marv0lo
16 03 2006, 22:35
Niedawno przeglądałem stare numery PE i natknąłem się na grę o nazwie "Rez". Jeżeli nie każdy wie o co chodzi to mogę powiedzieć że jest to coś w stylu gwiezdnej strzelaniny. Wie ktoś może gdzie mogę dorwać tę grę ?
Danilo1972
17 03 2006, 06:23
Teraz to możesz szukać na serwisach aukcyjnych albo zagranicznych sklepach internetowych.
W polskich sklepach raczej nie dostaniesz tej gry.
Mi udało się dorwać ją na forum PE (hi Jogurt

) ale czasem ludzie sprzedają np. na allegro.
Poszukaj też czasem po sklepach bo ja dorwałem swoją kopie w MM(jakiś czas temu){tym w M1 takie info dla atych co są z Łodzi
deejaymario
21 03 2006, 15:53
ja swoj egzemplarz gry znalazlem na gieldzie, gra jest ekstra jezeli chceci soundtrack do niej jest pod adresem
http://gh.ffshrine.org/soundtracks/view-all po porstu wypasik
Za te pieniądze lepiej kupić DC. Większość konsol na allegro jest w zestawie z REZem. Był to tytuł must have.
No i na DC w każdej grze był anty-aliasing, a na ps2 różnie z tym było. Pobno na DC lepiej ta gra wygląda.
porównałem obie wersje, jedna po drugiej - jedyna rzucająca się różnica to ta że na DC gra pracowała w 30 fpsach a na ps2 było już płynniutkie 60 (50 w palu)
chcialem zakladac nowy topic ale naszczescie znalazlem stary... hmm jakos dziwnie malo postow tu ale ok. mam pytanie: czy zeby odblokowac 5 level w rezie trzeba miec wszystko na 100% czy wystarczy zrobic analize kazdego levelu na 100%?? w 3 i 4 mam 100% a w 1, 2 odpowiednio 78 i 98....
QUOTE("Coati")
chcialem zakladac nowy topic ale naszczescie znalazlem stary... hmm jakos dziwnie malo postow tu ale ok. mam pytanie: czy zeby odblokowac 5 level w rezie trzeba miec wszystko na 100% czy wystarczy zrobic analize kazdego levelu na 100%?? w 3 i 4 mam 100% a w 1, 2 odpowiednio 78 i 98....
Z tego co pamiętam to wystarczała sama "analiza" na 100% w każdym z levelów, ale nie powiem ci tego na pewno, bo REZa już dawno nie ruszałem...
oki dzieki.
swoja droga, wiadomo cos wiecej o kontynuacji REZ'a, poza słowami tworcy: ''This is only the beginning. Rez will continue to evolve.''??
i normalnie jest to druga po SoTC gra, ktora mnie tak "zassała".. ide robic te 100% na wszystkich levelach
Sialala
15 11 2006, 09:44
100% analizy wystarcza.
ZTCW to kontynuacja ma byc na PS3 i Wii... ale kiedy to chyba nikt nie wie

na ebayu gra w wersji PAL potrafi kosztowac nawet 60 Euro (uzywana). wersje NTSC sa znacznie tansze.
BTW - jak dorwalem w koncu giere (prawie 40 Ojro dalem) i zagralem pierwszy raz na trzezwo to... bylo rozczarowanie. za to pare dni pozniej, po odpowiedniej zaprawie i na zestawie surround... masakra. a juz 5 level to mnie zmiazdzyl - czwarty juz byl mocno przesadzony momentami, ale piaty... musialbym za duzo spoilerowac

SPOILER
w kazdym razie ostatni poziom w przeciwienstwie do trzeciego czy nawet czwartego warto przechodzic na czysto - ogladanie ewolucji...
/SPOILER
dla mnie najtrudniejszy lvl to 3... jak narazie, bo musze odblokowac 5...
heh to chyba pierwsza gra w ktorej zalecaja otoczenie w jakim powinno sie grac...
Sialala
15 11 2006, 23:03
QUOTE(Coati @ 15 11 2006, 19:58)

dla mnie najtrudniejszy lvl to 3... jak narazie, bo musze odblokowac 5...
moj ulubiony
Jonowy Wujek
15 11 2006, 23:37
jeśli chodzi o klimat to najlepszy był dla mnie lvl 5, natomiat muzyka najbardziej mi się podobała w pierwszym stage'u.
fakt faktem po "odpowiedniej zaprawie" ta gra miażdży
niedawno testowalem jak sie gra w jasnym pomieszczeniu + kilka osob... klimat ulotnil sie jak... jak kumpel ktory po szkole mial mi postawic 'cole'

polecam zassac OST z REZ'a
rushman
17 11 2006, 01:46
Rez to jedna z kilku czarnych perełek na PS2 (no i DC)
Spojlery będą jakby co...
Ufff moim skromnym zdaniem to 5 lvl w grze zasluguje na osobna ocene, wprost miażdży klimatem... niestety nieudalo mi sie uratowac 'jej' (jeszcze, bo to dopiero bylo moje pierwsze podejscie) wymiękłem w przedostatniej[?] fazie "scalania"... niewiele jest takich gier i tu patrze z perspektywy wszystkich platform do grania...
aha i zgadzam sie wpelni z slowami poprzednika

btw. to prawda ze Sega zwolnila tworce REZ'a z stanowiska/firmy??
Dark Serge
18 11 2006, 01:51
KUrde - IMO ostatnig stage rządzi *.* pamietam jak Mazzi na EP 4 zapoznawał nas z tą gra i dał nam do pogrania własnie 5 level *.* a bossik trudny cholerka jest ^^
Sialala
20 11 2006, 11:52
QUOTE(Shmatan @ 18 11 2006, 02:51)

KUrde - IMO ostatnig stage rządzi *.* pamietam jak Mazzi na EP 4 zapoznawał nas z tą gra i dał nam do pogrania własnie 5 level *.* a bossik trudny cholerka jest ^^
do piatego nie ma co podchodzic na trzezwo

ciemnosc, naglosnienie na full, zeby nie tylko pad wibrowal, wygodna pozycja i trans - trzymanie rytmu kluczem do sukcesu

choc przyznaje, ze mialem watpliwosci, czy da sie to w ogole "przejsc". za to ten spokoj zaraz "po"... jak po spelnieniu...
QUOTE(Shmatan @ 18 11 2006, 01:51)

Na EP4 mialem okazje po raz pierwszy zobaczyc to cudo. I wsiaklem maksymalnie, nad ranem sam to gralem, nawet Lilit nie mogla mnie odciagnac od konsoli

Stage 5 i muzyka to dla mnie najlepszy level na swiecie wlaczajac w to wszystkie gry jakie obadalem. Piekne, cudowne, boskie. Dobrze, ze od kumpla niedlugo pozyczam PS2, znow odlece
hmm jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos mowil źle o Rez`ie

tylko skąd tak niska średnia w necie? 82%
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/517868.asp?q=rez własnie looklem na gamefaqs.com i hmm jest calkiem sporo rzeczy do odblokowania [kolorki lasera i jakas postac]... ide masterowac levele xD
.
.
.
a do szczęscia wystarczy mi cos takiego
http://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20011015/rez.jpgswoja droga.. gdzie powinno sie umieszczac ten wibrator ??
miedzy udami partnerki żeby nie nudziła się podczas Twojej sesji.
A ocena taka a nie inna bo różne są gusta
Jonowy Wujek
22 11 2006, 22:18
QUOTE(ping182 @ 20 11 2006, 21:09)

miedzy udami partnerki żeby nie nudziła się podczas Twojej sesji.
dokładnie
REZ i kobiety
ciekawe...

swoja droga nie wiecie czasem co pisze w instrukcji do wibratorka?? tzw docelowu ulozenie go gdzies...
sęk w tym ze ta edycja jest trudno dostępna

tap-chan wystawił kiedyś na allegro ale przegrałem licytacje
a ceny na e-bay'u zaczynaja sie od... 60$, normalnie tak jak za nowe gry
jak ktoś chce mogę mu japończyka sprowadzić za odpowiednią cene - nówke w folii
Dj Moja Stara
20 01 2007, 01:16
Ktoś napisał, że to Gwiezdna Strzelanina. Wiem tylko, że po obejrezniu ("2001: Odyseja Kosmiczna" Kubricka ofkoz) REZ nabiera nowego sensu (katharsis dosłownie, jak po przesłuchaniu "O.K. Computer" Radiohead)
Pozdro
Właśnie zaczałem grać jestem już w 3 planaszy, gra na razie jest dosyc łątwa. 1 level siadł za 2 razem)trzeba było sie połapac) Alnaliza na 100%, reszta powyzej 80%, 2 level za 1 razem, analiza 100%, reszta koło 80%, 3 level doszedłem do bossa i zabił mnie w ostatniej fazie.
Ale poziom trudności jest nie ważny bo gra jest BOSKA!! Muzyka, to co się tam dzieje, niektóre efekty, po prostu szczena na ziemi
tja zabawa zaczyna sie dopiero w 5 lvl

ja jak pierwszy raz ukonczylem piaty level czulem sie jakbym byl 10 min na bezdechu i chyba nawet bylem xD [pelna koncentracja + słuchawki + zero osob trzecich w pokoju]
btw. polecam sound track z gry [u mnie zagoscił juz chyba na stale na odtawarzaczu mp3].
QUOTE(Coati @ 20 01 2007, 16:33)

tja zabawa zaczyna sie dopiero w 5 lvl

ja jak pierwszy raz ukonczylem piaty level czulem sie jakbym byl 10 min na bezdechu i chyba nawet bylem xD [pelna koncentracja + słuchawki + zero osob trzecich w pokoju]
btw. polecam sound track z gry [u mnie zagoscił juz chyba na stale na odtawarzaczu mp3].
I jak sobie przypomne, ze musialem ze Sciera wyklocac sie o conajmniej jedna pelna strone recenzji...

Arcydzielo
Sialala
22 01 2007, 00:24
QUOTE(ping182 @ 23 11 2006, 20:54)

jak ktoś chce mogę mu japończyka sprowadzić za odpowiednią cene - nówke w folii
ja ostatnio w Kilkenny widzialem nowke sztuke po 60 Euro - oczywiscie wersja PAL. az sobie jedna kupilem i lezy nieodfoliowana

a mieli tego chyba z 20 kopii.
Dajcie namiary na OSTa na PW
uuuu ^^ a ja dorwalem REZ'ika w wersji PL

jak narazie to tylko zlookalem jak to wyglada [spolszczone: menu i napisy podczas poziomow], a dalsze testy to juz wieczorkiem bo nie chce zabic klimatu gierki :-)
Sialala
27 01 2007, 19:56
QUOTE(Coati @ 27 01 2007, 15:18)

uuuu ^^ a ja dorwalem REZ'ika w wersji PL

jak narazie to tylko zlookalem jak to wyglada [spolszczone: menu i napisy podczas poziomow], a dalsze testy to juz wieczorkiem bo nie chce zabic klimatu gierki :-)
tekstu to tam faktycznie tyle, ze ciezko sie polapac bez spolszczenia

tez sie bede zabieral za REZa
grzyby som
REZ zachwyca swoim artyzmem wykonania, nietuzinkowością i muzyką...kiedy wpadnie się w trans można grać do upadłego...w REZa fajnie się gra wstawionemu albo na kaca...Polecam
K Project [REZ Experimental stage - Concept Beta!] Dreamcast
http://www.youtube.com/watch?v=vGwlMwWASNQ
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.