Dzisiaj dorwalem gre, i dziele sie wrazeniami. Pierwsze wrazenia? Fajny wyglad menusow, oprawa, o wiele lepsza muzyka niz w 2. Edytor postaci, tym razem takze RZADZI!!, medal za to sie nalezy. Troche zmieniona kariera(raczej kosmetyczna zmiany). Nowe ciosy! Ok, wlaczam walke....ups. I tu EA dostalo kolanko w krocze i sedzia nie widzial:) Co sie stalo? Ano to: nie zauwazylem zmian w grafice, co najwyzej chwilami NA GORSZE. Cociaz poprzednio grafika byla swietna, wiec nie ma co narzekac. Ale co mnie najbardziej boli to dynamika walki, a konkretnie przy zastosowaniu nowych silnych ciosów. W 2 haymaker to sbyla silna SZYBKA plomba, ktorej bylo czuc sile. A tu? Wszystkie 3 nowe silne ciosy to po prostu nieporozumienie. Wiem ze w jakis sposob trzeba bylo to rozwiazac zeby nie wyszla młucka na mega ciosy, ale to wyglada jak slo-mo, jak to ma byc super sila jesli koles "przykalda" reke do glowy przeciwnika?? . A jesli taki cios zostanie zparowany to bokser stoi KILKA(3-4 sec) nieuchomo jakby puscil klocka w gacie i bal sie poruszyc. W tym czasie przeciwnik robi mocny cios z tak samo porazajaca predkoscia i wychodzi prawie statyczny obrazek(przesadzam:). Nie dobrze. Jeszcze cos- przy replayach krew/pot/woda tryskajaca z bokserow. Wyglada to tak jakby zapomniano im dodac animacje:) twarz reaguje gorzej niz w fn2, bardzo slaba mimika. I cala ta fontanna wylatuje troche nie wiadomo skad.Ze szczególow:te same tatuaze(btw:slaaaabe), te same laski, tak samo przenikaja rece przez cialo(zwlaszcza w repleyach), ten sam trening...
Dobra, zalety: Juz mowilem oprawa menu i audio, wejscie na ring itp, fajne ujecia kamer( w przerywnikach),wolny sparing w treningu, walka jest teraz nieco hmm... trudniejsza? duzo operuje sie "zwyklymi" coisami przez co mozna powiedziec ze walczy sie troche bardzej "realistycznie", power/mozolne ciosy jak juz trafia to moga szybko poslac kolesia na deski. Przeciwnik po ciosie w korpus w koncu nie upada jak galareta bez przytomnosci, tylko na kolana(+ za to) i jeszcze kilka...
Gra wciagnela mnie tak samo jak 2 ale tu chyba troche sie przymuszalem:( zauwazylem jednak ze w miare gry troche przymykalem oko na ta slamazarnosc. Moze jak "stuninguje" sie postac to ta szybkosc troche wzrosnie.eh...EA ostanio mi podpada