Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Formula One 2006
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2
Mastah27
Sony zapowiada kolejną edycję swej popularnej ściganki, grę Formula One 06, która powstaje na PlayStation 2 oraz PlayStation Portable. Premiera obu wersji ustalona została na czerwiec tego roku.

Podobnie jak poprzednie części, ta również posiada oficjalną licencję FIA, co oznacza, że autorzy mogą wykorzystać w niej oficjalne dane o kierowcach, samochodach, trasach i zasadach. Wszystko oczywiście z sezonu 2006. Developer obiecuje zaawansowaną fizykę, a także dopracowaną AI oponentów, którzy zachowywać się mają bardziej po ludzku, a więc także popełniają błędy, nawet powodują wypadki.

Ciekawą opcją jest współpraca obu konsol w trybie multiplayer. Gracze mając różne platformy, nadal będą mogli ścigać się na jednym torze. Tryb wieloosobowy został bardziej rozbudowany w wersji i pozwoli na ściganie się online w całym sezonie składającym się z 18 startów.

gry.wp.pl

A ja jeszcze nie nabyłem wersji 2005, a tu już wyskakują z zapowiedzią kolejnej części. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz - czy na PSP będą ukazywały się update'y aktualizujące np. składy zespołów (Robert w BMW?), czy też modyfikacje bolidów?. Pewnie nie, ale pomarzyć zawsze można biggrin.gif.
PiotrB
Gra zapowiada się wyśmienicie i mam nadzieję, że w grze znajdą się też testowi kierowcy i wszyscy będą śmigać jako Robert w jego BMW Sauberze biggrin.gif . Tryb online powinien rządzić.
Grzehoo
Znów to samo? Ja dziękuję.
PiotrB
Kolejne info:

Sony Computer Entertainment Europe szykuje nie lada gratkę dla fanów Formuły 1. Wszyscy miłośnicy tego sportu, posiadający również konsolę PS2 lub PSP, będą mogli wcielić się w swoich ulubionych kierowców w oficjalnej grze tegorocznej edycji mistrzostw świata w Formule 1. Formula One 06 ukaże się na europejskim rynku w czerwcu 2006 roku.

W tegorocznej edycji autorzy zaaplikują m.in. zmienny poziom trudności rozgrywki. Początkujący gracze będą mogli skorzystać z wielu ułatwień oraz wskazówek. Ponadto udostępnione zostanie dla nich swego rodzaju centrum, w którym nauczą się wielu przydatnych technik kierowania pojazdem. Natomiast dla starych wyjadaczy twórcy przygotują bardziej realistyczny tryb rozgrywki, wyróżniający się zarówno bardzo symulacyjnym sposobem sterowania bolidem, jak i faktem, iż baczną uwagę będą oni musieli zwracać na warunki panujące na torze, dobór opon oraz inne aspekty związane z ustawieniami pojazdu. Możemy również liczyć na poprawioną SI wirtualnych kierowców oraz usprawnioną fizykę względem tej pochodzącej z poprzedniej edycji gry.

Ciekawie zapowiada się możliwość rozgrywki wieloosobowej przy wykorzystaniu Internetu. Mianowicie, posiadacze PS2 będą mogli zmierzyć się w tym trybie z właścicielami PSP i odwrotnie. Oprócz takowego rozwiązania będziemy również mogli skorzystać z bardziej tradycyjnych opcji – zabawy z innymi graczami korzystającymi z tej samej konsoli oraz z trybu podzielonego ekranu. Muliplayer umożliwi rozegranie pełnego, składającego się z osiemnastu wyścigów, sezonu (w każdym z wymienionych trybów).

W Formula One 06 natkniemy się oczywiście na pieczołowicie odwzorowane bolidy, prawdziwych kierowców oraz idealnie przeniesione tory. Oprócz tego będziemy również mogli odblokowac historyczne wehikuły. Ciekawe, czy możliwe będzie wcielenie się w naszego Roberta Kubicę :-).
PiotrB
Mamy już oficjalną stronę Formula One 06 - www.playstation-f1.com/

Trailer (wersja na PS2) - uk.playstation.com/pdcf/index.jhtml?locale=en_GB&jumpTo=ps2/game_record/starttab:4,localetitleid:1068557,

Mam nadzieję, że model jazdy bedzie trudniejszy, bedą bardziej realne zniszczenia i lepszy tryb online, ale czy to się okaże faktem zobaczymy 30 Czerwca.
Dajnoł
k!@#$, kolejne wyrombane wyścigi w które nie zagram...eeeeee, na X jest tyko forza i nid for spidy(a fe).
BTW:ad monaco ja bym się też wk!@#$ gdyby mi tak sie silnik zj!!@@##$. mówie o raikonenie i webberze
PiotrB
Polecam zaznajomić się z wywiadem z E3 2006 na domowej stronie Studio Liverpool - F1 Gamers. Oto link:

www.f1gamers.com/f1/apanel/view_articles.php

Wersja na PS2 mimo wszystko powinna być o wiele lepsza od '05, ale jak pisze w wywiadzie PS2 mocno ograniczone możliwości jak na oczekiwania fanów co do oficjalnej gry F1. Na szczęscie wersja na PS3 im to wynagrodzi.
Mastah27
O w mordę. Okrążenie formujące i rozgrzewanie opon, tarki 3D, wpływ ilości paliwa na jazdę samochodu, wrzucenie nowego systemu kwalifikacji - zapowiada się wyśmienicie. Nie pozostaje mi tylko nic innego jak kupić nową PS2 (tym razem PS two), kartę sieciową do kompa, połączyć wszystko kabelkiem i skopać tyłki ludziom w sieci biggrin.gif.

A PS3 i Safety Car to inna bajka icon_twisted.gif.
PiotrB
QUOTE(Mastah27)
...połączyć wszystko kabelkiem i skopać tyłki ludziom w sieci biggrin.gif.

Bardzo mi miło to słyszeć. Mam nadzieję, że zgramy w sieci jeszcze w te wakacje. Ciekawy jestem ilu Polaków zobaczę w F1 06. W F1 05 grałem niestety tylko z dwoma rodakami.

Jakby co to zapraszam.
Dajnoł
o ile pamiętam to SC był już w formula'99 na psx... to w wersjach na ps2 nie było?
PiotrB
QUOTE(Dajnoł @ 4 06 2006, 19:50) *

o ile pamiętam to SC był już w formula'99 na psx... to w wersjach na ps2 nie było?

Po raz pierwszy SC pojawił się w Formula One '97. W wersjach na PS2 od Sony (dev. Studio Liverpool) jeszcze go nie uświadczyliśmy.
Dajnoł
w F1'97 nie było SC...grałem, pamiętam, pierwszy rax widziałem SC w F1'99...
studio liverpool ongiś zwało się psygnosis i to oni są odp za F1'97(i '99)
psygnosis się r!#$#@ało i powstało SL i Blizzard(ci od MSR i PGR)...może się mylę.
BTW: zdolne chopy do wyścigów:)
Mastah27
Bizarre, jeśli już coś laugh.gif.

Wracając do tematu, to najpierw muszę skołować sobie F1 05 i zobaczyć, czy naprawdę gra jest taka łatwa jak wszyscy mówią. Jeśli tak będzie to od razu lecę po F1 06 i zaczynam zabawę w sieci (PiotrB, długo idą te duperele po zarejestrowaniu PStwo, bo nie widzi mi się ban w połowie wakacji, oj nie?).
PiotrB
QUOTE("Dajnoł")
w F1'97 nie było SC...grałem, pamiętam, pierwszy rax widziałem SC w F1'99...
studio liverpool ongiś zwało się psygnosis i to oni są odp za F1'97(i '99)
psygnosis się r!#$#@ało i powstało SL i Blizzard(ci od MSR i PGR)...może się mylę.
BTW: zdolne chopy do wyścigów:)

Pewnie masz rację bo ostatnio grałem w tę grę 7 lat temu. W zgodnej opinii F1 '97 [b]jest[b/] jedną z najlepszych gier F1 do tej pory(o ile nie najlepszą), więc myślałem, że i w niej był. Developerem F1 '99 było Studio 33, ale być może jest to pierwotna nazwa Studio Liverpool. Ale to tylko moje przyszuszczenie. Jako ciekawoostkę podam, że w F1 '99 był kod dzięki któremu można było się ścigać Safety Car'ami biggrin.gif . Dodam jeszcze, że w Formula One 2001 na PSXa też był Safety Car bo w tą grę dużo grałem i się jednak rozczarowałem smile.gif .

QUOTE("Mastah27")

Wracając do tematu, to najpierw muszę skołować sobie F1 05 i zobaczyć, czy naprawdę gra jest taka łatwa jak wszyscy mówią. Jeśli tak będzie to od razu lecę po F1 06 i zaczynam zabawę w sieci (PiotrB, długo idą te duperele po zarejestrowaniu PStwo, bo nie widzi mi się ban w połowie wakacji, oj nie?).

Zgadza się F1 05 jest chyba najłatwiejszą grą o F1 do tej pory ! Na poziomie Hard jestem szybszy od AI o ponad 5 sekund na okrążenie. Nie tylko poziom trudności jest niski, ale i sam model jazdy, choć praca układu kierowniczego jest znacznie lepsza niż w F1 04 i dzięki temu gra się przyjemnie.

PIN powinien przyjść po maksymalnie 2 tygodniach, a sam NAD po kolejnych 2 tygodniach. Z tego co wiem to Sony wysłyła już NADy do Polski nawet z Polską ulotką. Prawdopodobnie kod i plytka przyjdą szybciej niż się tego spodziewasz smile.gif , ale w razie przeciągania się przesyłki informuję, że mam jednego NADa do sprzedania. Kwestia banu konta to nie problem, gdy doszedł ci już PIN i nie masz NADu bo zawsze może cię zarejestrować inny uprzejmy posiadacz NADa.

Czekam na info o ewentualnej partyjce smile.gif . See you on the racetrack !
Dajnoł
QUOTE(Mastah27 @ 7 06 2006, 10:47) *

ech... dysleksja? Taki średnio rozgarnięty jestem, ponoć nonie.gif

QUOTE(PiotrB @ 7 06 2006, 12:41) *

Pewnie masz rację bo ostatnio grałem w tę grę 7 lat temu. W zgodnej opinii F1 '97 [b]jest[b/] jedną z najlepszych gier F1 do tej pory(o ile nie najlepszą), więc myślałem, że i w niej był. Developerem F1 '99 było Studio 33, ale być może jest to pierwotna nazwa Studio Liverpool. Ale to tylko moje przyszuszczenie. Jako ciekawoostkę podam, że w F1 '99 był kod dzięki któremu można było się ścigać Safety Car'ami biggrin.gif . Dodam jeszcze, że w Formula One 2001 na PSXa też był Safety Car bo w tą grę dużo grałem i się jednak rozczarowałem smile.gif .

W ten sposób rozwiano wątpliwości nt tej jałowej dyskusji...
PiotrB
97 nowych screenów !!

playscope.com/@@@12157-formula_one_06.html&medias=Screenshots

Gra prezentuje się IMO bardzo ładnie. Choć różnica nie jest znacząca w porównaniu do F1 05.

Mastah27
http://playscope.com/medias/Jeux-Video/PS2...creens/0098.jpg

Jeśli nie jest to niedoskonałość engine'u, a zamierzone działanie twórców gry to palce lizać. Bo chyba każdy fan(atyk?) F1 wie, że prosta na torze w Barcelonie właśnie tak się prezentuje, hmm? icon_twisted.gif

http://playscope.com/medias/Jeux-Video/PS2...creens/0074.jpg

O w morde, teraz nawet na międzyczasach mierzone są prędkości wub.gif.

Nie ukrywam, że niecierpliwie oczekuję F1 06, tym bardziej że będzie to najprawdopodobniej ostatnia część "formułek" na PS2, ale z pewnością najlepsza (rozgrzewanie opon przed startem do wyścigu, nowa formuła kwalifikacji). Eh, kiedy ten 7 lipiec?
Mikes
ej seryjnie jak oglądałem te screeny patrzyłem czy to nie jest jakaś wersja z 2002 roku :F

Mimo wszytsko zagram, bo czemu nie?
PiotrB
Pierwszy film z gameplay'u !

playscope.com/@@@12157-formula_one_06.html&medias=Videos
(wymagany Quick Time 7)

Dźwięk brzmi fenomenalnie ! Posłuchajcie silnika Ferrari przy redukcji.
Grzehoo
Można to oglądać (i słuchać) bez końca, dźwięk jest faktycznie świetny. Kiedy premiera?
EDIT: 28 lipca?
PiotrB
QUOTE("Grzehoo")
EDIT: 28 lipca?

Najprawdopodobniej 26 Lipca bo taka datę podają na Playscope.

Ciekawe jak odwzorowali brzmienie silnika V8 Hondy bo właśnie ten najbardziej lubię słuchać.

Zaczynam odliczać dni do premiery.
PiotrB
Cztery nowe filmy z F1 06 ! *

http://www.playscope.com/@@@12157-formula_...l&medias=Videos

* prawdopodobnie zniszczenia są wyłączone, a wybrany poziom trudności to Very Easy

30 nowych screenów !
www.playscope.com/@@@12157-formula_one_06.html&medias=Screenshots

Nawet sam aktualny mistrz F1 nagrywał na potrzeby Formula One 06. Myślę, że będą to jakieś wskazówki dotyczące torów i setupów.

http://www.ps2vicio.com/index.php?sec=ver_...&id=422&im_n=13
PiotrB
Oficjalna strona już otwarta !

http://www.playstation-f1.com/

Zapraszam do Quizu na stronie (mój rekord to 40 sekund - wszystkie poprawne odpowiedzi) i gry w mini-menadżera.

Na Ultimie można już składać preordera.

http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4049

Ostateczna premiera w Polsce ma nastąpić około dnia 4 Sierpnia.
Mikes
Grał juz ktoś? Widzę że jest już na alternatywnym rynku więc może ktoś już ma wink.gif

hmm.. mimo mojego sceptycznego podejscia do tej gierki może się skuszę podczas polskiej premiary. W końcu F1 rox wink.gif
PiotrB
QUOTE(Mikes @ 28 07 2006, 09:22) *

Grał juz ktoś? Widzę że jest już na alternatywnym rynku więc może ktoś już ma wink.gif

hmm.. mimo mojego sceptycznego podejscia do tej gierki może się skuszę podczas polskiej premiary. W końcu F1 rox wink.gif

Cieszę się, że ktoś się interesuje F1 06. Grę będę miał dzień po Polskiej premierze, która prawdopodobnie odbędzie się 4.08.2006, czyli tydzień później niż w innych grajach Europy mad.gif . Więc kilka dni po premierze w naszym pięknym kraju spodziewajcie się mojej recenzji na łamach tego forum.

PS: Wiem, że zdziwi Was fakt, że tryb online w F1 06 został usuniety z wersji finalnej sad.gif . Szkoda...
Mastah27
Mnie to nie zdziwiło - mnie to mocno wkur.wiło censored2.gif. Nie po to w poniedziałek przychodzi do mnie przesyłka z kablem i kartą sieciową, żebym nie mógł sobie grać w F1 06 online, a jedynie w F1 04 lub też F1 05, które najpewniej za jakiś czas kupię. A F1 06 nabędę, gdy stanieje do jakiś 100 złotych, bo tyle jest w moich oczach warta. Żeby jeszcze Sony podało do wiadomości, że usuwają tryb online, ale nie, nie powiedzili o tym nic, dopiero gracze wypatrzyli, że na oficjalnej stronie z listy feature'ów zniknęła możliwość gry online. Tak się kur.wa nie robi censored2.gif.

Co do polskiej premiery, to raczej nie ufałbym Ultimie, skoro na oficjalnej stronie Playstation (http://www.playstation.pl/gry.php?id=98) jest wyraźnie napisane, że premiera już się odbyła 26 lipca.
PiotrB
"Nie ma nic złego co by na dobre nie wyszło". Jeśli nawet nie zagrasz online w F1 06 to zawsze masz F1 05 i F1 04, w których jest tryb online. Krążą już plotki jakkoby Sony miało wydać pod koniec roku wersję z trybem online, ale ja w to wątpię bo na początku roku 2007 ma wyjść Formula 1 na PS3 z właśnie trybem grania w sieci (22 graczy w wyścigu). Tą pierwszą ciągle mam i jak będziesz chciał to zagramy w sieci i powspominamy silniki V10 smile.gif .
Polecam ci poczytać posty na forum F1Gamers(chyba, że znasz biggrin.gif ) i sądząc po opiniach ludzi F1 06 jest całkiem niezła i lepsza od części poprzedniej. Chwalą zwłaszcza nowy model jazdy, nowy model zniszczeń i tryb inżyniera wyścigowego.

Nie przejmuję się tym co pisze na stronie PlayStation.pl bo z doświadczenia wiem, że ta strona jest rzadko aktualizowana. Choć wybiorę się na mały rajd po sklepach.

Cytat ze strony playstation.pl:
QUOTE(playstation.pl)
Gra oferuje również możliwość ściągnięcia z sieci uaktualnień dotyczących przebiegu sezonu 2006 w Formule 1 - zamiast kwalifikacji można wybrać prawdziwe pozycje startowe zawodników w każdym wyścigu, a także zdecydować się na jazdę podczas takiej pogody, jaka była naprawdę podczas danego wyścigu w tym sezonie.

To brzmi ciekawie. Mam nadzieję, że to prawda smile.gif .
_IGI_
Dzisiaj dostałem swoją F1 2006 exclaim.gif Pierwsze wrażenia to ,"ciekawsza" muza w MENU ,a przy ponad 200km/h BLUUUR biggrin.gif (nie wiem czy był w F1 05 bo ominałem tą serie). Przy kamerze nad kierowcą czuć PRĘDKOŚC a przy 300km/h zaczyna trząść :)Niesamowite uczucie ! natomiast kamera zza bolidu to jakaś porażka (chociaz i tak nikt z niej nie korzysta) w ogole nei czuć szybkości confused.gif No i fajnie rozwiązana sprawa PIT STOP ,polega na mini-gierce wciskaniu określonych przycisków L1 i Ri = opony przód , L2 i R2 = opony tył , circle.gif = paliwo Jade dalej...
PiotrB
Gdzie dorwałeś grę? Zagraniczny sklep?

Patenty, które opisałeś były już w F1 05 sad.gif .
_IGI_
Dzisiaj na Silverstone na przedostatnim okręzeniu będąc na 3 pozycji samochód odmówił posłuszeństwa (straciłem gaz) Co się okazało jak spojrzałem do tyłu widze OGIEŃ. Silnik się spalił exclaim.gif a ja straciłem podium...Ja moze i jestem ta grą tak zafascynowany ale przesiadka z F1 2004 na F1 2006 to dla mnie duuza róznica smile.gif "in plus"

Kolejna moja nowinka to zmiana pogody podczas kwalifikacji ! W trzeciej rundzie zrobilem czas poniżej 1:20:00 (1:19:668" na Węgrzech właśnie). Jedyny zawodnik (Alonso) ,ktory probował podjąc ze mna walkę wykrecał na suchym 1:20:160 i powoli zbliżał sie do mnie ale w koncowce zaczeło padac !! Warunki utrudnione i już nie miał szans mnei dogonić ninja.gif Niestety podczas wyścigu chmury(ktore naprawde sie "ruszają") przeszły i tor był suchy. Marzyłem o takim patencie aby podczas wyscigu przy zachmurzonej pogodzie urwała sie nagle ulewa...jakież to by były przetasowania w w klasyfikacji ! Robić błedy jak Speed w niedziele tongue.gif Mam już za sobą pierwszy sezon kariery (7miejsce) Zaczynałem w Aguri Honda (okropnośc) i dostawalem wprawdzie oferty z BMW Sauber czy Scuderia Toro Rosso ale ja zaczekałem na cos konkretniejszego i przyszła oferta z Toyoty. Wygryzłem Trulli'ego z 2miejsca i już w lepszym bolidzie mogłem przynajmniej powalczyć. Wynik = 2 zwycięstwa w sezonie (Wegry i Francja) i 7 miejsce. Bardzo ładnie sformułowane są wiadomości e-mail (w F1 04 był FAX biggrin.gif). Przeważnie treści się nie powtarzają i zawierją szczególowe informacje. Taka sama sytuacja w NEWS przed wyścigiem i po ,az chce się to czytać z tego powodu smile.gif Po jakimś słabszym występie jesteśmy zmuszeni ścigać sie na testach z 3rd Driver. Biedny Trulli nie dawał mi rady blush.gif Na koniec coś co mnie zirytowało bardzo...Miałem kontrakt na jeden sezon i wypełniłem go z nawiązką ,byłem wyżej niż Ralph ,wygrywałem 2GP i na testach byłem szybszy od Trulli'ego aż tu nagle przychodzi wiadomośc ,ze oni nie zdecydują sie przedłużyc mi kontraktu wacko.gif O so chosiii ?! Byłem wkurzony i w SaoPaulo zepchnałem specialnie Ralpha ,a ten musiał zakończyć wyścig. I chyba z tego powodu dostalem wiadomośc ,ze awansowałem na pozycje 1st Driver a zaraz konczy mi sie kontrakt laugh.gif No cóz na oferty nie narzekam tongue.gif i pojde chyba do BMW Sauber z Robertem pojeździć. Ta gra mnie tak wciągnęła ,że gram i gram w nią. Wole kolejny sezon w F1 niz grać w inną gre "z fabułą"...
CHINDOOS
Czy w sezonie tworzymy własnego zawodnika czy musimy wybrac z tych co są?
_IGI_
W normalnym sezonie wybieramy licencjonowanych kierowców. Przy karierze i tworzeniu swojego profilu mamy do wyboru bodajże AZ 4 RODZAJE TWARZY !! Kazda ma jeszcze 3 odpowiednie do tego zarosty ,a no i są dwie kobiety biggrin.gif
Grzehoo
Ja również dorwałem F1 06. Grałem na razie godzinę, ale muszę wspomnieć o czymś, o czym _IGI_ nie napisał. Mianowicie - grafika. A ta jest bardzo słaba! Tory są "gołe" (choć to akurat nie powinno dziwić), tekstury mizerne, a bolidy ubogie w detale. Brakuje też efektów, np. słońca odbijającego się od asfaltu. Wprawdzie nie oprawa jest w grach najważniejsza, ale panowie z Sony mogliby się bardziej postarać.
_IGI_
No i jeszcze dorysowujące się tekstury...mi to tam nie przeskadza specialnie ale przy predkości 300km/h no to chyba inaczej nie mogli smile.gif W ogole to moja konsola czyta jak szalona. Słychac jak laser nieustannie tyka i wczytywuje. Najwyraźniej programiści porozrzucali "licho" pliki na płycie...
Grzehoo
Potrenowałem kilka dni i dziś zacząłem karierę (poziom medium). Dostałem się do teamu STR-Cosworth i to od razu jako pierwszy kierowca. W pierwszym GP (Bahrajn) wywalczyłem pole position, co prawda wyprzedzając J. Buttona o 0,1 s, ale zawsze. Wyścigi ustawiłem na 20% długości, a więc na torze Sakhir miałem do przejechania 12 okrążeń. Na szóstym zjechałem do boksu i co? Nie zatankowałem, ani nie zmienili mi opon, po prostu fura nie zatrzymała się w boksie! Chyba nie muszę mówić, że owe paliwo skończyło mi się kawałek po wyjechaniu z pit-stopu, no i ujrzałem napis "RETIRED". Nie rozumiem tego, ale to chyba jakiś bug. Sytuacja przytrafiła mi się już trzeci raz na tym torze, _IGI_, mógłbyś to sprawdzić?
CHINDOOS
Dużo nie grałem ale z tego co się orientuję to w boksie można się zatrzymac tylko według planu (w czasie wyścigu dostajesz komunikat przez radio że masz zjechac) albo przez nacisniecie L3 komunikujesz ze chcesz zjechac nieplanowo.
Grzehoo
Do pit-stopu zjechałem według planu, ale ikonka boksów świeciła się na pomarańczowo. Zdaje mi się, że można zjechać tylko przy zielonej.
QUOTE(CHINDOOS)
nacisniecie L3 komunikujesz ze chcesz zjechac nieplanowo.
Należy wcisnąć SELECT, wówczas zaświeci się pomarańczowa ikonka, a po kilku(nastu) sekundach zmieni się na zieloną. Czyli na szczęście żadnego buga nie ma smile.gif.
_IGI_
Jeśli przejechałes przez linie w boksie bez zatrzytmywania się i nie zauważyłes swojej grupy mechaników gotowych na Twoje przybycie to musiałes wjechac w złym czasie,a racczej za szybko smile.gif Mi sie cos takiego przydazylo ,ale to ja sie zagapilem i zapomniałem kompletnie biggrin.gif Paliwa mi starczylo na kolejne okrązenie ale opony były juz koloru żółtego więc troche się pomęczyłem. Jednyne problemy jakie miałem w PIT STOPIE to bylo kiedy pierwszy kierowca z mojego teamu wjechał na zmiane troche szybciej , a ja musiałęm czekać aż go obsłuzą lub chcąc wyjechac zablokowało mnie na jakies 6sec .Nie wiem dlaczego bo nikt za mna nie przejezdzał. Moja kariera przebiega bardzo ciekawie smile.gif Zaczynałem w MF1 i zdobylem chyba 36pkt po czym zgłosiła sie do mnie Toyota PANASONIC i w lepszym bolidzie ukończyłem sezon na III miejscu i tym samaym otrzymałem promocje na 1st Driver (i tu mi sie nie podoba bo wchodze na miejsce R'Schumachera a na 2nd wskakuje ponownie Trulli confused.gif a Ralph jest wtedy Test Driver...) Kolejny sezon juz powinien być mój. Od początku mogłem pojechac w swoich ulubionych wyścigach lepszym bolidem i je wygrałem. Pozycja lidera. JKedynie Schumi i Alonso próbowali nawiązac walke pod koniec i im sie udało...Przed GP Chin dostałem oferte z Renault F1 być jako Test Driver i ją przyjąłem ,wiedząc ,ze strace w tym roku sezon mistrzowski i początek przyszłego. Ale wolałem powalczyć w następnym roku i zagarnąc wszystko >Mistrzostwo kierowców i konstruktorów< Początek sezonu a pierwsze 3GP wygrywa moj "kolega" z teamu G.Fisichella biggrin.gif No to będzie walka !" Testy odbywały się na Magny-Curse (mój ulubiony tongue.gif) ,więc był bez szans. Przed GP Monaco dostałem promocje na 2nd Driver. Strata do lidera 35pkt...Wygrane 4GP pod rząd i już jestem w stawce. Byleby do końca sezonui...Oczywiscie udało mi się to wczoraj smile.gif

UWAGA !!!

To musiała być moja druga kariera i moj drugi profil ponioważ jak zacząłem grać pierwszy raz Kariere i na koniec sezonu nie przedłuzyłęm oferty z Toyota gra mi się zawiesiła !!! Chciałem przejśc do nowego sezonu i liczyłem ,ze dostane oferty z McLarena czy BAR Honda...niestety...Wybrałem End Season i tyle...czarny ekran...Zaczęłem grać nowa kariere i nie popełniłem tego samego błędu i...wszystko ok. To takie jakby małe ostrzezenei dla was...
Grzehoo
Heh, do mnie również zgłosił się team Panasonic Toyota (przed GP Turcji; miałem jeszcze ofertę z BMW Sauber, ale na testowego kierowcę). Nie idzie mi źle, jestem na razie na 3. miejscu w klasyfikacji, a do M. Schumachera i Alonso tracę po jednym punkcie.

Podoba mi się tutaj pewna randomowość. Otóż, w jednym z GP (nie pamiętam w którym) byłem trzeci i spokojnie utrzymywałem tą pozycję, po prostu 6 punktów miałem w kieszeni. Na ostatnim okrążeniu, trzy zakręty przed metą pojawiła się żółta flaga. Przez chwilę nie wiedziałem, co jest grane, aż nagle zobaczyłem palący się bolid Buttona na poboczu. Wyprzedziłem go oczywiście i tym samym zdobyłem 8 punktów. A swoją drogą - to musi być dramat dla kierowcy, przegranie pozycji na ostatnich metrach ;].

Dodam jeszcze, że gra wciąga jak diabli. Na liczniku na razie mam 12h, ale to oczywiście nie koniec. smile.gif
CHINDOOS
Jak zmienić rodzaj opony w czasie wyscigu i w czasie testu?
Grzehoo
QUOTE(CHINDOOS @ 20 08 2006, 13:16) *

Jak zmienić rodzaj opony w czasie wyscigu i w czasie testu?

Nie da się, ale prawdopodobnie kiedy masz opony "dry" i zacznie padać deszcz, podczas pierwszego zjazdu do boksu wymienią Ci na "wet". Przynajmniej tak mi się wydaje. A co do testu - tu również nie można zmienić opon.
CHINDOOS
Chyba nie zmieniają w boksie na odpowiednie. Raz wszyscy mieli intermediaty a ja założyłem dry ale po zjeździe do boksu nie zmienili mi ich.
Grzehoo
Faktycznie, w GP Malezji prowadziłem i miałem niezłą przewagę. Jedno okrążenie przed zjazdem do boksu zaczął padać deszcz. Po zmianie opon nadal szło mi dobrze, ale już trzy okrążenia przed końcem zaczęły się problemy - bolid rzucał niemiłosiernie, a na oponach "wet" aż tak ciężko się nie jeździ. Spadłem na 16. pozycję...

Aha, chyba odkryłem mały błąd. Nie wiem jakim cudem to zrobiłem, ale na Monaco Circuit mam rekord okrążenia 5.017 (5 sekund!). Musicie mi wierzyć na słowo, bo nie mam aparatu, żeby screena zrobić. Tak czy siak dziwne to zjawisko.
_IGI_
Cóz , ja już skończyłem swoją kariere (5 sezonów) i odwiesiłem (kask?) na kołek biggrin.gif Przejade sobie jeszcze jeden sezon WC aby uzupełnić swoją półkę z trofeami (chyba brak mi 4GP...) i masterować czasy w Time Trail. Na liczniku dobre 30 godzin i właściwie to przeszła mi już ochota na dlasze granie. Juz mnie tak nie ciągnie jak na początku "Jeszcze przejade te kwalifikacje i kończe...no dobra pojade też ten wyscig" ,i tak całą noc biggrin.gif Najdłuższa sesja to była od 22 - 05 exclaim.gif heheh i przejechałem wtedy cały jeden sezon kariery(tej nowej jak mi sie poprzednia zyebała).Dla mnie jako miłośnika tej gry grze wystawiam ocene '8-' jako zwykła "ścigałka" to będzie 7 wink.gif Dla mnie to duuży przeskok z F1 04 na 06 i gra ma kilka usprawnień. Tylko faktycznie ta grafika to mogłaby być lepsza. No i na rynku nie ma innego symulatora Formula 1 więc w co tu grać ?! A przydałaby się jakaś dobra konkurencja na przyszly sezon... To wtedy może i SONY pomyślałoby nad jakimiś inowacjami !! Taaa ale to tylko marzenia biggrin.gif Teraz tylko czekać do GP Turcji!
Dj Moja Stara
Nie wiem na jakim poziomie trudności gracie karierę, bo ja zacząłem na hardzie i trochę się męczę. Poza tym tcs na i brake balance na 1, wszystkie "pomoce" powyłączane - tedy najmniejszy błąd kosztuje dużo - dla mnie sama esencja Formuły1. A edycja '06 jest jedną z lepszych i wciąga niczym koka. A takie atrakcje jak ustalanie strategii (tankowanie) czy nagłe zmiany pogody (które całą tą strategię rozpieprzają w piz.du) - co zmusza do założenia innych opon - sprawiają, że wyścig staje sie tak wkręcający jak ten ostatni na Węgrzech, a nawet lepiej bo przecież sam biore w nim udział! Jaram się jak dziecko, no ale co poradzę?
Grzehoo
QUOTE(Dj Moja Stara @ 21 08 2006, 01:24) *

Nie wiem na jakim poziomie trudności gracie karierę, bo ja zacząłem na hardzie i trochę się męczę. Poza tym tcs na i brake balance na 1, wszystkie "pomoce" powyłączane - tedy najmniejszy błąd kosztuje dużo - dla mnie sama esencja Formuły1. A edycja '06 jest jedną z lepszych i wciąga niczym koka. A takie atrakcje jak ustalanie strategii (tankowanie) czy nagłe zmiany pogody (które całą tą strategię rozpieprzają w piz.du) - co zmusza do założenia innych opon - sprawiają, że wyścig staje sie tak wkręcający jak ten ostatni na Węgrzech, a nawet lepiej bo przecież sam biore w nim udział! Jaram się jak dziecko, no ale co poradzę?

Pierwszy sezon przejechałem na medium i zająłem weń drugą pozycję (najpierw STR-Cosworth, potem Panasonic Toyota, o czym już pisałem). Zacząłem drugi sezon, także na medium i co? Spodziewałem się tego - było za łatwo, wygrywałem wyścig za wyścigiem i to o dobre 10-30 sekund. Podarowałem sobie ten sezon i zacząłem nowy, teraz już na hardzie. Dostałem się do MF1, bo w pozostałych teamach nie udało mi się zaliczyć próbnego testu. Większość systemów mam oczywiście wyłączoną, podobnie jak Ty.

Na koniec pytanko do tych, którzy grają w F1 06: na ile procent macie ustawioną długość wyścigów? Ja gram na 20%.
CHINDOOS
Nie pamiętam ile procent mam ustawione ale okrążeniowo to wypada mniej więcej 17-19 okrążeń na wyścig.
Grzehoo
QUOTE(CHINDOOS @ 23 08 2006, 09:19) *

Nie pamiętam ile procent mam ustawione ale okrążeniowo to wypada mniej więcej 17-19 okrążeń na wyścig.

To pewnie 30%.

Dodam jeszcze, tak dla informacji, że nowe formułki w PE otrzymały notę 6-/10.
PiotrB
Już mnie krew zalewa. Moją F1 06 zamówiłem już w połowie Lipca i nadal czekam na premierę tej gry w Polsce, a Wy tu już o kilku tygodni zagrywacie się w tę grę. No ale chociaż będę miał instrukcję po Polsku biggrin.gif .

Co do recenzji to Gamera podkreślił, że jest mocno subiektywna. Zgadzam się z nim, że wersja z 2003 roku była świetna, zwłaszcza jeśli chodzi o model jazdy.
Dj Moja Stara
Właśnie dzisiaj zakupiłem swój nr PE i ciekawiła mnie ocena F1 '06. A tu niespodzianka - 6-! Ja rozumiem, że trailer tej gry na PS3 ryje beret i nie ma co porównywać jej z wersją na PS2 (przynajmniej jeśli chodzi o grafikę), ale na boga! nie 6-. Szanuje Gamerę i jest to jego subiektywna opinia, wiem, że kolo zna się na ty co robi. Ja jednak skłaniałbym się bardziej do oceny Losera (8), chociaż jak dla mnie to 8+, bo dawno żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Kary sekundowe faktycznie zdają się być krokiem ku arcade'owi (krokiem wstecz, jeśli chodzi o symulowanie F1). Natomiast model jazdy wcale nie wydaje mi się być arcade'owy, no bo czy można o takowym mówić jeśli po zachaczeniu o pobocze/"tarkę" (świetne "tarki" są w tej grze hehe) następuje tzw. bączek (oczywiście mówię tu o wyłączonych systemach, przy tcs'ie i czymś tam jeszcze - nie pamiętam - na 1). Prawda, że sterowanie formułą w grze jest dużo łatwiejsze niż w rzeczywistości, ale nie powiedział bym, że od razu jest to arcade (który z resztą uwielbiam - nie tylko w wyścigach). Ja po rozpoczęci trybu Career na hardzie, zdecydowałem najpierw skończyć medium, bo nie wyrobiłem zwyczajnie - ot taki ze mnie słabiak, ale jeszcze zobaczymy...

...a właśnie - może by tak jakiś turniej w F1 '06 np. po GP Turcji (wtedy najbardziej chce mi się grać w formułkę)? Ktoś się pisze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.