Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
Er_WolvEr
Narazie znalazłem tylko to -

http://ps2.gamespy.com/playstation-2/guita...o/694358p1.html .

Jeżeli koś miałby jakieś linki to prosze podać - szczególnie z podanymi możliwymi nazwami zespołów smile.gif
YETI
Jeszcze pierwszej czesci nie ma w Europie(premiera jakos w pierwszym tygodniu kwietnia) a tu juz informacje ze GH2 juz sie robi smile.gif

Jezeli chodzi o kawałki to poprosze
Metallica - One (soooooolóweczka ^^)
Metallica - Fuel
Metallica - Orion
Metallica - To Live Is To Die
SlipKnot - SIC
SlipKnot - PEOPLE = SHIT
Gn'R - Welcome To The Jungle
Gn'R - November Rain
Sepultura - Aries
Sepultura - Roots Bloody Roots

Moze byc cos jeszcze z Korna, Slayera, In Flames czy Fear Factory smile.gif

PS. Zapomniał bym o jakims kawałku Nirvany i Lenny Kravitz...cos w miare spokojnego musi byc smile.gif
jaszczoor
CZytałem na oficjalnym forum GH że metallica nie chciała się zgodzić na zamieszczenie ich gawałków w grze więc raczej nia ma szans.

A ja dalej czekam na pierwszą część...
Er_WolvEr
Metallica nie chce ?? Ale paszczaki sad.gif Może sięobrazili po tym jak Megadeth dał utwór tongue.gif (dygresja). Qrcze a nazwisko Wokalisty nawet było w Pierwszej części (jak siękupowało gityary to jeden z nich jużnei pamietam który był opaisany jako taki na jakim grał włąsnie On) a Oni tego nie docenili... No ale mam nadzieje że np KoRn, System Downa będzie smile.gif W Końcu po takim sukcesie 1dynki zespoły będą bardziej otwarte na danie Swych utworów. Nie dosyć że jest to reklama to jeszcze bajer dla tekich zespołów !!. Może będzie kontynuacja pracy z np. Audioslave'm, MEgadeth'em Black Sabbath'em, tylko zeby nie przedużali z Freeze Pops ;(. Mogli zakończyć przy Amplitudzie moim zdaniem smile.gif

Więcej więcej info ;D:D
YETI
Wywiad z gosciem pracujacym nad Guitar Hero 2.
http://ps2.ign.com/articles/701/701726p1.html
Er_WolvEr
Wypasiście // zagrzebiście - Prace wrą, zespoły w poszukiwaniach, łatwoiej do tego bedzie bo jak to i on powiedział - ludziom Guitar Hero 1 się obiło o uszy i będzie łatwiej. Do tego nowa część bezie jeszcze bardziej nastawiona na mUlti i jeżeli dobrze odczytałem, to myślą a zapewne nawet pracują nad.. taką... mocną... grubostrunową... gitarą.... 4ropasiastą biggrin.gif. Oczywiscie bedzie mozńą grać tą samąguitarką w 2jce, dodany bedzie Trening (czy tam przygotowanie)... i zapewne inne bajerki. Wiele innych bajerków smile.gif
Tylko czekać....

Wielkie dzięki za info YETI !! !!
Er_WolvEr
http://www.gamespot.com/news/6149039.html?q=guitar%20hero

"Arterial Black," Drist, covers of Black Sabbath's "War Pigs," KISS' "Strutter," Rush's "YYZ," Reverend Horton Heat's "Psychobilly Freakout," Van Halen's "You Really Got Me," and Butthole Surfers' "Who Was in My Room Last Night?"

Tu jest pewna relacja po angielsku.
http://www.gamespot.com/ps2/puzzle/guitarh...tml?sid=6150322

Teraz nie moge znaleść linku, alewiem że w internecie jest link do Guitar HEro 2. Grają tam Psychobilly Freakout, grafika widać że jeszcze bardziej dopracowana, z tego co pamiętam szczególnie efekty świetlne. Z tego co mówili to będzie gra jeszcze trudniejsza (YEssss Yessss !!!!! ), prawdą jest co-op, bas, wybór osobnego poziomu trudności.

Ściągnołem większośćz tych podanych utwórów - wymiatają. Będzie sie wyśmienicie grać - a to przecież tylko malutki kawałeczek tortu i to bez wisienki !!.

EDIT:

Już znalazłem - Zdięcia + filmik jest podany w linku YETI'ego, dla leniwych link do dstony z filmikiem
http://media.ps2.ign.com/media/823/823033/vids_1.html
YETI
QUOTE(Er_WolvEr @ 11 06 2006, 12:56) *

prawdą jest co-op, bas,

cieszy mnie to niezmiernie ^^
Hela
QUOTE(YETI @ 13 06 2006, 14:56) *

QUOTE(Er_WolvEr @ 11 06 2006, 12:56) *

prawdą jest co-op, bas,

cieszy mnie to niezmiernie ^^

A mnie nie rusza, bo w singlu i tak mozna grac tylko sciezke gitary elektrycznej, a w multi nie mam z kim grac... Cieszy mnie za to niezmienie 50nowych kawalkow do najlepszej gry muzycznej na PS2.
Er_WolvEr
Jesteś pewna/ny, że nie da sie grać na bassie ?? Humh przeoczyłem widać.

A utworów z tego co wiem nie bedzie 50...

...Ale z 55 smile.gif.
Hela
Jesteś pewna/ny, że nie da sie grać na bassie ??
Da sie ale tylko i wylacznie w multi, tak mowili podczas wywiadu dla gamespotu na E3.
Er_WolvEr
Hmmmmmmmm ciekawi mnie czy będzie Online możliwość grania. W amplitudzie gra sie wyśmienicie, tu mogliby też to zainpletować.
YETI
Na gametrailers.com znajdziecie trailer GH2 smile.gif
Scorpion
Kilka nowych piosenek:

http://youtube.com/watch?v=Ga2W4KgnHms - Stone Temple Pilots - Trippin' on a Hole in a Paper Heart icon_twisted.gif

http://youtube.com/watch?v=CT8kh8wxFrE - Anthrax - Madhouse icon_twisted.gif icon_twisted.gif

http://youtube.com/watch?v=CREPjzJdtZM - Motley Crue - Shout at the Devil icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

http://youtube.com/watch?v=0WxYLbBAAw0 - Guns'n'Roses - Sweet Child of Mine icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

http://youtube.com/watch?v=FhGrf2Vq-kI - Lynyrd Skynyrd - Freebird asthanos.gif
Mikes
Lista utworów

1. Nirvana - "Heart-Shaped Box"
2. Primus (wersja oryginalna) - "John the Fisherman"
3. Stone Temple Pilots - "Trippin' on a Hole in a Paper Heart"
4. Anthrax - "Madhouse"
5. Motley Crue - "Shout at the Devil"
6. The Police - "Message in a Bottle"
7. The Pretenders - "Tattooed Love Boys"
8. Spinal Tap - "Tonight I'm Gonna Rock You Tonight"
9. Heart - "Crazy on You"
10. Allman Brothers Band - "Jessica"
11. Lynyrd Skynrd - "Freebird" btw, ta piosenka pdoobno miażdży, trwa 14 minut(!) z czego tylko 6 to piosenka,reszta to solówa! ninja.gif ojj, będzie rzeeeź
12. Avenged Sevenfold - "Beast and the Harlot"
13. Dick Dale - "Misirlou"
14. Lamb of God - "Laid to Rest"
15. Alice in Chains - "Them Bones"
16. Reverend Horton Heat - "Psychobilly Freakout"
17. Black Sabbath - "War Pigs"
18. KISS - "Strutter"
19. Butthole Surfers - "Who Was in My Room Last Night?"
20. Van Halen - "You Really Got Me"
21. Guns N' Roses - "Sweet Child O'Mine
22. The Rolling Stones - "Can You Hear Me Knocking?"
23. Rush - "YYZ"

Coś mało tego
Scorpion
To nie jest jeszcze cała lista, utworów ma być 55 z czego 40 licencjonowanych. A Freebird trwa "tylko" 9 minut z czego 5 to solówka.
alienator
mam nadzieje ze dadzą więcej znanych, dla "przeciętnego zjadacza chleba", który tą gałęzią muzyki nie interesuje się tak bardzo.
czyli ja biggrin.gif w jedynce już po samej trackliscie znałem połowe kawałkow, a z tej kojarze niewiele.

a Freebird zasysam co by obczaić, to GH2 łykne na pewno.

wersja live trwa faktycznie ponad 14minut, ale wątpię żeby to akurat ona była w grze ;]
YETI
Znamy juz ostateczna lub przyblizona date premiery tej gry w Europie?
Scorpion
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2611

Zapowiedziane 2 nowe piosenki:

Aerosmith - Last Child

Megadeth - Hangar 18 (11 Solówek !!!!)
YETI
http://www.onlygames.pl/index.php?subactio...&ucat=&

Oby to sie potwierdziło
Killing In the name of!!!
^^

Do niedawan numerem jeden jezeli chodzi o najbardziej wyczekiwane gry na gwiazdke był u mnie Gears of War teraz to sie zmieniło, GH2 zapowiada sie bosko!
Sialala
No Guitar Hero 2 na Gwiazdke musi byc smile.gif Obowiazkowo z kontrolerem - beda dwie gitarki, wiec moze zona sie w koncu przekona do tej gry biggrin.gif
Er_WolvEr
O RATMie już przedtem słyszałem - jeżłei teraz wciaz takie plotki są to tym lepiej - więsze prawdopodobieńtwo smile.gif Do tego Foo Fighters smile.gif. NAjbardziej podoba mi sie że utwór PRIMUSa będzie w oryginale biggrin.gif.
Er_WolvEr
No to jużsie wszytko potwierdziło, a ireszta została wyznana.\

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,31201;core.html

Opening Lick: Motley Crue - Shout at the Devil; Danzig – Mother; Cheap Trick – Surrender; Wolfmother – Woman; Spinal Tap - Tonight I'm Gonna Rock You Tonight

Amp-Warmers: Kiss – Strutter; Kansas - Carry on Wayward Son; Nirvana - Heart-Shaped Box; Police - Message in a Bottle; Van Halen - You Really Got Me

String-Snappers: Foo Fighters - Monkey Wrench; Alice in Chains - Them Bones; Iggy Pop and the Stooges - Search and Destroy; Pretenders - Tattooed Love Boys; Black Sabbath - War Pigs

Thrash and Burn: Warrant - Cherry Pie; Butthole Surfers - Who Was in My Room Last Night; Mathew Sweet – Girlfriend; The Rolling Stones - Can't You Hear Me Knockin' ?; Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine

Return of the Shred: Rage Against the Machine - Killing in the Name Of; Primus - John the Fisherman; Sword – Freya; Thin Lizzy - Bad Reputation; Aerosmith - Last Child

Relentless Riffs: Heart - Crazy on You; Stone Temple Pilots - Tripping on a Hole in a Paper Heart; Stray Cats - Rock This Town; Allman Brothers – Jessica; Jane's Addiction - Stop

Furious Fretwork: Anthrax – Madhouse; Living End - Carry Me Home; Lamb of God - Laid to Rest; Reverend Horton Heat - Psychobilly Freakout; Rush - YYZ

Face-Melters: Avenged Sevenfold - Beast and the Harlot; Suicidal Tendencies – Institutionalized; Dick Dale – Misirlou; Megadeth - Hangar 18; Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Dla tych co chcą usłyszeć z 10 utworków jak brzmią w inym wykonaniu polecam wejść na

http://www.guitarherogame.com/

... i nic nie robić, tylko słuchać smile.gif

Jedyna żecz która mnie dziwi, to żeby jako ostatni utwór dawać takiego powolnego kolosa. Słyszałem wersje oryginalną, oraz skrawek z z GH 2, i osobiście uważam iż ostatnim utwórkiem powinien być Megadeth. mam nadzieje sie myle.

Ogólnie zapowiada sie popipiście. Udało mi sie zagrać w demo, niestety nie mając kontrolera, wiec tylko mogłem popatrzeć i gałką poruszać. Grafika dopracowana, podobają m isie efekty świetlne, wygląd miejscówek (1 w grze widziałem, a ze 2 nowe w filmikach),ale jednak najbardziej widownia i zachowanie twojego zespołu.

A i jeszcze to

Guitar Hero II (w/ Classic Red SG)................11-7-2006 PlayStation 2 US
Guitar Hero II................................11-7-2006 PlayStation 2 US

Guitar Hero II................................Early 2007 Xbox 360 US

Oraz kilka z 24 dodatkowych utworków:

1.Raw Dog By The Last Vegas
2.One for the Road By the Breaking Wheel
3.Arterial Black By Drist

z forum Guitar Hero

http://forum.guitarherogame.com/Default.as...osts&t=4142
Mikes
Jedyna żecz która mnie dziwi, to żeby jako ostatni utwór dawać takiego powolnego kolosa. Słyszałem wersje oryginalną, oraz skrawek z z GH 2, i osobiście uważam iż ostatnim utwórkiem powinien być Megadeth. mam nadzieje sie myle.

ta, ale weź wytrzymaj solówke przez 14 minut tongue.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Mikes @ 11 10 2006, 17:38) *

ta, ale weź wytrzymaj solówke przez 14 minut tongue.gif

Przesadzasz tongue.gif Z tego co pamiętam zwykła wersja całego utworu trwała 12 min, to solówki zajmą nie więcej niż 7 smile.gif. I to jeszcze raz mnie potwierdza w tym, że może lepiej jak by ostatni utwór był ocny, szybki, znany i trudny. Ale cholera wie jak to bedzie, np zauważyłem że w nowościach na 360tke też była lista, ale troche inna - albo ,, moi ludzie" (tongue.gif ) majainnych informatorów, ale są różnice w kolejności w wersji an 360tke.
mord00k
Heh, muszę nadrobić tym jedynke szczególnie że teraz zaczełem interesować się rockiem i metalem , a także chce kupić sobie gitarę xD.
Er_WolvEr
QUOTE(mord00k @ 11 10 2006, 19:25) *

Heh, muszę nadrobić tym jedynke szczególnie że teraz zaczełem interesować się rockiem i metalem , a także chce kupić sobie gitarę xD.

Rozumiem o co Ci chodzi, ale chciałbym przypomnieć, że ta gra naprawde nie ejst tylko dla maniaków Rocka i Metalu - ludzie któży lubili amplituda/frequency, lubią gry muzyczno-timeing-rytmiczne, albo porpostu otwarci na inną muzyke i brzmienia mogą także byćw niebo wzięci - szczególnie, że jak przedtem forma zrobiłą gry dla fanów najpierw drum'n'base/techno, potem to samo ale jeszcze po trochu z każdego innego gatunku, to może teraz zrobić grę związanąz np. HipHopem, JAzzem/Bluesem (oj jak bym chciał ) czy mieszankę jak w Amplitudze ale jeszcze z rozszeżoną ilością stylów muzycznych i możiwości.

Mam kolege (Hip-Hopowiec, któremu bardzo podabałą sie gra - oczywiście nie byłą to jakaś masakryczna rewelacja dla niego, ale dobrze sie grało, mógł sie wczuć, plubić utworki i sam system gry)

Ta gra jest dla ludzi a nie wyłącznie dla danego ,,typu ludzi". Dałem zagrać w tą gre rodzicom, znajomemu, kolegom, siostrze - każdy miał pozytywne opinnie.
mord00k
Nie no, oczywiście kumam o co ci chodzi. Ja osobiście nie jetem ograniczony do podanych wyżej rodzajów muzy. Aha i noobowe pytanie , kiedy toto wychodzi i w jakiej cenie?
Er_WolvEr
Było 2 posty przedtem, ale OK troche tego było naraz, mogłeś ominąć.

Guitar Hero II (w/ Classic Red SG)................11-7-2006 PlayStation 2 US
Guitar Hero II................................11-7-2006 PlayStation 2 US
Guitar Hero II................................Early 2007 Xbox 360 US

A ceny ? No nie wydaje mi się by było tańsze niż przedtem, w Polsce prawie nie do kupienia, jedyne jakei zauważyłem to w Ultimie Idynka to 339.00 zł, (cena ta trzyma sie bardzo długo), wiec i 2jka zapewne bedzie tyle kosztować. Oczywiście jeżlei masz 1dynke możesz zakupić samągrę.Tak wogóle to będzie do kupienia sama gitara albo sam kontroler, kiedyś były też ,, rodzinne" packi z 2ma gitarami, ale żadna z tych dodatkowcyh wersji niezauważyłem do kupienia w Polsce - a jeżeli nawet, to zapewne byłyby komplikacje Na allegro nie było jak narazie jakiś większych ofert, widziałem tylko reklamowaną przez ultime. NA forum jak narazie tylko 1 osoba sprzedawało GH. NA e-bay'u były raczej tylko same kontrolery, za około 20-30 dolarów, jednakże chyba były to podruby, no i trzeba by płacić za wysyłke z poza granic Pol.

Aha jak by ktoś nie był pewny, albo miał nick ,,Bobs" to wytłumaczenie - podałem sytuacje z GHI gdyż z GHII bedzie bardzo podobna, szczególnie, że ceny GH1 jak dotąt w polsce raczej nie spadły.

Pozdrówka. Aha i jeszcze jedna ważna żecz w temacie GH2. Nie ma 100%, iż bedzie można grać na PAdzie, czyli kupując samą grę, np. chcąc kiedyś tam dokupić gitarke, nie miejcie pewności, że uda się zagrać. Skąd te domniemania ? Po pierwsze demo nie miało takiej możłiwości, po 2gie twórcy wiedząc, iż produkt już jest znany mogą chcieć się zabezpiecznyć przed piractwem, dając możłiwosć grania tylko na kontrolerze.
mord00k
I tak ta gra nie ma tej mocy na padzie tongue.gif. Dzięki Er_WolvEr. A rzeczywiście mam nadzieję że nie będzie problemów z kupnem u nas. Bo takowe moga być ja też jak patrzyłem to NIGDZIE nie widziałem zestawu z gitarką oprócz sklepu Ultimy.
madroot
Dla mnie data wydania tej gry jest wazniejsza niż 11XI:). Wprost nie mogę się doczekać, jak zagram na kawałku Lamb Of God, no i Freebird!!! ponad 7 minutowa solówa. Oj będzie ciężko zaliczyć na 5*
mord00k
Po trening na spokojnie biggrin.gif
madroot
Ja wiem czy tak spokojnie, ofkoz mówimy o poziomie hard/expert. Harmonix zapowiada, że GHII będzie trudniejsza niż jedynka. A kawałki Ozzy'ego i Pantery z pierwszej części to latwe nie są(na 5*).
mord00k
No jak mówimy o hard/expert to pod dłuuuuugim treningu biggrin.gif
madroot
No wiesz na medium to za łatwo jest. Ja narazie na medium wszystkie kawałki mam na 5*, na hardzie zostało mi 5 do wymasterowania i zabieram sie za expert. Ofkoz do czasu wydania GHII:)
po1s
hmm jakis czas temu ogladalem sobie na youtub'ie jakies kawalki "Pantery" grane na tkaiej smiesznej gitarce... w sumi myslalemz e to samorobka jakas xD i ktos sie bawi ekem ... teraz moje wizje samotnego inzyniera zostaly rowiane i rodzi sie w mej glowie jedno pytanie. Nie wiem moze i to fjanie sobie tak pograc na takiej "gitarce" przed konsola ale czy nie lepiej kupic sobie poprostu prawdziwą Gitarę przez wielkie "G". Czuje ze zaraz zostane zbesztany i ktos powie mi ze wypisuje glupoty ale jestem ciekaw smile.gif
Sialala
QUOTE(po1s @ 21 10 2006, 00:40) *

hmm jakis czas temu ogladalem sobie na youtub'ie jakies kawalki "Pantery" grane na tkaiej smiesznej gitarce... w sumi myslalemz e to samorobka jakas xD i ktos sie bawi ekem ... teraz moje wizje samotnego inzyniera zostaly rowiane i rodzi sie w mej glowie jedno pytanie. Nie wiem moze i to fjanie sobie tak pograc na takiej "gitarce" przed konsola ale czy nie lepiej kupic sobie poprostu prawdziwą Gitarę przez wielkie "G". Czuje ze zaraz zostane zbesztany i ktos powie mi ze wypisuje glupoty ale jestem ciekaw smile.gif

Juz Ci odpowiadam. Pewnie, ze fajniej by bylo kupic prawdziwa gitare. Jednak:
1) koszta prawdziwej gitary, ze wzmacniaczem itp to kilka-kilkanascie razy wiecej niz tej zabaweczki.
2) Czas potrzebny na opanowanie gry na prawdziwej gitarze to co najmniej rok intensywnych cwiczen, zanim sie zagra jakies w miare proste piosenki dosc poprawnie.
3) znalezienie kumpli z perkusja, gitara basowa, rytmiczna itp zeby grac przy porzadnym akompaniamencie a nie samemu - hmmm... moze byc trudne
4) niektorzy nie maja sluchu, maja za to refleks - nauczyc sie grac na gitarze probowalem w swym zyciu dwa razy, nigdy nic mi z tego nie wyszlo
5) to jest GRA - ma bawic i relaksowac - i spelnia swa funkcje w sposob wprost genialny
6) lepiej nauczyc sie kung-fu i pocwiczyc ze sparing partnerem niz grac w Tekkena, lepiej wziac pilke i pograc na boisku niz meczyc PESa, lepiej pozjezdzac na snowboardzie niz grac w SSXa, lepiej kupic samochod niz pojezdzic w Gran Turismo, fajniej postrzelac na paintballu niz grac w Half Life'a itp, itd - ale wlasnie po to sa gry, zeby w kapciach, wieczorem usiasc sobie i sie pobawic. POBAWIC. Nie robic cos na serio (grac na gitarze, cwiczyc sztuki walki, nawet grac w pilke), tylko sie pobawic. Poza tym wiekszosc smiertelnikow chocby cwiczyla cale zycie, to nigdy nie zagra tak jak chlopaki z wspomnianej przez Ciebie Pantery. Badzmy realistami wink.gif
po1s
no przyznam ze przemowil oto do mnie biggrin.gif chociaz musze powiedziec ze w pewnych pktach troche rpzesadzasz. Gitary a racej :gitary" chodza na allegro juz od 200 zl (O_o do czego ten swiat zmierza) . Takie... coś mozna podlczyc do kompa zakupic, bądź sciagnac jakis darmowy program do efektow (np. Guitar rig, Guitar FX) i mozna sie uczyc. Jesli ktos czuje do tego wiekszy pociag to kupi gitare a jesli ktos chce poprostu wczuc sie w role gitarzysty swojej ulubionej kapeli to GH to jest to. W sumie ciekaw jestem co to za cudo xD
Er_WolvEr
QUOTE(po1s @ 25 10 2006, 00:48) *

no przyznam ze przemowil oto do mnie biggrin.gif chociaz musze powiedziec ze w pewnych pktach troche rpzesadzasz. Gitary a racej :gitary" chodza na allegro juz od 200 zl (O_o do czego ten swiat zmierza) . Takie... coś mozna podlczyc do kompa zakupic, bądź sciagnac jakis darmowy program do efektow (np. Guitar rig, Guitar FX) i mozna sie uczyc. Jesli ktos czuje do tego wiekszy pociag to kupi gitare a jesli ktos chce poprostu wczuc sie w role gitarzysty swojej ulubionej kapeli to GH to jest to. W sumie ciekaw jestem co to za cudo xD

Dzięki za nazwy programów biggrin.gif:D Jakisczas temu zakupiłem od kolegi gitarke niepierwszej swierzości, i podłanczałem do kompa, majac przy tym niexle problemów, szczególnie z godnym uwagi programem - teraz Ty rozwikłałeś problemik smile.gif Musze gitarke odkurzyć. Wiem że to offtop, ale zaraz dam co co to zmieni. Wracająć do meritum mej treści - jak znasz (albko ktoś zna) jeszcze wiecej dobrych programów, to prosze sie nei krempować. Albo jakei zmiany w windku (XP czy 98) trza poczynićby najlepiej działało)

Aha - to nie offtop (a przynajmnien ie wyłącznie tongue.gif)

NA oficjalnym forum podana jest lisa utworków oraz linki do oryginalnych ich wykonań na youtubie - z jednej strony polecanm, a z 2giej... moze lepiej mieć niespodzianke biggrin.gif. W każdym razie wczoraj do listy podano także kilka prawie pewnych dodatkowych utworów - juzomijająć świetny utwór DRIZZda (z GH1), będzie zajezacny utworek... Buckethead'a !! Wirtuoza gitary !! Polecam filmik tego utworu - jak to nmapraede bedzie w grze to sie zaciupie smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=pytlmRmxZkA
po1s
w usmie to nie potrzxebujesz innych programow. Zalatwiasz sobie Guitar Rig 2 i nie ma problemow : ) oczywiscie dobra karta dzwiekowa i glosniki sa wskazane ale jakos da rade napewno biggrin.gif oczywiscie piecyk i jakis dobry efekt sa niezastapione xD

do GH przynajmniej nie trzeba zadnych dodatkow ;p konsola + GH i zabawa jest ^^
mord00k
no a jak biggrin.gif ale gitarka jest podstawa...
Er_WolvEr
Jest już nowe demo GH2 biggrin.gif Zawiera 10 utworków, i nie wiem czy działa tylko na kontrolerze, ajk to był oz poprzednim demem. Zawiera 10 utworków

1. Opening Licks
Who was in my room last night
Psychobilly Freakout
War Pigs
You really got me
Strutter
2. Amp Warmers
John The Fisherman
YYZ
Shout At The Devil
Trippin' on a hole in a paper heart
Mad House

Jest PRIMUS !! Yeahhhhh !!!!
Zajcik
Dziala z padem biggrin.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Zajcik @ 26 10 2006, 23:51) *

Dziala z padem biggrin.gif

Potwierdzam. Multi także mozna padem, bassik w PRIMUSie wypala.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=126655

Official U.S. Playstation Magazine - December 2006 #1

PS2
Guitar Hero II - 10
Bully - 9
Shin Megami Tensei: Devil Summoner - 7.5
Need for Speed Carbon - 7.5
WWE Smackdown Vs. Raw 2007 - 7
Guitar Mania Freedom V Wireless Guitar Controller - 7
Destroy All Humans 2: Make War Not Love - 7
.Hack//G.U. Vol. 1//Rebirth - 7
Justice League Heroes - 6.5
NBA Live 07 - 5
Tales of the Abyss - 5
Mortal Kombat - 3

GH2 przed BULLYm, pełna 10tka - HAck czy Tales od the Abyss dosuć surowo (tak mi sie wydaje )oceniane, a jeżlei wszytkie gry były surowo oceniane, a GH2 dostało 10, to ja pier dziele.
Sialala
No to nie moge sie juz doczekac PS2M dla UK. Jak dorzuca jeszcze demko nowego SingStara to bedzie to chyba najlepszy zestaw dem w historii tej gazety...
Dark Serge
Wyszedł GH2 smile.gif

Title: Guitar Hero 2
Released: 10/25/06
Platform: PS2
Source: DVD
Region: NTSC
Files: **x50mb

(to nie link ani nic pirackie - info o wydanej wersji !)

A kawałki które sa w liście to powiem tak - straszne badziewie (tylko cztery "rozdziały po 5 piosenek przeszedłem). z Braku czasu zatrzymałem sie na Rage against the Machine i powiem tak - spie..lili na maksa ten utwór confused.gif albo wybierają kawałki bez kopa czy tez czegoś magnetycznego, albo jak juz sa fajne utwory to robią je jak amatorzy confused.gif// Zobaczymy jak będzie z reszta kawałków i bonusami.

ogólnie fajny motyw jest bo są nowe postacie i każda z postaci ma jeden dodatkowy stró(do kupienia tongue.gif ), i są 3 dodatkowe postacie.
zepsuli fany wizerunek gry - jak wybierasz utwór to nie ma tych fajnych bazgrołów na kartce, jak jest loading to jest tylko kawałek tablicy i napisane na niej tekst(których jest chyba tylko 10 oO ?).
zobaczymy - to taki pierwszy(2 godzinny) rzut oka.
Sialala
Jakie sa nowe tryby gry? Jak sie gra na basie? Jak sie gra w multi (ponoc kazdy gracz moze miec inny poziom trudnosci)? Czy multi umozliwia korzystanie z utworow z 1-ej czesci Guitar Hero (cos 'ala SingStar)? Jak z poziomem trudnosci na Hard?
Dark Serge
Nie ma nowych trybów gry XD
W multi nie grałem ale doszła jakaś nowa opcja grania we dwóch(odkryła mi się jak przeszedłem gre na normalu).
Ogólnie jest tak, że gram na padzie więc nie powiem ci nic o hardzie ani extreme(mimo, że gram na tych poziomach na padzie - Normal to padakaaa, a na Extremie trzeba ostro zasuwać:>)

Są fajne gitary do kupienia(np. trumna czy tez topór) które odkrywamy:
3 za przejście każdego poziomu (Normal, Hard, Extreme) i 3 za uzyskanie 5 gwiazdek na tychże 3 poziomach - razem sześć gitar
OsciBosci
Moze mi ktos powiedziec co w tej grze jest takiego cudownego ze srednia ocen tej gry to 96% czyli top3 na PS2??
Sialala
QUOTE(killer-san @ 8 11 2006, 02:23) *

Moze mi ktos powiedziec co w tej grze jest takiego cudownego ze srednia ocen tej gry to 96% czyli top3 na PS2??

Musialbys sam sprobowac - i na dodatek nie na padzie, tylko na gitarze. IMO najlepsza gra ever na PS2 z gatunku: wlaczyc na 5 minut i sie zrelaksowac. Odkad mam GH nie grywam w Burnouty i SSXa wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.