Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
YETI
Gra została zapowiedziana na PS2 i PS3 ^^

No i mamy kilka scanów (z wersji na PS2...podobno, bo wygląda to za dobrze jak na PS2)

http://static.flickr.com/45/110978725_45f644e3fa.jpg?v=0

http://static.flickr.com/38/110978789_e6a7c66ae3.jpg?v=0

http://static.flickr.com/36/110978771_569598fca3.jpg?v=0

http://static.flickr.com/42/110978748_f452f468ce.jpg?v=0

Trzcina: Zmienione wink.gif
Memory
Znakomita jak część pierwsza, ale chcę zagrać GoW2.
Gra bedzie wygladac na PS2 tak jak na obrazkach to widać, że grafike trochę podciagnieto. smile.gif
Super!
YETI
A teraz niech Sony pokaże nam wersje na...PS3 icon_twisted.gif
Memory
Ja wolę GoW2 na PS2 niż PS3. smile.gif
YETI
http://static.flickr.com/38/110978789_e6a7c66ae3.jpg?v=0

Widziecie "ludka" na głowie tego olbrzyma ?
Czyżby jakaś współpraca z Kratosem ?

PS. Niech jakis mod zmieni nazwe tematu, zamiast Devine ma byc Divine.

PS2. Tak oglądam te skany i grafika wydaje mi sie za dobra jak na PS2, naprawde wyglada to swietnie (cos jak Ninja Gaiden).
Oby sie nie okazało ze te scany pochodza z PS3 wink.gif hehhe
Lipa
No, no, no. Ładnie się zapowiada. Czekam na ten tytuł. Wiadomo coś o premierze ? Pewnie gdzieś 4 kwartał tego roku, lub później.
YETI
QUOTE(LIPA @ 12 03 2006, 19:16) *

No, no, no. Ładnie się zapowiada. Czekam na ten tytuł. Wiadomo coś o premierze ? Pewnie gdzieś 4 kwartał tego roku, lub później.

Masz racje, troche sobie poczekamy.
Coming Fall 2006/Spring 2007
Szakal
"No i mamy kilka scanów (z wersji na PS2...podobno, bo wygląda to za dobrze jak na PS2)" Yeti nie podejrzewalem cie o takie fanboyowskie zagrania. dry.gif A co do tego,ze na tych zdjeciach GOD OF WAR 2 wyglada lepiej niz pierwsza czesc,to musze ci powiedziec IMO mylisz sie .Na moim telewizorze jedynka prezentowala sie lepiej. icon_twisted.gif
Sinister
Ki typ... o co Ci w ogóle chodzi z tymi dennymi zaczepkami? unsure.gif
GoW 2 prezentuje się świetnie i mam nadzieję, że trafi jeszcze na PS2.
QUOTE("YETI")

Możliwe, że pojawi się tryb kooperacji smile.gif.
YETI
Na jakim grasz LCD ? wink.gif

Wystarczy ten scany
http://static.flickr.com/42/110978748_f452f468ce.jpg?v=0
i smiało można stwierdzic ze grfaika została poprawiona. Kratos wygląda znacznie lepiej.
Tak mi sie wydaje smile.gif
Mikes
PS2. Tak oglądam te skany i grafika wydaje mi sie za dobra jak na PS2, naprawde wyglada to swietnie (cos jak Ninja Gaiden).

taki tekst że "PS2 na pewno bie pociągnie lepszej grafy" słyszymy już od bodaj 2 lat.. moim zdaniem się im uda tongue.gif
YETI
QUOTE(Mikes @ 12 03 2006, 19:29) *

taki tekst że "PS2 na pewno bie pociągnie lepszej grafy" słyszymy już od bodaj 2 lat.. moim zdaniem się im uda tongue.gif

Ja tez to słyszałem milion razy, i kilkanascie razy zostałem miło zaskoczony.
Sądziłem ze GoW czy np. RE4 to szczyt mozliowsci PS2 a tu takie prezent.

QUOTE(Memory @ 12 03 2006, 19:04) *

Ja wolę GoW2 na PS2 niż PS3. smile.gif

Jestem przekonany ze zmienisz zdanie po prezentacji GoW2 na PS3 wink.gif
Szakal
Yeti nie zapominaj ze GOD OF WAR pochodzi prosto ze stajni SONY.A tam potrafia wycisnac z czarnuli "ostatnie soki" smile.gif
jaszczoor
niedawno skończyłem jedynke i byłem pod wielkim wrazeniem. Dobrze że druga część wychodzi jeszcze na PS2 aczkolwiek na tych skanach rozdzielczość tekstur wydaje mi sie troche za wysoka jak na możliwości leciwej juz PS2...

Gra wygląda jak na X360 ;p
Jakim
Ładne ładne ale przydały by się troszkę większe skany, lub jeszcze lepiej oficjalne screeny. Pewnie jest to kwestia kilku dni.
Henry
W magazynie pisze, ze gra pojawi sie na PS2 a nie PS3, bo developerzy przyzwyczaili sie do platformy i wiedza jak wycisnac z niej to co najlepsze.

No i musze powiedziec, ze to widac, jednak ukryta moc w przypadku PS2 istnieje, i mysle ze doszlismy do momentu w ktorym gry zaczna wygladac porownywalnie do gier z XBox'a.
YETI
Masz jakies wieksze scany? (chetnie by przeczytał tą zapowiedz)
juggler
ale ładne bullshoty :>

Fajnie że Sony nauczyło się żeby nie olewać odchodzącej w cień konsoli, kontrast z tym co zrobił MS przy przesiadce Xbox-X360 mocno razi w oczy. To jeszcze poproszę currentgenowe Killzone 2.
YETI
QUOTE(juggler @ 12 03 2006, 23:51) *

To jeszcze poproszę currentgenowe Killzone 2.

I na 90% je dostaniesz smile.gif
Bo to co zostało pokazane podczas E3 to KZ3.
Mikey
O FAK! Jezeli to sa screeny z gameplayu to juz sie nie moge doczekac ;] Juz GoW pobil wizualnie moje najsmielsze oczekiwania co do czarnej ale to... to wyglada jak...hmmm X360?

Z jakiego pisma te shoty, OPSM?
Memory
Z jakiego pisma te shoty, OPSM?

Pavlis
To wyglada naprawde bardzo dobrze nawet lepiej niz jedynka,choc trudno w to uwierzyć. blink.gif
Nie moge sie tej gry doczekać .........
W takiej chwili pytam sie poco mi next-geny skoro ta gra mogła by spokojnie na nich chodzić(chodzi mi o pierwszą fale gier na X360, później bedzie to nir możliwe)
Mikey
A moze ktos jeszcze ma skany na tyle duze zeby recke mozna bylo przeczytac... bo jestem piekielnie ciekaw co oni tam nawypisywali oprocz zachwytow na wizualiami smile.gif
Yap
No i teraz klin zabity mad.gif . Producenci powinni ogłaszać takie newsy na trzy, cztery miechy przed wydaniem gry. Teraz czekaj kawał czasu...

...mam tylko nadzieję, że nie zaaplikują podobnej walki do klonów na God Mode.
Trzcina
Ughhh no i jest!

Sequel najlepiej wygladajacej gry na wszystkie konsole (opinia subietkwyna, nie dotyczaca kwestii technicznych (tutaj najlepsze jest ninja gaiden)) przychodzi na ps2...

God of War jest jedna z niewielu gier ktora mnie zabia... Producent gry w zadnym trailerze, screenie czy czymkolwiek innym nie oklamal w zaden sposob, niczego nie naciagnal, wrecz przeciwnie... dal jeszcze dodakotwego kopa w tylek. Jezeli oni mowia ze GoW2 bedzie na ps2 i bedzie wygladal lepiej, to znaczy ze tak wlasnie bedzie. Howgh.

No i mam na co czekac w chwile po tym jak skoncze FF12 po razu 3 :DDD
golab
Ciekawią mnie dwie kwestie:
- czy sequel też będzie zarzynał czytniki icon_twisted.gif ,
- czy rzeczywiście będzie toto prezentować się jeszcze lepiej,

Fabuła jest nakreślona, dla tych, co oczywiście kupili oryginał i wymęczyli grę.

Wygląda na to, że "słabiutkie" PS2 da ognia znów.
Hela
Wspaniała wiadomosc. Nie ma to jak sequel jednej z najlepszych gier calej kadencji PS2, pod koniec zywotnosci konsoli. O gameplay sie nie boje, ale ciekawe czy fabula znowu da rade.
Kali
QUOTE(_masamune @ 12 03 2006, 17:27) *

Możliwe, że pojawi się tryb kooperacji smile.gif.

QUOTE("YETI")

Geez... Jaki tryb kooperacji? Ja wiem, ze skany sa male, ale nie zwrociliscie uwagi, ze ten gostek wyglada jak inni przeciwnicy? Albo wiec Kratos wykonuje jakis "rzut" i akurat typek polecial i tak sie ustawil nad olbrzymem, albo tez moze... cyklopy beda mialy jezdzcow i nie bedzie juz tak latwo sobie wskoczyc na leb i ich zaciukac? smile.gif
S_600
niech będzie trudniejsze, dłuzsze, większe, szybsze, jakieś minigierki, więcej ciosów i bossów (po parę wykończeń) tryb na dwóch graczy (jasne).... i może być sobie odtwórcza a i tak to kupię bo jak na razie nie grałem (bo nie ma) w lepszą naparzankę. Tylko oby nas nie czekało to co się stało z devilem 2 hyh.gif (kraczę), myślę jednak że nie ma takiej możliwości, ta gra już jest skazana na sukces.
Szakal
Kali to ty tez lubisz te gre.Przeciez jestes od kacika bijatyk? tongue.gif
Szakal
Czyzby znow w szponach szalenstwa?! Pierwsza czesc byla kwintesencja tego co kochamy w grach ! Apogeum bezkarnej rzezi ! icon_twisted.gif
Memory
Więcej obrazki (scane)!!!!!!

http://ps3.qj.net/God-of-War-II-High-Res-S...pg/49/aid/10752
Mikes
Te skany w wyższej rodzielczości mnie zabiły.. To wygląda niesamowicie.. O_o
YETI
http://ps3.qj.net/uploads/articles_module/...GodofWarII5.jpg

Po prawej na samym dole...ciekawe kto prowadzi ten rydwan smile.gif
Mikes
Po prawej na samym dole...ciekawe kto prowadzi ten rydwan smile.gif

nie byłem dobray z mitilogii tongue.gif czyzby Helios? tongue.gif

hmm.. może trzeba bedzie pokonac WSZYSKICH bogów olimpu?? O_O
YETI
QUOTE(Mikes @ 15 03 2006, 12:23) *

hmm.. może trzeba bedzie pokonac WSZYSKICH bogów olimpu?? O_O

To co bedziemy robic w GoW3 ?
wink.gif
Wiśnia San
Zbierać kwiatki, szyć ubranka dla ubogich, wyszywać wzorki na serwetkac, piec ciastka i takie tam blink.gif
YETI
QUOTE(Wiśnia San @ 15 03 2006, 13:10) *

Zbierać kwiatki, szyć ubranka dla ubogich, wyszywać wzorki na serwetkac, piec ciastka i takie tam blink.gif

hehe, i ocena za grywalnosc 10/10 wink.gif
kazdy marzył o takim tytule wink.gif
Mikey
Zbierać kwiatki, szyć ubranka dla ubogich, wyszywać wzorki na serwetkac, piec ciastka i takie tam

Innymi slowy temat przewodni nowego HM - Harvest Moon: Welcome to Greece tongue.gif

Tak swoja droga to jestem ciekaw czy nie zwala fabuly... o to chyba sie najbardziej boje bo grafa wszystkiego nie nadrobia ....

EDIT: Cytat ze saknow
QUOTE( 'director Cory Barlog)
I'm really excited about our gardening minigame. It really shows you the softer side of Kratos.
ninja.gif
Bartezoo
QUOTE(golab @ 13 03 2006, 00:00) *

Ciekawią mnie dwie kwestie:
- czy sequel też będzie zarzynał czytniki icon_twisted.gif ,
- czy rzeczywiście będzie toto prezentować się jeszcze lepiej,

Fabuła jest nakreślona, dla tych, co oczywiście kupili oryginał i wymęczyli grę.

Wygląda na to, że "słabiutkie" PS2 da ognia znów.

Mam jedno pytanie dlaczego twierdzisz że ci co kupili pirata i ją przeszli to nie znają zakończenia,po którym od razu było widzać ze powstanie sequel.
GEEEz nie mogę się już doczekać oby przy tej grze nie potwierdziła się zasada drugiej części (vide MGS2,DMC2 itp.)
S_600
fatum drugiej części nie wchodzi tu w rolę. Jestem przekonany że będzie lepsza od 1-dynki
golab
QUOTE(Bartezoo @ 15 03 2006, 17:15) *

Mam jedno pytanie dlaczego twierdzisz że ci co kupili pirata i ją przeszli to nie znają zakończenia,po którym od razu było widzać ze powstanie sequel.

A widziałeś bonusowy filmik, dostępny po ukończeniu harda, opowiadający o sekrecie rodziny Kratosa?
Ten materiał rzuca "nieco" światła, o co może chodzić w sequelu. Podobno piraty były pozbawione bonusów, więc...

Sam fakt powstania kontynuacji był wiadomy - "Kratos will return" jest dość wymowne.
Kali
QUOTE(Szakal @ 14 03 2006, 16:07) *

Nie za bardzo zalapalem przekaz. Jezeli pierwsze to bylo pytanie, to odpowiedz brzmi TAK - nawet dalem ja jako gre roku przy podsumowaniu 2005 r. (niestety, tylko na forum w temacie poswieconym temu numerowi - spoznilem sie z podeslaniem tekstu o 2 dni, Sciera sie wkurzyl i moje miejsce w magazynie przekazal Dzujowi). Jezeli zas chodzi o drugie pytanie, to - po pierwsze: jak najbardziej i chyba to sie idealnie wiąże z charakterem rozgrywki GoW. A po drugie: jezeli myslisz, ze gram tylko w bijatyki (czyli ograniczam sie do 3-4 tytulow, czasem lapiac sie z doskoku za jakies chodzone mordoklepki), to powaznie sie mylisz smile.gif

QUOTE(" ")
A widziałeś bonusowy filmik, dostępny po ukończeniu harda, opowiadający o sekrecie rodziny Kratosa?
Ten materiał rzuca "nieco" światła, o co może chodzić w sequelu. Podobno piraty były pozbawione bonusów, więc...
Sam fakt powstania kontynuacji był wiadomy - "Kratos will return" jest dość wymowne.

Powaznie? No to faktycznie te osoby stracily cala mase swietnych, nakrecajacych dodatkow, rzucajacych swiatlo na to, kto bedzie glownym bossem w GoW 2, jak i niektore patenty, ktore wywalone zostaly z jedynki i faktycznie pojawia sie w dwojce (chocby sprawa z Icarius Wings i lataniem) smile.gif. BTW: The Fate Of The Titan - miazga smile.gif.

PS A propos pytanka co bedzie z GOW 3, jak Kratos ubije wszystkich olimpijczykow. Prosta sprawa: trzeba bedzie spuscic manto Kratosowi jakims nowym bohaterem smile.gif
golab
QUOTE(Kali @ 16 03 2006, 17:58) *

PS A propos pytanka co bedzie z GOW 3, jak Kratos ubije wszystkich olimpijczykow. Prosta sprawa: trzeba bedzie spuscic manto Kratosowi jakims nowym bohaterem smile.gif

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Yap
[quote name='Kali' date='16 03 2006, 18:58' post='847062']
[quote name='Szakal' post='845359' date='14 03 2006, 16:07']
[/quote]

A po drugie: jezeli myslisz, ze gram tylko w bijatyki (czyli ograniczam sie do 3-4 tytulow, czasem lapiac sie z doskoku za jakies chodzone mordoklepki), to powaznie sie mylisz smile.gif
[quote/]

Przecież Kali pisał recenzję do Ninja Gaiden, który jest również bijatyką chodzoną. Nie wyobrażam sobie zaszufladkowania w jednym tylko rodzaju gier. O ile mi wiadomo większość zg(red.)ów ma tylko awersję do eRPeGów.

[quote name='Kali' date='16 03 2006, 18:58' post='847062']
[quote=" "]A widziałeś bonusowy filmik, dostępny po ukończeniu harda, opowiadający o sekrecie rodziny Kratosa?
Sam fakt powstania kontynuacji był wiadomy - "Kratos will return" jest dość wymowne.[/quote]

Powaznie? No to faktycznie te osoby stracily cala mase swietnych, nakrecajacych dodatkow, rzucajacych swiatlo na to, kto bedzie glownym bossem w GoW 2, jak i niektore patenty, ktore wywalone zostaly z jedynki i faktycznie pojawia sie w dwojce (chocby sprawa z Icarius Wings i lataniem) smile.gif. BTW: The Fate Of The Titan - miazga smile.gif.
[/quote]

W zasadzie można by zaimplikować małe cofnięcie w czasie i wspomnieć o historii Kratosa z czasów młodzieńczych nie tylko w formie renderu. Może nawet jakiś level Kratosem chłopcem question.gif . Ciekawe czy miał takie mordercze zapędy już jako dziecko ninja.gif .
Agent_Man
YEAAAAA! NOWE GOW! Myslałem, ze fragment etapu, w którym widzimy kroczącego tytana jest mocny, ale kiedy zobaczyłem scana z rydwanem.... O_O Ogólnie znowu będe mógł palić,siekać ,niszczyć,mordować i gwałcić (może by tak tego ostatniego więcej ? ;> ) na ekranie tv. Jeśli nowy god będzie tak bardzo radosny jak jedynka, to biore w ciemno:D Ciekaw tylko jestem czy rozgrywka zostanie przyśpieszona w porównaniu do jedynki (jak ja to przejde ? ;> ). Enyłej zajarany jestem niemiłosiernie biggrin.gif i chlapnoł bym sobie ze szcześcia. Niestety w pracy nie wypada, bo komendant czuwa ninja.gif Pozatym pod ręką jest tylko płyn do mycia okien :E
chociaz... zawsze mozna zrobić "jagodzianke" ;>
Aha, i te screeny napewno są z ps2 Podobnie jak z jedynką, widać nanich lekki retusz postaci. Kto nie wierzy, niech zlooka screeny z zapowiedzi pierwszej czesci w psxE.

Ps. Czy jestem dziwny, skoro po przejściu jedynki zastanawiałem sie jakby tu domowymi metodami zrobić blades of chaos ? ;>
Kali
QUOTE(Agent_Man @ 17 03 2006, 09:28) *

YEAAAAA! NOWE GOW! Myslałem, ze fragment etapu, w którym widzimy kroczącego tytana jest mocny, ale kiedy zobaczyłem scana z rydwanem...

Co wy z tym rydwanem i Heliosem? Czytal ktos w ogole ten artykul z Game Informera (chocby i na tych skanach, co ktos tu dal wczesniej)? Jest przeciez nakreslone, kto bedzie odgrywal tutaj kluczowa role, prawdopodobnie pelniac role glownego "bossa" - Mojry, trzy siostry, prządki przeznaczenia. Na tym zdjeciu widoczny jest nie rydwan Heliosa, lecz potezne konie, utrzymujace poteznymi lancuchami swiatynie siostr znajdujaca sie na krancu swiata. Nota bene, cosik tutaj developerzy nieco pomiąchali z mitologia, bo przedstawili Mojry jako "bogów bogów", ale jezeli mnie pamiec nie myli, Mojry byly corkami Zeusa i choc przedly nici przeznaczenia, to raczej tyczyly sie one smiertelnikow, a nie olimpijczykow (z tym ostatnim moge sie mylic, bo mitologie ostatni raz czytalem z dobre 5 lat temu - w razie czegos niech ktos wyjasni sprawe)

YAP: robilem recenzje, nie opis do Ninja Gaiden. A jezeli chodzi o awersje do RPG, to nie jest z tym az tak do konca prawda - faktem tylko jest, ze spora czesc ekipy robi sobie jaja z "zabijania smokow i ratowania ksiezniczek":). Ja rowniez, choc RPG uwielbialem od czasow Dungeon Mastera (aj, az lezka kreci sie w oku na wspomnienie serii Eye Of The Beholder, Ishar, czy tez Might & Magic). Ostatnimi czasy jednak nieco odsunalem sie nieco od tego gatunku i lapie sie za niektore rzeczy raczej z doskoku, niz regularnie.
Yap
QUOTE(Kali @ 18 03 2006, 18:42) *

YAP: robilem recenzje, nie opis do Ninja Gaiden. A jezeli chodzi o awersje do RPG, to nie jest z tym az tak do konca prawda - faktem tylko jest, ze spora czesc ekipy robi sobie jaja z "zabijania smokow i ratowania ksiezniczek":). Ja rowniez, choc RPG uwielbialem od czasow Dungeon Mastera (aj, az lezka kreci sie w oku na wspomnienie serii Eye Of The Beholder, Ishar, czy tez Might & Magic). Ostatnimi czasy jednak nieco odsunalem sie nieco od tego gatunku i lapie sie za niektore rzeczy raczej z doskoku, niz regularnie.

No jasne...już poprawiłem. Jeśli chodzi o eRPeGi to sugerowałem się corocznym podsumowaniem gier, które zamieszczacie w PE. Zazwyczaj widzę tam jakieś śmieszne i wymyślne tytuły, choć faktycznie Twoje komenty zdażają się odnosić do jakiejś konkretnej gry.
Memory
GoW2 został zaprezentowany na GDC:

http://ps2.ign.com/articles/697/697619p1.html
OsciBosci
A tu jest footage z prezentacji http://www.playsyde.com/news_2693_en.html dawno sie tak nie podnieciłem!! tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.