Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tomba 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Niedawno odnaleziono mojego Starego poczciwego "Tomba 2" ta gra jest poprostu swietna, ilośc questów, broni, przeciwników, ubrania dl agłównego bochatera, nie, ta gra poprostu rządzi, i nie rozumiem czemu nie odniosła duzego sukcesu confused.gif
Jeśli grałeś/łaś w tą grę to podziel się ze mną swoimi doznaniami z niej, i co o niej sądzisz...
LegionPolski
no ja grałem w jedynkę smile.gif zacna gierka smile.gif tylko ja mialem chyba japonska wersje bo nazywala sie "Tombi"
Di_
Mój kontakt ograniczył się do dema pierwszej części na Saturna. Było krótko, ale fajnie.
Później zdobyłem obraz dwójki na PSX-a, ale gierka nie chciała działać.

QUOTE(LegionPolski @ 2 04 2006, 16:30) *

no ja grałem w jedynkę smile.gif zacna gierka smile.gif tylko ja mialem chyba japonska wersje bo nazywala sie "Tombi"

Wspomniane wyżej demo też nazywało się Tombi smile.gif
Kmiot
Tomba 2 to małe mistrzostwo świata. Platformówka, w której trzeba całkiem mocno pomyśleć. Niesamowicie urocza i darzę ją wielkim sentymentem ;D
ejcu
Tombi to bodaj erułopejska nazwa. Nie jestem pewien...

Tomba 2 to dla mnie gra z 'personal top ten'. Cud!
_One_
Od 2 kwietnia minęło 28 dni, a ja Tombe 2 przeszedłem dzisiaj poraz 4, słabo jak na mnie, bo tę grę przechodzi się w 3-4 dni... tongue.gif
VHO
Tombi 2 (bo tak brzmi nazwa europejska) to imo jedna z najlepszych platformówek na psx. Jeezu, ile ja przy niej czasu spędziłem... Super gra poprostu. Wszystkie questy (oprócz tych bonusowych, do których potrzebny był save z Tombi 1) zaliczyłem smile.gif
Walker
Jej... Nie zapomnę tej gierki - przeszedłem ją bez opisu, rozumiecie, a ja szczeniak wtedy byłem! Ale uciecha, łapanie świetlików, znalezienie surowca dla rzeźbiarza aby przerobił go na płytkę którą się chyba dopływ wody blokowało, zebranie all zębatek i zrobienie urządzenia do pomniejszania(rozmowa z myszmai included! Whoa!) czy walka ze złymi świniami w ich wymiarach. Szkoda tylko, że nie ma trzeciej części bo rękę daję sobie uciąć, że w dobie platformówko-strzelanek Tombi byłoby, chociaż kolorowe, najlepszą platformówką, głównie dlatego, że jako jedyne by nią było, z krwi i kości...

PS: Gierę przeszedłem dużą ilość razy jakby ktoś pytał i teraz, bez quest'ów, to w jeden dzień i w jedną noc przechodzę z biegu... I nigdy nie było momentu ażeby mi się znudziła!
Jeay
Dawno, dawno temu... eee... biggrin.gif ukończyłem obydwie części serii i byłem pod sporym wrażeniem jak to ze zwykłej platformówki można usunąć stereotypy! Poczułem oddech świeżości i tytuł na stałe zapisał się w "stare dobre czasy PSX'a" smile.gif. Jeśli ktoś nie grał, a ma taką możliwość to polecam w 100%, klimat z początku może się wydać dziwny, ale gierka potrafi wciągnąć i ukraść długie godziny życia tongue.gif...
lena163
A nie wiecie może gdzie można by tą gre zdobyć (kupić) Najlepiej obie części ? Bo kiedyś grałam w demo własnie i baardzo mi sie spodobało
Własnie wyczaiłam że tomba2 sprzedaja na allegro ale jak ktos miał by inne namiary to dajcie znac bo w licytacji łatwo przebic oferte
Paulek L
Przeszedłem na 100% (czyli wszystkie questy). Motywy z zabawą w kucharza i szukanie świetlików są najlepsze tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.