Niedawno odnaleziono mojego Starego poczciwego "Tomba 2" ta gra jest poprostu swietna, ilośc questów, broni, przeciwników, ubrania dl agłównego bochatera, nie, ta gra poprostu rządzi, i nie rozumiem czemu nie odniosła duzego sukcesu

Jeśli grałeś/łaś w tą grę to podziel się ze mną swoimi doznaniami z niej, i co o niej sądzisz...
LegionPolski
2 04 2006, 15:30
no ja grałem w jedynkę

zacna gierka

tylko ja mialem chyba japonska wersje bo nazywala sie "Tombi"
Mój kontakt ograniczył się do dema pierwszej części na Saturna. Było krótko, ale fajnie.
Później zdobyłem obraz dwójki na PSX-a, ale gierka nie chciała działać.
QUOTE(LegionPolski @ 2 04 2006, 16:30)

no ja grałem w jedynkę

zacna gierka

tylko ja mialem chyba japonska wersje bo nazywala sie "Tombi"
Wspomniane wyżej demo też nazywało się
Tombi
Tomba 2 to małe mistrzostwo świata. Platformówka, w której trzeba całkiem mocno pomyśleć. Niesamowicie urocza i darzę ją wielkim sentymentem ;D
Tombi to bodaj erułopejska nazwa. Nie jestem pewien...
Tomba 2 to dla mnie gra z 'personal top ten'. Cud!
Od 2 kwietnia minęło 28 dni, a ja Tombe 2 przeszedłem dzisiaj poraz 4, słabo jak na mnie, bo tę grę przechodzi się w 3-4 dni...
Tombi 2 (bo tak brzmi nazwa europejska) to imo jedna z najlepszych platformówek na psx. Jeezu, ile ja przy niej czasu spędziłem... Super gra poprostu. Wszystkie questy (oprócz tych bonusowych, do których potrzebny był save z Tombi 1) zaliczyłem
Jej... Nie zapomnę tej gierki - przeszedłem ją bez opisu, rozumiecie, a ja szczeniak wtedy byłem! Ale uciecha, łapanie świetlików, znalezienie surowca dla rzeźbiarza aby przerobił go na płytkę którą się chyba dopływ wody blokowało, zebranie all zębatek i zrobienie urządzenia do pomniejszania(rozmowa z myszmai included! Whoa!) czy walka ze złymi świniami w ich wymiarach. Szkoda tylko, że nie ma trzeciej części bo rękę daję sobie uciąć, że w dobie platformówko-strzelanek Tombi byłoby, chociaż kolorowe, najlepszą platformówką, głównie dlatego, że jako jedyne by nią było, z krwi i kości...
PS: Gierę przeszedłem dużą ilość razy jakby ktoś pytał i teraz, bez quest'ów, to w jeden dzień i w jedną noc przechodzę z biegu... I nigdy nie było momentu ażeby mi się znudziła!
Dawno, dawno temu... eee...

ukończyłem obydwie części serii i byłem pod sporym wrażeniem jak to ze zwykłej platformówki można usunąć stereotypy! Poczułem oddech świeżości i tytuł na stałe zapisał się w "stare dobre czasy PSX'a"

. Jeśli ktoś nie grał, a ma taką możliwość to polecam w 100%, klimat z początku może się wydać dziwny, ale gierka potrafi wciągnąć i ukraść długie godziny życia

...
A nie wiecie może gdzie można by tą gre zdobyć (kupić) Najlepiej obie części ? Bo kiedyś grałam w demo własnie i baardzo mi sie spodobało
Własnie wyczaiłam że tomba2 sprzedaja na allegro ale jak ktos miał by inne namiary to dajcie znac bo w licytacji łatwo przebic oferte
Paulek L
6 07 2007, 20:52
Przeszedłem na 100% (czyli wszystkie questy). Motywy z zabawą w kucharza i szukanie świetlików są najlepsze