CYTAT(Grabol @ 8 05 2007, 17:48)

Rozpocząłem od razu na poziomie GOD. Ukończenie jedynki na GOD MODE do czegoś przecież zobowiązuje. Mam tylko nadzieje że nie będę miał jakiegoś dłuższego przestoju w trakcie!
Powiem Ci Grabol ,że bardzo dobrze zrobiłeś zarówno kupując grę(uwierz mi ,że wg mnie dalej jest jeszcze lepiej niż na poczatku) ,a druga sprawa to wybór poziomu trudności-nie wiem czy to wina "wprawy" po przejściu gow1 ale gow2 na normal wydał mi się o wiele łatwiejszy niż poprzedniczka i żałuje ,że pierwszy raz nie przechodziłem gry na god
CYTAT(Ficuś @ 8 05 2007, 18:07)

... a druga sprawa to wybór poziomu trudności-nie wiem czy to wina "wprawy" po przejściu gow1 ale gow2 na normal wydał mi się o wiele łatwiejszy niż poprzedniczka i żałuje ,że pierwszy raz nie przechodziłem gry na god
Też mam takie wrażenie, tylko byłam pewna, że to kwestia wprawy po GoW... teraz widzę iż niekoniecznie bo jednak może być poprostu łatwiejsza
Jestem świeżo po zakończeniu gry. Masakra:D Pierwsze słowa jakie cisną mi się na myśl? Za mało! Mogłem jednak zacząć grę od harda, bo normal jest zdecydowanie za łatwy. Podobno ten GoW jest dłuższy od poprzedniego? To chyba tak mnie wciągnęła rozgrywka, bo wszystko zleciało jak z bicza strzelił. Cholerny niedosyt, a po otwartym zakończeniu jestem za(pipi)iście ciekaw co będzie dalej. Na razie pozostaje mi odpalenie titana i czekanie na wersję na PSP

Ale po kolei: grafika po prostu rozcina bebechy. Monumentalne budowle, odbicia światła, znakomita fizyka (nawet takie detale jak np. obwisłe piersi jednego z sub-bossów:d), ogrom szczegółów. Lokacje zaprojektowane z niesamowitym rozmachem i rozmysłem. Ogólnie oprawa audio-wizualna rozwala na kawałki i jest imo jedną z najlepiej przygotowanych na PS2. Muzyka to coś pięknego i już węszę w poszukiwaniu soundtracku. Kawałki są według mnie lepsze niźli w poprzedniej części. Klimat, posępna moc, monumentalne chórki. Grafika to oczywiście kosmetyczne zmiany, jednak robi to dużo większe wrażenie. Jest srogo. Szkoda tylko, że jest dużo mniej tych fajnych renderowanych scenek - większość jest liczona na silniku gry.
Gameplay to już totalne wykręcanie moszny

Jest dużo mniej frustrujących elementów platformowych. Masa niezłych łamigłówek. Jest naprawdę ciekawie i często trza się nieźle nagłowić. Najważniejsze, że nie ma znudzenia. Wprawdzie schemat jest (zagadka, napierdalanka, zagadka itd.), ale nic się dzięki temu nie przeje. Znakomitym urozmaiceniem są sub-bossowie. Niestety, nie mogłem doświadczyć w pełni tej radości z rozkminy i potyczek, bo na normalnym poziomie trudności wszystko było za łatwe. Ale i tak brawa za wykonanie i pomysł. A zwłaszcza za zaprojektowanie wykończeń

To co się dzieje na ekranie przechodzi ludzkie pojęcie. O właśnie - fatality. W tej części bardzo wyeksponowano ten motyw. Niezwykle racjowne i widowiskowe uber brutalne wykończenia wrzucają na gębę obsesyjny uśmiech ;] Zachwyca ilość świeżych patentów wrzuconych przez developera. Czasowe kontinuum, walka z Ikarem, lot na Pegazie. Jedyny mankament to właśnie straszne ułatwienie gry. Miejsca, w których się zaciąłem można policzyć na palcach jednej ręki. Zupełnie inaczej było w poprzedniej części. Raczej wątpię, że to kwestia mojego obycia z grą. Było wybrać harda. Ale tak, to same plusy względem jedynki. Większa równowaga w gameplayu, ciekawszy scenariusz, lepsza muzyka. Sequel doskonały. Power, skondensowana adrenalina. Boję się jednak, że seria zacznie zjadać własny ogon. Jakiś solidny przewrót w trójce wskazany. Mimo, że mam ogromną ochotę na granie, nie wiem, czy po raz trzeci łyknę to samo z jedynie kosmetycznymi zmianami.
Wiem że to niemożliwe ale piszcie co was rozczarowało w GOW2
Rozczarował mnie(choć to może za mocne słowo)
-ostatni boss
-łatwiejszy normal
-mało etapów na pegazie
-brak standardowo drugiego dvd tak jak to mieli amerykanie
Mnie rozczarowało:
1)Ostatni boss
2)Skrzydła Ikara
mnie rozczarowalo wszystko:) liczylem na zdecydowanie wiecej i lepiej [gra niczym nie zaskakuje, nie wliczajac fabuly]
hmmm po co to pisze... znowu bede mial mniej gwaizdek w profilu xD
Pykam od 5 dni w Kratosa i poprostu brak słów co do tej gry... grafika cudo. (mocna ta nasza stara czarnulka jeszcze jest...

)
Tak jak koledzy zuwazyli, malo w tej czesci renderowanych filmikow, ale te co widzialem to naprawde kopara opada.
Bardzo duzo nowych pomyslow w grze, nie mam pojecia co mnie jeszcze zaskoczy w dalszym etapie.
PS. Ze tak zapytam... Czy przy tym Boss'ie na samym poczatku (zapomnialem nazwy), co jest maszyna i pozniej go rozwalamy od srodka czy zawsze przy walce z nim traci sie maxymalny poziom Blade of Chaos?
Nie da sie go pokonac nie tracac max levelu?

Mam nadzieje ze wiecie o co chodzi...
Pozdrawiam
komar737
9 05 2007, 18:59
Wymog fabuly...
Ale nie martw sie, zbierajac wsyzstkie skrzynki z orbami, w dosyc krotkim czasie powrocisz do tego 5 lvl
i drobna poprawka - athena's blades - BoC stracilismy podczas walki z arkiem w I czesci i pod koniec jedynki dostalismy od ateny nowe zabawki
Daniel_reyes
9 05 2007, 19:54
God of War 2 w MM za 159 zł !
Powiem tak: moim zdaniem GOW2 jest słabszy od "jedynki" w kilku momentach ale całośc GOW2 bije na głowe "jedynke" chodż powiem żę i poziom trudności titan i nie wykorzystanie duża elemenów (chodż by szkrzydła ikara) wnerwiają ale i tak gra jest zaje***ta!
szarakps
9 05 2007, 22:00
CYTAT(Daniel_reyes @ 9 05 2007, 20:54)

W jakim mieście?
Jinxters
10 05 2007, 14:53
Słabe strony GoW 2 ? Za szybko się ją przechodzi mimo,że jest dłuższa niż jedynka (na normalu ofkoz).Tera męcze Titana i dopiero jestem przy Grubej Meduzie he he Ktoś napisał,że ten gość z młotem (barbarzynca) na Titanie jest przegiety,według mnie jest banalny ! Jedyne co przeszkadza w tym pojedynku to kamera!(gdy się powiększy!)...Kratos rządzi!
Nie z młotem gość tylko z włucznią co sie bijesz na koniach Heliosa
Jinxters
10 05 2007, 15:18
Aha ten to tak!!! Męczyłem się z nim przez około 2 h... jednak praktycznie największa trudność w tej walce to to ,że trzeba ja przejść całą odrazu,bo ja zginiesz to od nowa wszystkie etapy(bardzo frustrujące!)...jest sposób dzięki któremu przeszłem...początek non stop blok i atak kwadratem,jak wejdzie na góre strzały łukiem a jak się pojawią minotaury to szybko zabijamy jednego!(najlepiej zamieniamy się w "płonącego" i walimy ile wlezie),i a potem jak jest jeden to jest o wiele łatwiej
Mnie tam na razie nic nie rozczarowało

Trudno mi sie w ogóle przyczepić do dobrej pozycji, wybieram zbyt doskonałe gry
Nie no gra jest zarąbista i wogule.Zakończenie sugeruje że początek (jak i całośc zapewne)GoW'a 3 bedzie wymiatać gameplayem i miejmy nadzieje że graficznie i pomysłowo też.
PS.wiecie że Gow1 miał być grą rodzinną bez kropli krwi?!Niewiem jak oni sobie to wyobrażali!
CYTAT(XM16E1 @ 11 05 2007, 15:01)

PS.wiecie że Gow1 miał być grą rodzinną bez kropli krwi?!Niewiem jak oni sobie to wyobrażali!
Nawet w dodatkach w GoW1 jest filmik przedtawiąjący jak początkowo miał wyglądać Kratos-rycerzyk jakby żywcem przeniesiony z Dragon Lair.Podobno zmiana wizerunku na bardziej gore wiązała się z ostrzejszą polityką gier od wewnętrzych studiów Sony-Sony w swoich produkcjach wystrzegało się brutalności i pierwszą grą łamiącą babiery byl The Getaway-po jego niewątpliwym sukcesie firma pozwoliła na troche bardziej brutalniejsze gry czego przykładem jest seria Gow
Daniel_reyes
11 05 2007, 19:25
CYTAT(szarakps @ 9 05 2007, 23:00)

CYTAT(Daniel_reyes @ 9 05 2007, 20:54)

W jakim mieście?
Chyba w Rybniku ( było na ulotce MM ) ... bo mieszkam w Żorach , 10 min od Rybnika to raczej tam
CYTAT(Ficuś @ 11 05 2007, 17:13)

CYTAT(XM16E1 @ 11 05 2007, 15:01)

Nawet w dodatkach w GoW1 jest filmik przedtawiąjący jak początkowo miał wyglądać Kratos-rycerzyk jakby żywcem przeniesiony z Dragon Lair.Podobno zmiana wizerunku na bardziej gore wiązała się z ostrzejszą polityką gier od wewnętrzych studiów Sony-Sony w swoich produkcjach wystrzegało się brutalności i pierwszą grą łamiącą babiery byl The Getaway-po jego niewątpliwym sukcesie firma pozwoliła na troche bardziej brutalniejsze gry czego przykładem jest seria Gow

niewzieło sie z polityki tylko to było tak: Davin Jaffen słynąl z krwawych gier i miał tego dosyć więc postanowił że jego kolejna gra (GOW) będzie przyjemną i rodzinną,zabawnną,grą dla normalnych dzieci(nie oszołomów)Niestety założenia gry niespełniały wymagń i ekipa postanowiła żę zrobią kolejną krwawą gre[i nierobie sobie jaj NAPRAWDE TAK BYŁO

]
Niedaleko lokacji gdzie pierwszy raz używamy Golden Fleece jest etap polegający na zwolnieniu czasu i przeskakiwaniu po ruszających się platformach(musimy uważać na zamieniające w kamień promienie i przeciwników) jeśli odbijesz jeden z promieni odpowiednio zburzysz ściane za którą znajdziesz urn of gorgons.
Mam nadzieję ,że wiesz o jakim miejscu piszę
Dzięki ale już wcześniej spbie poradziłem,ale dzięki
komar737
14 05 2007, 23:09
Czy ktos mi powie, gdzie w tej grze mozna uslyszec Clarka? W creditsach pisze, ze podklada glos pod Herculesa... tyle ze ten w grze nie wstepuje (nie liczac stroju).
Trzcina
15 05 2007, 08:39
Jezeli chodzi ci o tergo wielkiego murzyna ktory gral w Green Mile i w Daredevil, to podklada glos nie pod herkulesa ktorego nei ma w grze), tylko pod Atlasa.
komar737
15 05 2007, 15:48
Chodzi mi o goscia podkladajacego glos pod Liquida. W GoW2 niby podklada glos pod Herka... Tylko gdzie ten Hercules?? W grze go ani razu nie widzialem.
CYTAT(komar737 @ 15 05 2007, 15:48)

Chodzi mi o goscia podkladajacego glos pod Liquida. W GoW2 niby podklada glos pod Herka... Tylko gdzie ten Hercules?? W grze go ani razu nie widzialem.
CYTAT(Trzcina @ 15 05 2007, 08:39)

nie pod herkulesa ktorego nei ma w grze.
komar737
15 05 2007, 15:58
Tos zablysnal, wystawimy ci pomnik. Tylko powiedz mi, co robi Clark, jako wlasnie Herkules w Creditsach?
CYTAT(Trzcina @ 15 05 2007, 08:39)

Jezeli chodzi ci o tergo wielkiego murzyna ktory gral w Green Mile i w Daredevil, to podklada glos nie pod herkulesa ktorego nei ma w grze), tylko pod Atlasa.
CYTAT(komar737 @ 15 05 2007, 15:58)

Tos zablysnal, wystawimy ci pomnik. Tylko powiedz mi, co robi Clark, jako wlasnie Herkules w Creditsach?
Nie musisz wystawiać mi pomnika, mam już ze 20. Jeżeli nie rozumiesz co napisał Trzcina to przejrzyj tego linka. Najwyraźniej w Creditsach wystąpił błąd.
http://www.imdb.com/title/tt0846694/
Trzcina
16 05 2007, 09:59
mLOL.
Najwyrazniej ktos gdzies popelnia blad
Moze chodzi o dodatkowy stroj herculesa dostepny po skonczeniu gry na titan? Moze wtedy kratos 'mowi innym glosem' niektore kwestie (podczas walki or sth). Innego rozwiazania nei widze ;]
Szopeninchainz
16 05 2007, 16:29
CYTAT(Mikey @ 12 03 2006, 23:03)

O FAK! Jezeli to sa screeny z gameplayu to juz sie nie moge doczekac ;] Juz GoW pobil wizualnie moje najsmielsze oczekiwania co do czarnej ale to... to wyglada jak...hmmm X360?
Z jakiego pisma te shoty, OPSM?
GoW jedynka zgwałciła mi wzrok, ale dwójeczka dopiero pokazała na co ją stać...masakra wyrwane przeżute i wyplute gałki oczne do dziś leżą gdzieś obok konsoli...w tą grę trzeba zagrać i tyle:)
Jesli jeszcze raz wyczytam w tym temacie jakies podjazdy, wyzwiska i takie tam to kazdy zarobi po warnie.
JanzKijan
17 05 2007, 08:51
Truizmem będzie zaznaczyć, że w kategorii "prostych nawalanek" GoW2 nie ma sobie równych (podobnie jak zresztą jego poprzednik GoW). Przy grach tej klasy nie ma co jednak oszczędzać na pochwalnych banałach

.
Na upartego dodałbym, że podobnie jak w jedynce troszeczkę brakuje pojedynków z bossami tej klasy co Hydra (w części pierwszej) czy Euryale (z obecnej odsłony), które, od strony efektowności, deklasują - moim subiektywnym - pozostałe potyczki, w toku gry. Poza tym finalna walka z Panem Olimpu wydaje sie zbyt łatwa (Bóg Wojny był chyba trudniejszy i bardziej satysfakcjonujący).
Nota bene mogli też ciutkę lepiej wkomponować fabułę w realia mitologiczne...ale szystkie te "pztyczki" to szukanie dziury w całym, gdyż gra jest poprostu świetna.
filip2210
17 05 2007, 17:32
Niedługo dostanę w łapki GoW 2 demo z Neo +(nie bijcie...), mam nieprzerabianą konsolkę więc tylko tak mogę ujrzec sequel gry ktora sprawila ze nogi weszly mi do d.upy i poznalem co to znaczy miec zlamana szczeke.Mam nadzieje ze dwojka jest jeszcze lepsza niz 1
CYTAT(filip2210 @ 17 05 2007, 17:32)

Mam nadzieje ze dwojka jest jeszcze lepsza niz 1
Przeczytaj przegiętą (jak dla mnie) recke Kali'ego w Pe116. Tak czy siak musze przyznać, że jest to jedna z najlepszych gier na ps2 ( odemnie mocna "9").
Czy w trakcie gry można podrasować wszystkie bronie oraz magiczne moce na max? Zakładając, że dość skrupulatnie szuka się skrzynek.
Pierwsze przejście, poziom God. Jestem po walce z Krakenem. Chyba najbardziej rozczarowujący boss do tej pory, tuż za nim Perseusz.
Muszę przyznać, że cała sekwencja The Palace of the Fates rządzi. Najbardziej wnerwiająca była akcja ze ścianą ognia i przepychaniem statuetki. No i walka z cyklopami tuż przed pałacem - ale to na własne życzenie. Chciałem uzbierać wszystkie oczy i miałem do pokonania chyba z 18 cyklopów.
Fakt, gra trzyma poziom od samego początku. Właściwie to z każdą minutą jest coraz bardziej soczyście.
Zdarzały się słabsze momenty. Jak dla mnie np. cała sekwencja z Atlasem.
Dodatkowe bronie też nie zachwycają. Szczególnie tłuczek do mięsa jakoś nie przypadł mi do gustu. Jeżeli narratorką jest kobieta Kratosa. To współczuje mu, że musiał słuchać tego głosu w domu.(spoiler)
Filmiki na silniku gry trochę kłują w oczy. No ale w końcu to tylko ps2. Wszędobylskie niewidzialne ściany, niekiedy drażni kamera. W jedynce aż tak mnie to nie raziło.
Mimo wszystko dycha się chyba należy?!? Chociaż ostatecznie wypowiem się jak skończę na poziomie Titan.
Kilka zabawnych akcji np. parodia Ikara, czy kiedy Kratos powiesił Prometeusza nad ogniskiem(czarny humor) hehe...
Powoli do mnie dociera, że mogę zbliżać się do końca i to jest chyba najbardziej frustrująca sprawa.
mariusz81
17 05 2007, 20:54
A mnie ciekawi czy zrobią konwersje God z PSP na PS2,tak jak to miało miejsce z GTA?
podobno nie, ale ja mam andzieje ze zrobią xDDDDDDDDDDDD
ja wczoraj zaczołem grać w GOW2 na ps2 jestem ciekay czy ma ktoś RGB (program dekodujący NTSC i zamienia NTSC na kolorowy i z lepszą grafą

)
mariusz81
18 05 2007, 09:28
Gta też miało nie być,myśle że to może być dłuższa strategia Sony żeby PS2 nadal żyło.Za jakiś rok jak już rynek PSP sie nasyci tą grą to myśle ze możliwa jest konwersja na PS2
raven_raven
18 05 2007, 19:54
O kurczę, dorwałem właśnie demko z Neo+ (brawo N+!). Ekstra gra! Grafika uległa poprawie, ale nie aż tak bardzo w porównaniu do jedynki. Kratos wspaniale wywija swoimi blades of athena, pod nogami plącze się mięso armatnie, w tle wariuje Kolos... piękna sprawa. Świetne combosy, naprawdę miło się sieka żołnierzyków. A walka z kolosem... no coś pięknego. Cudowna zapowiedź wspaniałej gry. Ale Kratos lepiej wygląda bez zbroi niż z nią

.
komar737
18 05 2007, 22:00
Ukonczylem przed chwila na Titanie bez upradeow... Niby trudno, ale trzeba wykorzystac taki jeden hint, zwiazany z rzucaniem przeciwnikiem o przeciwnika - wiem, ze to dziwnie zabrzmi, ale na Titanie zadaje kolosalny demydz. Trzy razy rzucisz zwyklym chlopkiem w tego goscia z plonoca maczuga i zgon.
Najtrudniejsi byli bossowie, zeby przejsc Barbariana i Thesussa, musialem wspomoc sie filmikami na Youtube

Praktycznie przez cala gre wykorzystywalem Plume of Prometheus - wg, mnie niezbedny na Titanie - oddalasz sie, szybkie combo i atak zza plecow , ktory oszalamia nawet najciezsza zwierzyna. No ale poza tym, to lapalem za pomoca O, gdzie sie dalo (jestes invincible podczas wykonywania akcji).
Podsumowujac - Plume of Prometheus (a wlasciwie jego ostatni element), grab gdzie tylko sie da, wprawny timing Fleece, i rzucanie chlopkami o innych - sukces zapewniony.
CYTAT(komar737 @ 18 05 2007, 23:00)

Ukonczylem przed chwila na Titanie bez upradeow...
Daj no jakieś hinty do walk z przeciwnikami po siostrzyczkach, a przed cycatą matroną, bo z leksza nie mam już siły do tego x[
Grigori
19 05 2007, 11:09
http://www.youtube.com/profile_videos?user...;p=r&page=1 <- było, ale najwyraźniej przegapiłeś. Chyba na trzeciej stronie są jego Endurance Runy - koleś zamiata.
komar737
19 05 2007, 11:28
Mathiu, ja przy pionkach na poczatku caly czas blokowalem Fleecem, nie ubijalem ich jednak - czekalem, az wyjdzie 2 gladiatorow, zeby potem zapuscic pionkom z dwa Kronosy i sobie porzucac w tych wielkich. Nastepnie byly syreny i gorgony - Kronos Rage, plus lapanie w celu odzyskiwania magi [ mogles tez podbijac do gorgona i nacisnac O - Kratos wtedy jakby ja odpychal, a ta od razu chciala go skamieniowac - wtedy Fleece, odpowiedni klawisz i wszyscy skamieniali - tylke ze po ubiciu glaza nie bedziesz mial orbow magii]. Potem znowi pionki - odpijanie Fleecem tudziez rzut jednym o drugiego. Przy satyrach i tych gosciach z maczugami nawalalem Atlasem (do polowy paska many), nastepnie gdy juz byli oslabieni, oczywiscie RotT (przy czym tych z maczugami lapalem, co by troche zielonych orbow uzupelnic). Po kolejnych pionkach najlepsze - Cyklopi. Jesli wczesniej uzupelniles sobie mane - pierdzenie muchy. Podbijasz do kretynow, rzucasz Kronosa, zeby malutcy byli troche zajeci i kamieniujesz cyklopow. Wszyscy w poblizu troche sie za ten czas podenerwowali , a wiec mlotek i atak skok - L1 + trojkatami, co by ich szybko utluc. Po calej akcji bedziesz mial chwile, aby uzupelnic mane i rzycie. Pozniej jeszcze wyskoczy chyba z dwoch cyklopow, wiec to samo. Mozna tez uzyc Atlasa, jednak na 1 lev ma za slaby demydz. Pod koniec zostana same pionki, porzucaj sobie troche:P.
No ja mam Atlasa na max, za to Cronosa na 1 lvl. Ale ok... przejrzałem te filmiki i wiem, że muszę trochę się młotkiem pobawić, bo fajnie działa na skamieniałych.
No nic... może dzisiaj popróbuję. Dzięki za rady/linki.
agrestrybnik
20 05 2007, 07:34
potwierdzam god of war 2 w media markt za 159 zloty, wczoraj kupowalem (Rybnik)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.