Pytania, odpowiedzi, propozycje itp. dotyczące "Kącika..." to tutaj. Smiało!
Pierwszej odsłony kącika nie widziałem, dopiero drugą. Tak jak piszecie, trwa posucha na dobre platformery. Według mnie dobrym pomysłem byłoby skrótowe odświeżenie najlepszych (najsłynniejszych) serii oldschoolowych platformówek - krótki opis, 1-2 screeny, itd.
O właśnie Di_ , to jest dobry pomysł

Ja bym zaproponował żebyście coś powiedzieli o Mario i Pitfallu, moje 2 ulubione oldschoolowe gry

I żebyście powiedzieli jak możecie coś o platwormówkach nadchodzących na PS3 ( ja już coś słyszałem o Ratchetcie i Clanku na PS3

), tak krótko i zwięźle
Sokolov
29 03 2006, 11:28
Przydała by się też lokalizacja wszystkich buteleczek w Sly 2.
Kacik Platformówek to dobry pomysł . Prawie każdemu gatunkowi gier jest poswiencony osobny rozdział wiec w koncu ktoś przypomniał sobie o platformówkach ktore nie którym kojarzą sie tylko z czasów wczesnej młodosci a to taki ciekawy temat.
SUPER POMYSŁ!!!!!!
Chicken
29 03 2006, 14:36
QUOTE(Chicken @ 29 03 2006, 15:36)

A gdyby na forum co miesiąc przeprowadzać ankietę, żeby forumowicze wybierali, o jakim tytule chcą poczytać? Innym (IMO dobrym) pomysłem jest konkurs na recki starych platformówek - tak, jak było to z bijatykami jakiś czas temu (nie wiem jak jest teraz).
Dasz radę przekonać te osoby co trzeba
QUOTE(one_winged_angel @ 29 03 2006, 16:37)

Kurde, Di_ skąd ty bierzesz takie pomysły

:D:D
Pomysły jak pomysły. Każdy daje swoje, a
nadzorujący pracę (

) wybierają te najlepsze. Problem w tym, że jedna strona to nie tak dużo miejsca, żeby upchać tam wszystko co by się chciało.
QUOTE(one_winged_angel @ 29 03 2006, 16:37)

Ale jak się na to zgodzi, to ty Di_ masz odemnie piwo

:P:P

Dzięki, ale nie piję

Jak możesz, to pisz mój nick bez kreseczki
one_winged_angel, proszę, jak już prowadzisz to forum, to zapamiętaj, że "platformówka" pisze się przez "f", a nie przez "w". Wkurza mnie jak widzę kilka tematów z tym samym błędem...
Chicken jak chcesz to oczywiscie sluze pomoca, kacik to swietna sprawa, moze bede w nastepnym
Krotkie recenzje straych gierek to swietny pomysl, odswiezy nowym co i jak w tych sprawach
Recenzje Starych gier platformowych to dobra rzecz popieram to. A mam pytanie czy jak już jest kącik platformowy to czy będzie opisywać np. platformówki na psp albo na nds??
Hmmm jest kacik pocket ale to tez dobry pomysl
Albert Wesker
18 04 2006, 15:58
zwlaszcza ze najlepsze platformowki wychodza ostatnio wlasnie na kieszonki
Wypisanie wszystkich części Spyro oraz Crasha, które wyszły na PS 2, oraz mała analiza każdej gry oddzielnie.
Zastanawiam się, czy nie zrobic jakiegoś cyklicznego konkursu. Podam przykład:
a) prowadzący kącika platf... ogłasza turniej. Np w grch: Sly, Ratchet i Jak.
b) na każdy miesiąc wykonać nalezałoby jakieś zadanuie (najszybsze ukończenie etapu...)
c) czytelnicy podsyłają swoje wyniki do K... platf.
d) tworzona zostaje tabela (do każdego tytułu inna). Zwycięzca danego miesiąca otrzymuje--8pkt, drugie miejsce--6pkt, trzecie--4pkt i czwarte--2pkt.
e) ten kto pierwszy uzyskałby ( na oko 30 pkt. zostałby głównym zwycięzcą.
f) prowadzący kącik ogłasza inny turniej
Pomysł jest bardzo dobry i mi się podoba

przydałoby się coś takiego w kąciku

ciekawe tylko ile osób by w tym wzięło udział...
QUOTE(one_winged_angel @ 2 08 2006, 17:12)

ciekawe tylko ile osób by w tym wzięło udział...
Właśnie zadaję sobie to samo pytani. Dla jednej osoby nawet nie warto się za to zabierać, ale jeżeli więcej ludzi zobowiązałoby się podesłać coś ciekawego to nie widze przeszkód.
Nagrodę sam bym zasponsorował
Łoj coś cicho ostatnio w naszym kąciku

no cóż, nic na to nie poradzimy że platformówki powoli umierają... ale trzeba się cieszyc tym co jest
Ölschmitz
25 06 2007, 22:12
no, troche posucha ostatnio na rynku platformerow, ale nie narzekajmy tylko ciorajmy w gry video
Pomysł Chickena jest dobry, ale na dłuższą metę nikomu się nie będzie chciało niestety w to bawić. Zamiast tego może jakiś temat z rekordami z minigier? Wyścigi w drugich częściach Jaka i R&C, triki na desce w Jaku 2 i 3 itp, ilość zebranych pierdół itp. Ogólne tabele dla każdej minigry
Myślę, ze połowka materiały na wszelakich rekordów, mała ramka ze recenzją starej/kultowej gry, druga ramka - jakiś felietonik, porównanie serii, a ostatnia ramka na newsy

Napewno dałoby sie jakoś to zmieścić. Chętnie coś bym podsyłał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.