Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
wiiboxstation
Naprawdę dobija mnie to ... a wy macie jedne czy dwa dvd??
Bo ja mam jeden sad.gif
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...bayphotohosting popatrzcie na zdjęcie z tej amerykańskiej wersji
Mikes
Jak zawsze wy(pipi)ali europę, przeciez na poczatku mówili ze bedziemy mieli 2.

Pewnie wyjdzie edycja "kolekcjonerska" po 249zł, rotfl
DJ1988
Zgadłeś. Oczywiście będzie albo strasznie droga ta "edycja specjalna" albo wogóle nie wyjdzie w Polsce.

Dobrze że importowałem GoWII. Zero stresu.
mlokon
pograłem dzisiaj - fajna gra
Halcos
Dzisiaj po 13 godzinach gry skończyłem GoW2. Nie mam słów, ta gra to po prostu geniusz w najczystszej postaci. Pomimo tego, że dwójka jest prawie dwa razy dłuższa niż jedynka wydaje mi się że jest diabelnie krótka, ale gdybym dostał z 200 godzin to gadałbym to samo.
wiiboxstation
Na pewno ktoś zimportuje z anglii tą edycję kolekcjonerską ,a wtedy ja ją kupię ,bo jestem wielkim fanem przygód Kratosa smile.gif)) starwars.gif co może niektórych zszokować Marcus Fenix jest po nim w mojej liście biggrin.gif
Er_WolvEr
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,33100;core.html

Proponowany przez Jaffy'ego aktor
To un
http://www.imdb.com/name/nm0005023/
A to już z planu zdjęciowego

Pozdrawiam wink.gif.
mlokon
złapałem zawieche w miejscu ruins of forgotten czy jakoś tak, podnoszę to bramę jest tam ten posąg który spowalnia czas, spowalnaim czas przeskakuje po tym kole zębatym na taśmociąg z taśmociągu przeskakuje tam gdzie są 3 te posągi, rozwalam je i przesuwam to gó.wno i wypadam tuż obok bramy z oczami meduzy. Nie wiem co dalej sad.gif słyszałem że trzeba mieć coś by odbić to z oczu meduzyale gdzie to jest????
Trzcina
Ja sadze ze Terence dalby rade bardziej niz ktokolwiek inny ;]
erix
CYTAT(Trzcina @ 2 05 2007, 16:09) *
Ja sadze ze Terence dalby rade bardziej niz ktokolwiek inny ;]

Dokładnie , byłoby super usłyszeć w filmie głos znany z gry. Poza tym ktoś tak dobrze obeznany z grą jak TC zagrałby Kratosa fenomenalnie.
ShtaS
CYTAT(mlokon @ 2 05 2007, 15:58) *
złapałem zawieche w miejscu ruins of forgotten czy jakoś tak, podnoszę to bramę jest tam ten posąg który spowalnia czas, spowalnaim czas przeskakuje po tym kole zębatym na taśmociąg z taśmociągu przeskakuje tam gdzie są 3 te posągi, rozwalam je i przesuwam to gó.wno i wypadam tuż obok bramy z oczami meduzy. Nie wiem co dalej sad.gif słyszałem że trzeba mieć coś by odbić to z oczu meduzyale gdzie to jest????

zdobyłeś złote runo? jak tak to możesz nim odbić promienie z oczu meduzy, a jak nie masz to musisz zdobyc tongue.gif
golab
skończyłem już dwa razy i to z rzędu

mistrzowska giera, poprawione wszystkie mankamenty z jedynki: dłuższy niemal dwukrotnie czas gry, dostępna opcja "new game+", więcej walk z bossami plus ich złożoność, więcej broni. do tego kosząca, deklasująca jedynkę oprawa av, zdecydowanie więcej brutalności, plastyczne miejscówki i świetne patenty

10 nie było na wyrost

psdwójka odchodzi na emeryturę z hukiem
yow
A ja dopiero co wczoraj dostałem paczkę z God of War II smile.gif. Po pięciu godzinach grania muszę powiedzieć że gra maksymalnie wymiata. Grafika, Tytani, nowe bronie, złote runo, mnóstwo bossów(co godzinę nowy, postarali się się twórcy). Mój boże ta gra w ogóle nie ma minusów!!!

Dodatkowo sekcje latane, eh przypomniał mi się Panzer Dragon Orta:D są świetne i maksymalnie brutalne. Nowych przeciwników fajnie rozwala się rzutami (nie wiem czy to spojler ale zaznaczę)Świnie najwyraźniej bardzo lubią piłkę nożną, prawie tak samo jak kratos, więc kopie ich niemiłosiernie. W mitologicznym świecie granaty? Jak najbardziej możliwe z kratosem A wykańczanie bossów?? Mega brutalne po których gęba się sama otwiera w wyrazie podziwu. O ile wątpiłem czy GoW2 to gra na 10, teraz nie mam żadnych wątpliwości. TO GRA NA 10+ smile.gif. Idę do konsoli wyżynać Kratosem cały mitologiczny świat w imię dobra i sprawiedliwo... błe, dla mojej maksymalnej frajdy:P

PS. Kratos rządzi!
cotek
Ja też mam za sobą 5 godzin gry.Giera rozwala oprawą AV.Bossowie poprawieni ich ilość i ataki.Rozwalił mnie poprostu design Medusy Eureyli te jej łuski.Ogólnie ta lokacja na tych bagnach wymiata.No nic idę dalej sobie grać ...
YETI
Co trzeba podreslic, znacznie wiecej jest klepania odpowiednich przyciskow w odpowiednim czasie, co bardzo mi sie podoba. Dodatko nowe wykonczenia to cos pieknego, wyrywanie reki razem z mieczem i wbijanie w klatke, czy podcinanie gardła ninja.gif . Jest tego sporo i za kazdym razem gdy pierwszy raz widzi sie takie fatality to czlowiek ma szczene na podłodze hyh.gif

PS. Jest mozliwosc ustawienia w opcjach aby przy scenakach przerywnikowych był wyswietlany tekst?. Czasami trzeba dobrze sie wsłuchac co dana postac mówi.
Ficuś
CYTAT(YETI @ 3 05 2007, 13:31) *
PS. Jest mozliwosc ustawienia w opcjach aby przy scenakach przerywnikowych był wyswietlany tekst?. Czasami trzeba dobrze sie wsłuchac co dana postac mówi.

Niestety o dziwo podobnie jak w jedynce nie da się włączyć napisów sad.gif

PS.przechodze GOW2 jeszcze raz ta gra jest genialna!!!!! jedyną rzeczą słabszą niż w jedynce jest ostatni boss-jakoś ten z jedynki bardziej mi się podobał i walka z nim.
Jinxters
Gra jest przednia! Mam około 9 h na liczniku i mam nerwa bo gramy z bratem na przemian (tak po 3 godzinki he he), i sie niecierpliwie jak on gra!!! Już wiem,że przejde ją nie raz (teraz Normal,potem hard a na końcu Titan ! )..Grafika zamiata,bossy,sekrety(wreszcie spora ilość! ) , .... kurde nie wiedziałem,że jest New game+ ale jak to.....przecież na początku tracimy moce...??? więc jak?? odpowie ktoś ??
Mikes
CYTAT
ale jak to.....przecież na początku tracimy moce...??? więc jak?? odpowie ktoś ??

Traci sie moce z jedynki otrzymywane od bogów tongue.gif
golab
CYTAT(Jinxters @ 3 05 2007, 15:57) *
kurde nie wiedziałem,że jest New game+ ale jak to.....przecież na początku tracimy moce...??? więc jak?? odpowie ktoś ??

filmiki się nie zmieniają, ale umiejętności się nie traci
ale orby chyba miecz wysysa, więc lepiej przed podpakować zabawki mordu

cotek
Ale jestem wqrwio@$!$!!!Masakra.Mój pad już na ziemi lądował chyba z 20 razy.Mianowicie moment kiedy jesteśmy w pomieszczeniu z łańcuchem i pełno szkieletów leży, po przeciągnięciu łańcuccha do góry zsówa się na mnie kolce i nigdy nie zrobię tak żeby mnie nie zmiażdżyły sad.gif HELP
golab
CYTAT(cotek @ 3 05 2007, 23:27) *
Ale jestem wqrwio@$!$!!!Masakra.Mój pad już na ziemi lądował chyba z 20 razy.Mianowicie moment kiedy jesteśmy w pomieszczeniu z łańcuchem i pełno szkieletów leży, po przeciągnięciu łańcuccha do góry zsówa się na mnie kolce i nigdy nie zrobię tak żeby mnie nie zmiażdżyły sad.gif HELP

do oporu opuszczaj platformę aż szkielety zaczną Cię bić, podpakuj głowę meduzy na drugi poziom i stosuj L2+trójkąt, musisz wybić wszystkie szkielety, bo na samym dole musisz jeszcze zdążyć podnieść zamknięcie drzwi
Halcos

Ja tutaj stosowałem L1+kwadrat, tak żeby rozwalić jak najwięcej tych kościotrupów do końca (nie do momentu aż się rozpadną na kości) i poszło za drugim razem.
Jinxters

Według mnie the best w tym momencie są "prondy" , paraliżują one szkielety i szybko je niszczą , a tak to L1+kwadrat...ofkoz dobrze by było jak byś miał dobrze rozwinięte te "umiejętności"
cotek
Okej dzięki już sobie poradziłem...extra gierka!!!!
Jinxters
Skończyłem JEES biggrin.gif !!! To prawda zakończenie może się nie podobać ale mi przypadło do gustu,tylko te ostatnie bossy za łatwe z deka dry.gif ale otwarte zakończenie napawa mnie optymizmem ,bo na bank będzie część trzecia tongue.gif Ciekawe czy wersja na PSP (chain of olimpus o ile się nie myle) będzie tą "oficjalną" kolejną częścią czy jak większość gier na ten sprzęt takim ....... hmmm "dodatkiem",mini poboczną misją,nie wiem jak to kreślić ...dobra bo przedemną wszystkie "dodatki" no i poziom Hard albo od razu Titan...co polecacie ?? Zacząc od Harda czy od razu grać Titana?
ShtaS
wiadomo, że Chain of Olympus będzie pokazywać historię sprzed I części, zanim Kratos zetknął się z Aresem.
cotek
Ja też skończyłem i powiem że pod koniec już się denerwowałem, przy walkach z siostrami.Ale giera mocna jest.Teraz gram na Easy w Rybnym stroju i idę pozbierać reszte Urn olimpu biggrin.gif A potem za Titana się biorę...
are91
CYTAT(ShtaS @ 4 05 2007, 15:16) *
wiadomo, że Chain of Olympus będzie pokazywać historię sprzed I części, zanim Kratos zetknął się z Aresem.

Chyba chciałeś powiedzieć za nim Kratos pokonał Aresa, bo na screenach jest biało-czerwony, więc już zabił swoją rodzinkę itp.
XM16E1
Gram teraz na titan i jestem przy Ikarze ale powiem wam gościu z którym sie bije na koniach Heliosa jest przegięty na tym poziomie ( 2h wyjęte) Ale koncówka Gow2 zapowiada że początek GoW3 będzie miażdżący (bitwa tytanów)
Sanryu
CYTAT(XM16E1 @ 5 05 2007, 11:29) *
Gram teraz na titan i jestem przy Ikarze ale powiem wam gościu z którym sie bije na koniach Heliosa jest przegięty na tym poziomie ( 2h wyjęte) Ale koncówka Gow2 zapowiada że początek GoW3 będzie miażdżący (bitwa tytanów)

Hehe to az takie trudne nie bylo(za to czasochlonne:P) za to najtrudniejsza walka na Tajtanie wink.gif to nastepujace po siostarch starcia z chordami przeciwnikow(z tymi pojawiajacymi sie i znikajacymi scianami).Tam slalem K...ami i H...ami...doslownie tongue.gif
XM16E1
A dostaje się jakiś bonusowy filmik?
Sanryu
CYTAT(XM16E1 @ 5 05 2007, 14:04) *
A dostaje się jakiś bonusowy filmik?

Nie...niestety dry.gif .Ale satysfakcja gwarantowana i dla kontynuacji kupie sobie Ps3 happy.gif .
Daniel_reyes
Jak przejść tą lokację kiedy nadjeżdzają z dwoch stron kolce poprostu sie ściany z kolcami sie przybliżają żeby mnie zmiażdzyć. Jak to przejść ;]
Bo ten głos mówi mi żebym znalazł jakieś sekretne wyjście ale nie umiem znaleść biggrin.gif

EDIT :
OK przeszedłem to ;] Trzeba było rzucać kamieniami od Atlasa.
Przy tych posągach bogów pisze że Ares jest bogiem wojny znów ... Czyli co bogowie go przywrócili do władzy ?
komar737
Znów? Ja tam miałem napisane, Fallen God of War, czyli upadły... co tam, widocznie sie nie znam.
Tiglatpilesar
Grał ktoś w obie wersje? Jeśli tak, to niech napisze czy znowu coś ocenzurowali.
Yanckes
Ja tylko gralem w usa i nie chce grac w euro:)aa panowie pytanie !!!!kurde nie przezyje jesli ktos mi tego nie odpowie przeszedlem GoW2 na very hard(przez co nauczylem sie bardziej klnac:D)jakies 20g mi zajelo ale nic ,pytanie dotyczyczy tego ze ponownie chce przejsc go i teraz gdy smigam na pegazie to napoczatku moge uzywac luku!!! i dochodze do miejsca gdzie mnie ptak znad przeciwka atakuje no to strzelam sobie i strzelam sobie i nic --__--" moze juz ktos przeszedl drugi raz ta gre??prosze panowie o pomoc biggrin.gif pzdr
Jinxters
Ma ktoś rozsądny sposób na przejście ostatniego Challenge of Titans tam co nie możesz ani razu dostac ciosa....bo jest game over?? Irytujące to jest bardzo! icon_chainsaw.gif
Daniel_reyes
Jak przejść tą miejscówkę z dwoma dzwonami ? Jeden ma wizerunek Zeusa drugi Kronosa ?
Rozruszam jeden zarzymuje czas i nic confused.gif Nie da się rozruszać dwóch dzwonów równocześnie
komar737
Jesli chodzi o cenzurowanie, to nic szczegolnego nie zauwazylem.

Jinxters - polecam glownie odwalac przewroty w bok + trójkąt. Same blokowanie moze sie na ciebie okrutnie zemscic.

SPOILER
Wlasnie mecze siostry na Titanie (z czym chcialbym zaznaczyc, ze Persusa rozwalalem z 2 godziny, typ jest przegiety), no i jakos srednio mi to idzie. Zanim jedna z siostr sie wylozy, trza zapodac wieeele udanych kombosow, a gre dodatkowo "umila" fakt, ze aby odbic pocisk, nalezy wykonac calkiem niezla serie odbic (ciezkie) - zle odbite zabieraja ci z 1/4 hp. Narazie moj rekord to jedne zbite lustro, dalej jakos ni ch.uja.
golab
CYTAT(Daniel_reyes @ 6 05 2007, 13:22) *
Jak przejść tą miejscówkę z dwoma dzwonami ? Jeden ma wizerunek Zeusa drugi Kronosa ?
Rozruszam jeden zarzymuje czas i nic confused.gif Nie da się rozruszać dwóch dzwonów równocześnie

jak nie da, jak da? ustaw te obracane coś z tym taranem na jeden z dzwonów, drugi dzwon rozbujaj, natychmiast spowolnij czas, dostań się na mechanizm i pchnij tarana w drugi dzwon, jak zdążysz, to zobaczysz, co się stanie
komar737
Uwazacie, ze jestescie dobrzy w te klocki? Polecam link ponizej:

http://www.youtube.com/profile_videos?user...;p=r&page=1

BTW, Shinobier to nie czasem ten typ od prze-wymiatania w NG?
estel
Ciekawostka.
Kratos to po grecku sila, wladza.

smile.gif
Mikes
Czy ten koleś podczas walki z Barabian King który pojawia się jako zjawa i mówi "No! not you again!" to nie ten koleś którego najpierw zabijamy a potem, w Hadesie wspminamy się po nim przy okazji go tam strącajac? LOL! xD
konrado0905
tak to ten sam smile.gif
YETI
haha dokładnie, to był niezły moment jak wyskoczyl przy walce z "szefem wszystkich szefow barbarzyncow", beka niezła smile.gif
...MAJKI...
Mam małe pytanko: na ilu płytach jest God of War 2?
Na 1, na 2 czy może na dwuwarstwowej płycie??
AiszA
Mam wreszcie to cacko thumbsup.gif I... co mnie cieszy, na "dzień dobry" jest niezła rozwałka, zjawiskowa akcja z Ateną, no i ta muzyka, miód dla bębenków usznych... Więcej skreślę jak sie rozkręce ;)
ako
CYTAT(...MAJKI... @ 7 05 2007, 18:32) *
Mam małe pytanko: na ilu płytach jest God of War 2?
Na 1, na 2 czy może na dwuwarstwowej płycie??

1x DVD9, czyli dwuwarstwowa.

Sorry ze tutaj zapytam, ale ile mniej wiecej czeka sie na premiery platynowych edycji w stosunku do premiery edycji pierwszej?
Bo mnie rozp... tzn. bede sie zle czul jak nie zagram, pirat w tym wypadku odpada z wielu wzgledow, a na wydatek 200zl mnie nie stac :|
Yanckes
panowie pytanie !!!!kurde nie przezyje jesli ktos mi tego nie odpowie przeszedlem GoW2 na very hard - Titan(przez co nauczylem sie bardziej klnac:D)jakies 20g mi zajelo ale nic ,pytanie dotyczyczy tego ze ponownie chce przejsc go i teraz gdy smigam na pegazie to napoczatku moge uzywac luku!!! i dochodze do miejsca gdzie mnie ptak znad przeciwka atakuje no to strzelam sobie i strzelam sobie i nic --__--" moze juz ktos przeszedl drugi raz ta gre??prosze panowie o pomoc pzdr

Czy ktos wrescie przeszedl Tytana??
Grabol
Przełamałem się i wydałem te 2 setki! Ręka mi zadrżała ale niech będzie...

Myślałem że to co piszecie oraz recenzje z branżowych pism oraz serwisów internetowych to lekka przesada. Najlepsze co przydarzyło się czarnulce i to pod koniec jej pięknego żywota - nie wierzyłem. Chciałem to sprawdzić osobiście.

I muszę przyznać że zapowiada się wyśmienicie. Tak intensywnego początku nie widziałem jeszcze w żadnym tytule. Oprawa AV z najwyższej półki! Muzyka pcha Cię nieustannie do przodu. Gdzieś obok przemyka kolos aż czuć jego oddech na plecach. Kratos wpieniony i morderczy jak nigdy. Wszystko jakby ostrzejsze i większe niż w poprzedniej odsłonie. Wprost nie można się oderwać. Gra startuje z wysokiego C i mam nadziej że poziom zostanie utrzymany do samego końca. A może będzie jeszcze lepiej...?

Rozpocząłem od razu na poziomie GOD. Ukończenie jedynki na GOD MODE do czegoś przecież zobowiązuje. Mam tylko nadzieje że nie będę miał jakiegoś dłuższego przestoju w trakcie!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.