Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: "cyfrowa Twierdza" Dan Brown
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
Whiteman
"Fajna" książka - powiem wprost - czekam na opinie.
No Maciek
A nie lepiej wrzucić wszystkie tytuły do jednego tematu o Brownie? Zaraz ktoś założy temat "Anioły i Demony - co sądzicie?" i "Zwodniczy Punkt - z czym to się je?"

A książka głupia jak wszystkie tytuły Browna ;P Na siłę robione "napięcie", przez ostatnie kilka stron można się bardziej porządnie wkur....niż pozytywnie zaskoczyć, na raz dla mas ;]
Moralio
Autor zawsze jedzie podobnymi schematami. Krótkie rodziały(i mnóstwo ich), na końcu każdego pojawia się coś co prawie zmusza do przeczytania następnego. Dobra, generealizuje.

Autor na pewno umiejętnie buduje napięcie ale czasem przegina. W "Kodzie..." wszystko było wyważone, tu w "Cyfrowej..." zgadzam się z Ansemem - ostatnie rozdziały wręcz przebiegałem wzrokiem a nie czytałem. Takie miałem ciśnienie, żeby zobaczyć jak to się skończy wacko.gif
okser
Taka tam zwykła książka sensacyjna, jak zresztą wszystkie książki Browna... Fajna historyjka, bardzo szybko się ją czyta, chociaż książka najchudsza nie jest... Kto lubi takie klimaty sensacyjne, to na pewno mu się spodoba.
lechu
Bardzo dobra pozycja, lubie takie książki, lubie Browna więc mi sie bardzo podobała. Był by z tego dobry film. Stawiam ją na równi ze Zwodniczym Punktem i czekam na następny tytuł Browna.
Oskae
Ktos ktokiedy kolwiek brał na serio historie z książek Brown'a jest chory i to psychicznie.

Książka jak to książka zlepek liter i słów uporządkowanych w określony sposób. Tyle ,że ta powieść jest typowo sensacyjna i na samym początku czytelnik stara się skupić na głównym wątku po pewnym czasie akcja zwalnia tempo i robi się nudno lecz kilka ostatnich rozdziałów znów daje powód do przełożenia kolejnych kartek ksiązki ,aby dowiedzieć sie czegoś co dla mnie było dość oczywiste i proste do wyjaśnienia.

Nie jest to już to samo co "Kod" ,ale czyta się w miare przyjemnie i szybko jednak wolałbym poświęcić ten czas na powieści "Dicka" albo inne dzieło Brown'a ,"Anioły i demony"

To tylko kolejna moja opinia która jest kolejną liczbą w statystykach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.