Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Boogieman
nie chce nic mówic ale wiadomo to juz od prawie 2 tygodni!
Coati
mini problema mam: co zrobic w pomieszczeniu gdzie jest pelno wrogów i z obu stron suną 2 sciany z kolcami? [to jest po czytaniu ksiegi przez tłumacza] pokombinowalbym sam ale chwilowo jestem odciety od TV confused.gif
estel
Pewnie wszystkich pozabijac ;]
Mathiu
CYTAT(estel @ 3 04 2007, 19:12) *
Pewnie wszystkich pozabijac ;]

...i to jak najszybciej smile.gif
Yano
ta gra jest pełna zagadek biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
erix
CYTAT(Yano @ 3 04 2007, 19:55) *
ta gra jest pełna zagadek biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

I tak w porównaniu do jedynki jest tu więcej puzzli i elementów logicznych tongue.gif
Sanryu
Na Normal'u(Spartan bodajze) gra sie przyjemnie, nie ma raczej jakis super trudnych wyzwan, ale zdarza sie jakis trudniejszy moment. Gra jest wtedy calkiem jak to sie mowi "wybaczajaca" wink.gif , mozemy pozwolic sobie na spory margines bledu.
Na Hard'zie(God) margines bledu znacznie sie zmniejsza i walczac z jakims bossem trzeba juz uwazac, choc dla gracza ktory juz jakis tam czas "siedzi" w grach nie powinno byc az tak "HARD" wink.gif
Na Very Hard'zie(Titan) zaczyna sie "real fun or frustration" tongue.gif Ja dopiero zaczynam ten poziom("przeszedlem" juz Kolosa) i moge powiedziec ze teraz masz "prawo" do popelnienia jednego bledu(a czasami nawet na to gra nie pozwala)bo wiecej oznacza "Restart from the Last check point" tongue.gif

Ogolnie nie chodzi o to, ze gra jest latwiejsza tylko(i nie chce chwalic tu siebie ani innych)my jestesmy po prostu coraz lepsi, a producenci nie moga zrobic gry zbyt trudnej bo jak taki "ludz" tongue.gif, ktory ma stycznosc z gra raz na jakis czas bedzie chcial sobie pograc to go odstraszy zbyt wygorowany poziom trudnosci.

A teraz wracam dalej do mojego nowego hobby "Restart from the Last Check point" tongue.gif
_Milan_
ja nadal siedze w miejscu po zabiciu siostrzyczek. Te sciany znikajace mnie doprowadzaja do furii, przetrwalem 5 fal wrogow, pozniej juz wysiadam ;[
jakies wskazowki?
S_600
ja gram na titan mode i juz sie boje tej miejscówki... na hardzie miałem z nią problem, a co dopiero na titanie, trzeba będzie kombinować ;]
Sanryu
Jezeli na Titan'ie to jeszcze tam nie doszedlem, ale jezeli na Normal'u lub God to ja zawsze stosowalem Crono's Rage(najlepiej jakbys mial na Max Lv. ) i jak tylko ich bedzie "piescic" tongue.gif uzytecznym combo bylo L1+[] (chyba nazywa sie cyclone costam wink.gif ) i oczywiscie Rage of the Titan's. Oczywiscie nie szalej za bardzo z rozdawaniem "pieszczacych kulek" tongue.gif Spokojnie i z rozwaga...aha i pamietaj jedno, ale najwazniejsze: TY jestes Kratosem, ktory rozpier*ala w drobny mak poteznych Bossow, wiec zadne tu mieso armatnie nie bedzie Ci tu podskakiwac tongue.gif (bez znaczenia w jakich ilosciach...tak sadze tongue.gif )
estel
W jednej komorze uzywalem magii. Potem uzywalem RotT. W tym czasie powinienes dojsc do skrzynki z magia. Znowu uzywalem magii i duzo rzucalem. Podczas rzutu jestes nie do tkniecia
Trzcina
Milan, najtanszym sposobem jej mashowanie kolka na slabszych przeciwnikach, jestes wtedy nietykalny wink.gif Musisz tylko uwazac na kolesi z 'wloczniami; bo jak ich zlapiesz kolkiem, to wlacza sie minigierka z wyrwaniem wloczni, podczas ktorej MOZNA cie trafic.

Generalnie to umijetne wykorzystanie Cronos Rage i RofT to podstawa. Ale BARDZO przydatne sa te znikajace sciany, dlatego ze jak wejdziesz do strefy ktora taka sciana odetnie, to przeciwniy biegna do ciebie i zatrzymuja sie na scianie, ale MOZESZ ich wtedy trafic (pomimo ze sciana to bariera nieprzenikalna chytry_.gif ). Troche to tanie, ale moze pomoc i uratowac tylek, zwlaszcza gdy frustracja osiaga maximum, po 20 minutowej walce i zgonie tuz pred samym drzwiami wink.gif

PS. Przypiminam ze na samym koncu tego miejsca jest Cyklop (albo nawet dwa) ktory daje mocno po lbie... Wiec trzeba uwazac.
S_600
dokładnie, chwytasz gościa i kwadrat, to chyba jeden z najsilniejszych ciosów w grze. W jedynce tak samo było.
Mastachi
Czuje niedosyt lekki...
qraq_pk
no ja tak samo, troche tak po komercji pojechali. Jak w jakims serialu.

Ale poza końcówką same superlatywy
_Milan_
CYTAT(Trzcina @ 4 04 2007, 16:47) *
Milan, najtanszym sposobem jej mashowanie kolka na slabszych przeciwnikach, jestes wtedy nietykalny wink.gif Musisz tylko uwazac na kolesi z 'wloczniami; bo jak ich zlapiesz kolkiem, to wlacza sie minigierka z wyrwaniem wloczni, podczas ktorej MOZNA cie trafic.

Generalnie to umijetne wykorzystanie Cronos Rage i RofT to podstawa. Ale BARDZO przydatne sa te znikajace sciany, dlatego ze jak wejdziesz do strefy ktora taka sciana odetnie, to przeciwniy biegna do ciebie i zatrzymuja sie na scianie, ale MOZESZ ich wtedy trafic (pomimo ze sciana to bariera nieprzenikalna chytry_.gif ). Troche to tanie, ale moze pomoc i uratowac tylek, zwlaszcza gdy frustracja osiaga maximum, po 20 minutowej walce i zgonie tuz pred samym drzwiami wink.gif

PS. Przypiminam ze na samym koncu tego miejsca jest Cyklop (albo nawet dwa) ktory daje mocno po lbie... Wiec trzeba uwazac.

NIEEEEE nooo, jeszcze cyklopy wrzucili, czy ich pogielo xD

Za sytary chyba juz jestem na to, dzisiaj dalem sobie na luz,ale rano sprobuje ponownie.

nieeee, no , serio 2 cyklopy xDDD??
estel

Cyklopy sa banalne. Ja sie najbardziej mecze zawsze z tymi kolesiami z wloczniami co wygladaja jak Anubis ;]

BTW: W jednym z Challenge of Titans jest koles ktory przywoluje cyklopy ;-)
erix
CYTAT(estel @ 5 04 2007, 11:06) *
BTW: W jednym z Challenge of Titans jest koles ktory przywoluje cyklopy ;-)

Jak w 7th wyzwaniu ksiądz przywoła cyklopa to robi się ciężko ... tongue.gif
Yano
aaahh w koncu pogralem biggrin.gif narazie tylko 2.5h

gra jest za(pipi)sita biggrin.gif

chociaz narazie nie widze AŻ takich roznic w porowaniu z jedynką, tzn jest wiecej wszystkiego i jest fajnie ale niektore kawałki jak sie biegnie po jaskini to podobnie jak w jedynce;p

ale nie nazekam, gra jest super biggrin.gif
Goldi69-PL-
sprawdzal ktos czy na PS3 gra dobrze smiga?
Yano
kurde zacialem sie confused.gif

w miejscu gdzie głowa strzela laserami blokując wejscie do dzungli
nie wiem co zrboic z tym strzelajacym pokoikiem gdzie jest dziura w podlodze i sie idzie przy sicianie

pls pomocy biggrin.gif
don_walen
Jeżeli jesteś pierwszy raz, w tej lokacji, to zostaw ten pokoik w spokoju i idź w inne miejsce (już nie pamiętam gdzie się wtedy idzie dry.gif)
EDIT.

Jeśli droga do lasu jest już otwarta, to idź tam
Yano
dzieki smile.gif

niestety kawalek dalej znowu utknalem..

za laskiem w ogkrągłym pokoju z 2 guzikami (1 na srodku, drugi we wnęce z boku) , kłade trupa na guziku ale na drugim sie nie da bo przeszkadzaja kolce, rozwalilem sciany we wnekach i plynie tam cos ale to nic nie daje.. nie wiem jak zablokowac 2 guzik..
Pavlis
OOlaboga dry.gif
Wrzuc trupa do rzeki , i niech przepłynie na druga strone
Nie myslałem ,ze ta gra moze sprawiac aż takie problemy O__o
ako
Sorry jesli takie pytanie juz bylo, ale czy wiadomo o jakichs roznicach pomiedzy PALowa a NTSC wersja gry?
Yano
pewnie bedzie wiadomo jak wyjdzie pal tongue.gif
mariusz81
Ta lokacja co pisze Pavlis to była jedyna gdzie musiałem się posiłkowac pomoća,ale mi nerwów zabrała tongue.gif
Sanryu
Napewno wersja PAL bedzie ocenzurowana dry.gif (ja mam wersje NTSC pierwszego GoW i dopiero z Extrimowca dowiedzialem sie ze PAL byla ocenzurowana)
Ciekawe wiec kogo lby bedziemy rozwalac na tych kamiennych ksiegach jak nie tlumaczy;)Zdaje mi sie ze beda 3 sytuacje gdzie napewno bedzie wstawiona cenzura(1 i 2 to tlumacze, a 3 to zolnierz ktorego zanosimy pod te krecace sie walki z kolcami:P)
don_walen
Nie wiem co zrobić w tym pomieszczeniu:

Porozcinałem już te łańcuchy przy suficie, wyjąłem tą kolumnę i dalej nie mogę nigdzie z nią iść, gdy drugi raz pociągłem za dźwignię, to 'coś' po lewej stronie się opuściło i wyszło paru bolków, załatwiłem ich nic i nic. Próbowałem również wsadzić kolumnę tam, żeby poszła do góry ale nic to nie dało sad.gif
Pomocy plz dry.gif
Coati
CYTAT(don_walen @ 7 04 2007, 14:30) *
Nie wiem co zrobić w tym pomieszczeniu:

Porozcinałem już te łańcuchy przy suficie, wyjąłem tą kolumnę i dalej nie mogę nigdzie z nią iść, gdy drugi raz pociągłem za dźwignię, to 'coś' po lewej stronie się opuściło i wyszło paru bolków, załatwiłem ich nic i nic. Próbowałem również wsadzić kolumnę tam, żeby poszła do góry ale nic to nie dało sad.gif
Pomocy plz dry.gif

musisz ja tak wsadzic zeby zablokowala w polowie winde [oczywiscie jesli to ta lokacja o ktorej mysle tongue.gif]
ako
CYTAT(Sanryu @ 7 04 2007, 10:39) *
Napewno wersja PAL bedzie ocenzurowana dry.gif (ja mam wersje NTSC pierwszego GoW i dopiero z Extrimowca dowiedzialem sie ze PAL byla ocenzurowana)
Ciekawe wiec kogo lby bedziemy rozwalac na tych kamiennych ksiegach jak nie tlumaczy;)Zdaje mi sie ze beda 3 sytuacje gdzie napewno bedzie wstawiona cenzura(1 i 2 to tlumacze, a 3 to zolnierz ktorego zanosimy pod te krecace sie walki z kolcami:P)

Ech... no to tragedia bo GoW PAL sporo stracil na tej zafajdanej cenzurze ;/

Nie bede pisal nowego tematu tylko zapytam tutaj... gdzie najlepiej i najtaniej kupowac gry NTSC? Wysylkowo ofkoz.
GoW juz nie kupie drugi raz ale przynajmniej GoW2 chce doswiadczyc w pełni smile.gif
_Milan_
naresxzcie przeszedlem ten etap po siostrzyczkach ;]

rada dla tych ktorzy na hardzie maja problem:

1 fala: nawalac 4 razy atlasem, to zayebie wsyzstkich oprocz jednego juggernauta, z tym mozna sie pobawic na luzie .
2 fala: luzik, nie ma co marnowac magii i boosta.
3 fala: atlasik non stop, wpierw podbiegniecie szybkie doi skrzyni z magia, magia bedzie pozniej caly czas dostarczana od syren
4 fala: atlasik i combosiki
5 fala: tylko motloch wiec nie ma co marnowac magii i boosta
6 fala: szybkie dobiegniecie na koniec planszy po magie i energie jak co, i atlasiki.

wszystko posypac Rage'ami ktore spowalniaja przeciwnikow ;]
Mastachi
Wiadomo cos juz o 3?
don_walen
http://l.yimg.com/download2.games.yahoo.co...3_screen066.jpg

Nie wiem co zrobić, w tej lokacji confused.gif
Tzn. rozwaliłem już ten kryształ, zrobiłem to co jest na screen'ie i dalej nie wiem co robić...

Pomoże ktoś? Może coati smile.gif
Trzcina
Don Walen, naprawde kreci cie przechodzenie gier z opisem od innych? Posiedz chwile sam, zastanow sie i na pewno wpadniesz, bo nie jest to jakos specjalnie trudne. Zwlaszcza ze jest to jeden z koncowych fragmentow gry i trzeba bylo pomyslec do tej pory pare razy zeby dojsc tutaj...
don_walen
Trzcina w tym sęk, że to mnie właśnie nie kręci confused.gif
A z podpowiedzi innych skorzystałem tylko raz huh.gif
Kombinuje z tym od wczoraj, próbowałem już - walenie dwóch dzwonów naraz, walenie jednego dzwona i ataki na tą mordę

A tak, btw.
Na jakiej podstawie sądzisz, że kręci mnie przechodzenie gier z pomocą innych ? huh.gif
Coati
don walen@

a) ten mechanizm musisz tak zlozyc tam pod woda aby cala konstrukcja sie krecila
b) rozbujaj jeden dzwon
c) wlacz bullet time
d) wskocz na mechanizm i go aktywuj
e) ustaw mechanizm na prosto tej glowy i znowu aktywuj [rozbujaj znaczy sie smile.gif ]

to raczej bylo proste... wiec nie wiem jak mogles sie tu zatrzymac...

btw. gorszego zakonczenia gry chyba niemoglo byc... radosne: ""synuś wrócił""... blach...
STIVI
no drobne pytanie bo dzisiaj zaczełem grać:
długie to ? tongue.gif
Coati
krótkie... krótsze i prostrze niż GOW1
Mastachi
Mi sie zdawalo ze trudniejsze, ale tylko ze wzgledu na zagadki. Chyba mniej jest troche walko, co nie?
Trzcina
Ta gra nie jest krotsza niz GoW1 i nie jest prostsza.

Kazdy kto przeszedl GoW1 nie powinien miec wiekszych problemow z gra, ale to juz jest zupelnie inna kwestia. GoW2 ma zdecydowanie wiecej frustrujacych momentow niz GoW1.

Oczywiscie to jest moje zdanie i nie kazdy musi sie zgadzac. Ale to jest opinia wiekszosci ludzi ktorzy grala w te gre.
Sanryu
Zgadzam sie niech ci ktorzy mowia ze latwe sprobuja na Titan Mode(tyle nerwow straconych, a zostal mi jeszcze Zeus dry.gif )
, to jest dopiero "zabawa".Dopiero na Tytanie zdalem sobie sprawe jak wazny jest blok wink.gif .
Coati
ja porównuje na podstawie poziomu trudności -normal- obie gry... i w moim odczuciu gow2 był [jest!] prostrzy i jakoś mniej przeklinałem podczas przechodzenia niż przy gow1.

IMO ;> dla mnie ta cześć jest słabsza niż gow1... ze względu na słabe zagadki i odtwórczość w stosunku do poprzednika pod względem przeciwników, tekstur, design’u [z tym to nie do końca ale zawsze tongue.gif ], schematów rozgrywki... a jedyne co jest tak naprawdę nowe to skrzydełka, lot na szynach na pegazie i na sile nowe bronie... pff ot taki mission pack do podstawki smile.gif z drugiej strony można zapytać: czego chcieć więcej? sam nie wiem, ale jakiś tam niedosyt pozostaje smile.gif 8+/10 z mojej strony i ni punkta więcej.
STIVI
Trzcina piszac tak poprostu chce polkzać jaki jest męski ^^

przeleazłem dzisiaj na normalu o 2.30 no i zajeło mi to 11 h 34 min jakoś tak chyba że podczas pauzy nalicza czas ;p to wtedy moze byc skantowane troche no ale trudno,

Według mnie jest prostszy pod względem walk, Przy Siostrzyczkach nie zginełem ani razu, ogólnie przy bossach prawie nie ginełem, może przy Zeusku ze 2 razy i przy tym co się niewidzialny robił z raz. W tym Gow'ie trzeba więcej mysleć chyba pare razy miałem zastój (dokłądnie 6 razy, w tym 3 razy dłuższy) Wkurzyła mnie tylko końcówka -_- co mam ps3 kupić żeby zoabczyć Gow'a 3 ? a miało być tak pięknie -_-
cameel
CYTAT(Coati @ 9 04 2007, 23:54) *
ja porównuje na podstawie poziomu trudności -normal- obie gry... i w moim odczuciu gow2 był [jest!] prostrzy i jakoś mniej przeklinałem podczas przechodzenia niż przy gow1.

Zagraj na Hard i wtedy wyrób sobie opinie o tej grze.
Pozdro
Coati
CYTAT(cameel @ 10 04 2007, 11:15) *
CYTAT(Coati @ 9 04 2007, 23:54) *

Zagraj na Hard i wtedy wyrób sobie opinie o tej grze.
Pozdro

zobacz sobie w slowniku termin 'porownanie' potem mozemy rozmawiac...
btw. dla mnie przechodzenie tej gry na 'hard' to strata czasu. ta gra nie ma nic co mogloby mnie znowu do niej przyciagnac... no chyba ze kiedys bede miec ps3 to sobie przejde wszystkie czesci od poczatku.
cameel
CYTAT(Coati @ 10 04 2007, 13:17) *
btw. dla mnie przechodzenie tej gry na 'hard' to strata czasu. ta gra nie ma nic co mogloby mnie znowu do niej przyciagnac... no chyba ze kiedys bede miec ps3 to sobie przejde wszystkie czesci od poczatku.

Ja chce Ci tylko powiedziec, ze jesli grales w GOW1, to w GOW2 nie ma sensu grac na normalu, gdyz sam system zbytnio sie nie zmienił i jesli przeszedłes 1 to wiadomo ze na tym samym poziomie trudnosci GOW2 nie jest wyzwaniem. Zakładam ze jedynki nie ukonczyles na Hard, bo jesliby tak było, to wybór GOW2 na normalu byłby dla mnie całkowicie niezrozumiały.

Coati
CYTAT(cameel @ 10 04 2007, 13:31) *
CYTAT(Coati @ 10 04 2007, 13:17) *

Ja chce Ci tylko powiedziec, ze jesli grales w GOW1, to w GOW2 nie ma sensu grac na normalu, gdyz sam system zbytnio sie nie zmienił i jesli przeszedłes 1 to wiadomo ze na tym samym poziomie trudnosci GOW2 nie jest wyzwaniem. Zakładam ze jedynki nie ukonczyles na Hard, bo jesliby tak było, to wybór GOW2 na normalu byłby dla mnie całkowicie niezrozumiały.

troszke niepojmuje twojej logiki no ale... tez tak bywa smile.gif
Ok, EOT, bo nie mam ochoty na dyskusje plynaca tym torem...
erix
Na Island of Rhodes został jeszcze jeden dzień. No to zobaczymy co to ...
STIVI
dobra ;p a gdzie jest pierwsza Urna ? bo tylko z nią mam problem ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.