Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Valkyrie Profile: Lenneth
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
YETI
Troche dziwne ze nie ma tematu o tym wspaniałym jRPG z PSX ktory w Japonii juz wylądaował na PSP.

Na chwile obecna data premiery w Europie jest nieznana.

screeny

http://www.1up.com/do/media?cId=3146224
Cerb
"Valkyrie Profile" na PSX'a przeszedlem dwa razy, niestety nie styknelo mi czasu na wymasterowanie tego tytulu (hard), teraz bede mial mozliwosc to nadrobic. Z filmikow gra prezentuje sie tak jak na PSX, to oczywiscie na plus poniewaz tym co bylo mocne w tym tytule byla wlasnie 2D grafa i kilmat, no i muza.

Pamietam jak pierwszy raz odpalilem gre na playstation, samo intro, klimat mnie zniszczyl konkretnie. Spodziewalem sie troche innej gry a dostalem bez mala arcydzielo, w dodatku gre calkowicie inna od tych w ktore gralem do tej pory. System walki...zaj.ebisty tylko tyle napisze smile.gif .

No i teraz moim marzeniem jest zebym mogl to samo co powyzej napisac o nadchodzacym "Valkyrie Profile: Lenneth"
YETI
GT Preview
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2326

^^
Zna ktos premiere tej gryw Europie lub Stanach ?
Hela
7/18/2006
Chociaz imo premiera w Japonii i USA powinna sie byla odbyc rownoczesnie. Przeciez gre maja juz przetlumaczona ladne kilka lat, wiec nie rozumiem skad tyle czekania, szczegolnie ze gry na PSP nie maja regionow...
YETI
QUOTE(Hela @ 29 06 2006, 15:35) *

7/18/2006

europa czy stany ?
Hela
Stany, o Europie nic nie wiadomo.
_Blaze_
QUOTE(Hela @ 29 06 2006, 08:35) *

7/18/2006

To zrobie sobie prezent na imieniny.... Mam akurat tego dnia biggrin.gif
YETI
Valkyrie Profile: Lenneth
Carry the end of the world in the palm of your hand!
http://psp.ign.com/articles/715/715582p1.html
_Blaze_
Jak myslicie, po przejsciu z 2d do 3d gra straci duzo z klimatu czesci 1-szej? Myslalem ze ta gra bedzie w 2d, poluje na jakiegos mega dobrego RPGa w takim wlasnie stylu ale nic dobrego nie moge znalezc
Hela
QUOTE(Blaze19 @ 2 07 2006, 21:12) *

Jak myslicie, po przejsciu z 2d do 3d gra straci duzo z klimatu czesci 1-szej? Myslalem ze ta gra bedzie w 2d, poluje na jakiegos mega dobrego RPGa w takim wlasnie stylu ale nic dobrego nie moge znalezc
lol... Przeciez wersja na PSP, to konwersja pierwszej czesci... To dwojka na PS2 jest w 3D.
Flik
Blaze, idź się napij lepiej xD

Dorzucono tylko scenki 3d.
YETI
QUOTE(Blaze19 @ 2 07 2006, 22:12) *

Myslalem ze ta gra bedzie w 2d, poluje na jakiegos mega dobrego RPGa w takim wlasnie stylu ale nic dobrego nie moge znalezc

Tales of Eternia ?
_Blaze_
QUOTE(Hela @ 2 07 2006, 15:34) *
lol... Przeciez wersja na PSP, to konwersja pierwszej czesci... To dwojka na PS2 jest w 3D.

QUOTE(Flik @ 3 07 2006, 03:06) *

Dorzucono tylko scenki 3d.

Ok ok panowie nie wiedzialem o tym.... Nie gralem nigdy w Valkyrie Profile a slyszalem ze gra jest mega dobra, zwykly brak informacji wink.gif Oczywiscie dopiero teraz dowiedzialem sie ze to bedzie remake 1-szej czesci xD W sumie jak dla mnie dobrze, w koncu bede mial okazje poznac podobno bardzo dobra fabule tej gry a nie mialem okazji w nia zagrac na PS.... Tales Of Eternia na pewno skoluje najszybciej jak to mozliwe, cholernie lubie RPGi 2d a w zadnego na PSP jeszcze nie gralem - jak narazie brak kasy robi swoje ninja.gif

QUOTE(Flik @ 3 07 2006, 03:06) *

Blaze, idź się napij lepiej xD

Udam ze tego nie czytalem, 1-szy i ostatni raz twisted.gif
_Blaze_
Dzisiaj skolowalem VP i gra wciagnela razem z butami i polowa mojego pokoju.... gra po prostu zayebista smile.gif Filmiki zrobione sa tak ze stawiam je na rowni z Advent Children - po prostu masakra ;] Szkoda tylko ze jest ich tak malo, przydalo by sie wiecej. Pozytywne wrazenie robia mowione dialogi, zaskoczylem sie ze wpakowali je do gry 2d. Fabula jest swietna i bardzo oryginalna, w sumie nie zawsze zbiera sie armie ludzi ktorzy wlasnie zaliczyli zgon xD Jedyny zonk jest z ograniczonym czasem gry, nie lubie tego ale ten minus znika przy plusach tej gry jak niewinny pierd w tramwaju ;]
YETI
Masz orginałą czy zassałes gre z netu ?
Jezeli ktos bedzie miał do sprzedania VP to niech da znac.
TomisH
Kolejna gra, która zapowiada się świetnie, grywalnościowo jest super, a filmiki w niej kopią zad, tylko... to się nie nadaje na PSP. O ile mi coś nie umknęło to save można zrobić tylko w wyznaczonych punktach, których jest mało (przy czym "mało" to naciągane słowo).

Ta gra nie nadaje się na kilkuminiutową partyjkę.
_Blaze_
QUOTE(YETI @ 21 07 2006, 03:38) *

Masz orginałą czy zassałes gre z netu ?
Jezeli ktos bedzie miał do sprzedania VP to niech da znac.

Zassalem z netu
YETI
QUOTE(TomisH @ 21 07 2006, 17:23) *

Ta gra nie nadaje się na kilkuminiutową partyjkę.

a jaki jRPG nadaja sie na kilkuminutowa partyjke ?
do takich gier sie przysiada i siedzi 2-3 godziny, to nie DJMP czy Lumines
TomisH
Tales of Eternia na przykład się nadaje jak najbardziej, nawet Ys. A w Valkyrie savespoty to przegięcie, szczególnie, że czas cię goni.
Hela
Wlasnie ta ograniczona ilosc czasu, to najwieksza bzdura tej gry, ale wrzucli to na pewno dlatego, ze nie ma tutaj takiej mapy swiata jak w innych RPG np. wspomnianym wyzej Tales Of Eternia, nie ma w ogole chodzenia po mapie, to znacznie zmniejsza dlugosc gry. A i miasta maja tu marginalna role, bo przedmioty tworzy sie samemu.
Tak, czy inaczej uwazam, ze jest to najlepszy obecnie RPG an PSP mimo, ze to tylko konwersja z PS1 z nowymi, slicznymi FMV'kami. Ogolnie to irytuje mnie to, ze wiekszosc jRPG na PSP to konwersje z szaraka... Mam nadzieje, ze to sie utnie wraz z wypuszczeniem przez Sony emulatora PS1 na PSP, a tworcy zamiast myslec o latwej kasie, zaczna tworzyc zupelnie nowe gry.
Sephiron.
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć,gdzie i w jaki sposób mógłbym tą grę kupić?
waldii
QUOTE(Sephiron. @ 22 07 2006, 12:41) *

Czy mógłby ktoś mi powiedzieć,gdzie i w jaki sposób mógłbym tą grę kupić?

Witam.Kupiłem VP:L od YUSUZUKI przez Allegro koszt 178pln,paczka przyszła po 7 dniach POLECAM.
PS:Jeszcze poproszę o CHRONO CROSSA i będę w 7 niebie ehhh happy.gif
YETI
thz za informacje, moze w koncu uda mi sie dostac ta gre confused.gif
pajgi
Sephiron najlatwiej ja kupic w sieci game stop, jeden ze sklepow mam naprzeciwko mojego dowostwa (chicago) tongue.gif. a tak, na powaznie, to nie rozumiem dlaczego jest taki rozstrzal miedzy premierami w usa i europa. dlaczego takie sieci dystrubucyjne jak game stop nie mysla o podboju rynkow zagranicznych, i chodzi mi tu np. o polske? wtedy nie byloby takich pytan jakie zadal sephiron
Sephiron.
ValkyrieProfile Lenneth-Najlepsz gra jrpg na PSP?
-napiszcie co o tym sądzicie
KrisuX
witam
utknalem w pewnum momencie a mianowice po przejsciu bossa w "gorhla cult hq" gdy wychodze z lokacji czeka na mnie walka z Freya i nie wiem jak ja pokonac robi mi damage na postaci po kilka tysiecy pkt ! chyba nie jest gotowy na ta walke a nie moge jej ominac ! z gory dziekuje i czekam na szybko odpowiedz
Gryn
Witam.
Czy Valkyrie Profile: Lenneth mialo juz swoja premiere w Europie? Jesli nie, to kiedy ona bedzie?
ashka
QUOTE(Gryn @ 13 01 2007, 17:23) *
Czy Valkyrie Profile: Lenneth mialo juz swoja premiere w Europie? Jesli nie, to kiedy ona bedzie?

Nie miało, nadal jest dostępne wyłącznie z importu.
Nadal nie ma też oficjalnej daty premiery, nadal jest tylko "Pierwszy kwartał 2007".
Jakim
Oj coś kręcisz. Kiedy byłem w Anglii w wakacje tego roku pełno tego tytułu zalegało na półkach. Nie wydaje mi się aby to był import.
ashka
QUOTE(Jakim @ 13 01 2007, 21:18) *
Oj coś kręcisz. Kiedy byłem w Anglii w wakacje tego roku pełno tego tytułu zalegało na półkach. Nie wydaje mi się aby to był import.

Tak, specjalnie pisze nieprawdę, bo mnie to bawi.... chair.gif
Bosh.
YETI
QUOTE(Jakim @ 13 01 2007, 23:18) *

to był import, gra nie miała i nie wiadomoc czy bedzie mialą swoja premiere w Europie
Dwa miesiace temu szukałem tej gry w kilku sklepach, nigdzie nie mogłem dostac tej gry confused.gif
YETI
Jezeli ktos szuka tej gry.
http://www.allegro.pl/item198717184_valkyr...l_3xa_skle.html
are91
Przesadzacie z tą niedostępnością, to dość powszechny tytuł, jest chociażby w sklepie PE, na Ultimie.
Shen87
jaki jest limit czasu na przejszcie gry ? odstrasza mnie to ze w grze rpg musze walczyc z czasem :| nie da sie jakos wylaczyc tego ? tongue.gif
Dante
Jak dobrze pamiętam to to ni jest limit czasowy w stylu trzeba przejść grę w 10 godzin/ na mapie są lokacje i wejście do każdej z nich kosztuje ileś tam czasu a ty masz jego określoną ilość przed ragnarokiem.Z tego co wiem nie da się tego wyłaczyć.
Shen87
dzieki za odpowiedz, chyba jednak lykne w koncu VP
Afroman
Pograłem 6 godzin... VP:L jest bardzo chaotyczna. NIby wiadomo o co chodzi, ale system levelowania i rozwoju postaci jest imo do dupy. Nie wiadomo co gdzie jest. Wysyłanie bohaterów do Odyna jest nawet fajne. Potem dowiadujemy sie jak im poszło na polu walki, ale przez to trudno przywiązać sie do postaci. Mapa do dupy. Powinno byc pokazane gdzie byłeś i gdzie możesz / powinieneś pójść. System walki świeży, ale wcale nie jakiś emocjonujący - inny po prostu. Jak już nic nowego nie będzie na psp to do niej wrócę i przejdę. Może....
ashka
CYTAT(Afroman @ 2 04 2008, 23:55) *
Pograłem 6 godzin... VP:L jest bardzo chaotyczna. NIby wiadomo o co chodzi, ale system levelowania i rozwoju postaci jest imo do dupy. Nie wiadomo co gdzie jest.

Huh?
Dla tych, co wolniej, producenci dorzucili instrukcję. Wyjaśnili wszystko: kryształy, hero rank, seal, levelowanie .... z tego co pamiętam duszek potem to wszystko powtarza.
Afroman
Dorzucili instrukcje i " duszek " też opowiada wszystko ale... Grając w FFT, DQ czy w ff12 nie miałem z tym problemu. W tych grach wszystko jest oczywiste a w VP jest chaotyczne IMO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.