Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Platformery Które Przeszliście Na 101%.
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
BiSoN
Jakie platformowki ukonczyliscie w 100%, onalezliscie wszystkie mozliwe skrety lub zebraliscie wszystko co bylo do zebrania. Sa tacy maniacy ??
Chicken
Ratchet & Clank 1, 2, 3. (oprócz sekretów znalazłem jeszcze mase skrutów (niedopatrzenie beta testerów) i innych bugów). Teraz zamierzam zrobic to samo ze Sly 2.
Di_
Spyro 1
Spyro 2
Toy Story 2
Tarzan
Donkey Kong Land 1
Donkey Kong Land 3
Wario Land
Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
ejcu
Spajroł 1 i 2 oraz Jak & Daxter. Próbowałem z Crashem, ale 100% w tej grze jest tylko dla hardkorowców...

edit: No i Rayman 2 jeszcze. O mniej ważnych nie wspominając (wielu nie pamiętam xD)...
_One_
Ja na 100% skończyłem :
PSX :
-Rayman 2
-Crash Bandicoot 2
-Crash Bandicoot 3 (przeszedłem na 104 % wink.gif )
-Spyro the Dragon 2
-Tomba 2
-Disney's Tarzan (Mówię wam, hardkor, Prawie cały rok przechodziłem tę grę na 100%, grę normalnie da się przejśc w godzinkę )
-Toy Story

PS2
-Ratchet & Clank
Nitro
PSX:

- Crash Bandicoot
- Crash Bandicoot 2
- Crash Bandicoot 3
- Spyro

Dreamcast:

- Sonic Adventure

PS2:

- Crash The Wrath of Cortex
- Jak and daxer
- Jak2
- Jak3
- Ratchet 1
- Ratchet 3
Di_
QUOTE(one_winged_angel @ 30 03 2006, 17:15) *
-Disney's Tarzan (Mówię wam, hardkor, Prawie cały rok przechodziłem tę grę na 100%, grę normalnie da się przejśc w godzinkę )

Ja w to zacząłem grać na urodzinach brata lub własnych (nie pamiętam), a potem dokończyłem sobie. Hadkor, bo nuda wink.gif
Też skończyłem na setce smile.gif Ale i tak Adaś I Pirat Barnaba rox laugh.gif
HunterX
Moja lista gier, z których wycisnąłem wszystko, co się da:

PSX
- Crash Bandicoot 2
- Crash Bandicoot 3 (ponad 20 platyn)
- Spyro

GC
- Super Mario Sunshine (w dwóch planszach miałem 999 monet)

PS2
- Jak and Daxter
- Ratchet & Clank

Ratcheta ogólnie przeszedłem SIEDEM razy, gra była niesamowita, a przy okazji chciałem sprawdzić czy licznik zatrzyma się na milionie śrubek. Niestety, nie zatrzymał się. biggrin.gif
Chicken
QUOTE(HunterX @ 1 04 2006, 10:19) *

Ratcheta ogólnie przeszedłem SIEDEM razy, gra była niesamowita, a przy okazji chciałem sprawdzić czy licznik zatrzyma się na milionie śrubek. Niestety, nie zatrzymał się. biggrin.gif

Prawie mi dorównałeś smile.gif))))))))))))))
Grę ukończyłem 8 razy, a motywacje miałem tą samą co kolega
Jakuza
Nie pamiętam jak to było na PSX-ie , ale napewno na 100% zaliczone były : Spyro , Crash 3 i o ile się nie myle 40 winks z platformówek na PS2 - Jak 1
HunterX
QUOTE(Chicken @ 1 04 2006, 10:25) *

QUOTE(HunterX @ 1 04 2006, 10:19) *

Prawie mi dorównałeś smile.gif))))))))))))))
Grę ukończyłem 8 razy, a motywacje miałem tą samą co kolega
Gdybym do tej pory miał PS2, napewno na siedmiu bym nie skończył. Miałem plan by zobaczyć czy 10 milionów to limit, no ale konsola została sprzedana. A szkoda.
Albert Wesker
Mario64 - wszystkie 120 gwiazdek (przeszedlem to chyba z 15 razy na max, gra zycia)
Mario64DS - wszystkie 150 gwiazdek, wszystkie minigierki
Banjo-Kazooie - wszystkie puzzle
Rayman (jedynka) - wszystie klatki zdobyte (o jaaaaa, to bylo traumatyczne niemal przezycie, gra momentami jest masakrycznie trudna)
n-name
na 100% tylko super mario 64 DS
Gosku
Tylko Crash Bandicoot 2 i 3.
LegionPolski
spyro 1 i crash 3 (tam max %, 105, czy tam 106)
Mackal21
Te co pamiętam:
Pegasus(NES)
-Alien 3
-Super mario bros
-Ninja Cat
-Contra
-The Flintstones & 2
-The Addams Family
-Big nose
-Dizzy
-Tiny Toon Adventures
-Super Robin Hood
-Prince of Persia

Amiga
-Another World
-Super Frog
-Blues Brothers, The
-Global Gladiators
-Great Giana Sisters
-Prehistorik
-Premiere
-Titus the Fox

Sega Mega Drive
-Sonic
-Pitfall-The mayan adventures
-The smuerfs
-Lion king

N64
-Mario 64

Psx
-Medievil
-Crash bandicooot 2
Di_
Ale tu chodzi o przechodzenie ze wszystkimi bonusami, czyli gierki pokroju Crasha czy Spyro. Gdyby każdy wypisywał wszystkie platformery z NES-a i innych konsol, to nikomu nie chciało by się czytać tych gigantycznych postów tongue.gif
STIVI
może nazwiecie mnie debilem tongue.gif
-MedEvil - 5 razy na 100%
-MedEvil 2 - 5 razy na 100 %
-Toy Story 2 - 3 razy na 100%
-Tarzan - 2 razy na 100%
-Crash 1 - 1 raz na 100%
-Crash 2 - 1 raz na 100%
-Crash 3 - 1 raz na 100%
-Hugo 3 - 1 raz na 100%
-Rayman 2 - 2 razy na 100%

i pewnie wiele więcej tylko nie pamiętam (większość na psx'ie)

teraz staram sie wszystkie SLAYE wymasterować na 100 %
CassSept
Na 100% to tylko SM64DS...
No dobra, może jeszcze klasyczny Super MArio Bros tongue.gif
Sokolov
Pegazus (NES):
Super Mario Bros.-100% (to był prawdziwy hardcore smile.gif )
PSX:
Spyro-100% 2 razy
Spyro 2-100% 4 razy
Spyro 3-100% 2 razy
Medievil 1-100% 4 razy
Medievil 2-100% 2 razy
Crash 2-100% 1 raz
Crash 3-100% 2 razy
Toy Story 2-100% 1 raz (cienkie to dry.gif )
Rayman 2-100% 1 raz
PS2:
Crash 4-100% (tragiczne to closedeyes.gif )
Ratchet and Clanck 1-100% 1 raz
Ratchet and Clanck 2-100% 2 razy
Ratchet and Clanck 3-100% 3 razy
GCN:
Luigi's Mansion-100% 1 raz (takie sobie wink.gif )

To chyba wszystko (choć nie jestem pewien)
steel_ranger
Z tych co pamiętam:
Ratchet & Clank 1 i 2
Jak 2 i 3(600 orbów)
Crash 2 i 3

a oprócz tego z 4 gry z gameboya Mono(dawno było to nie pamiętam tongue.gif )
Heniek Kapucha
Osobiście NIGDY nie kończę grać w grę, póki nie wycisnę z niej siódmych potów i zaliczę na maxa (no, chyba że w czasie grania padnę z wycieńczenia lub z nerwów). Jedynymi platformówkami, których nie przeszedłem w 100 % był pierwszy Rayman (wiadomo... tongue.gif ), Crash Bandicoot na psx'a (gdyby nie to paskudne sterowanie.... cool.gif ) no i Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex na ps2.

Na Szaraka:
Crash 2 - 100%, wszystkie sekrety + bonusowe plansze
Crash 3 - 105%, wszystkie platyny (!!!!!!!) - to był dopiero hardcore cool.gif
Spyro 1,2,3 - wszystkie na 100 %, max gemów i skill pointów
Toy Story 2 - 100%, oprócz tego znalazłem kilka ciekawych sekretów (easter eggów) które jednak nic nie dodają do wskaźnika
Medievil 1&2 - wszystkie kielichy, skarby, bronie, ulepszenia itp.
Rayman 2 - to akurat do przejścia w 100% nie było trudne tongue.gif

PS2:
Jak and Daxter: Precursor Legacy - przeszedłem z 10 razy na różne sposoby, np. dojście do ostatniego bossa z jak najmniejszą liczbą orbów (niektórych nie da się ominąć) lub nie wydając (prawie) żadnych na kupowanie Power Cellów itp. tongue.gif
Jak 2 - Wszystkie orby, wszystkie sekrety, wyścigi i wszystko inne na złoto, także 100% na Hero Mode; za pomocą błędu w grze zdobyte ponad 500 Orbów (można tak w nieskończoność) - jak ktoś będzie chciał, opiszę sposób jak można zdobyć nieskończenie wiele jajek smile.gif
Jak 3 - podobnie jak powyżej - wszystkie 600 jajek; także Hero mode na 100%; odblokowany nowy kostium itp. (nie jestem pewny, czy trik z nabijaniem jajek też tutaj działa)
Ratchet & Clank 1,2,3 - wszystkie bronie, dopałki, ulepszenia, sekrety, każda "przejdzięta" 4+ razy; w Ratchet'cie 2 złamany licznik boltów (9,999,999) - miałem tam ponad 70 milionów; liczba ta wychodziła poza pasek tongue.gif
Ratchet: Gladiator - przeszedłem 3 razy, wszystkie skill pointy, bronie na 99lv, nano na 190 (w sumie to jeszcze nie max tongue.gif), wszystkie karty, wszystkie misje na 5 gwiazdek itd.

Pomijam platformówki na GBA i GBC, bo tych jest zbyt dużo do zliczenia, zresztą większość była zdecydowanie za prosta tongue.gif tongue.gif
desden
Crash 1,2,3
Odworld Abe's Oddysee and Exoddus
i chyba tyle...z psx'a?

na ps2 w sumie nic nie przechodziłem na kilka sposobów -ani tez na 100%, czego nie załuje mimo iz lubie bardzo Ratheta biggrin.gif
dziki_dziku
Super Mario Sunshine-ostatnich blue coins szukałem chyba z 2 tygodnie happy.gif
Długi
Ratchet and Clank 1, wszystkie zlote srubki, zlote broni itp. W opisie wyczytalem ze powinienem jeszcze odkryc reklamy za zdobycie 10 zlotych broni, ale przeszukalem cale menu i nie ma tego nigdzie. Moze jest tylko w wersji NTSC, wie ktos?
Krychuone
Crash Bandicoot WARPED na 104%
wiem ze szlo 105% ale ten 1 sie gdzies zgubił heheee
Chicken
QUOTE(Długi @ 2 08 2006, 01:49) *

Ratchet and Clank 1, wszystkie zlote srubki, zlote broni itp. W opisie wyczytalem ze powinienem jeszcze odkryc reklamy za zdobycie 10 zlotych broni, ale przeszukalem cale menu i nie ma tego nigdzie. Moze jest tylko w wersji NTSC, wie ktos?

Też ukończyłem ten tytuł na maxa (Pal) i oczywiście rekalmy się ukazały w Menu Goodies.
Kalinho
wszystkie Ratchety na 100, Jak na 100, Jak2(zbraklo 2 jaj), wszystkie Sly'e na 100, 2 i 3 Crash na 100(sto iles tam %)
PS: Jak and Daxter ROXXX!!!
jay jay
Ratchet & Clank 1,2 ukońoczone po 2 razy .(w 1 jedynce pozostało mi 3,4 secretsy a w dwójce troszke jeszcze miałem do odblokowania ).

Crash Bash - idealna party game na psxa . Sprzedająć szaraka miałem na koncie 136 % . Mini gierek i ich kombinacji było w choooj.

PS.Mam pytanie do Chickena . Medievil od kiedy jest platformówką ?Mi to wygląda bradziej na groteskową przygodówke gdzie nie ma żadnuch jabłuszek czy innych duperelków do zbierania .
Chicken
QUOTE(jay jay @ 6 08 2006, 15:27) *

PS.Mam pytanie do Chickena . Medievil od kiedy jest platformówką ?Mi to wygląda bradziej na groteskową przygodówke gdzie nie ma żadnuch jabłuszek czy innych duperelków do zbierania .

A co?? Chodzi Ci o to co napisał Heniek Kapucha??
Olsen
Spyro the Dragon
Crash Team Racing tongue.gif
Toy Story 2 (3 razy)

Jak na 99% sad.gif
hayami
Hmm, Super Mario 64 - gwiazdki w liczbie 120 [czyste hc] czyli wszystkie, Crash 3, Jak & Daxter 1...aktualni na tapecie Psychonauts
Sylvan Wielki
Prawie kazda topowa gre z tego gatunku a najbardziej castlevanie SotN - 216% happy.gif rolleyes.gif biggrin.gif smile.gif
orzel
troche tego było .
Donkey Kong 123 wszystkie na max
Crash 123 wszystko max w tym wszystkie platyny w 3-ce biggrin.gif
Spyro 1,2 100%
Tomba2 100%
medievil1,2 100%
Bugs Bunny lit 100%
Abe 1,2 100%
R&C 100%
Jak 2 100%
Rayman 2 100%
Gex 2,3 100%(3 to była masakra myślałem że telewizor przez okno wywale crazy.gif )
Pewnie jeszcze coś było ale łatwo zapomnieć.CRASH I KONG najlepsze platformery ever.Włączam to czasami nawet teraz by przejść ze 2 pozimy i sie wyluzować wink.gif
ogicool
crash 2, jedno badziewie:) błyszczące tam mi umknęło
crash3 cały zdaje się, ta część ma w sobie coś z hc
spyro the dragon nie do końca, ale padał rekord smyrania na desce:)
Baton
Crash Bandicoot 3 na 102 % hmm problemy z platynami itp.
JAK 2 na 124 % icon_twisted.gif robiąc wszelakie misje poboczne i miałem chyba z 202 lub 210 orbów na 256
Ratchet and Clank niewiem czy to 100 % ale wiem ze miałem chyba 20 skilpointów 40 złotych śrub i wszelakie złote weapony oraz jako ciekawostkę podam ze z nudu zaczołęm " zbierać kase " tak więdz ratchet mój miał skormne 500.000 co na jedeynke to duuuuuuuużo happy.gif Zapomniałem jeszcze o CTR w którym pamiętam że przeszedłem na 100 % jednak nieumiałem zrobić aby dało się kierowąc N.Tropy sad.gif i do dziś niewiem jak by się dało
WESKER-DL
Crash 3 na 104% icon_wink.gif po za tym masę na PSX'a i każda musiałem ukończyć jako wyjadacz platformerów (jakie pamiętam):

PC : np. Alice, Toy itd.

Na Snesa np. Donald Duck, Chip&Dala (masa innych)

AtariXL np. nieśmiertelny Robo

PSX
Seria Crash i Spyro
Abe'y
Pandemonium (seria)
Rosco Mqueen
Agent Armstrong
Tomba/i
Klonoa
Rayman 2
Akuji the Heartless(jakby platformer)
Toy Story
Wild 9
Seria Gex
Mendievil 1,2

Nintendo DS
Mario 64
Sonic Rush

Gamecube
Mario 64 i Sunshine
Luigi Mansion
Star Fox Adventures
Sonic Heroes
_One_
Ja przeszedłem 24 raz "Spyro 2" na 100% biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
wi3wiorqa
Spyro 2
Tarzan
Crash 2
Tombi 2
Crash Bash - duzooooo ponad 100% (chyba 132%) laugh.gif
Paulek L
Crash Bandicoot 1 - 100%(x2)
Crash Bandicoot 2 - 100%(x6)
Crash Bandicoot 3 - 105%(x4)
Spyro 2 - 108%(x3)
Spyro 3 - 114%(x3)
Tarzan - 99%
Tombi - wszystkie questy
Tombi 2 - tak samo
Medievil 2 - wszystko
Grinch - 99%
Abe's Exoddus - wszystkie kolesie uratowane:)

To wszystko, co na razie przychodzi mi do głowy. Aha, w Crasha gram już 8 lat!

Jeszcze są:
Gex 3 - 3x na wszystko
Rayman 2 - 2x na wszystkie świetliki (Lumy)
Crash Bash - 200% (Singleplayer!)
Aquan
Przeszedłem wszystkie części Crash Bandicoot (naughtydog) ale, grą z której wycisnąłem dosłownie max jest Crash Bandicoot 2, zaliczyłem ją na 169% happy.gif więcej się po prostu nie da (oczywiście uwzględniając wykorzystanie bugów) no i udało mi się nawet doskoczyć na platformę w 3 poziomie, na niebieskim gemie, na końcu dodatkowego levelu, tam są takie 2 roślinki. Było ciężko, ale jest możliwe ;P
ChOomik
To ja odpowiem za swoją Mamę biggrin.gif Przeszła S. Mario Bros. 2 razy laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.