Albert Wesker
17 03 2006, 16:02
az dziw ze nie ma tematu o tej genialnej grze
anyway, jest to pierwszy naprawde rewelacyjny jRPG na PSP! Gra jest jedna z serii Tales of... czyli ma kilka podstawowych zalozen, mianowicie jest w 2d a walki sa w realtime ale teraz cos wiecej o samej grze : fabula jest standardowa dla jRPG czyli musimy przy pomocy kilku dzieciakow uratowac swiat, a zagrozeniem dla niego jest wielkie zderzenie... swiat Eterni sklada sie z dwoch swiatow : Infernii i Celestii, spoleczenstwa tych swiatow bardzo sie od siebie roznia i nie sa zbyt przyjaznie nastawieni (cos jak w FFX), swiat Inferii to magia, swiat Celestii to technika, generalnie strasznie fajnie jest to wymyslone a fabula i universium wciaga. kilka slow o mechanice gry : poruszamy sie glownym bohaterem po ogromnej trojwymiarowej mapie, odwiedzamy dziesiatki miast i innych miejscowek, walki sa generowane losowo, jak wspomnialem wczesniej dzieja sie w czasie rzeczywistym co czyni je bardzo dynamicznymi i widowiskowymi, w czasie walki mozemy zrobic autopauze i uzyc przedmiotu/czaru/zmienic taktyke czy strategie, w grze wystepuje mnostwo minigierek... ToE wyglada przeslicznie! kazda miejscowka to po prostu artyzm, mnostwo kolorow, szczegolow, sa po prostu sliczne, efekty czarow powalaja, dzwiek i muzyka rowniez jest bardzo fajna, bardzo "jrpgowa", najwazniejsze dla fabuly dialogi sa czytane ale lektorzy sa sredni
generalnie to naprawde swietna gra, jezeli ktos nie kupil psp bo nie ma jrpgow to moze wlasnie wyciagac kase z portfela, moja ocena po 13 godzinach gry to 9+
STRETCH
17 03 2006, 16:19
to jest pierwsza gra jrpg w jaka gralem w zyciu. jest super. ale mam jeden problem...
Albert Wesker
17 03 2006, 16:22
no to napisz, moze bede mogl jakos pomoc
spalker
21 05 2006, 17:29
Czy bardzo dobrze trzeba znać angielski, bo ja znam nawet dobrze ale czy gra jest choć trochę intuicyjna czy nie.
Albert Wesker
21 05 2006, 19:57
dialogi sa raczej proste, najwazniejsze sa czytane wiec... jezeli jarzyles Final Fatnasy czy MGSy to tutaj tez nie bedziesz mial problemow
spalker
21 05 2006, 20:46
A Ile czasu można pograć w tą gierkę, żeby skończyć ją w 100%?
STRETCH
22 05 2006, 00:23
ty... zapomnialem co za problem mialem. ale mam 2 jestem juz na tej drugiej planecie i zebralem duzo tych soczewek. ide do tej laski co to ich potrzebuje, daje jej soczewki a ona mi kombo. wlaczam to kombo i teraz nie da sie juz grac! bo niby jak ja mam w walce wykonac te wszystkie kombinacje! i niewiem gdzie jest paliwo dla maszynisty:(
bart-blank
25 05 2006, 08:34
świetna gra, gram już troszkę i mam jedno pytanie czy w późniejszym okresie gry można brać więcej niż 15 przedmiotów? uleczających itp.
Albert Wesker
25 05 2006, 15:20
za wygrywanie na arenach/konkursach sa rozne takie bonusiki ;]
mam mały problem, mianowicie co trzeba zrobić w lesie z tymi kamiennymi posągasmi co sie obracają, żeby ruszyc dalej fabułe?
Tych posągów jest pięć, trzeba je tak ustawić aby patrzyły w odpowiednią stronę. Aby dowiedzieć się w którą musisz każdą znaleźć w lesie, kwestia kilkunastu minut biegania.
[InSaNe]
18 09 2006, 21:12
Ludzie, pomozcie bo ch...mnie strzeli ! Gdzie jest ta %%#$# Orbus Barrier!? Plywam po tej Inferii i kur.. nie moge tego shitu znalezc !
Niedaleko Mt. Farlos masz ten Relay Point (?). Włazisz do niego i w pierwszym pomieszczeniu wybierasz Barrier Surface (?). Nie pamiętam czy nazwy są poprawne, w każdym razie powinny być w miarę podobne
[InSaNe]
19 09 2006, 11:25
Dzieki stary, bardzo mi pomogles
bart-blank
18 12 2006, 08:18
Kiedyś doszedłem do ostatniego bossa ale sprzedałem PSP...teraz zaczynam od nowa! Miło powrócić do tej gierki, wciąga momentalnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.