Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rez
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
marv0lo
Niedawno przeglądałem stare numery PE i natknąłem się na grę o nazwie "Rez". Jeżeli nie każdy wie o co chodzi to mogę powiedzieć że jest to coś w stylu gwiezdnej strzelaniny. Wie ktoś może gdzie mogę dorwać tę grę ?
Danilo1972
Teraz to możesz szukać na serwisach aukcyjnych albo zagranicznych sklepach internetowych.
W polskich sklepach raczej nie dostaniesz tej gry.
Mi udało się dorwać ją na forum PE (hi Jogurt smile.gif ) ale czasem ludzie sprzedają np. na allegro.
Dante
Poszukaj też czasem po sklepach bo ja dorwałem swoją kopie w MM(jakiś czas temu){tym w M1 takie info dla atych co są z Łodzi
deejaymario
ja swoj egzemplarz gry znalazlem na gieldzie, gra jest ekstra jezeli chceci soundtrack do niej jest pod adresem http://gh.ffshrine.org/soundtracks/view-all po porstu wypasik
C1REX
Za te pieniądze lepiej kupić DC. Większość konsol na allegro jest w zestawie z REZem. Był to tytuł must have.

No i na DC w każdej grze był anty-aliasing, a na ps2 różnie z tym było. Pobno na DC lepiej ta gra wygląda.
ping
porównałem obie wersje, jedna po drugiej - jedyna rzucająca się różnica to ta że na DC gra pracowała w 30 fpsach a na ps2 było już płynniutkie 60 (50 w palu)
Coati
chcialem zakladac nowy topic ale naszczescie znalazlem stary... hmm jakos dziwnie malo postow tu ale ok. mam pytanie: czy zeby odblokowac 5 level w rezie trzeba miec wszystko na 100% czy wystarczy zrobic analize kazdego levelu na 100%?? w 3 i 4 mam 100% a w 1, 2 odpowiednio 78 i 98....
Sarge
QUOTE("Coati")
chcialem zakladac nowy topic ale naszczescie znalazlem stary... hmm jakos dziwnie malo postow tu ale ok. mam pytanie: czy zeby odblokowac 5 level w rezie trzeba miec wszystko na 100% czy wystarczy zrobic analize kazdego levelu na 100%?? w 3 i 4 mam 100% a w 1, 2 odpowiednio 78 i 98....

Z tego co pamiętam to wystarczała sama "analiza" na 100% w każdym z levelów, ale nie powiem ci tego na pewno, bo REZa już dawno nie ruszałem...
Coati
oki dzieki.
swoja droga, wiadomo cos wiecej o kontynuacji REZ'a, poza słowami tworcy: ''This is only the beginning. Rez will continue to evolve.''??
i normalnie jest to druga po SoTC gra, ktora mnie tak "zassała".. ide robic te 100% na wszystkich levelach biggrin.gif
Sialala
100% analizy wystarcza.
ZTCW to kontynuacja ma byc na PS3 i Wii... ale kiedy to chyba nikt nie wie wink.gif

na ebayu gra w wersji PAL potrafi kosztowac nawet 60 Euro (uzywana). wersje NTSC sa znacznie tansze.

BTW - jak dorwalem w koncu giere (prawie 40 Ojro dalem) i zagralem pierwszy raz na trzezwo to... bylo rozczarowanie. za to pare dni pozniej, po odpowiedniej zaprawie i na zestawie surround... masakra. a juz 5 level to mnie zmiazdzyl - czwarty juz byl mocno przesadzony momentami, ale piaty... musialbym za duzo spoilerowac biggrin.gif

SPOILER

w kazdym razie ostatni poziom w przeciwienstwie do trzeciego czy nawet czwartego warto przechodzic na czysto - ogladanie ewolucji...

/SPOILER

Coati
dla mnie najtrudniejszy lvl to 3... jak narazie, bo musze odblokowac 5...

heh to chyba pierwsza gra w ktorej zalecaja otoczenie w jakim powinno sie grac...
Sialala
QUOTE(Coati @ 15 11 2006, 19:58) *

dla mnie najtrudniejszy lvl to 3... jak narazie, bo musze odblokowac 5...

moj ulubiony smile.gif
Jonowy Wujek
jeśli chodzi o klimat to najlepszy był dla mnie lvl 5, natomiat muzyka najbardziej mi się podobała w pierwszym stage'u.

fakt faktem po "odpowiedniej zaprawie" ta gra miażdży cool.gif
Coati
niedawno testowalem jak sie gra w jasnym pomieszczeniu + kilka osob... klimat ulotnil sie jak... jak kumpel ktory po szkole mial mi postawic 'cole' biggrin.gif

polecam zassac OST z REZ'a
rushman
Rez to jedna z kilku czarnych perełek na PS2 (no i DC) ninja.gif
Coati
Spojlery będą jakby co...

Ufff moim skromnym zdaniem to 5 lvl w grze zasluguje na osobna ocene, wprost miażdży klimatem... niestety nieudalo mi sie uratowac 'jej' (jeszcze, bo to dopiero bylo moje pierwsze podejscie) wymiękłem w przedostatniej[?] fazie "scalania"... niewiele jest takich gier i tu patrze z perspektywy wszystkich platform do grania...

aha i zgadzam sie wpelni z slowami poprzednika smile.gif

btw. to prawda ze Sega zwolnila tworce REZ'a z stanowiska/firmy??
Dark Serge
KUrde - IMO ostatnig stage rządzi *.* pamietam jak Mazzi na EP 4 zapoznawał nas z tą gra i dał nam do pogrania własnie 5 level *.* a bossik trudny cholerka jest ^^
Sialala
QUOTE(Shmatan @ 18 11 2006, 02:51) *

KUrde - IMO ostatnig stage rządzi *.* pamietam jak Mazzi na EP 4 zapoznawał nas z tą gra i dał nam do pogrania własnie 5 level *.* a bossik trudny cholerka jest ^^

do piatego nie ma co podchodzic na trzezwo wink.gif
ciemnosc, naglosnienie na full, zeby nie tylko pad wibrowal, wygodna pozycja i trans - trzymanie rytmu kluczem do sukcesu tongue.gif
choc przyznaje, ze mialem watpliwosci, czy da sie to w ogole "przejsc". za to ten spokoj zaraz "po"... jak po spelnieniu...
Kriseh
QUOTE(Shmatan @ 18 11 2006, 01:51) *

Na EP4 mialem okazje po raz pierwszy zobaczyc to cudo. I wsiaklem maksymalnie, nad ranem sam to gralem, nawet Lilit nie mogla mnie odciagnac od konsoli smile.gif Stage 5 i muzyka to dla mnie najlepszy level na swiecie wlaczajac w to wszystkie gry jakie obadalem. Piekne, cudowne, boskie. Dobrze, ze od kumpla niedlugo pozyczam PS2, znow odlece smile.gif
Coati
hmm jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos mowil źle o Rez`ie smile.gif tylko skąd tak niska średnia w necie? 82% smile.gif http://www.gamerankings.com/htmlpages2/517868.asp?q=rez

własnie looklem na gamefaqs.com i hmm jest calkiem sporo rzeczy do odblokowania [kolorki lasera i jakas postac]... ide masterowac levele xD

.
.
.
a do szczęscia wystarczy mi cos takiego biggrin.gif http://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20011015/rez.jpg
swoja droga.. gdzie powinno sie umieszczac ten wibrator ?? tongue.gif
ping
miedzy udami partnerki żeby nie nudziła się podczas Twojej sesji.

A ocena taka a nie inna bo różne są gusta wink.gif
Jonowy Wujek
QUOTE(ping182 @ 20 11 2006, 21:09) *

miedzy udami partnerki żeby nie nudziła się podczas Twojej sesji.

dokładnie biggrin.gif

REZ i kobiety

laugh.gif
Coati
ciekawe... smile.gif

swoja droga nie wiecie czasem co pisze w instrukcji do wibratorka?? tzw docelowu ulozenie go gdzies...
ping
sęk w tym ze ta edycja jest trudno dostępna wink.gif tap-chan wystawił kiedyś na allegro ale przegrałem licytacje
Coati
a ceny na e-bay'u zaczynaja sie od... 60$, normalnie tak jak za nowe gry smile.gif
ping
jak ktoś chce mogę mu japończyka sprowadzić za odpowiednią cene - nówke w folii
Dj Moja Stara
Ktoś napisał, że to Gwiezdna Strzelanina. Wiem tylko, że po obejrezniu ("2001: Odyseja Kosmiczna" Kubricka ofkoz) REZ nabiera nowego sensu (katharsis dosłownie, jak po przesłuchaniu "O.K. Computer" Radiohead)

Pozdro
Mikes
Właśnie zaczałem grać jestem już w 3 planaszy, gra na razie jest dosyc łątwa. 1 level siadł za 2 razem)trzeba było sie połapac) Alnaliza na 100%, reszta powyzej 80%, 2 level za 1 razem, analiza 100%, reszta koło 80%, 3 level doszedłem do bossa i zabił mnie w ostatniej fazie.

Ale poziom trudności jest nie ważny bo gra jest BOSKA!! Muzyka, to co się tam dzieje, niektóre efekty, po prostu szczena na ziemi
Coati
tja zabawa zaczyna sie dopiero w 5 lvl smile.gif ja jak pierwszy raz ukonczylem piaty level czulem sie jakbym byl 10 min na bezdechu i chyba nawet bylem xD [pelna koncentracja + słuchawki + zero osob trzecich w pokoju]

btw. polecam sound track z gry [u mnie zagoscił juz chyba na stale na odtawarzaczu mp3].
Kali
QUOTE(Coati @ 20 01 2007, 16:33) *

tja zabawa zaczyna sie dopiero w 5 lvl smile.gif ja jak pierwszy raz ukonczylem piaty level czulem sie jakbym byl 10 min na bezdechu i chyba nawet bylem xD [pelna koncentracja + słuchawki + zero osob trzecich w pokoju]

btw. polecam sound track z gry [u mnie zagoscił juz chyba na stale na odtawarzaczu mp3].

I jak sobie przypomne, ze musialem ze Sciera wyklocac sie o conajmniej jedna pelna strone recenzji... smile.gif

Arcydzielo
Sialala
QUOTE(ping182 @ 23 11 2006, 20:54) *

jak ktoś chce mogę mu japończyka sprowadzić za odpowiednią cene - nówke w folii

ja ostatnio w Kilkenny widzialem nowke sztuke po 60 Euro - oczywiscie wersja PAL. az sobie jedna kupilem i lezy nieodfoliowana smile.gif a mieli tego chyba z 20 kopii.
estel
Dajcie namiary na OSTa na PW
Coati
uuuu ^^ a ja dorwalem REZ'ika w wersji PL smile.gif jak narazie to tylko zlookalem jak to wyglada [spolszczone: menu i napisy podczas poziomow], a dalsze testy to juz wieczorkiem bo nie chce zabic klimatu gierki :-)
Sialala
QUOTE(Coati @ 27 01 2007, 15:18) *

uuuu ^^ a ja dorwalem REZ'ika w wersji PL smile.gif jak narazie to tylko zlookalem jak to wyglada [spolszczone: menu i napisy podczas poziomow], a dalsze testy to juz wieczorkiem bo nie chce zabic klimatu gierki :-)

tekstu to tam faktycznie tyle, ze ciezko sie polapac bez spolszczenia wink.gif
tez sie bede zabieral za REZa
grzyby som
Radzik
REZ zachwyca swoim artyzmem wykonania, nietuzinkowością i muzyką...kiedy wpadnie się w trans można grać do upadłego...w REZa fajnie się gra wstawionemu albo na kaca...Polecam smile.gif
Coati
K Project [REZ Experimental stage - Concept Beta!] Dreamcast
http://www.youtube.com/watch?v=vGwlMwWASNQ
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.