Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
wiki1993
CYTAT(erix @ 10 04 2007, 19:01) *
Na Island of Rhodes został jeszcze jeden dzień. No to zobaczymy co to ...

Cholera, bardzo mnie ciekawi co to będzie. Mam dziwne przeczucie, że będzie to jakaś zapowiedź (a może premiera ? Kto wie...) takiego mission packa, przedłużenia wątków z GoW 2, jeszcze na PS2 happy.gif
Dante
To pomieszczenie w rhodos gdzie po raz pierwszy stawało się na przycisku (tego sokoła czy coś takiego trza rozwalić na tym suwającym klocku i ustawić go w górnym prawym rogu gdzie są trzy skrzynie
S_600
oho god of war 2 im sie przestało podobać i zaczęło się narzekanie, że niby prostsze od jedynki, łatwiejsze zagadki itp. nie dziwota jak sie jedynke opanowało do perfekcji to wiadomo ze dwójka juz nie będzie taka trudna (mówie tutaj o poziomie normal). Trzeba było zacząć grać na hardzie (satysfakcja z przejścia gry jest o wiele większa) , gdzie na każdym bossie trzeba zginąć po pare (naście) razy żeby go rozpykać na czynniki pierwsze... dla mnie granie w tą gre na poziomie normal mija sie z celem no chyba że lubicie iść na łatwizne i zaliczyć kolejną gre....
YETI
CYTAT(erix @ 10 04 2007, 19:01) *
Na Island of Rhodes został jeszcze jeden dzień. No to zobaczymy co to ...

GOW na PSP, mówiem wam wink.gif
Yano
ja tez widzialem jakies pogłsoki o tym ze to bedzie cos na PSP ale jednak na tej stronie jest znaczek PS2 tongue.gif
ja wole zeby bylo na ps2 ;D

btw a moze to bedzie informacja o tym ze data premiery PAL zostala przesunieta na grudzien???? icon_t_lol.gif
Tiglatpilesar
Wydaje mi się, że liczycie na zbyt wiele;) To może być tylko filmik pokazujący, dlaczego Kratos zaatakował Rodos, może OST... Jakoś nie wierzę w nową grę.
wiki1993
CYTAT(Yano @ 11 04 2007, 00:11) *
btw a moze to bedzie informacja o tym ze data premiery PAL zostala przesunieta na grudzien???? icon_t_lol.gif

Lol laugh.gif

Jak będzie jakiś GoW na PSP (a dam pukiel włosów, że będzie- ale mam nadzieję, że nie o to chodzi na Island of Rhodes...) to kupię ta konsolkę smile.gif Już od dawna mam na to ochotę, ale kasy brak tongue.gif

EDIT: No to jeszcze sobie poczekamy... na Island of Rhodes rozpoczęło się nowe odliczanie- za 2 dni coś nastapi huh.gif
Yano
omg wlasnie skonczylo sie odliczanie i.............. zaczelo sie nowe odliczanie O_o jeszcze 2 dni ... WTF????
Mikes
I po kiego ja czekałem? Kurva, niech się walą z tym GoWem, mam w (pipi)e ten licznik
Trzcina
Teraz jest licznik do 'City of Rhodes'...
komar737
Najdziwniejsza jestr trivia na wikipedii dotyczaca tej strony... pol godziny temu pisalo, ze stronka jest dla fanow oryginalnego GoW, pare minut temu byl podany adres za combo, a teraz jest podane tylko combo do uzyskania "secret messege". Zdecydujcie sie wreszcie....

Jesli dalej beda odwalac kwiatki z licznikiem, to sie pochlastam.

Trzcina: Motasz sie smile.gif Adres byl Island, ale stronka od poczatku nazywala sie City.
Trzcina
Nie wiem, nie pamietamjak ylo wczesniej, ale teraz jest city of rhodes. Jezeli to sie nie zmienilo, to nic sie nie zmienilo...
Yano
wlasnie przeszadlem gre O_O

ale zajelo mi to okolo 11h a mysalem ze powinno byc z 15 ;p o co chodzi?

czy zeus jest koncowym bossem ?

leca napisy ale wszyscy gadali ze bedzie 15 h a tu tyklko z 11 hmmmmm\

no ale fajnie byylo i tak biggrin.gif
Tiglatpilesar
Wydaje mi się, że twórcy się nie wyrobili w czasie...cóż, trzeba będzie trochę poczekać. Do premiery GoW2 zostało sporo czasu, właściwie boom na niego mi minął i zastanawiam się czy nie poczekać aż stanieje. Ile to może potrwać?
Trzcina
Island of rhodes to jakas STRASZNA KICHA...

Jedyne co tam jest, to filmiki/wywiady z tworcami o tym jak tworzyli ten level, plus dwa filmiki z levelu o snieznym tytanie (chyba, nawet nie chcialo mi sie sprawdzac...

Jednym slowem szmelc smile.gif Lepiej obejrzec to co jest na bonusowej plycie, tam jest chyba 40 minutowy film 'making of' ktory zawiera duzo wiecej informacji. Zreszta cala ta plyta jest naprawde swietna i jest tam mnostwo stuffu ktory powinien sie spodobac fanom smile.gif
Yano
dziiiwna sprawa tongue.gif wszyscy sie spodizewali nowej gry a to tylko kilka wywiadów ;p

ja wczoraj nawet zaczalem wierzyc ze to moze byc GOW3 na ps2, ludzie nazekaja ze gow2 jest kotletem i wiekszosc rzeczy podobna do jedynki itp, i troszke racji w tym jest ale mozna na to patrzec jak na trylogie tolkiena , kolejne filmy byly dalsza czescia histroii i nie zmienialy sie zbytnio (tak jak czasem sequele filmow) jesli by potraktowac gow w ten sposob to nie ejst tak zle - tzn ze to jest nadal ta sama gra tylko w 3 czesciach, z pewnymi usprawnieniami, moze zrobica jeszcze 3 cxzesc na ps2 , maja engine itp, to zeczywiscie bylby kotlet ale ja bym chcial pograc w takiego kotleta i poznac nastepna czesc histroii biggrin.gif
wiki1993
Cholerka, ale mieliśmy czekać przecież 2 dni, a tu po kilku godzinach ujawnia się zawartość strony huh.gif A może te wywiady i filmiki to tylko taka "przekąska", a jutro o północy zdarzy się coś naprawdę ciekawego ? Kto wie... choć sam w to zbytnio nie wierzę dry.gif
Litwin25
Może i kotlet,ale tak odgrzewany moge jeść wiecznie.Poza tym każdy kto lubi świat GOW to chłonie kolejną część wszystkimi zmysłami i nie odbiera tego jako nabijacza kasy.Bynajmniej ja tak mam wink.gif
Trzcina
Lol. Nabijacza kasy?

Niektorym sie w DUPACH POPRZEWRACALO...

GoW jest gra PRZYGODOWA. Przygodowa-akcji. Nowy scenariusz = nowa gra.

Tojuz wiekszym odgrzewancem byly/sa kolejne odslony GTA. Szkoda czasu i klawiatury na odpowiedanie ludziom ktorzy uwazaja w ten sposob smile.gif

Dodam tylko jeszcze ze jezeli przytrzymacie L1+L2+L3+Kwadrat+Kolko To gra odpali sie w tzw Hi RES mode... Jaka jest roznica? ZDECYDOWANIE wieksza rozdzielczosc tekstur... Minusem tego jest ze gra chodzi wolniej (ale nie jakos duzo wolniej). Anywya, roznica jest widoncza od razu.. w samym menu gry O_o Ludzie z Santa Monica sa niesamowici... naprawde.

Aha, te przyciski trzeba przytrzymac PRZED POJAWIENIEM SIE logo SCEA. Czyli w chwile po tym jak zobaczcie logo Playstation 2 smile.gif JEzeli wszystko bedzie dobrze zrobione, to litery w napisie SCEA (i cala reszta crapu) zmienia kolor na fioletowy.
pleju
trzcina nie zalewaj bo 1 kwietnia juz bylo...
McDriv3r
Ja zaciolem sie w jednym miejscu.Jestem po akcji jak zdobylem mlot.Po kilku minut grania jestem w takim momencie ze musze polozyc cialo na srodku takie (pipi) zeby prawie drzwi sie otworzyla a jak ide w lewo to cale sie otwieraja ale nie moge zdarzyc przejsc przez niego.Wie ktos jak to zrobic?Probowalem L1+R1 ale to nie dziala :|
erix
Musisz go położyć w wodzie po prawej stronie a ciało po chwili "przepłynie" na drugą stronę pomieszczenia.
Trzcina
Powtorze jeszcze raz...

To nie sa zadne zarty. Na normalnych TV gra wyglada dzieki temu jak w Progressive Scan, po uruchomieniu Progressive Scan, gra wyglada JESZCZE LEPIEJ.

Niech kazdy sobie sprawdzi jak mi nie wierzy. smile.gif Metoda jest opisana wyzej.

http://cache.kotaku.com/assets/resources/2...nstructions.jpg

Obrazek na potwierdzenie smile.gif

Dodam jeszcze, ze wwszystkiego tego mozna sie dowiedziec z Island of rhodes. Na drugim ekranie z historia o Kolosie z Rodos, trzeba wstukac literki w odpowiedniej kolejnosci (literki tworzace wyraz KRATOS) wszystko jest opisane na angielskiej wikipedii. Wlasciwie to na niej jest ten link :

http://kotaku.com/gaming/top/isle-of-rhode...down-251824.php

Sa tutaj opisane miejscowki poszczegolnych liter, ale I TAK CIEZKO JEST JE ZNALEZC. Najlepiej dac brightness monitora na maximum, wtedy wiecej widac. Jak wstukacie literki, to pojawia sie przycisk proceed, ktory prowadzi do kolejnych filmikow, a takze kolejny przycisk proceed, ktory prowadzi do puzzli smile.gif
erix
http://kotaku.com/assets/resources/2007/04/newcountdown.jpg

No i kolejny countdown tym razem to już chyba coś konkretnego :

Albo GoW na PSP , albo na PS3 a może film kinowy ?tongue.gif

A z tym Hi-Res Trzcina nie zalewa , naprawdę działa! Jezu ta gra jest niesamowita. Akurat wczytałem moment gdzie biegnie się po wielkim łańcuchu (przed Tezeuszem) i normalnie szok.
Chciałbym w to kiedyś zagrać na PS3 na jakimś sporym LCD HD ...

W ogóle to z tym Island of Rhodes namieszali... wink.gif
Trzcina
Ktos kto ulozyl te puzzle... jest nienormalny. 2 h probowalem i nie dalem rady ;P Nienawidze takich ukladanek... zwlaszcza jak nie ma sie obrazka w tle confused.gif Chyba ze 3 razy ulozylem tak ze tylko jeden klocek byl zly... ale wlasnie wtedy wszystko sie (pipi) i nie da sie pojsc dalej tongue.gif A kiedy znow zaladowal sie ten sam obrazek... to i tak nie pamietalem jak wyglada ;P

Ehhhhhhhh
Sanryu
Jak ktos narzeka na to ze GoW II jest latwy to niech zagra sobie na Titan Mode.Bylo pare ciezkich chwil, ale satysfakcja z przejscia gwarantowana wink.gif .Do tego po tym mozna zagrac jako Atena lub Herkules tylko ze w cutscenkach widzimy Kratosa
Yano
taaa ja se zagralem na titan dzis rano, 2 walka z kolosem (ta gdzie sie mu rece wbija w koła zeby wejsc po nich) juz mnie przerosła, zabijał 3 ciosami ;p lol

btw te odlaiczania to jakas kaszana sie robi, wkurzajce to jest juz ;P

odnosnie strojow:
a jak cherkules wyglada? fajny? bo ryba jest z (pipi) tongue.gif
Sanryu
Cherkules nie wiem jak wyglada tongue.gif , ale Herkules wyglada tak sobie wink.gif Prawde mowiac wole Kratosa w jakims dodatkowym stroju...no moze oprocz tego rybiego biggrin.gif
Trzcina
na gametrailers pojawil sie filmik pokazujacy roznice miedzy Hi RES a normalna wersja gry smile.gif

Na poczatku nei widac za bardzo roznicy... Ale gdy kratos zaczyna bawic sie katapulta... i potem z kolosem... widac zdecydowanie wyzsza rozdzialke. Gra jest ostrzejsza, dokladniejsza, wyrazniejsza... nie ma takiego aliasingu i 'zabki' tak nie strasza smile.gif Good job.
Pavlis
Potwierdzam gra wyglada jeszcze ładniej za to troche wolniej chodzi tongue.gif
Panowie z Santa Monica to Bogowie biggrin.gif
McDriv3r
Ja pierdziele znowu sie zaciolem xD.Jestem przy tym jak Herkulesa zabilem i nie wiem jak tych "laserow" sie pozbyc.Mam jeden pomnik ale nie blokuje jednego lasera jag wezme ta platforme do gory :|
moski1
Ja zaczolem wczoraj grac ... i powiem ze jest (pipi)ista
Jedynka byla swietna zobaczymy jak mi pojdzie tongue.gif
Er_WolvEr
QUOTE(McDriv3r @ 14 04 2007, 16:19) *
Ja pierdziele znowu sie zaciolem xD.Jestem przy tym jak Herkulesa zabilem i nie wiem jak tych "laserow" sie pozbyc.Mam jeden pomnik ale nie blokuje jednego lasera jag wezme ta platforme do gory :|

Narazie se odpuść pomniki - poszukaj wejścia do komnat i szykuj sie na walke z ,, Panem Niepewnym" biggrin.gif:D.
Sanryu
CYTAT(McDriv3r @ 14 04 2007, 15:19) *

To chyba juz w GoW'a "trojke" grasz tongue.gif bo w GoW II z Herkulesem nie walczysz wink.gif Pewnie ci chodzi o Perseusza happy.gif
YETI
Takie pytanie skad wy sprowadzacie amrykanska wersje tej gry?
Bo ja nadal czekam na premiere w Europie -_-'

tak, zartuje sobie
szarakps
Dzis na HYPERZE o godz 21 30 będzie Fresh Air o God Of War 2 !
ShtaS
CYTAT(Sanryu @ 14 04 2007, 15:54) *
CYTAT(McDriv3r @ 14 04 2007, 15:19) *

To chyba juz w GoW'a "trojke" grasz tongue.gif bo w GoW II z Herkulesem nie walczysz wink.gif Pewnie ci chodzi o Perseusza happy.gif

dokładnie, a drugi promień odbijasz używaj złotego runa ; p
McDriv3r
Juz mam ale poraz kolejny raz sie zaciolem.Bez beki jakis nie myslacy jestem xD
Butcher
Brak trybu HD w europejskim GoW2 - wycięto z braku miejsca na płycie (lokalizacja je zjadła):
CYTAT
Last week the mysterious God of War website, Islandofrhodes.com, revealed a secret code to activate what the God of War 2 developers call HD-Mode. While not full 720p, the code does enable the game to run at 640x488 resolution, giving large screen gamers a noticeably sharper image.

Unfortunately it has been confirmed to Pro-G that this HD-Mode had to be removed from the PAL release because there simply wasn't enough room on the game disc.

"Whereas the US version still had enough room to incorporate this feature it had to be removed for ours because we had to use the final disc space for localisation (all the extra European languages)," a Sony Computer Entertainment Europe spokesperson told"

źródło
DJ1988
CYTAT(Butcher @ 16 04 2007, 21:23) *
Brak trybu HD w europejskim GoW2 - wycięto z braku miejsca na płycie (lokalizacja je zjadła):
CYTAT
Last week the mysterious God of War website, Islandofrhodes.com, revealed a secret code to activate what the God of War 2 developers call HD-Mode. While not full 720p, the code does enable the game to run at 640x488 resolution, giving large screen gamers a noticeably sharper image.

Unfortunately it has been confirmed to Pro-G that this HD-Mode had to be removed from the PAL release because there simply wasn't enough room on the game disc.

"Whereas the US version still had enough room to incorporate this feature it had to be removed for ours because we had to use the final disc space for localisation (all the extra European languages)," a Sony Computer Entertainment Europe spokesperson told"

źródło

No niezła beka z tym PALem. Dobrze że kupiłem amerykańca. Nie muszę szukać też "limitowanej" PALowskiej edycji z drugą płytą DVD bo to wszystko jest w standardzie w wersji NTSC tongue.gif
Guts
Nie dosc, ze dostajemy gre z mocnym poslizgiem to na dodatek jeszcze wybrakowana. I jak tu czekac
na wersje PAL, lepiej importowac z USA ;/
Ficuś
Niby wielka strata ale z drugiej strony? ilu z nas użytkowników ps2 ma tv z funckja progresive scan lub hd i kabel component do swojej czarnuli?Ja nie mam i choć ubolewam ,że wycieli HD mode to prawde mówiąc i tak bym go nie sprawdził w akcji-ale fakt faktem robią ludzi w konia w Europie
sentinel
kompletne i przejrzyste drzewo genealogiczne, bogów, pół-bogów, herosów i tytanów z mitologi greckiej. gratka dla fanów.
YETI
Dobre wiadomosci smile.gif

Kto będzie się czuł gorszy, Europejczycy czy Amerykanie?
Po tym jak gracze dowiedzieli się, iż europejska wersja God of War 2 będzie pozbawiona trybu HD (480p) wybuchła wrzawa. Sony Computer Entertainment Europe postanowiło wytłumaczyć na czym ta cała sytuacja polega. Komuś to się nie spodoba, ale czy będziemy to my?

Jeśli gracie na PlayStation 3 przez component lub HDMI, gra chodzi w prawdziwym 576p, a nie tylko w przeskalowanym w górę 576i. Poprawiona rozdzielczość jest wymuszana z graficznego chipa PS2 przez co wiele gier z PS2 (nie tylko GoW2) wygląda lepiej. Dla porównania, jeśli odpalicie amerykańską wersję GoW2 na konsoli NTSC i włączycie tryb Progressive Scan, nie zauważycie różnicy dlatego że emulator wyświetla jedynie 480p. Oznacza to, że europejska PS3 wyświetla najlepszą grafikę gier na PS2, jaką można tylko uzyskać.

Wynikało by z tego że PAL'owski GoW2 będzie wyciągał większą rozdzielczość bez trybu HD, niż wersja amerykańska z trybem HD. Czy tak jest naprawdę przekonamy się w maju. Jeśli jest to jednak prawda to emulacja programowa nie jest wcale taka zła.

http://www.gameonly.pl/newsy/11616
walek
CYTAT(YETI @ 14 04 2007, 20:59) *
Takie pytanie skad wy sprowadzacie amrykanska wersje tej gry?

Jak to skad!? Z torrent'ow... cool.gif

Wczoraj zakonczylem przygodem z Kratosem, i musze powiedziec, ze ostatni raz tak dobrze sie bawilem grajac w RE4. Ocena 10, to jak najbardziej zasluzona ocena.

Ta gra absolutnie miazdzy pod kazdym wzgledem. Tak drodzy panstwo, to konslowy tytan, ktory wart jest kazdej zlotowki. Grafika, zwlaszcza jesli chodzi o design, to male arydzielo; historia wciaga niczym czarna dziura w kosmosie, a gameplay dopelnia calosci, nie pozwalajac oderwac sie od TV.

Gra nie jest krotka, bo koncowy licznik wskazywal 18 godzin- gralem na poziomie normal.
Reno
Panowie pomocy!Zaciąłem się w miejscu gdzie walczy się z tymi dwiema siostrami naraz(najpierw poradziłem sobie z nimi pojedynczo).Dokładniej rzecz biorąc nie wiem co zrobić gdy jedna z sióstr bo oberwaniu konkretnego damage'u kleka i pojawia się przy niej zielona poświata...please help!!
TasTer
Jak już wyskoczy ta "zielona poświata" to możesz spowolnić czas i zacząć bić tą siostę która wyskakuje z "luster"
szarakps
Na ultimie widnieje 30 kwietnia , czyli będzie o kilka dni wczesniej niz planowana premiera, ale druga niestety zła wiadomość wczesniej było 179 zł a teraz widnieje 199 zl.
orion50
pograłem chwilę u kolegi i moc !!!! muszę kupić tą gre. kratos wqrwiony jak nigdy smile.gif
Pozdrawiam
YETI
Figurki z God of War!!!
http://aliensgroup.pl/lista.php?query=krat...mp;x=26&y=9
http://www.figures.com/databases/action.cg...how_article=380

Kratos z głową meduzy juz zamówiony hyh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.