Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Next-gen Platformers, Czy Mozna Cos Jeszcze Wymyslic?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
BiSoN
Co sadzicie o nowych platformerach na konsole next-gen, czy da sie jeszcze cos wymyslic w tym temaacie a moze juz wszystkiepomysly zostaly wyczerpane??
Chicken
Raczej tak. Pytanie tylko co. Gdybym miał jakiś pomysły to od razu pomykałbym do Naughty Dog lub Insomniac Games.
BiSoN
NO wlasnie bo teraz platformowki robia sie raczej strzelankami:P
Di_
Ja bym z chęcią zobaczył na next-genach platformówkę 2D (wszystko robione w 3D, ale poruszanie w 2D), w których wykorzystywane byłyby nasze ruchy przy pomocy kamery - coś w stylu Eye Toya. Z tą różnicą, że na początku - po ustawieniu się pod ścianą - wprowadzamy parametry dotyczące własnego ciała (wzrost, waga, itd), które gra zapamięta i dzięki którym będzie przenosić nasze poczynania z dużą dokładnością do gry. A w przyszłości może nawet wprowadzanie do gry modeli nas samych (z tamtymi parametrami), tworzenie animacji, itd. Oczywiście do tego byłby potrzebny znacznie lepszy sprzęt niż coś pokroju Eye Toya, by model jak najlepiej nas odzwierciedlał.
Byłoby fajnie.
BiSoN
dobry pomysl, mi platformowki 3d nie pasuja wole stare dobre 2d wiec to musza pozostawic tongue.gif
michalguz
Witam ojoj mozna jeszcze tyle wymysleci np: mojm zdaniem mało było w Jaku terenów z woda np:jakies miasta podwodne jaskinie wyspy zwiedzanie pojazdy to łodzie podwodne róznego typu cos jak (film wodny świat) hehehe np roal coster tez mógł by być.

Miasta latajace i różne samoloty heheh ..........itd..... itp SĄDZE ŻE NA PS3 Beedzie JAK4 I JAKIES MIASTA PODWODNE !!! biggrin.gif

STIVI
ja mysle że będzie SLY 4 i będziemy łazić :
-dzieckiem Slaja i Carmelity
-dzieckiem Penelopy i Bentleya
-eee jakimś uczniem guru i murraya ?

ale będzie fajne ^^
Chicken
QUOTE(STIVI @ 26 04 2006, 09:21) *

ale będzie fajne ^^

Proponuję podtytuł: Drugie Pokolenie.
STIVI
QUOTE(Chicken @ 26 04 2006, 09:24) *

ale będzie fajne ^^

Sly Cooper 4: New Blood

lub

Sly Cooper 4: The New Chronicles of Thieves Racoon

albo
całkiem nowe imie głównegobohatera
Jack Cooper 4: Thieves Racoon
Jack Cooper 5: The Team of Thieves
Jack Cooper 6: Evil Amoung Thieves
a potem kolejna seria tym razem będzie 2 bohaterów, dziecko Jack'a oraz piąknej policjantki (standard) oraz dziecko Ucznia Murraya/Guru i Dziecko Bentleya i Penelopy, będzie to kobieta

Selena Cooper 7: Women Can Steal ?
i tak dalej ja na to czekam :*
Sylvan Wielki
A ja chcialbym taka niesamowita oprawe 2d ujrzec w takim typowym platformerze happy.gif
Nitro
A na PS3 już powstaje nowy Ratchet prawda? tongue.gif co o tym myślicie? co zmienią?
Chicken
QUOTE(Nitro @ 26 10 2006, 17:17) *

A na PS3 już powstaje nowy Ratchet prawda? tongue.gif co o tym myślicie? co zmienią?

Powstaje. Widziałem nawet kilka pierwszych screenów. Przypominia mi to podrasowane Metropolis (planeta Kerwan). Chciałbym, aby seria powróciła do korzeni, tzn. przypomnała 1kę. W tą część grało mi sie najlepiej, ponieważ elementy strzelanki nie były jeszcze tak ważną częścią rozgrywki (pamiętam jak 3/4 gry przechodziłem używając tylko klucza). Taka zmiana (czy mozna to nazwać zmianą???) byłaby dla mnie strzałem w 10. Topic dot tej produkcji znajduje się w dziale PS2.
STIVI
QUOTE(STIVI @ 27 04 2006, 17:35) *

QUOTE(Chicken @ 26 04 2006, 09:24) *

ale będzie fajne ^^

Sly Cooper 4: New Blood

lub

Sly Cooper 4: The New Chronicles of Thieves Racoon

albo
całkiem nowe imie głównegobohatera
Jack Cooper 4: Thieves Racoon
Jack Cooper 5: The Team of Thieves
Jack Cooper 6: Evil Amoung Thieves
a potem kolejna seria tym razem będzie 2 bohaterów, dziecko Jack'a oraz piąknej policjantki (standard) oraz dziecko Ucznia Murraya/Guru i Dziecko Bentleya i Penelopy, będzie to kobieta

Selena Cooper 7: Women Can Steal ?
i tak dalej ja na to czekam :*

w 8 będzie się działać słoniem biggrin.gif Słoń to będzie kochanek Seleny

Selena & Trubby Cooper 8: The Tale of...

nosz kurdeja chce Sly'ja obojętnie jak będzie wyglądał wystarczy żę będzie zachowany ten klimat biggrin.gif
szeni
Geniusze, Bentley jest sparaliżowany, on "nie może" smile.gif
STIVI
jaki koleś z ciebie szeni wogóle jest confused.gif
przecierz i on i Penelopa to geniusze... myślisz że nie znajdą metody ?
szeni
Po mojemu to Penelopa kiedy zobaczy sprzęt Bentleya to ucieknie ze strachu i tyle z tego będzie. Potem zgwałci ją ktoś, Bentley pomyśli że to jego, a będzie zonk jak urodzi się fioletowy szop w okularach.
C1REX
Nowy Rayman na Wii sterowany Wiilotem. To chyba najlepszy przykład innowacyjności w platformówkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.