nie wie ktos czy w jakiejs gazecie jest demo GOW 2?

PS.tamten review jest z gamespota

Nie, nie jest

CYTAT
na gametrailers jest preview!!! biggrin.gif super:D

CYTAT
Review tez tongue.gif

CYTAT
Dostal oceny 9.5 smile.gif

Pozatym jestem pewny że na GT wchodzi każdy stąd i każdy ten review widział

Demko pewnie by było w OPSM2 ale czy on jeszcze wychodzi bo ja już nie wiem? o_O
crowa
thx ale ta gazetka to juz raczej nie wychodzi
Trzcina
Kratos jest nei tylko megakozakiem... jest PRZEMEGAKOZAKIEM. Doszly mu akcje in dante's style, ze zmiana broni w locie (aczkolwiek spoooooooooro gorsze wink.gif ). A takze CALA MASA dodatkowych gadzetow. Nie chce zdradzac nic z fabuly wiec nie moge napisac co to jest, ale jest cala masa nowych patentow ktore niesamowicie urozmaicaja rozgrywke.

Aktualnie mam 7 godzin i ciezko powiedziec ile do konca gry... ale rozmach lokacji, ich design... pomysl na przedstawienie realiow mitycznej grecji, potworow itd itp... PRzebija wszystko co do tej pory wyszlo na kazda platforme. Nikt nie ma takiej wyobrazni jak oni i nikt nie potrafi tego tak sukcesywnie sprzedac. Najpierw GoW1, ktory przy GoW2 jest niczym, a teraz to...

Jestem pelen podziwu dla tych ludzi, ze wykrzesali z PS2 tyle powera. Jednoczesnie GoW staje sie dla mnie najlepsza seria na PS2 i jedna z 3 najlepsyzch serii gier do tej pory... Ide grac, szkoda czasu smile.gif
Pavlis
Oj trzcinka tylko smaka robisz na gre slinotok.gif , nie moge sie doczekac kiedy wkońcu zagram mam nadzieje ze juz niedługo song.gif
Teraz bede chodził jak popier.dolony do niedzieli czekajac crazy.gif
VascoDa
czy moze ktos polecic miejsce w sieci gdzie mozna kupic GOWII w wersji US ?
LikSang padl, YesAsia nie chce wysylac do EU tytulow z US..Amazon wychodzi dosc drogo.. jest cos jeszcze?
DJ1988
CYTAT
I just read a GoW2 review of the PAL copy and the reviewer said that there are no 480p or 60Hz options...WTF Cory? IIRC didn't you tell us that the PAL version will have both 60Hz & pro-scan? T__T

Kali możesz potwierdzić/ zaprzeczyć?

VascoDa GoWII NTSC możesz spokojnie dostać tutaj wink.gif
rushman
Po przejsciu wstepu gry mam mieszane uczucia dry.gif
To dopiero poczatek, mam nadzieje ze sie rozkreci rolleyes.gif (Hydra z 1nki zrobila na mnie wieksze wrazenie niz 2kowy kolos) song.gif
Wracam do gry smile.gif
Trzcina
O LOL!!!!

Sadzilem ze to nie jest mozliwe, zeby pierwszyboss zjedynki przebil pierwszego z dwojki, ale widze ze jednaklniektorym przypasowalo co innego O_o

Powiem krotko, IMO pierwszyboss w GoW2 i ogole pierwsze 40 minut, o jedna z njbadizej wypsionych akcji grach komputerowch ever... Nie chce mi sie pisac czemu, znow musialbym zdradzac fabule, ale zaufajcie mi ze tak po prostu jest... smile.gif
Trzcina
Ludzie.. nie piszcie SPOILEROW
Za kazdego nastepnego spoilera daje warna plus blokade pisania postow na tydzien.
Zwyrodnialec
10/10 w Neo+. Ale recka jakaś bezpłciowa i to na 4 strony. dry.gif
Sztajniec
10/10 w PE . Ale recka jakaś płciowa i to na 4 strony xD
Wyjebo
Widze że wszystkim odbiła szajba na punkcie tej gry, pierwsza część nie wgniotła mnie w fotel, więc może GoW2 tego dokona.
Nie grałem jeszcze, ale faktycznie to musi być COŚ skoro w PE giera dostała 10 (a że od Kali'ego to inna sprawa wink.gif )
Nie moge się doczekać aż położe łapy na tym tytule.
Zwyrodnialec
To nie ma znaczenia czy oceniał Kali. Po prostu ta gra zasługuje na tak wysoką notę. Mega killer na koniec(?) żywota konsoli musi zostać doceniony. smile.gif
Wyjebo
CYTAT(Zwyrodnialec @ 16 03 2007, 12:33) *
To nie ma znaczenia czy oceniał Kali. Po prostu ta gra zasługuje na tak wysoką notę. Mega killer na koniec(?) żywota konsoli musi zostać doceniony. smile.gif

No, nie wiem czy nie ma znaczenia czy oceniał Kali, wszak koleś już pare razy ponaciągał oceny
(tylko sie na mnie nie obraź Kali, nic osobistego wink.gif ), a przy recenzji nie widziałem żadnych 3groszówek więc...
absolutnie nie twierdze że GoW2 na taką ocene nie zasługuje (tym bardziej że nawet w niego nie grałem), ale ostatecznie każdy stwierdzi to sam po ukończeniu gry. Nie można jednak wzorować sie na ocenie innej osoby i powiedzieć -
"to jest najlepsza gra na ps2".
Mikes
Ale skoro wszyscy piszą że "to jest najlepsza gra na ps2" to coś w tym jest happy.gif
Yano
ja tez nie gralem ale z tego co widzialem video recenzje to jedyna wada tej gry to "niewydzialne sciany" zmuszajace do porusznai sie okresloną drogą tongue.gif jak dla mnie to niewielki problem bo ta okreslona droga jest (pipi)ista biggrin.gif
Kondej
Gra jest wydana na dwuwarstówce czy 2xDVD?
Sztajniec
O ile się nie mylę to gra jest na DVD 9 + Bonusy na DVD 5.
Emet
No to ludzie kupujcie a potem szybko (i TANIO tongue.gif) sprzedawajcie biggrin.gif
sentinel
CYTAT(Wy(pipi)o @ 16 03 2007, 12:46) *
przy recenzji nie widziałem żadnych 3groszówek więc...

ode mnie (wielkiego sympatyka kratosa :-)) gow2 otrzymał mocną dziewiątkę, ale z jakiegoś powodu ocena nie załapała się do druku... ;-)
Kondej
CYTAT(Sztajniec @ 16 03 2007, 13:12) *
O ile się nie mylę to gra jest na DVD 9

To lipa...
Mikes
Senti: może 9 była za niską oceną i nie chcieli tego w PE? xD

Gejmplej Ice Titan:

http://www.gametrailers.com/player.php?type=mov&id=17837
Coati
ale wy sie tym jaracie... zwykla gra i taka podnieta tongue.gif
Tiglatpilesar
Kali, grałeś już na Titan mode? Jak się przedstawia ten poziom w zestawieniu z God-em z pierwszej części?
S_600
Coati po pierwsze to nie jest zwykła gra, po drugie to nie marudź, a po trzecie ....ja chcę w to już zaaagraaać !!
erix
Pograłem z około 20 minut i pierwsze wrażenie niesamowite. Zobaczymy czy przebije jedynkęwink.gif
Aem
CYTAT(Wy(pipi)o @ 16 03 2007, 12:46) *
CYTAT(Zwyrodnialec @ 16 03 2007, 12:33) *

No, nie wiem czy nie ma znaczenia czy oceniał Kali, wszak koleś już pare razy ponaciągał oceny
(tylko sie na mnie nie obraź Kali, nic osobistego wink.gif ), a przy recenzji nie widziałem żadnych 3groszówek więc...
absolutnie nie twierdze że GoW2 na taką ocene nie zasługuje (tym bardziej że nawet w niego nie grałem), ale ostatecznie każdy stwierdzi to sam po ukończeniu gry. Nie można jednak wzorować sie na ocenie innej osoby i powiedzieć -
"to jest najlepsza gra na ps2".

Myślisz że to tylko Kali na podstawie wlasnej subiektywnej opinii wydaje werdykt ? Wg mnie taka nota musi być zaakceptowana przez całą Redakcje (bo o ile mnie pamiec nie myli to zawsze tak bylo)

Może do końca weekendu położe łapy na tym arcydziele (GoW pierwszy rozbity już dawno - mało jest gier ktore tak na mnie wpłyneły)
Mikes
btw http://www.filmweb.pl/Nathan+Jones,filmogr...erson,id=169141 Nie uważacie że ten koleś by był dobry do roli Kratosa? IMO idealnie pasuje
A o ocenach, chocby dlatego Okami nie dostało 10 bo sie redakcja nie zgodziła tongue.gif (z SotC chyba tak samo)
Wyjebo
CYTAT(Am @ 17 03 2007, 00:11) *
Myślisz że to tylko Kali na podstawie wlasnej subiektywnej opinii wydaje werdykt ? Wg mnie taka nota musi być zaakceptowana przez całą Redakcje (bo o ile mnie pamiec nie myli to zawsze tak bylo)

Zaakceptowana przez całą Redakcje...być może, tylko że w takim wypadku większość Redakcji musiałaby w tą gre zagrać, a ja przy recenzji nie widze innych ocen. Spójrz na recenzje San Andreas, tam mamy mnóstwo 3groszówek i czarno na białym wychodzi że tej grze taka ocena sie należała, w GoW 2 jest jedynie ocena Kali'ego (nie licząc pechowej noty Sentiego), można więc sądzić że werdykt został wydany jedynie na podstawie jego opini (co nie znaczy że tak jest).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.