Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Ficuś
Wiadomo coś więcej o wydaniu europejskim?bedzie druga płyta czy też nie?
ATG
Siema! Mam mały problem a otóż jestem teraz w lokacji The Great Chasm i doszedłem do miejsca gdzie jest taki długi most i pod tym mostem wisi sobie jakiś ptak i mam taki problem że jak przeskoczę na drugą połówkę mostu to ten ptak co był pod nim znika z tamtąt, muzyka przestaje grać i jak spadnę w przepaść to gierka mi sie przycina. I tu moja prośba może znacie jakiś sposób na przejście tego mam wersję dwu płytową.
Trzcina
Tak znamy... KUP CHOLERNY ORYGINAL!
YETI
CYTAT(YETI @ 20 04 2007, 11:35) *

Figurka juz do mnie dotarła. Bardzo dobrze wykonana w koncu to od firmy NECA (jedna z lepszych na rynku)
Jak wpadnie mi w łapska jakis aparta to cykne kilka fotek.
Mikes
Ja też zamówiłem, będę miał do środy ^^

Yeti zamówiłeś z Blades of chaos czy z głową meduzy?

aha już widzę -_-' ja też meduzę
YETI
Z głową meduzy, oprocz głowy masz jeszcze dwa miecze, ale meduza plus jeden miecz prezentuje sie najlepiej.
ShtaS
o kurna, jak tylko dojdzie wpłata na konto to biorę jedną. Też chyba wybiorę z meduzą. Wielkie dzięki Yeti za "cynk"
Trzcina
Powtarzam... ZADNYCH, ale to ABSOLUTNIE ZADNYCH ROZMOW O KOPIACH ZAPASOWYCH KOMRECYJNYCH PRODUKTOW JAKIMI SA PELNE WERSJE GIER,.

Demo? Ok... Mozecie sobie rozmaiwac, nawet jak macie je 'nielegalnie'. Pelna wersja? Posty o tym NIE MAJA RACJI BYTU, a kazdy taki post bedzie nagradzany warnem. Jak ktos ma z tym problem to niech poczyta regulamin, a jezeli uwaza to za glupie to juz jego problem.
Binek
Cholera ja sie zacialem w momencie ( jakies poltorej godziny gry ) gdzie jest motyw , gdy ten betonowy olbrzym dmucha . Dochodze do konca , tam gdzie pali sie jakis stosik tongue.gif i nie wiem co dalej ?? Pomozcie chlopcy
Mathiu
CYTAT(Binek @ 23 04 2007, 23:24) *
Cholera ja sie zacialem w momencie ( jakies poltorej godziny gry ) gdzie jest motyw , gdy ten betonowy olbrzym dmucha . Dochodze do konca , tam gdzie pali sie jakis stosik tongue.gif i nie wiem co dalej ?? Pomozcie chlopcy

Ta lokacja nie jest konieczna, ale dzięki temu odkryjesz dodatkowe skrzynki. Musisz po prostu powrzucać przeciwników do ognia, czyli rzut + kwadrat.
Trzcina
Drugie odliczanie jutro o 24 sie skonczy...

Ale juz teraz widac ze jest to God of War : Chains of Olympus. Co to bedzie? Tego nie wie nikt... ale powiem szczerze ze cala ta akcja byla na pewno fajnym pomyslem smile.gif
Konar$ky
CYTAT
Ale juz teraz widac ze jest to God of War : Chains of Olympus. Co to bedzie?

Eh......mógłby to być jeszcze jeden GoW na PS2. No co? Chyba moge sobie troche pomażyć, nie? tongue.gif
Mikes
Gdzie macie to odliczanie?
YETI
CYTAT(Konar$ky @ 24 04 2007, 10:23) *
CYTAT
Ale juz teraz widac ze jest to God of War : Chains of Olympus. Co to bedzie?

Eh......mógłby to być jeszcze jeden GoW na PS2. No co? Chyba moge sobie troche pomażyć, nie? tongue.gif

Na 95% chodzi o GoW na PSP.
Daniel_reyes
Jako że nie jestem za dobry z mitologii mam jedno pytanko ...
Kim jest ten wielki człowiek/bóg ,któty przygniótł tego całego Pegaze i jeżeli sięnie myle do niego przywiązany był Prometeusz ?
ShtaS
to nie żaden bóg, a jeden z tytanów. Imienia niestety nie pamiętam. A Prometeusz został skazany na "tortury" przez Zeusa i spółkę (za to, że wykradł im ogień dla ludzi)
cotek
No okej już pre-order swój zamówiłem w cudownym sklepie PSXextreme i tylko czekam na 1 Maja biggrin.gif
Konar$ky
CYTAT
Jako że nie jestem za dobry z mitologii mam jedno pytanko ...
Kim jest ten wielki człowiek/bóg ,któty przygniótł tego całego Pegaze i jeżeli sięnie myle do niego przywiązany był Prometeusz ?

Ten pan się nazywał Typhon. Tak się nazywał po angielsku, po polsku to niewiem biggrin.gif
Kazuma-san
No to po Polsku będzie Tyfon
Daniel_reyes
Aaaaaaaaaa to Tyfon biggrin.gif
Już wiem to ten który z Zeusem walczył i przestraszył innych bogów biggrin.gif

Kurde wkręciłem się w mitologie jakoś slinotok.gif

Mikes
Jakby kogoś ciekawiło jak te figurki wyglądają naprawdę:

YETI
Osobiscie jestem bardzo zadowolony z zakupu, polecam. (to nie jest moja pierwsza figurka)
ShtaS
również zamówiłem, mam pytanie:

1)_ ile mniej więcej waży ta figurka?
2)_ po ilu dniach od zamówienia otrzymaliście figurkę?
YETI
CYTAT(ShtaS @ 26 04 2007, 13:35) *
również zamówiłem, mam pytanie:

1. nie mam pojecia smile.gif ale jak to figurka jest lekka
2. po 3 dniach
Mikes
CYTAT

Nieco cięższa niż przeciętna barbie
CYTAT

3 dni
wiki1993
CYTAT(Daniel_reyes @ 25 04 2007, 15:26) *
Aaaaaaaaaa to Tyfon biggrin.gif
Już wiem to ten który z Zeusem walczył i przestraszył innych bogów biggrin.gif

Kurde wkręciłem się w mitologie jakoś slinotok.gif
Nie dziwię się wink.gif Mitologia grecka jest naprawdę świetna, po prostu ją uwielbiam smile.gif A dzięki GoW mogę przeżyć to prawie własnej skórze biggrin.gif

EDIT: YETI miał rację- God of War Chains of Olympus to GoW na PSP. Trailer: http://www.gameonly.pl/trailer.php?id=18893
Salwacha
Dzisiaj odebralem God Of War II i wraz z nim koszulke w prezencie...Jako ze nie jestem specjalnym fanem takich "cichow" chetnie ja oddam ZA DARMO pierwszemu forumowiczowi, ktory napisze kolejnego posta. To nie jest ZART ! Pozdrawiam.
basbot11
heloł, kosuzlke możesz dac biedym dzieciom bo mnie itak niema w karaju.
golab
CYTAT(Salwacha @ 27 04 2007, 13:53) *
Dzisiaj odebralem God Of War II i wraz z nim koszulke w prezencie...Jako ze nie jestem specjalnym fanem takich "cichow" chetnie ja oddam ZA DARMO pierwszemu forumowiczowi, ktory napisze kolejnego posta. To nie jest ZART ! Pozdrawiam.

już? przecież premiera miała być 30ego?
Sinister
Możesz oddać mi koszulkę XD.

edit: a tak na serio, to chętnie ją kupię tongue.gif.
Salwacha
Jako ze pierwszy odpowiedziales koszulka jest TWOJA ! Wysli mi na PM swoj adres to jeszcze dzis ci to puszcze.Prosze Ci tylko o publiczne potwierdzenie(post) jak tylko przesylka do Ciebie dotrze(okolo 5-7 dni, wysylka z Irlandi)
AiszA
CYTAT(Sinister @ 27 04 2007, 14:11) *
Możesz oddać mi koszulkę XD.

edit: a tak na serio, to chętnie ją kupię tongue.gif.

Sinister... jeśli jej nie chcesz, to z przyjemnością Ciebie wyręczę wink.gif
sizacz
Wychodzi na to że już dzisiaj była premiera.
Przy okazji zauważyłem ciekawą rzecz: odwiedziłem dwa EMPIK'i w Łodzi (MM się nie popisało)
W obu na półce elegancko czekały sobie nowiutkie egzemplarze gry.
Zdziwiłem się tylko mocno bo w każdym z tych sklepów była inna cena.
Myślałem że w ramach jednego sklepu ceny nie powinny od siebie odbiegać a tu proszę.
Życie jest pełne niespodzianek smile.gif
YETI
Tak jest Ultima jak i Empiki juz maja gre!!!
Ja swoje zamowienie złozyłem w ultimie, mam nadzieje ze dzis lib jutro wysla do mnie gierke. Oby w poniedziałek odwiedził mnie pracownik poczty polskiej ^^
McDriv3r
Jesli ktos jeszcze nie chce takiej koszulki to ja przyjme a nawet kupie.Tylko piszcie ze macie smile.gif
YETI
Kilka swietnych artów

Kratos na tronie smile.gif

i reszta...
http://www.ps3site.pl/ps3-news/cos-dla-oka-gow2-t1736.0.html
Salwacha
Gram od piatku.... Rozmach, przepych grafiki i akcji ZAMIATA WSZYSTKO !!!!!! Wspanialy tytul! Must have oczywiscie!!
Ficuś
CYTAT(Salwacha @ 28 04 2007, 18:59) *
Gram od piatku.... Rozmach, przepych grafiki i akcji ZAMIATA WSZYSTKO !!!!!! Wspanialy tytul! Must have oczywiscie!!

Gram od dziś -nic dodać niż ująć,niewiarygodny szpil poporstu miażdżący wszystko
Daniel_reyes
1. Jak nazywał się ten wódz Barbarzyńców ?
2. I co to były za konie które ciągnęły ten zamek ( Kronosa ? )
3. Jak nazywa się ten cały potwór który jest z kamienia ,co chronił to przejście do tej całej twierdzy 1 z meduz ?
4. I wogóle z jakimi jeszcze bogami lub potworami będziemy walczyć ?

Gra Ogień. ohmy.gif
Er_WolvEr
SPOJLERY !!

QUOTE(Daniel_reyes @ 28 04 2007, 19:19) *
1. Jak nazywał się ten wódz Barbarzyńców ?
2. I co to były za konie które ciągnęły ten zamek ( Kronosa ? )
3. Jak nazywa się ten cały potwór który jest z kamienia ,co chronił to przejście do tej całej twierdzy 1 z meduz ?
4. I wogóle z jakimi jeszcze bogami lub potworami będziemy walczyć ?

Gra Ogień. ohmy.gif

1. Zdzichu Bezgłowy Bobek. I to nie On będzie głównym mięskiem w trakcie spotkania z nim biggrin.gif
2. Konie przeznaczenia (Horse of... purpose mister Anderson...)
3. Kollosus - walczyłeś w cieniu kolossusa
4. Napewno chcesz wiedzieć? jak Ci ktośpowie, to bezie Ci szkoda. Ale małe hinty. Twoim wrogiem bezie
-coś wielkiego i tłustego
-coś zgrabnego i z nyplem x2 ( i nyplem x2 i zgrabnego x2 smile.gif )
-coś o wyglądzie gandalfa (czerwnego)
-coś z ,,kulkami" nie wieszchu i czepkiem-czopkiem z mocą predatora. Smake też to miał na początku MGS2
-coś coś chroniącego. Szkoda, że nie uchronił tego co w życiu najważniejsze(...życie)
-coś pieczonego na ruszcie
-coś co gargulec ma nocą, wielkości word trade center
-coś co przez kratosa ma głębokie gardło, a mogłoby mieć nawet 3 głębokie gardła
-coś co dla ciebie straciło głowe, i to nie pierwszy raz.
-coś co mogło latać jak orzeł, a latało jak kura.
-coś co miało dużego ptaka.

Pozdrawiam.
Konar$ky
CYTAT(YETI @ 28 04 2007, 17:23) *
Kilka swietnych artów

Kratos na tronie smile.gif

i reszta...
http://www.ps3site.pl/ps3-news/cos-dla-oka-gow2-t1736.0.html

Zaje*ste obrazki, niema bata. A typhon już mną kompletnie pozamiatał [382]bow.gif
Ficuś
Ja już sobie drugi dzień pykam w GOD2-dziś troche krócej z racji braku wolnego czasu i musze jeszcze raz napisać ze ta gra jest GENIALNA-to tyle tongue.gif
Konar$ky
Gra skończona. Zajeista, ale wydaje mi się że przeszedłem ją szybciej niż GoW 1. Chyba przejde ją jeszcze raz, w końcu TITAN czeka twisted.gif
wiiboxstation
Czegoś nie rozumiem , miały być dwie płytki , a ja mam tylko jedną czyżby była zubożona wersja??
YETI
Mam za soba ponad dwie godziny gry i jestem...ZASZOKOWANY co ta gra soba prezentuje. Spodziewałem sie dobrej kontynuacji pierwszej czesc, ale to co zaserwowało mi dwie pierwsze godziny gry powaliło mnie. Kratos jest zaje^#scie wsciekły za numer ktory wycieli mu bogowie. Nie obchodzi go nikt i nic smile.gif Jeszcze nie miałem okazji grac taką postacją. Kratos rulez!
To jak rozprawia sie z tymi biedakimi ktorzy stana na jego drodze to juz zupełnie inna bajeczka ^^
Graficznie to jest chyba numer jeden na PS2. Padajace promienie słoneczne przez okna, unoszacy sie kurz, czy sniezyca 0_o. Mimo ze gram na X360 od roku i na PS3 od miesiaca, GoW2 nie ma sie czego wstydzic, baa... niekore "next-genowe" tytuły powinny pochylic głowe i udac sie do kontu smile.gif Brawa dla ludzi z Sony, dokonali czegos niezwykłego na tak starym sprzecie.
Muzyka tak jak w pierwszej czesci jest swietna. D.D 5.1 i jazzzzda smile.gif
Ale to co robi najwieksze wrazenie to ten cały ROZMACH z jakim toczy sie gra (wszystko chodzi płynniutko) Po tych ponad dwoch godzina Kratos mnie pozamiatał (zupełnie jak swoich przeciwnikow ;P). Gra idelana, ktorej mozna wystawic maksymalna ocene? tak jak to uczynił PSXE i N+. Na chwile obecna jak najbardziej tak, jezeli przez reszte czesc gry to szalone tempo nie zwolni to jak dla mnie bedzie to najlepsza gra na PS2 (zaraz obok MGS3)

PS. Po ukonczeniu gry mamy mozliwosc wyboru filmikow ktore ukazały sie podczas gry. Bo trzeba powiedziec ze sekwencje FMV to pierwsza liga, wykonane sa swietna, dodatkowo sa baaaardzo brutalne ^^
Ficuś
GOD2 zaliczony-pękł w 16h-niewiarygodna wręcz genialna gra pod każdym względem-ale końcówka....
ehh wredna Santa Monica:P ale z drugiej strony to co zapowiada końcówka GOD2 w perpektywie mocy PS3 z pewnością sprawi ,że trójka będzie zabójcza:) a napewno "olbrzymia":)

ps.normal jest zdecydowanie łatwiejszy niż w GOD1 -ostatniego bossa przeszedłem za 1 podejściem co w jedynce było nie do pomyślenia--->ochrona rodzinki:P
YETI
Mam pierwszy problem. Obecnie jestem w planszy ktora jest zaprzegana przez te trzy ogromne konie (jak one sie nazywaja?) Gdy na tym placu gdzie wisza szkielety uporam sie z dosc sporo grupą pieskow, zjeźdzam platformą na doł. Tam musze stanac w pewnym miejscu i przesunac element, aby mogły sie otworzyc dwie bramy. Problem polega na tym ze nie moge zdazyc do tych bram.

Walka powietrza z gryfem (?) zaraz przed ta plansza była swietna 0_o.
Colio
Bij te szkielety, jeden z nich powinien spaść na ziemię. Wtedy podchodzisz do niego, wciskasz R1 i hyc na dół z nim. Kładziesz go, używając jako przycisku by otworzyć pierwszą bramę. Aby otworzyć drugą naciągasz dźwignię na maksa i czym prędzej przebiegasz przez nią (najlepiej używaj uników) ;]
YETI
thx za rade, własnie tak zrobiłem ale wszystkie sie rozpadły 0_0, pewnie ktoregos przeoczyłem
walek
Tu nie chodzi o szkielet, lecz o zwloki lezace gdzies na placyku- musisz je znalezc!

Nie pamietam czy one wisza, czy po prostu leza na owym placu, w kazdym badz razie daj sobie na spokoj ze szkieltem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.