Kratos666
19 03 2007, 18:06
Ja ju| szpilam. Pszeszedlem na hardzie i zaczolem grac na tytanie .Jestem juz w Chapter 03: Journey to Lahkesis
Trzcina
19 03 2007, 18:15
Nice ;] Te stroje sa jednak potezne. Wsumei nie czytalem info o tych dwoch ktorych nei mam, ale te ktore mam daja rade...
Jezeli ktos chce to moge podac info o tym co daja poszczegolne urny i gdzie je zdobyc

Ktos jest zainteresowany?

Urny, to collectable items, ktore mozna wykorzystac podczas grania w bonus game.
Estel, napisales w swoim poscie o skinie, stad go skasowalem ;P
Podaje zrodlo dla ludzi zainteresowanych GoW2. Opisy broni, magii, skinow, urn itd.
http://en.wikipedia.org/wiki/God_of_war_2 Uwazajcie na spoilery ^^
No fajne, fajne
Pograłem jakieś 4h i z czystym sumieniem mogę wystawić -7
Dobra gra
daredevil
19 03 2007, 19:37
ja słyszałem że ta wersja GoW 2 będzie na dwa rodzaje konsol PS2 i PS3
CYTAT(daredevil @ 19 03 2007, 21:37)

ja słyszałem że ta wersja GoW 2 będzie na dwa rodzaje konsol PS2 i PS3
W jakim sensie? Z tego co wiem to gre można po prostu odpalić na PS3 bo konsola jest wstecznie kompatybilna z grami.
zajebisty
19 03 2007, 21:25
Ocena gry 10 na 10 nic tylko zapier..... po gre.
btw jeden z tych skinów robi z Kratosa murzyna tak? to już się nie dziwię dlaczego chcieli obsadzić czarnego do roli kratosa w filmie xD
boszzze czemu oni pozabierali Kratosowi najlepsze ciosy z jedynki.....;(
Trzcina
19 03 2007, 23:44
Lol

Po to zeby dac mu duzo ciekawsze i lepsze ciosy w dwojce

Prosta odpowiedz na proste pytanie... ;]
Btw, oryginalnie glos pod kratosa podklada murzyn. Co wiecej kratos jako general spartanskiej armii wygladal zdecydowanie bardziej jak murzyn...

Aha i aktore Terrence 'TC' Carson ktory podkladal glos pod kratosa, jest calkiem podobny do niego
Zwyrodnialec
19 03 2007, 23:51
Jest może opcja New Game +?
Trzcina
19 03 2007, 23:56
Pisalem juz wczesniej przeciez o tym...
W etj grze robi sie clear save. Po zrobieniu ktorego mozna zaczac tzw bonus game. Polega to na to ze postacia ktora skonczyles grac, mozesz grac od nowa na poziomie trudnosci nizszym, lub rownym temu na ktorym ja skonczyles.
Dodatkowo odslaniaja sie wtedy nowe skiny, a takze mozliwosc korzystania z innych bonusow (nie pisze jakich).
Od razu widac wiec, ze najbardziej oplacalne jest przejscie gry na Hard, bo mozna pograc na kazdym poziomie rozwinieta postacia, odslania sie najwiecej wszystkiego i ogolnie jest 'kul'. To new game + MOCNO zwieksza zywotnosc gry, ja np skonczylem GoW 2 razy, a dzisiaj doszedlem 3 raz do polowy, bo moja dziewczyna chciala 'poogladac jak ta gra wyglada'

Oczywiscie bede jeszcze musial lyknac Titans Mode ale to troche pozniej, jak odetchne po trudach (tiaa... ;] ) z challenges.
Solidny (pan)
20 03 2007, 00:05
CYTAT(Trzcina @ 19 03 2007, 23:44)

Btw, oryginalnie glos pod kratosa podklada murzyn. Co wiecej kratos jako general sparanskiej armii wygladal zdecydowanie bardziej jak murzyn...

Aha i aktore Terrence 'TC' Carson ktory podkladal glos pod kratosa, jest calkiem podobny do niego

Stary, to po prostu słychać że ten aktor jest czarnuchem

. Nawet mój brat słuchając Kratosa powiedział: "Czemu od razu nie zrobili go murzynem?"
Przypominam, że w dodatkach do pierwszej części widać jeden z wczesnych projektów Kratosa, który wyglądał na czarnoskórego dzikusa.
Btw, jego zmiana z czarnoskórego na bladego "Ducha Sparty" przypomina mi Michaela Jacksona xD. Również w obu wypadkach twarz została znacznie zmieniona.
ludzie sie dziwia ze ktaros to murzyn i wlasnie chyba zapominają ze on wyglada na bladego bialasa przez klątwe ktora oblepila go prochami

(pamietacie ludzie ktorzy wychodizli z WTC
http://www.olavegeland.com/briefcaseman%20dust.jpg?
daltego jest taki bialy , a rwoeni dobrze wczesniej mogl byc zielonym chinczykiem
w sumie jego bladosc mi jakos nigdy nie pasowala..
rushman
20 03 2007, 01:47
CYTAT(Trzcina @ 19 03 2007, 23:44)

Po to zeby dac mu duzo ciekawsze i lepsze ciosy w dwojce

Prosta odpowiedz na proste pytanie... ;]
a mi brakuje "reversali" z jedynki
przydały by sie tez uniki jak w NG - trzymając blok. Prawy analog mógłby operowac kamerą

(rozmarzyłem sie...

)
Postep grafy wzgledem jedynki najbardziej uwidacznia sie na postaciach (alez te stworki wyglądają!!!!) (no i ten horyzont

...)
10+10+10 = 9+ (po 8miu godzinkach grania)
Na dyche gra nie zasluguje. Jest fenomenalna, moze i najlepsza na PS2, jednak to wszystko juz bylo... (podane nieco skromniej, ale bylo) Santa Monica wpakowało do gry wszystko co najlepsze z przygodówek akcji (GoW, PoP, DMC,The Mark of Kri, nawet NG oraz Berserk(Jap)!!), zamieszali, wstrząsneli i VIOLA - mamy nalwspanialszą wyżynkę na "stare" konsole. Analogiczna sytuacja miała miejsce w przypadku platformówek - Jak II.
"Gra na 10 ma byc przełomowa, wnosząca cos nowego" - w którymś xtrimie ktoś napisał - więc dlaczego dycha dla GoW II??
Szkoda ze zabrali stare L1+O. Przydatny byl cios. Szkoda rowniez, ze combosow (robionych przez np. L1+O czy L1+[]) nie da sie cancelowac. Fajnie, ze doszla mozliwosc wyrzucenia przeciwnika w powietrze w rzutach (a w powietrzu combosik albo rzucik ;] ). Ogolnie podoba mi sie to, ze gra jest brutalna. Przy zlapaniu przeciwnika i nacisnieciu O, Kratos teraz ciacha jak szalony ostrzem, potem odrywa reke i miazdzy nia glowe przeciwnika (mowie o podstawowym miesie armatnim ;] ). Piekna sprawa. Ogolnie gra daje mocno rade. Piekne lokacje (jak zobaczylem pierwszego tytana, myslalem ze padne ;] ), fenomenalne widoki. Nie musze oczywiscie nikomu przypominac, ze gra posiada jeden z najlepszych OSTow? ;] Do tego nowe bronie, troche nowej magii... Szkoda mi tylko, ze jednak nie wkrecam sie tak jak przy 1 czesci. Mimo to, uwazam ze gra zasluguje na 10. Chociazby za sposob w jaki jest zrobiona ;]
Edit: W pierwszym GoW jak sie przyplywalo do Aten i zdobywalo czar Medusa's Gaze mozna bylo zdobyc nieskonczona ilosc red orbow. Po prostu w tej komnacie z minotaurami mielismy nieskonczona ilosc magii. Dzieki temu, mozna bylo poprzez dochodzenie do 1000 combo (poseidon's rage) nabijac sobie "zloto". Ktos zauwazyl cos takiego w tej grze? ;] Tam pomeczylem sie troche na poczatku gry i mialem spokoj do konca. Brakuje mi Blade's of Athena na 5 lvl ;(
Edit2: Jak sie nacisnie L1+R1 to Kratos robi taunta. Wystawia reke jak do Zieg Hajl! Kratos nazista? ;] To wynika z pewnego przedmiotu, ktory zdobywamy w grze. Anyway, nie bede spoilerowac ;]
Wszelkie zastanowienie nad sensem oceny w PE prysło, gdy przeczytałem: "jestem przeciwnikiem takich akcji, ale za grafę wystawiam 11 [sic...]. Korekta zmęczona, a nuż przejdzie". Straszne.
il capitano
20 03 2007, 15:34
CYTAT(ogqozo @ 20 03 2007, 14:33)

Wszelkie zastanowienie nad sensem oceny w PE prysło, gdy przeczytałem: "jestem przeciwnikiem takich akcji, ale za grafę wystawiam 11 [sic...]. Korekta zmęczona, a nuż przejdzie". Straszne.
tu spotkamy się właśnie z "nie zrozumieniem" zgreda. Nie raz już była o tym mowa. Ale cóż począć kiedy to większość ludzi bierze wszystko do serca. Kali rulz - recka przednia klasa.
A GOW2 to mój priorytet na najbliższy czas, mimo nie posiadania czarnuli.
Rozumiem tego zgreda na tyle, by zdawać sobie sprawę, że grając w ten tytuł nie był pewnie nawet przez minutę trzeźwy.
Ja tam sobie nie biorę do serca niczego, dla mnie mógłby nawet napisać w podsumowaniu "Naćpałem się

!", osobiście jednak nie do końca pochwalam ten styl pisania.
ogg: ale gry na ps2 sa oceniane za grafe wzgledem mozliwosci ps2 a nie bezwzględnie, wiadomo ze gdyby gow2 wyszedl na ps3 to by nie dostal 10 ani 11 za grafe ale jesi jest na ps2 a gafa dorownuje nextgenom to wtedy ocena 11 nie jest juz takim lolem jak mowisz..
CYTAT(Yano @ 20 03 2007, 20:41)

ogg: ale gry na ps2 sa oceniane za grafe wzgledem mozliwosci ps2 a nie bezwzględnie, wiadomo ze gdyby gow2 wyszedl na ps3 to by nie dostal 10 ani 11 za grafe ale jesi jest na ps2 a gafa dorownuje nextgenom to wtedy ocena 11 nie jest juz takim lolem jak mowisz..
Taaa.... tylko że tak na dobra sprawę GoWII nie wygląda jak next-gen gra. Owszem jest piękna, ale to nie poziom next-gen.
Kali pojechał z recka ale i tak nie przebił jegomościa z Neo+ którego wywód przypominał nocne spazmy fanboya.
Od niedzieli pykam w ta monumentala grę , nie mam słow panowie z Santa Monica to poprostu mistrzowie kodu
Zaczynajac od grafiki , Apogeum mozliwosci PS2 (co tam gra wyglada jak next-gen

) zastanawiam sie jak taka grafika jesr mzoliwa na 7 letnim sprzecie pukam sie w głowe i nim nie moge wymyslic.
Soundrack no nie mam słów, ta muzyka porostu porywa do dalszego działania
jest genialna , idealnie komponuje sie w gre i podsyca nastrój ,ponadto akcje jakie odstawia
Kratos to takze mistrzostwo świata , poprostu grajac nim czuc MOC!!
czujesz ze grasz złym s(pipi)iele.m , a świata to on raczej ocalic niechce
daje 10 , imo w pełni zasłużona ocena i jak dla mnie
GOW>DMC (choc devila wyzej ceniłem , do tej pory przed zagranem w gow'a 2)
CYTAT(ogqozo @ 20 03 2007, 14:33)

A co w tym takiego strasznego? Taki niezwykle typowo pekstrimowski zarcik.
Nota bene: mozesz byc pewien, ze bylem trzezwy jak sie patrzy - doskonale potrafie oddzielac prace od przyjemnosci. Zreszta to, jak i zarzut "nacpales sie przy pisaniu recki" to standard, obok "byles pijany", ktory czytelnicy przypisuja roznym redaktorom od zarania dziejow. Polecam jednak w stanie nietrzezwym sprobowac napisac kiedykolwiek jakis odpowiedzialny tekst. Np. do pracy. Zycze powodzenia.
Styl pisania - to, jak go postrzegasz, jest rzecza subiektywna. To, ze ci nie odpowiada - trudno. Niestety, nikt z piszacych nie ma stylu, ktory bezwzglednie odpowiadalby wszystkim odbiorcom.
A tak swoja droga - odnosnie jedenastki za grafe. GoW2 to nie tylko najlepiej zrobiona i wygladajaca gra na PS2. Tytul ten po prostu DEKLASUJE konkurencje. Stad tez skrzywienie w stone jedenastki - co szczegolny ma wydzwiek na tle dyszki za grafe dla Burnouta w tym samym numerze. To by bylo na tyle.
A ja może "obronię" Kaliego i jego niby "naćpanie"... ta gierka po prostu tak wygląda, a raczej TAK wygląda, że wywołuje efekt podobny do dragów, czyli "To się dzieje na prawdę??"

Zresztą... zobaczysz gierkę na własne oczy, to spojrzysz inaczej na reckę Kaliego
Tiglatpilesar
21 03 2007, 09:29
W życiu bym nie pomyślał, że ten żarcik zostanie przez kogoś potraktowany poważnie...
No nic...ja niestety jeszcze nie miałem przyjemności zagrać, czekam do tego 13.
Mam PS2 Slim, przy jedynce GoW nie miałem żadnych problemów, żadnych zwiech itd. Dwójka powinna chodzić poprawnie, prawda?
Jeśli na mojej wiekowej konsoli chodzi to na twojej tymbardziej.
JEZU! Jak bardzo się cieszę, że dwójka będzie na PS2. Już myślałem, że pojawi się na next-gena. Chyba szlag by mnie trafił.
Mozna juz skladac zamowinie na GOW2 w jakims polskim sklepie?
ok mam 179zl ultima, zaraz składa zamowienie
http://ultima.pl/itemnfo.php?id=4600
@kali
Ja kiedys napisalem wiersz bedac pod wplywem srodkow odurzajacych ;] Nawet fajnie wyszedl, hehe ;] Pisanie felietonow/artykulow bedac nacpanym czy pijanym jest raczej niewykonalne (tak jak mowisz). Czlowiek ma w glowie tyle roznych mysli, ze naprawde nie mozna sie skoncentrowac na robocie ;]
W GoW2 gralem od wczoraj o 7 rano, do dzisiaj do 3 w nocy. Jak to sie mowi, troche mnie wciagnelo ;]
CYTAT(Kali)
A co w tym takiego strasznego? Taki niezwykle typowo pekstrimowski zarcik.
Typowy jak typowy, ile takich ostatnio było w PE? Czytam w recenzjach lamenty, że "niestety nie mogę dać Okami dychy, biedne Okami...", albo chociaż recenzję pierwszego GoW, to się trochę zdziwiłem, że nagle wraca podejście a la "ale wypas, wszystko super, normalnie daję grze 10, a grafice 11".
Gdyby to Mashter napisał, to bym nie wzrócił uwagi. Nawet bym się zdumiał, że nie pisze nic o odpływających po oceanie syndromu przyjemności okrętach jaźni.
CYTAT
Polecam jednak w stanie nietrzezwym sprobowac napisac kiedykolwiek jakis odpowiedzialny tekst. Np. do pracy. Zycze powodzenia.
Sam tekst był przecież wporzo, ale wrażenia, jakie opisywałeś, zdecydowanie kojarzą mi się z podjarką czymś więcej niż samą grą. Ale Ci wierzę i się kajam.
CYTAT
A tak swoja droga - odnosnie jedenastki za grafe. GoW2 to nie tylko najlepiej zrobiona i wygladajaca gra na PS2. Tytul ten po prostu DEKLASUJE konkurencje.
Wiesz, dla mnie to akurat definicja oceny 10. A jak jest oceniany Burnout, to chyba problem HIV-a. No i Ściery, bo to podobno on pilnuje, by nie rozdawać w PE zbyt dużo dyszek.
il capitano
21 03 2007, 14:52
ogqozo - jednym słowem robisz problem z du.py wzięty. Poważnie poważnie i to nie jest nawet żarcik.
sorry za OT zresztą to nie miejsce na opinie o recenzjach gier. Jest stosowny temat do tego.
Zgadzam sie z oqqozo, problem może z du.py wzięty, ale takie gadanie o 11/10 za grafe ma prawo zdenerwować.
A propos, jak dla mnie Resident Evil 4 dużo nie ustępuje GoW:2 pod względem grafiki, w pewnych miejscach nawet go przewyższając.
Trzcina
21 03 2007, 17:05
1) ZADNYCH ROZMOW O PIRACKICH WERSJACH GIER. Czy to Z DYSKU czy to na DVD5 lub DVD9. ZADNYCH I JUZ.
Kazdy dostaje po warnie bo wspominalem juz o tym wczesniej. Jak ktos chce poradnika jak wypalic sobei GoW to niech szuka go gdzies indziej, nie tutaj.
2) Absolutnie zgadzam sie z Kalim, praktycznie w kazdym aspekcie recenzji. A najbardziej w przypadku grafiki. Uwazam tak samo jak Kali ze gra DEKLASUJE (o dwie dlugosci) wszystko inne co do tej pory bylo. Resident Evil jest SLABE przy GoW2. Nie ma NAJMNIEJSZYCH szans. Nie chce mi sie opisywac za bardoz dlaczego... Oczywiscie to jest MOJE zdanie, tak samo jak to bylo zdanie kaliego, ze ta gra wybija sie ponad wszystko inne co do tej pory zrobiono na PS2. A burnout dominatora zjada na sniadanie...
Kali powiem szczerze, ze jest to jedna z najlepszych recenzji jakie ostatnio czytalem. Glownie dlatego ze bija od niej twoim entuzjazmem, podziwem i ... nawet nie umiem tego okreslic. Nie pamietam juz dawno recenzenta ktory tak bardzo by sie przylozyl do przekazanai swoich mysli, emocji i doznan zwiazanych z jakas gra jak ty na tych 4 stronach

Czytalem to z prawdziwa przyjemnoscia, a mowi to czlowiek ktory przeczytal OGROM recenzji GoW'a 2.. Zreszta... co ja bede pisal, wiesz dobrze co mysle skoro to pisze
To ja jeszcze troszkę nieśmiało zpaytam.
Czy GoW2 wyglada choc trochę lepiej niz GoW1?? Bo jeśli tak to ja nie mam pytań co do 11/10 za grafe

Otóż właśnie przechodzę jedynkę (kiedyś juz przechodzięłm i dawno to było) i jestem w szoku jak w niektórych momentach ta gra wygląda. A jak jeszcze mam świadomość, ze wszystko śmiga bez loadingów to poprostu brak mi słów
Er_WolvEr
21 03 2007, 17:27
QUOTE(Emet @ 21 03 2007, 19:19)

To ja jeszcze troszkę nieśmiało zpaytam.
Czy GoW2 wyglada choc trochę lepiej niz GoW1?? Bo jeśli tak to ja nie mam pytań co do 11/10 za grafe

Otóż właśnie przechodzę jedynkę (kiedyś juz przechodzięłm i dawno to było) i jestem w szoku jak w niektórych momentach ta gra wygląda. A jak jeszcze mam świadomość, ze wszystko śmiga bez loadingów to poprostu brak mi słów
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
Odp: TAK

.
Pytanie - gdzie można zakupić GOW2 po przyzwoitej cenie ?
Oraz 2. pytanie - kiedy Waszym zdaniem GoWII zostanie platynką ? Bo że zostanie wątpliwości nie mam.
THX z góry.
Gra jest warta wydanych na nia pieniedzy. Nawet te 179 zl w Ultimie jakos nie odstrasza. Polecam, naprawde warto.
Edit: Wlasnie sobie przechodze drugi raz ;p
zajebisty
21 03 2007, 22:06
CYTAT(Trzcina @ 21 03 2007, 17:05)

1) ZADNYCH ROZMOW O PIRACKICH WERSJACH GIER. Czy to Z DYSKU czy to na DVD5 lub DVD9. ZADNYCH I JUZ.
Kazdy dostaje po warnie bo wspominalem juz o tym wczesniej. Jak ktos chce poradnika jak wypalic sobei GoW to niech szuka go gdzies indziej, nie tutaj.
2) Absolutnie zgadzam sie z Kalim, praktycznie w kazdym aspekcie recenzji. A najbardziej w przypadku grafiki. Uwazam tak samo jak Kali ze gra DEKLASUJE (o dwie dlugosci) wszystko inne co do tej pory bylo. Resident Evil jest SLABE przy GoW2. Nie ma NAJMNIEJSZYCH szans. Nie chce mi sie opisywac za bardoz dlaczego... Oczywiscie to jest MOJE zdanie, tak samo jak to bylo zdanie kaliego, ze ta gra wybija sie ponad wszystko inne co do tej pory zrobiono na PS2. A burnout dominatora zjada na sniadanie...
Kali powiem szczerze, ze jest to jedna z najlepszych recenzji jakie ostatnio czytalem. Glownie dlatego ze bija od niej twoim entuzjazmem, podziwem i ... nawet nie umiem tego okreslic. Nie pamietam juz dawno recenzenta ktory tak bardzo by sie przylozyl do przekazanai swoich mysli, emocji i doznan zwiazanych z jakas gra jak ty na tych 4 stronach

Czytalem to z prawdziwa przyjemnoscia, a mowi to czlowiek ktory przeczytal OGROM recenzji GoW'a 2.. Zreszta... co ja bede pisal, wiesz dobrze co mysle skoro to pisze

Jak ja nie lubie jak niektorzy gadaja bzdury nazwanie Residenta slabym niewatpliwie takowa bzdura jest podjarales sie gra i pierdo... bzdury machasz slowami nawet nie zdajac sobie sprawy z ich znaczenia tylko siasc i plakac......
Trzcina
21 03 2007, 22:16
O lol...
Sorry koles, ale czy ja patrze na gry twoimi oczami? O_o
Jakim prawem wygadajesz w ogole takie rzeczy? Widze ze narcyzm nie pozwala ci aby ktos sie z toba nie zgodzil (nick to pokazuje az za bardzo). Resident Evil U MNIE W DOMU, NA MOIM TELEWIZORZE, wyglada DUZO GORZEJ niz GoW2. To jest FAKT i tobie NIC DO TEGO. Chcesz usiasc i plakac? Prosze cie bardzo, nie pobrudz sliniaka, bo patrzac na to co piszesz to nie masz wiecej niz 5 lat.
Oczywiscie ze podjaralem sie ostro gra, mam chyba do tego pelne prawo? Co nie przeszkadza mi miec obiektywnego zdania na temat grafiki. Ktore zreszta jest potwierdzane przez chociazby Kaliego i pare innych osob na forum. Tak wiec nastepnym razem jak bedziesz chcial wyglaszac swoje madrosci to idz na forum przyjaciolki poskarzyc sie ze na forum PE jest taki Trzcina, ktorego posty sprawiaja ze chcesz usiasc i plakac.
Najsmieszniejsze jest to ze napisalem wyraznie ze to MOJA OPINIA... Najwyrazniej pan 'za(pipi)isty' zabrania mi miec wlasnej opinii i musze myslec tak jak on O_O Co wiecej napisalem ze RE jest slaby w porownaniu z GoW2...
Szkoda mojej klawierki na rozmowe z toba a i offtop sie robi, wiec ucinam od razu i nastepnym razem jak bedziesz chcial komentowac cokolwiek w tak glupi sposob to zastanow sie 18 i pol raza.
komar737
21 03 2007, 22:20
Uh, czyzby jakis REboy? Bo rzuciles sie na niego, jakby nie wiadomo, co zlego zrobil. Jesli Trzcina powiedzial, ze w jego guscie RE4 nie rowna sie z GoW2, to czemu tak ma niby nie byc? Jego subiektywna ocena, slepy nie jest, oceniac i porownywac moze. Nigdzie nie ma napisane, ktora gra ma najlepsza grafe i ze tak trzeba "glosic", ze tai ta jedyna ma najlepsza- w przeciwnym razie bedziesz idiota. Ja, jakbym sie uparl, powiedzialbym, ze wg mnie MG:Snakes Revenge zjada RE4 na sniadanko. Moje zdanie, ktorego nikt nie przekabaci, wiec mozna mi rownie dobrze zwyczanie naskoczyc, bo pod czyjes dyktando nie bede dostosowywal swoich pogladow, czyz nie? Moze i zwroot IMO jest pewna furtka do wyglaszania nieco kontrowersyjnych opini, ale to w skrajnych przypadkach. W tym przypadku raczej nie, poniewaz, mimo ze trudno je porownac graficznie, GoW2 to siodme poty z PS2, wiec napisanie, ze wlasnie Kratos ma lepsza grafe od Leona wcale nie jest jakims zboczeniem ani podjaraniem (a tym bardziej bzdura), nie sadzisz?Ponadto, jesli na kims jakas gra robi az takie wrazenie, to ma prawo uzywac tego typu zwrotu ("zjada na sniadanie"), jako swoista "partykule", moim zdaniem.
Wiec radze odpuscic, bo zachowania tego typu sa smieszne (w twoim przypadku nawet i chamskie).
zajebisty
21 03 2007, 22:35
Nie wiem czy mam usiasc i przeprosic pocalowac was w srodek czolka czy co???? poprostu porownanie do Residenta wyjatkowo nie udane z prostego powodu Resident na ps2 przy zadnej grze nie wyglada slabo!!!i to jest oczywiste trzeba wiedziec co sie pisze jakich slow sie uzywa przsemyslec zanim cos sie napisze poprostu przemyslec!!!!bo idac waszym skromnym tokiem rozumowania kazda gra wyglada slabo przy GoW2.....
Trzcina
21 03 2007, 23:15
No bo tak wlasnie jest.
Gre odpalam u siebie na 32" LCD Samsunga w 480p i wyglada FENOMENALNIE, duzo lepiej niz RE4, co wiecej tak jak napisal Kali w recenzji, tak i ja potwierdzilem ze DEKLASUJE WSZYSTKICH I WSZYSTKO. Nie uwazam zeby to bylo w najmniejszym stopniu przesadzone i jak juz wspominalem, nei jestem w tym odosobniony. RE4 to gra w tym momencie juz prawie dwuletnia gra. Wiec tak na dobra sprawe to NIE WYPADA aby GoW NIE DEKLASOWAL jej...
Oczywiscie jak wspomnial komar, mozna naduzywac stwierdzenia IMO, ale nie uwazam aby takie naduzycie mialo miejsce w tym przypadku.
Peace... Po prostu nie wyskakuj od razu z bzdurami bo to jest, NIEMILE I NIEGRZECZNE!

(lol

).
rushman
22 03 2007, 00:57
CYTAT(Trzcina @ 21 03 2007, 17:05)

gra DEKLASUJE (o dwie dlugosci) wszystko inne co do tej pory bylo.
nie wyprzedza tak bardzo czesci pierwszej:) jest lepsza, to fakt. Jednak deklasacja to za duze slowo:), jest jeszcze Jak II i (ciut lepszy graficznie) Jak 3 - obie graficznie (tez jest tu Progressive Scan) nieznacznie przegrywaja (ździebko niższa rozdziałka) z GoW II
BTW obie serie prezentują podobny typ grafiki...
CYTAT(Trzcina @ 21 03 2007, 23:15)

RE4 to gra w tym momencie juz prawie dwuletnia gra. Wiec tak na dobra sprawe to NIE WYPADA aby GoW NIE DEKLASOWAL jej...
I kto tu mówi o myśleniu

, z tą DEKLASACJĄ przegiąłeś totalnie. Zgadzam się, że GoW:2 jest lepszy graficznie, ale tylko nieznacznie i tak naprawde Re4 pod pewnymi względami go przewyższa (choćby patrząc na wygląd postaci, ich animacje czy mimike na filmikach).
CYTAT(Wy(pipi)o @ 22 03 2007, 09:44)

tak naprawde Re4 pod pewnymi względami go przewyższa (choćby patrząc na wygląd postaci, ich animacje czy mimike na filmikach).
a jak RE4 radzi sobie z pokazaniem ogromnych lokacji az po horyzont?;p
nie no dla mnie porownywanie GoW 2 z RE4 to jakas pomylka. Moze rzeczywiscie Resident wyglada naprawde dobrze jak na warunki PS2, ale jak dla mnie juz nawet GoW wygladal duzo duzo lepiej od RE4 i wszystkich innych gier na PS2...o 2ce juz nawet nie bede wspominal...trzeba pamietac o tym ze RE4 jest tylko portem z GC a GoW byl od razu robiony tylko i wylacznie na PS2 i widac ze wyciska z tej konsoli wszystkie soki...
Zwyrodnialec
22 03 2007, 14:02
Może i GoW wygląda obłędnie, ale co z tego, skoro kamerą nie można obracać.
Destoyer
22 03 2007, 15:00
CYTAT(Zwyrodnialec @ 22 03 2007, 14:02)

Może i GoW wygląda obłędnie, ale co z tego, skoro kamerą nie można obracać.

przydalo by sie tez lukniecie z widoku fpp
zajebisty
22 03 2007, 16:09
CYTAT(Wy(pipi)o @ 22 03 2007, 09:44)

CYTAT(Trzcina @ 21 03 2007, 23:15)

RE4 to gra w tym momencie juz prawie dwuletnia gra. Wiec tak na dobra sprawe to NIE WYPADA aby GoW NIE DEKLASOWAL jej...
I kto tu mówi o myśleniu

, z tą DEKLASACJĄ przegiąłeś totalnie. Zgadzam się, że GoW:2 jest lepszy graficznie, ale tylko nieznacznie i tak naprawde Re4 pod pewnymi względami go przewyższa (choćby patrząc na wygląd postaci, ich animacje czy mimike na filmikach).
Niestety nie ktorym tego niewytlumaczysz chloppak zagral podjaral sie i odrazu porownuje za(pipi)ista gre i mowi ze wypada slabo..Sama tytul Resident Evil budzi na tyle szacunku zeby nie wyskakiwac z takimi porownaniami i mowic ze wypada slabo....
CYTAT(za(pipi)isty @ 22 03 2007, 16:09)

Niestety nie ktorym tego niewytlumaczysz chloppak zagral podjaral sie i odrazu porownuje za(pipi)ista gre i mowi ze wypada slabo..Sama tytul Resident Evil budzi na tyle szacunku zeby nie wyskakiwac z takimi porownaniami i mowic ze wypada slabo....
lol A Z szacunku dla tytulu np. Resident Evil: Dead Aim tez nie mozna pojechac???? co ty w ogole wygadujesz? pier..olisz trzy po trzy! Przeczytaj co ludzie pisza i zauwaz ze niektore z tych zdan sa skierowane do Ciebie---> on napisal ze u niego( i dla niego) wyglada to lepiej i to o duuuzo lepiej. A ty sie chyba kolego ( idac Twoim tokiem rozumowania) za bardzo residentem podjarales i teraz zlego slowa nie dasz powiedziec
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.