Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Pavlis
Skończyłem!!!
Normalnie ,aż żal mi było konczyc tej gry no ale cóz dry.gif
nie mam słów poprostu wiem ze 3 cześc , uderzy najbardziej spektakularnym poczatkeim w historii gier video , nie ma mocnych...
The End is Beginns...
Litwin25
Grająć w GOW3 miałem coś takiego jak przy MGS3,czyli chciałem cały czas grać,żeby ta historia trwała wiecznie.Wracałem z pracy z bananem na ryju bo wiedziałem ż ejuż na mnie Kratos czeka.Mam nadzieje że niedługo bedzie mnie stac na PS3 i bede wyczekiwał nowego God'a
Er_WolvEr
QUOTE(Pavlis @ 28 03 2007, 18:22) *
The End is Beginns...

The End Begins...

QUOTE(Litwin25 @ 28 03 2007, 18:43) *
Grająć w GOW3 miałem coś takiego...

GOW2

smile.gif
Litwin25
Tak więc skasowało posta,a chciałem napisać że szukuje się film na podstawie gry GOW
szarakps
To sobie jeszcze poczekamy , przesunęli datę w ultimie na 4 maja. dry.gif
Yano
what?@?!!?! omg 4 maja ? ;/ ja juz nie moge sie doczekac 13 kwietnia a teraz to do(pipi)ali ;[
Emet
No więc pozwolę sobie na zrobienie takiego małego.... hmm. czegoś wink.gif

GoW1: Grafika 10, Dźwięk 10, Grywalność 10, Grywalność z uwzględnieniem "długowieczności" 8+, Ogólnie 9+.
GoW2: Grafika 10, Dźwięk 10, Grywalność 10, Grywalność z uwzględnieniem "długowieczności" 10-, Ogólnie 10=.

Teraz czemu grafika tak samo jak w GoW1? Dlatego, że IMO w GoW jest MINIMALNIE niższa rozdzielczość, brak kozackiej, reagującej na "ciała" wody, oraz mniej jest "oczopląsowych" lokacji oraz faktu, że w wielu miejscach z błyszczącą podłogą nie odbijały się w niej postacie (w jedynce zawsze gdzie była jakaś kałuża, połyskujace kafelki itp widać było odbicie postaci).
Ale z racji, że nadal spotkałem kilka takich miejscówek, że na usta cisnęło się klasyczne "O KU*WA !" oraz, że model Kratosa jest lepszy niż w jedynce jest 10.

Grywalność w w GoW2 oceniłem wyżej bo przechodzę ją drugi raz a jedynki mi sie zbytnio nie chciało.

Może zbędne to jest, ale napisałem co uważam (i uważam teraz że grafice IMO nie należy się 11/10 wink.gif)
Wyjebo
CYTAT(Emet @ 30 03 2007, 15:45) *
Grywalność w w GoW2 oceniłem wyżej bo przechodzę ją drugi raz a jedynki mi sie zbytnio nie chciało.

No tak, grywalność 10- bo przechodzisz drugi raz, czad. Ja Dmc3 przechodze 30 raz a 10 bym nie dał. Jest też pewna różnica pomiędzy grywalnością, a żywotnością.
Emet
Zaznaczyłem oddzielnie grywalność a oddzielnie grywalność i żywotność (druga ocena to jakby średnia). A co do DMC.. Ja też przechodziłem go wieeele razy (szczególnie jedynke) ale IMO sam fakt że z chęcią przechodzę grę drugi raz (być może okaże się że i więcej wink.gif) jest wart odnotowania, bo tak naprawdę ostatnio nie ma zbyt wiele takich gier. Nawet Onimusha (2,3,4, w 1 nie grałem), dla przykładu które uważam za gry wybitne przechodziłem tylko po jednym razie. Poza tym oceniłem na 10- bo są całkiem ciekawe bonusy które wydłużają żywotność. I wystawiam to grze jako tego typu grze, bo np jakbym miał to porównać do Final Fantasy X to i tak nie byłoby co porównywać (na korzyść FFX z którym spędziłem już ok 280 godzin (jakieś 120h NTSC i 160h PAL) a i za jakis czas powrócę by skończyć Penance'a bo odłożyłem go sobie "na potem" wink.gif).
Zwyrodnialec
CYTAT(Aem @ 30 03 2007, 19:34) *

Ciekawe co ten kolo brał - pisząc, że GoW1 ma duże replaybility. huh.gif
Wyjebo
CYTAT(Zwyrodnialec @ 30 03 2007, 21:49) *
Ciekawe co ten kolo brał - pisząc, że GoW1 ma duże replaybility. huh.gif

Nie wiem, ale na bank nie grał w Dmc3 tongue.gif . W ogóle część pierwsza jest pod względem replay-ability beznadziejna, cz.2 już troche lepiej, ale i tak po kilkunastu godzinach leci w kąt.
cameel
To moze ja dodam coś od siebie.

Po pierwsze to Wyj.ebo:
Człowieku ty masz jakąs manię?? W kazdym post'cie na temat GOW2 piszesz o DMC3 wez sie opanuj, nie kazdemu ta gra tak podeszła jak tobie (mi nawet nie chciało sie jej kończyc). To ze przeszesłes ją 30 razy to dobrze, ale dlaczego na tej podstawie oceniasz GOW2??

Teraz o GOW2:
Gra miażdży wszystko w co do tej pory grałem, lolki moga się kłócić o to, czy gra za grafikę powinna dostac 9,5 czy 11,33 dla mnie to nie istotne. Najważniejszy w tej grze jest klimat, a własciwie KLIMAT. To tyczy się każdego aspektu, od fatality na Horsekeeper'ze, przez rozmach lokacji, po genialną muzykę. W każdym ruchu, w kazdej animacji Kratosa czuć moc. Dla mnie osobiście jest to najlepiej wymyslona postac w grach video, posiada własny charakter, motywację i charyzmę, przy którym blonwłosy pedał z DMC wygląda jakby urwał sie z cyrku.
Składam pokłon dla twórców tej gry i autentycznie boję się co wymyślą mając do dyspozycji moc PS3.
Wyjebo
CYTAT(cameel @ 31 03 2007, 12:29) *
Po pierwsze to Wyj.ebo:
Człowieku ty masz jakąs manię?? W kazdym post'cie na temat GOW2 piszesz o DMC3 wez sie opanuj, nie kazdemu ta gra tak podeszła jak tobie (mi nawet nie chciało sie jej kończyc). To ze przeszesłes ją 30 razy to dobrze, ale dlaczego na tej podstawie oceniasz GOW2??

Nie, nie w każdym poście. I w żadnym wypadku nie oceniam GoW2 na podstawie trzeciego devila, po prostu porównuje niektóre elementy obu gier. GoW2 ma wiele mocnych stron, podobnie Dmc3, a jeżeli wkurzają Cię te porównania to nie czytaj
moich postów.

CYTAT(cameel)
Dla mnie osobiście jest to najlepiej wymyslona postac w grach video, posiada własny charakter, motywację i charyzmę, przy którym blonwłosy pedał z DMC wygląda jakby urwał sie z cyrku.

Takich bolków jak Kratos jest w grach mnóstwo i moim zdaniem kolo niczym się od nich nie różni. Dante pomimo swojego spedalenia jest jedną z ciekawszych postaci, przedewszystkim dlatego że posiada swój własny, unikatowy styl. Acha, syn Spardy nie jest blondynem, od razu widać że w Dmc nawet nie grałeś.
cameel
CYTAT(Wy(pipi)o @ 31 03 2007, 13:55) *
Takich bolków jak Kratos jest w grach mnóstwo i moim zdaniem kolo niczym się od nich nie różni. Dante pomimo swojego spedalenia jest jedną z ciekawszych postaci, przedewszystkim dlatego że posiada swój własny, unikatowy styl.

To wymień mi takiego drugiego bolka jak Kratos

CYTAT(Wy(pipi)o @ 31 03 2007, 13:55) *
Acha, syn Spardy nie jest blondynem, od razu widać że w Dmc nawet nie grałeś.

laugh.gif To jest dobre, niech Ci będzie Dante ma włosy koloru ecruie, a płaszcz ma karmazynowy rolleyes.gif Jak mogłem napisac takie herezje. Wiesz co otworzyłeś mi oczy, teraz wiem jak bardzo się myliłem, a wszystko dlatego ze myslalem ze Dante jest blondynem. No i od razu widać, ze nie grałem w DMC laugh.gif

Wyje.bo jestes mega kozakiem, pozdrawiam Cie, pomysl o mnie jak bedziesz grał 31 raz w swojego ulubionego DMC

Dobra nie bede tracił czasu na gadki z kimś takim jak Ty, ale proszę Cię o jedno, jak piszesz o GoW2, to staraj się nie pisać o tym jak przechodzisz po raz 48 DMC
Pozdro

Co do GOW2:
Rozwaliła mnie walka z Siostrami Przeznaczenia. Coś pięknego, gdy zbijasz jej projectile'a, ona odbija go z powrotem i tak 4 czy 5 razy. Czułem się jakbym grał w Calibura i robił GI smile.gif
Litwin25
fakt z siostrami meczyłem sie najbardziej i głównie to wspomnienie mnie powstrzymuje przed przejściem GOW2 na Tytanie
cameel
CYTAT(Litwin25 @ 31 03 2007, 16:30) *
fakt z siostrami meczyłem sie najbardziej i głównie to wspomnienie mnie powstrzymuje przed przejściem GOW2 na Tytanie

Obczaiłem taki motyw przy tej walce:
Walcząc z tą która rzuca zielone projectijle trzeba zwolnić czas, co powoduje ze ona strzela zieloną energią, jedyne co trzeba zrobić to rewersal (jeśli ona odbije to trzeba odbijać do skutku), wylatuje z niej wtedy energia i magia. Wystarczy wtedy strzelać z łuku do skończenia magi i powtarzać całą operację ze zwanianiem czasu do skutku. U mnie ten sposób sie sprawdził.
Wyjebo
CYTAT(cameel @ 31 03 2007, 13:57) *
To wymień mi takiego drugiego bolka jak Kratos

Wystarczy że zagrasz w Prince of Persia:WW, albo innego slashera. Kratos jest taki jak każdy inny twardziel -
nawalony sterydami, mega brutalny i opanowany chęcią szerzenia śmierci. Czyli standardowy do bólu. Zresztą jest na tym forum dział poświęcony ulubionej postaci z gier, więc jeżeli się trochę wysilisz i go znajdziesz to tam możesz podniecać się łysym. A co do włosów Dantego - albo jesteś daltonistą, albo odpaliłeś Dmc3 na 5 min. po czym wyrzuciłeś płytke przez okno.
Białe włosy Dantego są rozpoznawalne nawet dla osób które nigdy w Dmc nie grały. Dyskutowanie z Tobą nie ma większego sensu więc jeżeli chcesz to dalej siej spam, ja wysiadam.
Litwin25
Ja inaczej,latałem po tych hakach i ja atena blade ciełem wink.gif
Sanryu
Jak by to powiedziec...GoW 2 RZADZI!!!I juz nie moge doczekac sie GoW 3!!!Tak sie mowi ze Ps2 jest naslabsza konsola z "past-genow", ale to co pokazuje nam przy jakze MOCARNYM pozegnaniu z czarnulka to istny SZOK!
Juz nie moge sie doczekac kolejnej czesci, ale niech sie nie spiesza niech potrwa to nawet do 2009 roku, ale niech ta gra bedzie taka jaka sobie wymarzylismy happy.gif.
Dla mnie GoW(i jedynka i dwojka) to przede wszystkim niesamowici bossowie i najwazniejsze QTE!!!Bez QTE(quick time events) GoW nie bylby GoW'em wink.gif Tak mi sie cieszy micha gdy zobacze jakis "button" na ekranie biggrin.gif wink.gif

Jak sadzicie, na koncu w walce z Zeusem gdy Kratos rzuca bron i mowi, aby go Zeus uwolnil od tej meki to:
a)naprawde mial to na mysli?(tja jasne)((ale po tym jak Zeus powiedzial ze "uwolni go od zycia, ale jego meka dopiero sie zacznie" to sie wkurzyl i postanowil dalej walczyc?))
b)byl po prostu szczfany?tongue.gif(najbardziej prawdopodobne)

Ps.Po tym jak Kratos "zapoznal"twarz Zeusa z tymi kamieniami, Zeus chyba juz nigdy nie musialby placic twarzowego:P:P
wiki1993
Na GameOnly jest data premiery maj 2007 huh.gif
Yano
juz o tym gadalismy, premiere przelozyli na 4 maja ;/ pewnie po to zeby dodac cenzure ........ icon_chainsaw.gif
wiki1993
CYTAT(Yano @ 1 04 2007, 14:15) *
juz o tym gadalismy, premiere przelozyli na 4 maja ;/ pewnie po to zeby dodac cenzure ........ icon_chainsaw.gif

A to sorki, nie wiedziałem wink.gif Oby nie dodawali cenzury...
basbot11
niemiecka wersja napewno będzie nieźle pokrojona, bo oni mają niezłego fisia na tym punkcie. w ciągu ostatnich kilku miesięcy nie wydano w niemczech np: gears of war i dead rising na x360, bo zbyt krwawe jak dla dzieciaczków ale już od 16go roku życia wino i browce kupować mogą.
Emet
Tak samo Niemcy krainą filmów przyrodniczych wink.gif A kilka kropli (czy cystern, co za różnica? wink.gif) krwi i ban laugh.gif
Litwin25
Niemcy ogólnie sa głupi tongue.gif w sumie nei dziwie sie im ze takich gier nie wydają,było pare przypadków że kolo wbiegał do szkoły i robił sobie poligon,myślą że to przez to,a oni po prostu maja taka nature,jak nie postrzelaja w bezbronnych to im źle
wiki1993
Mnie sie zdaje, że God of War II wogóle się w Niemczech nie ukaże. Oni mają faktycznie niezłego fioła na tym punkcie, ale trochę ich rozumiem- było u nich kilka przypadków, np. koleś był maniakiem CS na PC, i razem z kolegą wparował z bronią do klasy i pozabijali innych uczniów, po czym sami popełnili samobójstwo (głowy nie dam, że dokładnie tak było, czytałem o tym już dawno temu. Ale na pewno coś w ten deseń).
Kanar
Wlasnie skończyłem GoW'a na normaluy i czuje pewien niedosyt. Te zakończenie jak w jakimś serialu no i Zeusa za pierwszym razem zaszlachtowałem Oo Jedynka była zdecydowanie trudniejsza i miała lepszy koniec
Mikes
Jedni mówią że jedynka była znacznie łatwiejsza a jedni ze znacznie trudniejsza, to jak to jest? blink.gif
rushman
Jak widzisz zdania są podzielone...
Zacząłem i skończyłem 2jeczke na Hard - mialem mniejszy problem z przejsciem gry niz przy przechodzeniu czesci 1szej na tym samym poziomie... - duzo latwiej gra sie w GoW2 jesli skonczylo sie czesc pierwsza. Pewno dlatego 2ka wydaje sie prostrza...
basbot11
wiki1993 GOW2 na 100% wyjdzie w niemczech bo pierwsza część też sie tam ukazała.
Emet
Jeśli chodzi o poziom trudności to IMO dwójka jest łatwiejsza (w obie części grałem na NORMAL'u). Sama gra trzyma podobny poziom, ale bossowie są w GoW1 ZNACZNIE trudniejsi. Np taki Minotaur w jedynce napsuł mi troche krwi, a w GoW2 nie miałem większych problemów z żadnym z bossów.
S_600
no i bossowie w jedynce mieli fajne paski energii, których w dwójce poprostu ni ma ;]
mariusz81
Bossowie nei są trudilpoza siostrami przeznaczeniaale rywale w kupie potrafią napsuć krwi
Emet
Nie wiem czy miałem fuksa, czy co, ale akurat nie miałem tu problemu wink.gif
Ps. Jak się ma Blade of Olympus na max.lvl gra staje się bajecznie prosta (przynajmniej na Normalu).
Kanar
A jak myślicie o co chodzi z tą stronką The City of Rhodes?
Boogieman
Mi sie wydaje ze to moze byc prequel do GOW 1 albo...(wiem ze sie usmiejecie laugh.gif )3. ALE NA PEWNO NA PS2 I TO SIE LICZY!!!Chodz zapewne posiadacze PS3 czekaja na oficjalne zapowiedzi GOW 3
Litwin25
Chyba bym popuścił jakby to była pełnoprawna gra osadzona w realich GOW tongue.gif
Boogieman
Litwin w sumie masz racje i nie wydaje mi sie zeby to byla pelnoprawna 3 ale nigdy nic niewiadomo(wszystko zrobia dla szmalu smile.gif) biggrin.gif
wiki1993
CYTAT(basbot11 @ 2 04 2007, 00:16) *
wiki1993 GOW2 na 100% wyjdzie w niemczech bo pierwsza część też sie tam ukazała.

Ale GoW 2 jest podobno 3 razy brutalniejszy od 1 części.

erix
Może nie 3 razy , ale na pewno jest więcej mocniejszych akcji.
_Milan_
bez przesady, to ten sam przedzial brutalnosci, nie ma jakiegos skoku w stylu "1 czesc - urywanie glow, 2 czesc jedzenie genitalii wroga".
Jest ostrzej to pewne, ale jedynka nie wydaje sie nagle grzeczniutka.

btw: jestem chyba juz pod koniec, i stwierdzam ze dawno nie rzucilem padem, pare momentow jest ciezkich jak cholera na hardzie, ale czesto trzeba sie po prostu zastanowic jakie combo bedzie w danym miejscu najbardziej uzyteczne i efektywne, no i oczyweiscie trzeba dobrze wybrac czar. i jakos idzie, ale latwo nie jest .

thx trzcina za wskazowke co do ochrony tlumacza, poszlo za 1 razem ;]

erix
Zaliczyłem już Challenges (polecam , fajniutkie bonusy za rangę Titan) , teraz zaczynam Titan mode biggrin.gif Ciekawe jak to wypadnie w porównaniu do God'a w jedynce...
Emet
Ta nowa gra może być na PS2. Może to byc np dokończenie wątku z GoW2 (z zakończenia) i np może się nazywać GoW2 z jakimś podtytułem.
_Milan_
moze to byc tez kratos' crazy racing
Kanar
A może coś na PSP? Wątpie że tak szybko wydali by kontynuacje tej histori
Yano
CYTAT(Kanar @ 2 04 2007, 23:09) *
Wątpie że tak szybko wydali by kontynuacje tej histori

to co sie tam pojwai wcale nie musi oznaczac wydania tongue.gif moze to pierwsze info a wydadzą pod koniec roku ;p
teraz nie ma co zwlekac bo ps2 ma ostanie chwile ;p (chcoiaz radzi sobie wyjatkowo dobrze)

teraz maja w miare łatwą robote, wiaodmo ze praktycznie nie ma juz co ulepsza bo ps2 wiecej nie zniesie wiec moga robic wszystko na modelach ktore juz maja, jakby nowy mission pack- 3 czesc trylogii;p

chociaz zeczywiscie moga przywalic gow-racer i zrobic obciach.. .;p
_Milan_
a tam obciach ;]
Krotos ancing stage remix, to by byl obciach ;]

jestem po walce z siostrami, najlepsza walka z bossem dotychczas, wspaniala sprawa, na szczescie nie byla taka straszna, (czytalem ze ktos tutaj na nia narzekal), za to te walki po tym, gdzie pojawiaja sie sciany energetyczne, spowodowaly ze odlozylem granie na jutro ,czasami juz czlowiek sie wk**ia ;]

wspaniala gra,ale nie wiem gdzie jej fabularnie na razie do prwdziwych tytanow w tej dziedzinie.

mam nadzieje ze nie spoiluje, nie dzialaja mi zqadne opcje tekstowe na przegladarce ;[
wydaje mi sie ze nic nie zdradzilem.
Boogieman
CYTAT(Emet @ 2 04 2007, 19:27) *
Ta nowa gra może być na PS2. Może to byc np dokończenie wątku z GoW2 (z zakończenia) i np może się nazywać GoW2 z jakimś podtytułem.

Nie moze byc tylko bedze wynika to z loga PS2 na dole strony
YETI
Wchodze na strone ultimy, patrze premiera GoW2...04.05.2007
lol
to jakas pomylka czy Sony przesunelo premiere gry o...miesiac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.