Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: N-gage
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
loki777
N-gage już wyszedl jakis czas temu, ale pojawił się w promocjach w sieciach. baza jest dośc spora.
Co sądzicie o grach? starwars.gif
Pawel1992
N-gage padł. Nokia zaprzestała jego produkcji tak samo wyjda tylko od dawna zapowiadane gry (warhamer i civilization) po czym to już koniec. Na n-gage razem z tymi dwoma grami jest 58 gier. W tym ok 20 grywalnych. Moim zdaniem nie opłaca sie kupowac teraz ngage tym bardziej ze wiekszosc gier z niego (tych dobrych) odpalaja inne komorki jak siemens sx1, nokia 6600, 7610, 6670, 6630.

Ja to wogole sie zawiodłem. Z gier jedynie fifa 2005 i asphalt dają rade reszta kaszanka.
loki777
Ten temat został przezemnie założony ponieważ era ma go w abonamencie 25złmies za 1zł
więc myśle, że grupa posiadaczy konsolki w polsce może się rozszerzyć. Co jak co ale ta konsolka ma jeszcze mp3 i radio (era ma wersje classic) biggrin.gif tongue.gif
Artix
Jako konsolę - nie ma sensu kupować N-Gage'a. Jako dopasiony telefon - zdecydowanie warto. Sam posiadam tę maszynkę i u mnie pełni ona przede wszystkim drugą funkcję, a że jestem graczem, to garść naprawdę niezłych gier, MP3, radio i kilka innych możliwości tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że N-Gage to super telefon-konsola (z mocnym naciskiem na to pierwsze).

P.S. Tak czy inaczej, i tak łykam PSP wink.gif.
izi
ja bylem posiadaczem tej telefonokonsoli jakies 6 miesiecy i niestety trafilem na strasznie wadliwy model... a wymienic/naprawic nie moglem ; / wiec sprzedalem (nie moglem dzwonic) a tak to gry byly strasznie srednie az w pewnym momecie zalowalem ze nie kupilem gba/gbsp ... zaplacilem za nia 750zl a sprzedalem za 200 = nie ladnie ; ./
play2snake
ja mam n-gage qd i nie załuje słuzy jako małe centrum rozrywki poza domem filmy muzyka internet itp.naprawde poleecam
RabinHawk
Ja również jak kolega.
Mam do niej jeszcze słowniki i inne przydatne programy.
Gry które były spoko przeszedłem i jestem z nich zadowolony.
Nie żałuję że wymieniłem się za N6020.
POZDRAWIAM
al PeER
Tez niedawno temu mialem QD, ale sprzedalem... Ta konsolka jest super !! Jest na niej masa programow i gier SYMBIAN, fajne gierki N-Gageowskie, ktore mozesz ciagnac malolegalnei z neta ( PTG RZADZI !!), ng CLS ma fajne MP3 i rozne bajery... Serio w erze jest QD ? Jak tak to zarzuc linkasem, albo cos smile.gif
banny
Ja szukałem w kazdej ofercie na era. pl i nic, a jestem zainteresowany, więc zapodaj link'a smile.gif
Z gory dzieki
Ural
Tak, bardzo fajny konsolofon. Ogólnie po prostu najlepszy telefon do gier - zwłaszcza symbianowe perełki robią swoje. Jak ktoś chce wydać grosze i mieć naprawdę funkcjonalny i porządny telefon do rozrywki, to lepiej nie znajdzie. A gier wbrew pozorom jest całkiem sporo - więcej na ten temat powinno być w najbliższym czasie w PE, więc się nie rozpisuję. Tak czy inaczej nawet dziś opłaca się N-Geja kupić - cena śmiesznie niska, dużo rozrywkowego stuffu, przydatne progsy (słowniki, kalkulatory, przeglądarki plików, emulatory, inne duperele) - naprawdę da się na tym pograć, bo sam ostro ciorałem na gadzie swego czasu wink.gif. Jeszcze dodam taką ciekawostkę, że na NNG pojawił się chyba pierwszy MMORPG na handhelda - mianowicie gra Pocket Kingdom od Segi - całkiem znośna nota bene (więcej info: http://www.n-gage.com/en-R1/games/gamedata...et_kingdom.htm)
Emet
Ja mam N-Gage (classic) już ze 2 lata i nie narzekam. ma on przede wszystkim zalety telefonu z Symbianem. To jest jego największa zaleta. Więc jest tu masa różnych bardziej lub mniej przydatnych programów jak odtwarzacze filmów, muzyki, itp (nie licząc tych standardowych). No i co na pewno jest dużym też plusem, szczególnie względem większośći (ogromnej) innych telefonów dzięki nietypowemu rozkładowi przycisków i normalnemu d-padowi N-Gage jest bardzo wygodny w użytkowaniu (nie tylko w graniu).
Natomiast jeśli chodzi o minusy... IMO są głównie 3.
1.Brak aparatu
2.Słabo podświetlony ekran
3.Za mało wbudowanej pamięci (4MB z czego do uzytku mamy ok 3.5, a niektóre aplikacje do procesu instalacji potrzebują własnie ponad 3MB, a tyle jest zaraz po sformatowaniu, ja mam jakieś 2.3MB a na telefonie nie mam zainstalowanego nic oprócz FileExplorera, reszta na karcie).
No to tyle. Jakby jakieś konkretne pytania to piszta wink.gif
Ural
Da się wycisnąć więcej - metody są dwie - pierwsza, to niestety hard reset - dużo miejsca zajmują wiadomości oraz inne śmieci - warto też usuwać z katalogu bodaj "instals", wszystko co się tam znajduje - są to pliki jakie programy zostawiają, aby je łatwo odinstalować - można jednak to zrobić ręcznie (o ile ktoś wie jak). Również niezłym patentem jest odpalanie telefonu w Safe Mode - chodzi mi o konkretny program do tego (Elauncher? Coś takiego) - szkoda, że od roku się nie bawię za bardzo na N-Gage, więc nie pamiętam wszystkich patentów, ale wszystkie te problemy są do łatwego ominięcia (tzn. chodzi mi o instalowanie). Pamiętam, że również ręczne wrzucenie pliku do katalogu instal sporo daje. A co do jasności ekranu - a bo ja wiem - ja tam nigdy nie narzekałem smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.