CYTAT(za(pipi)isty @ 22 03 2007, 16:09)

Sama tytul Resident Evil budzi na tyle szacunku zeby nie wyskakiwac z takimi porownaniami i mowic ze wypada slabo....
haha, jeden z najglubszych tekstow jakie slyszalem, bez urazy ;]
Daleko zaszła ta dyskusja. Może damy sobie spokój? Prawda jest taka, że GoW:2 pod względem grafiki jest najlepszy.
Zaraz za nim Resident 4 (który BARDZO niewiele ustępuje Kratosowi), a potem trylogie Jak. I takie jest moje subiektywne zdanie. Jak chcecie to dalej prowadźcie sobie tą bezsensowną paplanine, ja wysiadam.
Trzcina
22 03 2007, 17:49
Bueheheh no lol, pan za(pipi)isty znowy w akcji ;] Ale co sie dziwic komus kto w temacie o RE pisze 'ubUstwiam te serie'. Nie podba ci sie moje zdanie? Twoj problem. Nie masz TV LCD na ktorym GoW2 wylada DUUUUZO lepiej niz RE4? Twoj prolem... ale skoncz juz bredzisz i sie czepiac, bo w ruch pojda narzedzia moderatorskie ktore juz dawno powininiem uruchomic, ucinajac ten offtop.
Wy(pipi)o... ja cie prosze smyku, jak ty mowisz ze W JAKIMKOLWIEK MIEJSCU ANIMACJA RE4 przebija te z GoW2... to nie mamy o czym rozmawiac.
PS2. Ta dyskusja zeszla na zly tor, wobec czego UCINAM ja i konczymy offtopa.
Jak zwykle. Najpierw sie wypowiesz, a potem ucinasz. Nie ladnie jest miec zawsze ostatnie slowo ;] Anyway, gram sobie teraz na normalu, z odblokowanymi strojami, upgrade'owanymi bronmi i musze powiedziec jedno. CZUC MOC! Dopiero teraz czuje sie jak God of War niosacy za soba pozoge zniszczenia i rozdziewiczenia

Taaak, dawno juz sie tak nie bawilem. Mozna sie utopic w ilosci testosteronu emanujacej z Kratosa.
Tiglatpilesar
22 03 2007, 18:43
Hmm, a dodatkowe bronie które zdobywa się później też ma się od początku w New Game + ?
Na poczatku new game+ grasz dokladnie z takim stanem orbow, broni jaki miales przy konczeniu gry. Jedyne co sie zmienia to dochodzi ci upgrade zycia i magii na maxa.
Edit: Kali, przeczytalem twoja recke. Nie wiem kto wymyslal tekst o plemnikach, ale jest genialny ;]
Litwin25
22 03 2007, 21:15
Jest ktoś kto przeszedł GOD 2?Zaciełem się masakrycznie i mam ciśneinie bo gra wciąga niemiełosiernie.
Trzcina
22 03 2007, 21:20
Prosciej by bylo gdybys ZAZNACZAJAC SPOILERY, napisal gdzie sie zaciales... wtedy moznaby ci pomoc. A tak to moge tylko powiedziec... przykro mi ;]
Powiedz o co chodzi to postaramy sie pomoc. Ewentualnie odwiedz gameFAQs ;]
Litwin25
22 03 2007, 21:29
Po walce z królem barbarzyńców doszedłem do miejsca gdzie jest 3 łuczników na filarach,2 się niszczy jeden przechylamy i się dostajemy na wyższa półke.Tam kawałek idziemy ścieżka i wchodzimy do sali gdzie są 2 wciskowe kamienie na podłodze,na jeden kładziemy truposza(przynosimy go zza krat)ale drugi przycisk jest tak daleko że nie idzie dobieć zanim brama jets otwarta.Kombinowałem ale nei wiem jak to obejść.
Trzcina
22 03 2007, 21:31
Musisz tego truposza polozyc na rzece. Rzeka przeplywa z tylu pomieszczenia. Musisz rozwazlic sciany zarowno w miejscu gdzie jest truposz, jak i w miejscu z przyciskiem (za taka niska kratka). Jezeli dobrze pamietam miejsce... oczywiscie ;P
Litwin25
22 03 2007, 21:44
Dzięki.Już kumam,bo stałem w rzece i mnie "znosiło"że ja na to nie wpadłem,ale mam w(pipi)

. Nienawidze przechodzić gier przy pomocy innych.
CYTAT(Trzcina @ 21 03 2007, 17:05)

Kali powiem szczerze, ze jest to jedna z najlepszych recenzji jakie ostatnio czytalem. Glownie dlatego ze bija od niej twoim entuzjazmem, podziwem i ... nawet nie umiem tego okreslic. Nie pamietam juz dawno recenzenta ktory tak bardzo by sie przylozyl do przekazanai swoich mysli, emocji i doznan zwiazanych z jakas gra jak ty na tych 4 stronach

Czytalem to z prawdziwa przyjemnoscia, a mowi to czlowiek ktory przeczytal OGROM recenzji GoW'a 2.. Zreszta... co ja bede pisal, wiesz dobrze co mysle skoro to pisze

:*

. A tak na powaznie: Nic bardziej nie mobilizuje do pracy, jak wlasnie takie slowa

CYTAT(estel @ 22 03 2007, 19:42)

Na poczatku new game+ grasz dokladnie z takim stanem orbow, broni jaki miales przy konczeniu gry. Jedyne co sie zmienia to dochodzi ci upgrade zycia i magii na maxa.
Edit: Kali, przeczytalem twoja recke. Nie wiem kto wymyslal tekst o plemnikach, ale jest genialny ;]
No standardowo: podpisy do screenow i slogany sa w 95% zawsze autorstwa recenzenta. Thx
komar737
23 03 2007, 12:05
Motyw ze skrotem GoW i "Familiadą" tez rzadzi

BTW, sa jakies inne oferty na preordery poza Ultimowska 179zl ?
elvis004
24 03 2007, 11:30
Co powiecie o OST ??

Kawałek "Junkie XL Colossus Remix" - strzał w pysk gwarantowany

Polecam też OST z "300" sam miód.
Litwin25
24 03 2007, 12:12
Właśnie słucham OST z "300" i jak an razie fajny,ale czekam na melodie z pierwszego trailera.
Destoyer
24 03 2007, 18:27
http://www.gofw.gamerpro.pl/news.php wychodzi na to |e europejska premiera zostanie pszesunita na 2 maja niestety
Kurde jeszcze tą kwietniową premierę bym zniósł, ale to jest normalnie jakiś żart. Nie mogą sprzedawać zwykłej gry, a po jakimś czasie wypuścić tą edycję specjalną? Jeszcze się trochę podtrzymuję na duchu tym 'najprawdopodobniej' ;]
alienator
24 03 2007, 19:54
Zabija mnie GoW2.
Przynajmniej do momentu w którym wydostaję się z Typhon Cavern, bo na locie pegazem czy czymś tam, mi się dzisiaj zwiesiło, leciałem i leciałem, bez końca. Coś poszło nie tak.
Do tego momentu zmasakrował mnie każdy element rozgrywki, o grafie nie wspominając ;o
Ma ktoś oryginała USA?? No chyba, ze w PAL'u jest przełącznik 50/60Hz i nie ma żadnych cięć lub ocenzurowanych elementów jak w GoW1.
Tiglatpilesar
24 03 2007, 22:13
http://www.islandofrhodes.org/index.html hmmm cóż to może być? Może zapowiedziany GoW na PSP?
Sinister
25 03 2007, 11:17
Sorry za OT, ale kur*a, na miłość Boską zaznaczajcie spojlery. Na szczęście GoW2 skończyłem jakiś czas temu, ale wiem, jak coś takiego może skutecznie zepsuć zabawę.
Wystarczy tak:
Kratos definitywnie ginie na końcu.
I już.
Żartowałem.
Trzcina
25 03 2007, 14:39
Sinister ma racje. Rozdalem pierwszego warna za spoiler. Od tej pory taka bedzie nagroda. Nie umiesz napisac bez spoilerow? Nie umiesz napisac w spoiler tagach? Nie pisz w ogole.
Don_Pedro
25 03 2007, 16:03
http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...view&id=918Obadajcie koniecznie! Za 17 dni jakies info o nowym Godzie!
A to nie jest ta stronka co wyskakuje przy 999.999 combo w GoW2? (jest taki filmik na GT)
btw. GoW2 jest trudniejszy czy łatwiejszy od GoW?
trudniejszy ;] wiecej bossow, trudniejsi przeciwnicy ;]
Tiglatpilesar
25 03 2007, 18:04
Tak, to ta strona. Emocje po GoW 2 jeszcze nie opadły, a tu już coś nowego:) No nic, poczekajmy te 17 dni i dowiemy się cóż to takiego (osobiście obstawiam GoW na PSP, na GoW3 chyba jeszcze za wcześnie).
CYTAT(Tiglatpilesar @ 25 03 2007, 19:04)

Tak, to ta strona. Emocje po GoW 2 jeszcze nie opadły, a tu już coś nowego:) No nic, poczekajmy te 17 dni i dowiemy się cóż to takiego (osobiście obstawiam GoW na PSP, na GoW3 chyba jeszcze za wcześnie).
Człowiek z Sony zdementował jakoby ta strona miała coś wspólnego z GOWem na PSP:
http://ps2.ign.com/articles/775/775375p1.html
Mastachi
25 03 2007, 18:50
Gra mnie zmiotla... Przesada. Szkoda ze przez tydzien sie bede tylko slinil bo za duzo pracy na glowie... THIS IS SPARTA!!!
Litwin25
25 03 2007, 21:42
Ta nowa zapowiedź GOW(Miasto Rodos)to może być gra na PS2,bo taka ikonka jest jest pod obrazkiem.To by był dosłownie cud,2 wersje gry w tak krótkim odstepie czasu, a może to bedzie jakiś dodatek wyjaśniający czemu Kratos zaatakował Rodos na poczatku GOW2?
U siebie tez tyle nastukalem takze nie ma sie czym podniecac. Nie jest to jakies trudne ;] Tylko, ze ja to zrobilem w duzo prostszy i szybszy wydaje mi sie sposob ^^
Wczoraj skończyłem. Gra jest wspaniała , lepsza od jedynki , IMO najlepszy tytuł na PS2. Teraz obowiązkowo trzeba zaliczyć Titan Mode i Challenges

No i nie spodziewałem sie zakończenia tego typu , przez nie już teraz nie mogę wytrzymać do zakończenia trylogii.
Hmm.. własnie zagrałem. Po pierwsze graficznie teoretycznie jest lepiej, ale mi jednak nie do końca pasi ten bloom. Chyba bardziej mi sie podobała czysta grafika z jedynki. Druga sprawa to brak kilku ciekawych ataków z GoW1 no i brak wyboru sposobu wykończenia przeciwnika (małych pionków, w jedynce można było na 3 sposoby). Ale w trakcie pierwszej walki z bossem... ach coś cudownego. Myślę, że będzie dobrze
Są dokładnie trzy spsosoby kończenia pionlów po tym jak ich złapiesz przyciskiem O
są cztery sposoby...cztery ;]
A jak niby??

Bo w GoW1 po złapaniu

wciskało się

,

,

A tu jak sie to robi?? Bo po wciśnięciu

on go poprostu zabija nie czekając co wybiorę.
Bo jestes w pierwszej misji. Przejdz dalej to zobaczysz. A sposobow wykonczenia pionow jest wiecej ;]
1. rzut o ziemie + rzut w przeciwnika
2. wybicie do gory
3. zlamanie karku
4. rozerwanie na pol (nie wiem od czego to zalezy, ale czasem mi sie zdarzalo na tym samym przeciwniku zamiast pkt. 3)
5. uzycie O (dla kazdego rodzaju przeciwnika inna animacja)
Ahaaaa...

No to spoko

THX
Skończyłem

Cudowna gra... nie mam pytań... szkoda czasu - idę zaczynać od nowa

Kurcze blade - ale poziom trudności jest miejscami nierówny. Bossowie ciutkę zbyt łatwi, z kolei zwykli przeciwnicy w kupie tak frustrują, że kur.wy latały na lewo i prawo (szczególnie moment
przed walką z otyłą władczynią czasu z kilkudziesięcioma cycami 
)... A to wszystko na Normalu :| Chcę teraz zacząć na Very Hard, więc spodziewajcie się mnie często w topicu "co cię w życiu wku.rwia?".
Moja kobieta przyjeżdża ostatnio nie do mnie, tylko do Kratosa

Ta gra to moc!
pogralem troche i zauwazylem ze poziom trudnosci na normal jest zdecydowanie wyzszy niz w 1, co mnie jeszcze bardziej jara
Litwin25
26 03 2007, 18:22
To fakt,przed grubaską jest jazda,ale jest jeszcze jeden taki moment,gdy jesteśmy w sali gdzie jest mnóstwo trójgłowych psów i 2 kolesi ciężkozbrojnych,też troche nerwów mi to zabrało.
elvis004
26 03 2007, 20:51
CYTAT(Litwin25 @ 26 03 2007, 19:22)

To fakt,przed grubaską jest jazda,ale jest jeszcze jeden taki moment,gdy jesteśmy w sali gdzie jest mnóstwo trójgłowych psów i 2 kolesi ciężkozbrojnych,też troche nerwów mi to zabrało.
Właśnie "TE" miejscówki uwielbiam

Pojawia się taki banan na ryju, że aż miło przy takiej sieczce

Nie mam na myśli trybu "easy" żeby nie było
CYTAT(Emet @ 26 03 2007, 12:04)

Hmm.. własnie zagrałem. Po pierwsze graficznie teoretycznie jest lepiej, ale mi jednak nie do końca pasi ten bloom. Chyba bardziej mi sie podobała czysta grafika z jedynki. Druga sprawa to brak kilku ciekawych ataków z GoW1 no i brak wyboru sposobu wykończenia przeciwnika (małych pionków, w jedynce można było na 3 sposoby). Ale w trakcie pierwszej walki z bossem... ach coś cudownego. Myślę, że będzie dobrze

O atakach juz wiesz. A teraz odpal sobie jedynke i porownaj grafe z dwojka. To wlasnie w pierwszej czesci bloom byl naduzywany i grafa w wielu miejscach byla zbyt rozmyta. W dwojeczce filtr ten wykorzystany jest w mistrzowski sposob i sie nie narzuca - grafa jest zyleta.
mariusz81
27 03 2007, 15:23
Kali czy wiesz już coś na temat "Miasta Rodos"?Tzn.nie musisz dawać żadnych info tylko czy w nowym Extrimie bedzie jakieś obszerniejsze info o tym?
Odliczanie się kończy przed wydaniem nowego PE więc pewnie ewentualne newsy będą ...
Litwin25
27 03 2007, 15:45
No tak,ale fajnie by było wiedziec z czym to się je,a nei że to może będzie jakis dodatek
elvis004
27 03 2007, 21:07
27.03.2007 nigdy ale to qr.wa nigdy nie zapomnę tego dnia

GOD OF WAR II skończony

:D:D Nie wiem co mam już napisac dostałem strzała w pysk z dzi.wki, ide kupic 0.75 (to pierwsze przychodzi mi na myśl po skończeniu "ARCYDZIEŁA") trzeba wkońcu wypic zdrowie Santa Monica

"Końcóweczka" rozpier.doli wszystkich, którym nie było dane skończyc GRY. Wszystkim, którzy mają jakieś ale i wątpliwości co do recenzji Kali-ego - przejdźcie najpierw GRĘ, a potem "wrzucajcie" tu posty. Kali teraz w pełni wiem OCB (tylko Black

) w recenzji

pozdro
Ide po tą flaszkę bo mi sklep zamkną
omg tyle podniety a ja musze czekac na PAL bo ... .
blablabla nie wolno gadac o tym ;p
czemu ten PAL taki opoznionyyyy ;p
oby tylko sie nei okazało ze cenura bedzie w palu o_O
Er_WolvEr
27 03 2007, 23:59
Piękna gra. Od kiedy grałem w MGS3:S nie myślałem, iż jakas gra dorówna, a moze nawet przebije ją doznaniowo, GOW2 sie udało.
Z tego co zauwaązyłem - Kratos jest niemiłosiernie wqooriony. Najbardziej wqoorwiona postać gier Video. Haryzmatycznie, przekonowująco, niepochopnie, niezmiennie wqooriony, a i ma na co i za co.
O wiele więcej zagadek różnego kalibru, bardzo przyjemne i nawet zmyślne. Ze 2-3 rtazy myślałem nad wejściem do netu po info (oczywiście sie powstrzymałem), co jak na takiego tępaka co do zagadek nawet nieżły wynik

.
Grafika - cudna. Heh dopiero po 12 h gry zmienięłm w opcjach TV by było ciemniej i lepsze odwzorowanie kolorów - i wtedy zaczeła sie prawdziwa bajka. Żadnej chropowatości, piękne i różnorodne textury, wielkie przestrzenie i brak chrupnięć. Świetnawzmienna stylistyka, kontynuacja pięknej muzyki z Idynki, system walki jeszcze bardziej poprawiony, dający IMo więcej satysfakcji w pruciu niż np w DMC, a tym bardziej NG:B ( IMO !! IMO !!)
Gra - IDEAŁ. MAm nadzieje, że będzie konwersja 3jki z PS3 albo PSP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.