Chyba nie trzeba tłumaczyć, jaki jest cel powstania takiego tematu
Była kiedyś taka gierka na NES-a, w której chodziło się chłopakiem w kasku i rzucało kulkami. Jeśli dobrze kojarzę, to podczas walk z bossami leciała taka sama muzyczka jak w Kickmasterze, albo podobna. W jednym z ostatnich poziomów (może nawet w ostatnim) wylatuje się w kosmos, chyba jedzie jakąś kolejką.
Wiem o jaki tytuł Ci chodzi - mam roma tej gry na PieCu.
Tytuł tej gry to: "Doki! Doki! Yueenchi"
Dzięki

Całkiem fajna gierka.
Kolejny raz ja wyskakuję z pytaniem

Była taka platformówka na NES-a, w której grało się takimi śmiesznymi ludzikami - kilku wyglądało jak karykatury z jednego serialu w stylu Power Rangers; te cosie są też postaciami w jakimś baseballu na NES-a
Poziomy to były odpowiednie planety, które wybierało się. Na jednym z poziomów zeskakiwało się cały czas na dół, były jakieś diabełki. Ogólnie śmiechowy tytuł, trochę trudny.
QUOTE(Di_ @ 9 04 2006, 16:27)

Kolejny raz ja wyskakuję z pytaniem

Była taka platformówka na NES-a, w której grało się takimi śmiesznymi ludzikami - kilku wyglądało jak karykatury z jednego serialu w stylu Power Rangers; te cosie są też postaciami w jakimś baseballu na NES-a
Poziomy to były odpowiednie planety, które wybierało się. Na jednym z poziomów zeskakiwało się cały czas na dół, były jakieś diabełki. Ogólnie śmiechowy tytuł, trochę trudny.
Nie jestem pewien, ale możliwe, że chodzi Ci o "BUCKY O'HARE". Taki zielony królik

))))))))))
Nightmare90
9 04 2006, 22:07
Chicken masz jakies emulatory i room'y?Bo mogł bys sie ze mna nimi podzielic
Jak cos to moj mail:zoxi@vp.pl
To chyba nie miejsce na takie oftopy
QUOTE(Chicken @ 9 04 2006, 20:35)

Nie jestem pewien, ale możliwe, że chodzi Ci o "BUCKY O'HARE". Taki zielony królik

))))))))))
Oj nie. O króliczku pisałem już w jakimś innym temacie. Tu były różne ludziki, brało się jakieś znajdźki żeby je zamienić chyba. Tutaj planet było chyba osiem.
QUOTE(Nightmare90 @ 9 04 2006, 23:07)

Chicken masz jakies emulatory i room'y?Bo mogł bys sie ze mna nimi podzielic
www.romnation.net i życie staje się łatwiejsze...
totencham
2 09 2006, 14:58
Kiedyś była taka gra na Atari, w której chodziło mnie więcej o to, że jakiś kosmita rozbił się na nieznanej planecie i musiał szukać części do swojego staku. Był to chyba platformer jakiś... więcej nie pamiętam. Poratujecie tytułem (mimo skromnych informacji

)?
MasterShake
2 09 2006, 15:59
gra była w pc shareware na dyskietce, zrobił ją Epic, biegało się typem wyglądał jakby mial zbroje, zbierało kryształy i takie dupereel, ładna była i fajna, zna ktoś?
totencham
2 09 2006, 16:59
QUOTE(MasterShake @ 2 09 2006, 16:59)

gra była w pc shareware na dyskietce, zrobił ją Epic, biegało się typem wyglądał jakby mial zbroje, zbierało kryształy i takie dupereel, ładna była i fajna, zna ktoś?
Jak Epic, no to będzie to któraś z gier wymienionych w szarej ramce na
tej stronie.
była taka gra, postacie identyczne do tych z goal 3, tylko, że tutaj chodziło się pomieście i można było prać po mordzie innych typów : )wykorzystując m.in. elementy otoczenia (łancuchy, ksoze na śmieci itp.). Dostępny był także ryb kooperacji. Dostałem kiedyś na świeta, a bym chętnie odkurzył to
Hej. Szukam tytułu dwóch platformerów na NES'a. W sumie jedyne co pamiętam z pierwszej gry to to, że chodziło się jakimś chłopaczkiem w czapeczce z daszkiem i chyba nie można było atakować przeciwników. Może w drugim levelu płynęło się przez basen z rekinami ale nie na 100%. Pamiętam jeszcze, że była cholernie trudna (albo tak mi się wtedy wydawało) Drugi tytuł któego szukam to gierka w której chodziło się kimś podobnym do Krilina z DB (albo nim samym), od czasu do czasu na etapie można było znaleźć sklep z brońmi/powerup'ami.
byla taka gra na NESa, w ktorej chodzilo sie we snie malym, niewinnym dzieciakiem ;p. Dzieciak ów rzucał cukierkami w zwierzęta i później mógł je ujeżdżać. Perwers trochę, ale pamiętam, że była zaje.bista. Zna ktoś tytuł? A najlepiej jakby ktoś linka miał.
QUOTE(totencham @ 2 09 2006, 15:58)

Kiedyś była taka gra na Atari, w której chodziło mnie więcej o to, że jakiś kosmita rozbił się na nieznanej planecie i musiał szukać części do swojego staku. Był to chyba platformer jakiś... więcej nie pamiętam. Poratujecie tytułem (mimo skromnych informacji

)?
Tytuł tej gry to "Robbo"
totencham
17 09 2006, 16:48
QUOTE(Chicken @ 5 09 2006, 17:33)

QUOTE(totencham @ 2 09 2006, 15:58)

)?
Tytuł tej gry to "Robbo"
Niestety, to nie jest ta gra. Aczkolwiek też bardzo fajna.
QUOTE(dameron @ 3 09 2006, 20:50)

Drugi tytuł któego szukam to gierka w której chodziło się kimś podobnym do Krilina z DB (albo nim samym), od czasu do czasu na etapie można było znaleźć sklep z brońmi/powerup'ami.
Też kiedyś tego szukałem. Znalazłem w końcu, ale... skasowałem

Tytuł jakiś japoński, pokręcony.
Chicken
18 09 2006, 11:47
QUOTE(Di_ @ 17 09 2006, 22:21)

QUOTE(dameron @ 3 09 2006, 20:50)

Drugi tytuł któego szukam to gierka w której chodziło się kimś podobnym do Krilina z DB (albo nim samym), od czasu do czasu na etapie można było znaleźć sklep z brońmi/powerup'ami.
Też kiedyś tego szukałem. Znalazłem w końcu, ale... skasowałem

Tytuł jakiś japoński, pokręcony.
Jedynie "3 eyes boy" mi sie nasówa na myśł.
Chodzisz gościem, strzelasz, skaczesz itd...
Szukałem kiedyś "3 eyes" i nigdzie nie mogłem tego znaleźć. Jeśli ta gra faktycznie występuje pod tym tytułem (nie spotkałem się z nim, na romnation nie ma tego), to to raczej na pewno ta gra.
Witam! Była kiedyś taka gierka na salonach gier chodziło się takim kolesiem który za pomocą odkurzacza do prania pochłaniał przeciwników. Co kilka etapów był boss. Gra była w klimatach takiego kreskówki-horroru. Etapy działy sie sie na jednym ekranie nie było scrollowanego ekranu coś jak Puzzle Buble. Nie mam pojęcia jak ta gra się nazywała szukałem po całej sieci i na nic nie trafiłem. Jeśli ktoś zna tytuł tej gry to bardzo bym prosił o podanie. Pozdro
Nightmare90
27 02 2007, 00:31
A ja pamiętam takie 2 gierki na C64 lub amige
1. Chodziło sie lwem na 2 łapach rozwalało jeże i trzeba było uważac na kokosy klimat takiej wysepki tam był.
2. Chodziło sie małym dzieciakiem z piłka nożną i za pomocą kopnięć piłki zabijało sie innych przeciwników.
Jak ktoś zna jakies info. o tych szpilach to niech da znać.
Fajnie ze jest taki topic, szukam 2 gier na NESa:
1. Wojskowa, Jeździłeś uzbrojoną cieżarówką, lub chodziłeś typem, można było chyba jeszcze czymś pocinać,
generalnie chodziło o to aby dostać sie do obozu z wieźniami załodować ich do fury i dostarczyć do "Helipadu"
Jechałeś cały czas w górę ekranu, ostatni boss to był ogromy czołg ziejący laserem.
2.Bardzo kolorowa. Pocinało sie typem cało czas przed siebie tj. w głąb ekranu, cały czas widziałeś tylko plecy glownego bochatera, predkosc z jaka sie poruszał nie byla zalezna od Ciebie, trzeba bylo przeskakiwac rózne ropadliny i omijac przeszkody. Aby przeskoczyć wieksze rozpadliny trzeba było natrafić na sprężyne lub cos skocznio podobnego.
QUOTE(Nightmare90 @ 27 02 2007, 00:31)

2. Chodziło sie małym dzieciakiem z piłka nożną i za pomocą kopnięć piłki zabijało sie innych przeciwników.
Soccer Kid na Amigę

Wypas gierka .
ja przypomnialem sobie ostatnio fajna gre z pegasusa, podejrzewam ze wyszla tez na NESa. chodzilo sie jakims eskimosem i szlo w gore ekranu rzucajac ,chyba, sniezkami w rozne polarne stworki. chodzilo o to, zeby sie dostac na szczyt mapy. plansze byly sumetryczne, tj. identyczne platformy po 2 stronach ekranu. as far as i remember, ofc. bylbym wdzieczny za pomoc.
RavenRuLeZ
10 03 2007, 22:57
bah chodzi ci o Heart Of Darkness !!
nie, nie chodzi mi o ta gre. z tego co pamietam w HoD szukalo sie psa, albo psem szukalo sie pana. w kazdym razie mi chodzi o znacznie brzydsza graficznie gre, w ktorej chyba ekran nie przesuwal sie w bok, a zdobywalo sie kolejne pietra mapy idac w gore. genialne do multiplayera bylo. motyw przewodni eskimosi! thnx anyway RavenRuleZ.
hmm to moze ktos pamieta tytul gry, takze z pegasusa/nesa, chodzilo sie po zniszczonym miescie XXI wieku (rozwalone samochody, wiezowce w tle) takim zoltym rycerzykiem, jakies wiedzmy lataly wokol, dosc trudne to bylo
kurde, edytuj posty a nie dwa robisz ;/
Jjot chodzi Ci pewnie o ice climbers na NES-a! RavenRuLeZ niestety nie o heart of darcness mi chodziło w grze o której myśli nie przesuwał się ekran i ta gra była na automaty ale dzieki za chęci! pozdro. To czekam dalej może ktoś jednak kojarzy tę gierke:-)
tak, to Ice Climber dzieki

a Tobie moze chodzi o ktoras czesc Ghost Busters?
sry One
Akuyashi
26 03 2007, 11:58
Witam. Otóż poszukuję tytułu pewnej plaftormówki, która kiedyś ukazała się na SNESa. Z tego co pamiętam prowadziliśmy w niej jakiegoś faceta, który chyba atakował grając na swojej harfie, towarzyszyła zaś mu jakaś dziewczyna, którą można było zmienić w jakieś zwierzę (np. strusia). Ciekawie rozwiązany był tryb kooperacji, gdyż drogę usłaną kolcami przebywaliśmy na np. strusiu

. Z góry dzięki za pomoc.
lena163
13 04 2007, 16:21
Ja tez szukam jednego tytulu
W tej grze (to bylo chyba na comodore 64) gralo sie zorro i na poczatku gry jakis gościu porywal bialogłowe i uciekał z nia do jakiegos zamku zamykajac po sobie most zwodzony tak ze nie szlo tam wejsc. W sumie nigdy nie udalo mi sie tej gry przejsc bo jakos nigdy do tego zamku nie mogłam dotrzec pamietam ze zawsze utknelam gdzies w podzmiemiach pod cmentarzem z ktorych nie szlo wyjsc

Kojarzy ktos ta gre i zna jej tytuł ? A jak kojarzycie to udalo sie wam ja przejsc?
wesola owieczka
13 04 2007, 20:20
CYTAT(lena163 @ 13 04 2007, 17:21)

Ja tez szukam jednego tytulu
W tej grze (to bylo chyba na comodore 64) gralo sie zorro i na poczatku gry jakis gościu porywal bialogłowe i uciekał z nia do jakiegos zamku zamykajac po sobie most zwodzony tak ze nie szlo tam wejsc. W sumie nigdy nie udalo mi sie tej gry przejsc bo jakos nigdy do tego zamku nie mogłam dotrzec pamietam ze zawsze utknelam gdzies w podzmiemiach pod cmentarzem z ktorych nie szlo wyjsc

Kojarzy ktos ta gre i zna jej tytuł ? A jak kojarzycie to udalo sie wam ja przejsc?
Ja też w to grałam, na C 64, na kasecie ta gra była podpisana jako zorro właśnie, ale nie pamiętam jak dokładnie sie nazywała.
Też mi się nie udało tego przejść mimo, iż miałam do tej gry opis! w Bajtku. To napewno był opis do tej samej gry bo zdjęcie się zgadzało, opis lokacji tez sie zdadzał. Tam w tym opisie było napisane coś o znakowaniu byka, w grze owszem, był byk ale nijak nie szło go oznakowac - przynajmniej ja nie potrafiłam tego zrobić. W tych podziemiach też się zaciełam. Dochodze do wniosku, ze tej gry po prostu nie dało sie przejść
Chicken
16 07 2007, 10:10
CYTAT(wesola owieczka @ 13 04 2007, 21:20)

Tam w tym opisie było napisane coś o znakowaniu byka, w grze owszem, był byk ale nijak nie szło go oznakowac
A jednak dało sie:)
Tytuł gry... "Zorro"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.