Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Toprally.net
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
ash77
Czy ktoś gra w menagera rajdowego www.toprally.net ?? Jeśli tak to podajcie nazwe teamu i lige w której jeździcie.
L0SER
Ich smile.gif

Lige sprawdze pozniej, bo uciekam na wyklad ninja.gif
ash77
Ja gram w toprally już 4 sezon. W poprzednim sezonie byłem nawet w 3ciej lidze. Ale jeżdzą coraz silniejsze wozy i jest trudniej bo już w najniższej 5tej lidze jeżdzą mocne wozy.
Mój team to AshTeamRally obecnie startuje w lidze IV.19 PL
Idzie średnio jestem dziewiąty na 40 teamów.
Mam A7 choć już troche rozjechaną (ponad 5000 na liczniku)
szczurek
Liga V.55.PL
Team SwiatN
Nick szczurek
Narazie jestem 17, calkiem niezle jak na laika:)
Szkoda tylko, ze starty sa tak żadko:/ Lipa...
ash77
QUOTE(szczurek @ 14 04 2006, 20:05) *

Szkoda tylko, ze starty sa tak żadko:/ Lipa...

Jak rzadko??
teoretycznie możesz i startować jedną załogą średnio co drugi dzień (3 rajdy w tygodniu)
szczurek
w mojej lidze jest jeden start na tydzien confused.gif

tak mi sie zdaje przynajmniej...
ash77
QUOTE(szczurek @ 14 04 2006, 20:50) *

w mojej lidze jest jeden start na tydzien confused.gif

tak mi sie zdaje przynajmniej...

w lidze tak jes tylko jeden start na tydzień
ale można jeździć jeszcze inne rajdy treningowo
placąc wpisowe 20tys
Wejdz w zakładke trening

jak masz jeszcze jakieś pytania to gg3457826
szczurek
ok, juz to rozgryzlem, dzieki:)
MeL
Gram drugi sezon i jestem juz na 3 pozycji smile.gif

Liga to V.79 PL

Team - melmax tongue.gif

No i mam autko klasy N1 napakowane na maxa i kierowce z pilotem na srednich statsach
diespinne
po przeczytaniu tego topicu sie zarejestrowałem smile.gif

Na razie jechałem 2 wyścigi i ŻADNEGO w lidze (Liga: V.45.PL Pozycja: 35)

Gra mi sie podoba smile.gif kierowca i pilot ogólnie są beznadziejni smile.gif hehhe. Stawiam dopiero pierwsze kroki i nawet nie wiem jak sie jedzie trening (cały czas mi pisze że nie mam wolnej załogi w tym terminie :| ) pierwszy wyścig przyjechałem na 33 miejscu a drugi na 25 (ponad 60 osób za kazdym razem startowało)
MeL
koniec sezonu - jestem na 5 pozycji - to chyba oznacza awans do nastepnej ligi. mam auto A1 na MINI
Grzehoo
Chłolera, jakoś przeoczyłem ten topic. Ale nic to, zarejestruję się na Toprally.net, może "gra" mi przypasi smile.gif.
L0SER
Cisnijcie, cisnijcie, to moze nasze teamy sie kiedys zmierza;) Mam 4 zespoly, najlepszy w III lidze:) Auto - oczywiscie A8, wiec daje rade;)
Moze zmierzymy sie w jakims rajdzie? Wszyscy z forum? Niech ktos zaproponuje rajd, ktory odbywa sie za jakies 2-3 dni, zapiszemy sie i jechane:) Mozna zrobic mini-mistrzostwa - pisze sie ktos?
szczurek
AWANS! smile.gif Witam lige IV.1.PL! Yay!

Ja moge startowac, chociaz z moim kierowca bedzie ciezko, mul z niego niesamowity.... Może
Rajd Gór Kamiennych IV.20.PL 2006-07-29, 12:00 Kamienisty szuter Małe zachmurzenie 77.81 km

http://www.toprally.net/rajd.php?rajd_liga_id=18142 ?
ash77
jak wziąsc jakis rajd to nie kamienisty szuter - ten to bardzo niszczy samochód nawet na idealnym ustawieniu
ale co innego to chętnie bym pojechał - mam A7
L0SER
OKi, ja sie pisze - pociskamy...
Fury jakos mi niespecjalnie szkoda - w koncu po to jest szuter, by po nim cisnac wink.gif

Rajd OMV-Deutschland IV.13.PL 2006-07-29, 08:00 Smooth Tarmac Thunderstorm 85.30 km - a moze to? AUto sie tak nie wytlucze wink.gif Bo jak mamy jechac we dwoch, to bez sensu... Zas jak bedzie wiecej osob, to wytocze z garazu moja Impreze z klasy A8 cool.gif
ash77
czyli co ścigamy sie A7-kami ??

dobra to jedziemy po asfalcie w burzy - jak ktoś chce sie dołączyć to prosze bardzo
narazie jade chyba tyko ja (AshTeamRally) i LOSER - nie znam nazwy jego teamu
inni prosze o podawanie nazw swych teamów jeśli jedziecie ten rajd

przypominam OMV-Deutschland IV.13.PL 2006-07-29, 08:00 asfalt, burza, sobota

ja już sie zgłosiłem
szczurek
ok, ja juz sie zglosilem chociaz mam zle przeczucia co do tej burzy;)
ash77
szczurek jak sie nazywa twój team??
szczurek
QUOTE(szczurek @ 14 04 2006, 20:05) *
Liga V.55.PL
Team SwiatN
Nick szczurek

wink.gif
L0SER
No to kefa icon_evil.gif
Moja najlepsza fura miala walczyc o czolowe lokaty (i walczyla), az sie w koncu rozsypala... Eh.. Zycie!
ash77
QUOTE(L0SER @ 24 07 2006, 11:27) *

Cisnijcie, cisnijcie, to moze nasze teamy sie kiedys zmierza;) Mam 4 zespoly, najlepszy w III lidze:) Auto - oczywiscie A8, wiec daje rade;)
Moze zmierzymy sie w jakims rajdzie? Wszyscy z forum? Niech ktos zaproponuje rajd, ktory odbywa sie za jakies 2-3 dni, zapiszemy sie i jechane:) Mozna zrobic mini-mistrzostwa - pisze sie ktos?

"Zabronione jest posiadanie dwóch lub więcej kont przez jedną osobę."
To cytat z zasad gry a ty tych kont masz aż 4. Nieładnie.

QUOTE(L0SER @ 29 07 2006, 16:07) *

No to kefa icon_evil.gif
Moja najlepsza fura miala walczyc o czolowe lokaty (i walczyla), az sie w koncu rozsypala... Eh.. Zycie!

Fura może miała walczyć ale nie z tymi kolesiami jako załoga, bo to są jakieś leszcze. Na osie 5 byłeś dopiero 15sty (na 6 układ kierowniczy zdechł) mając najsilniejsze auto w rajdzie. Które miejsce miałeś w lidze w poprzednim sezonie? Bo byłeś chyba w IV lidze. To teraz nie masz co marzyć o pierwszej 10.

Ja z swojego występu sie ciesze - 19 w generalce (samochód A7) szczurek też nieżle pojechał - 33 miejsce a jechali niedoświadczeni kierowca i pilot
szczurek
taa, ludzi w wozie mam do bani. Czas na zakupy chyba...
L0SER
QUOTE(ash77 @ 29 07 2006, 17:05) *

QUOTE(L0SER @ 24 07 2006, 11:27) *

"Zabronione jest posiadanie dwóch lub więcej kont przez jedną osobę."
To cytat z zasad gry a ty tych kont masz aż 4. Nieładnie.

QUOTE(L0SER @ 29 07 2006, 16:07) *

No to kefa icon_evil.gif

Fura może miała walczyć ale nie z tymi kolesiami jako załoga, bo to są jakieś leszcze. Na osie 5 byłeś dopiero 15sty (na 6 układ kierowniczy zdechł) mając najsilniejsze auto w rajdzie. Które miejsce miałeś w lidze w poprzednim sezonie? Bo byłeś chyba w IV lidze. To teraz nie masz co marzyć o pierwszej 10.

Ja z swojego występu sie ciesze - 19 w generalce (samochód A7) szczurek też nieżle pojechał - 33 miejsce a jechali niedoświadczeni kierowca i pilot

Jakie zaraz znowu 4 teamy wink.gif Korzystam z jednego, reszta pyka brat i dwoch kolegow ninja.gif
Zas fura moze i byla najlepsza, ale kolesie slabi... Przejmowal sie nie bede - postanowilem ich "rozbudowac", szkolac od podstaw, a nie wyszukujac lepszych przy byle okazji. Zreszta nie zalezy mi na mega szybkich skokach do innych lig. Jest dobrze, jak jest... Wiem, jestem inny... A GT4 to najlpesze wyscigi ever icon_twisted.gif
diespinne
bylem na wakacjach wiec nic nie wiedziałem o tym wyścigu z forum sad.gif

Tak czy siak nie mam sie co do Was stawiac confused.gif

Ja niedawno zacząłem grę i jeszcze sie nie dorobiłem żadnego konkretnego wozu (wciąż A5 sad.gif )

Tkwie wciąż w V lidze. Dzisiaj był pierwszy rajd a moje auto sprawne w 100% nie wystartowało w pierwszym rajdzie, bo była awaria silnika :| Dziwne to troche tongue.gif A akurat był mój ulubiony śnieżek :cry:

Mój najlepszy kierowca jak narazie to i tak cienias. Popularny 20 latek

Jazda po asfalcie: dostateczny [5] Sucha nawierzchnia: przeciętny [6]
Jazda po szutrze: kiepski [3] Mokra nawierzchnia: słaby [4]
Jazda po śniegu: dostateczny [5]
Przedni napęd: dostateczny [5]

z Refleksem na 6.

Ale jak mówie. Ja gram od niedawna (mój post na poprzedniej stronie tongue.gif )

A GT4 to najlpesze wyscigi ever

Faktycznie jesteś "inny"

Nazwa mojego teamu to... Forza Motorsport smile.gif
L0SER
Panowie, kolejny mini-spocik na jakims rajdzie? smile.gif Zobaczymy, jakie zrobilismy postepy przez prawie caly sezon...
ash77
ja żadnych co zarobie to strace hehe a samochód i załoga sie starzeją
MeL
spadłem do V ligi sad.gif

ale teraz przynajmniej rządzę swoimi dwoma zespołami ( na jednym koncie !!! chodzi o 2 auta ! )

mam nadzieje za awansuje....tzn napewno awansuje hehe
White
Jak jeździcie? Swoim tempem, agresywnie czy na maxa? Bo jestem początkujący i nigdy nie wiem którą opcję wybrać ;]
MeL
zalezy. na poczatku cisnołem na maxa. nie mialem nic do stracenia. al teraz mam w miare dobre auto i dobrych kierowcow i walcze o pierwsze miejsce. a jazda na maxa wymusza wiecej błędów n azawodnikach i w jednym wyscigu rozwalili mi zawieszenie smile.gif więc teraz jeźdże agresywnie. chociaz na wtorkowy wyscig ustawilem "na maxa" smile.gif
White
Czyli "swoim tempem" nigdy się nie przydaje?
L0SER
Sprawdza sie, gdy masz znaczna przewage...
ash77
ja jade agresywnie i baaaaaardzo rzadko na maxa
prince_of_persia
gralem przez krotki okres czasu smile.gif pierwszy rajd w lidze wygralem ale pozniej zaliczylem dacha i wogole jakos mnie ta gra nie wciagla tongue.gif moze gdybym przy tym troche dluzej posiedzial ...
L0SER
Panowie, umawiamy sie na jakims rajdzie??
ash77
QUOTE(L0SER @ 10 01 2007, 01:43) *

Panowie, umawiamy sie na jakims rajdzie??

wybierz coś tak po 15 stycznia bo do tego czasu mam jazdy ustalone
Lige ma m w piątki wiec rajdy od czwartku do soboty odpadają

White
Mam pytanie. Przy jakim stopniu trudności odcinka jaką trzeba ustawić długość skrzyni biegów? Np. przy 1.5, trzeba ustawić na krótką czy zostawić na środku? Podobnie ma się sprawa z układem kierowniczym- kiedy szybki, kiedy wolny?
PiotrB
QUOTE(White)
Podobnie ma się sprawa z układem kierowniczym- kiedy szybki, kiedy wolny?

Na podstawie rzeczywistości powiem Ci, że szybki bierzesz na asfalt, a wolny na szuter.
Stranger
Tak samo na asfalcie siłe hamowania ustawiasz bardziej na przód, a przy luźnych nieco do tyłu. Jeśli masz auto klasy N4/A8 analogicznie postepujesz z napędem (w "ośce" oczywiscie przeniesc sie nie da, bo napęd jest na jedną oś wink.gif ). Gdy warunki pogodowe są złe (deszcz), z reguły podnosi się nastaw o jedno "oczko" Ogólnie próbuj "na Jana", jeśli jakies ustawienie da Ci niezłą pozycję w rajdzie to na niej opieraj dalsze nastawy. Z czasem ogólną charakterystykę tych zabaw wyczujesz, bo to są moje opinie a one nie zawsze muszą być zgodne z rzeczywistością (brak Maxi TR i danych, na których można się oprzeć).

Chyba ze masz TRManager'a lub bawisz się w TestOS to szybciej być może dojdziesz do tego. Ja nadal jadę z nastawami na wyczucie, bo nie bawię się tymi gadzetami (kiedyś TRManager był darmowy, ale za dużo i tak z tego nie wyniosłem, bo dopiero co zaczynałem, a potem stał się płatny).

Ogólnie, za dużo nikt Ci nic nie powie, bo większość sama musiała dochodzić do tego (chyba ze jesteś w grupie rajdowej, to dadzą Ci info od ręki, ale wtedy trzeba wykupić Maxi TR). Przechodziłem podobną drogę i troche potrwało zanim się wyszło na "szersze wody", więc też musisz przez to przejść ;]

Do zobaczenia na OeSach smile.gif
White
Ok. Tak myślałem, nawet jeśli ktoś coś wie, raczej nie podzieli się swoimi sekretami ;]

Thx, że też sam nie wpadłem na to żeby wypróbować różne ustawienia na Test OS...

A ten Maxi TR- gdyby to było dożywotnie, może bym i zapłacił, ale tyle kasy za kilka miesięcy zabawy? Złodziejstwo kurde.
Stranger
W sumie zamiast marnować kasę na Test OS i niszczyć tam auto (czasem może nawet zjarac się na OeSie - ofkoz samochód, nie kierowca ;]) to przed rajdem zapisz sobie aktualne zniszczenia auta. Po rajdzie porównaj je do tych, jakie były przed imprezą:

- jeśli nie ruszyły z miejsca (czytaj: element nie uszkodził się) to znaczy że wybrałeś najodpowiedniejsze ustawienie na ten rajd/warunki panujące przy danej nawierzchni i pogodzie

- coś się zniszczyło - nastepnym razem zarzucić jakimiś korektami. Chyba że były jakieś "przygody" na oesie, gdzie z opisu wynika, że samochód coś się poniszczył.

Jedynie czego nie należy uwzględniać przy tej metodzie to moim zdaniem napęd i silnik, bo te mimo wszystko chyba zawsze ulegają zużyciu. Ale czy tak jest i na Top Rally to nie jestem pewien. Metoda długotrwała, ale zawsze daje jakąś większą wiedze.

Generalnie skrzynia biegów, zawias, siła hamowania - na tym należy się skoncentrować, a przy mocniejszych autach, także napęd.

Co do Maxi TR - dla mnie to tylko gra online, szkoda mi kasy na dopłacanie do tego. Poza tym wielu graczy siedzi tam od początku i są mile świetlne przed innymi (gł. budżet), więc ciężko będzie zdobyć mistrzostwo w I lidze, tymbardziej, że w czołówce praktycznie od wielu sezonów są te same zespoły. Ja założyłem sobie za cel dojść do I ligi i to się udało smile.gif Na więcej raczej nie ma co już liczyć, ale gram dalej, bo drugiej takiej rozrywki o rajdach w necie nie ma smile.gif
ash77
jeśli chodzi o skrzynie biegów to ja ustawiam na podstawie ilości zakrętów na km dlugosci trasy. Jak wiadomo jak dużo zakrętów jest (tak wiecej niż 100 na 5 km) to daje krótką skrzynie (wtedy warzniejsze jest przyspieszenie od prędkości max. Nie wiem co tu ma do tego trudność odcinka (trudność wyznacza chyba prawdopodobieństwo błedu u zawodnika - doswiadczony rzadziej, niedoświadczony młokos częściej). Średnia ilość zakrętów (czyli Skrzynia srednio ustawina) to jakieś 70-90 zakretów na długości 5km.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.