Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Initial D
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
hipcio
Oglada ktos z was ta zarbista anime, mnie zabralo strasznie (koncze ogladac 4 stage sad.gif ). Dla nie wiedzacych glowny bohater Takumi fujiwara posiadajacy Toyote AE86, sciga sie z innymi klanami wysigowego swiata. Wyscigi rozgrywaja sie na przeleczach gorskich (downhill, uphill). Jedyna sluszna technika to oczywiscie drifting i jest on zrealizowany przepieknie. Cale anime jest rysowane (jak zreszta kazde) natomiast same wyscigi sa robione metoda komputerowa (cos jak taka gra auto modelista). Poczawszy od stagu 1 (1 seria) bedzie ogladac poczynania takumiego w walce z rywalami a zarazem ewolucje jego umiejetnosci drfitngowych. W roli glownej gra rowniez caly wachlarz aut streetracingowych poczawszy od mazdy rx6, nissnanie skyline R32, Toyocie mr2, kultowym nissanie S16, czy nisanie Silvia, konczywszy na Lancerach i imprezach. film rowniez uczy zalet FF, FR, MR, jak ustawiac auto do driftingu. Co lepsze TURBO czy N/A itp.

http://www.tokyopop.com/dbpage.php?propert...N&page=trailers
tutaj trailerki
Di_
Od dawna zastanawiałem się, czym właśnie jest Initial D. Oglądać może nie będę, ale za to soundtracki z tego są przednie!
hipcio
Dokladnie tak jak mowisz Di, soundtrack z Initial D jest cudowny, idealna muza do auta, najbardziej podbaja mi sie kawalki zespolu Move a zwlaszcza Noizy tribe (opening 2nd stage) i gamble rumble (opening iniial D the movie), czy Dog fight (opening do stage 4). Zaluj ze nie ogladales, niesamowicie zabiera.
Lucass
Hipcio, leci to może na jakimś polskim kanale?
Iron Savior
Nie, ale moge dac Ci strone, z ktorej mozesz sciagnac cala serie (ja juz mam na DVDkach:P)
Lucass
Zdążyłem się już zaopatrzyć w dość sporą ilość materiałów ( filmy, seriale...).Właśnie jestem właśnie w połowie oglądania czwartej serii
Suboshi
Skończyłem niedawno 4th stage oglądać. Teraz zaopatrzyłęm sie w 1st stage w OGM/MKV bo miałem bardzo kiepskiej jakości i zrobie sobie powtórke bo pierwsza seria najlepsza biggrin.gif
nWo
Wlasnie zaczolem sciagac Initial D stage 4, co to jest ? jak to rozumiec? To Stage 4 to znaczy 4 sezon czy jak?? Ile jest sezonów skoro tak?
Lucass
Dokładnie tak jak piszesz, czyli czwarty (i jak narazie) sezon. Oprócz tego są jeszcze cztery sezony: Stage 1 ( 26 episodów) Stage 2 (13 episodów) Stage 3 ( 1 dwugodzinny film) i Extra Stage ( rozwinięcie motywu z Mako Sato i Sayuoki o ile dobrze pamiętam), a do tego wszystkiego dochodzi jeszcze film nakręcony w 2005 roku.
nWo
To ja chce to wszystko, jak ktos ma to niech pisze na gg 4005500, mam na wymiane mase innych seriali.
hipcio
dokladnie tak jak napisal lucass. Bedac w USA kupilem sobie pelnometrarzowy film Initial D the movie (film nie kreskowka) i powiem szczerze ze film stracil na klimacie. jest bardizej realistyczny wiec nie ma juz takich akcji jak w kreskowce. Pozatym probowali wcisnac wyszystkie motywy(z czterech epizodow) w poltora godzinny film wiec przecietny film bedzie mial niewiedze. Nie podobalo mi sie rowniez ukazanie osobowosci bohaterow. Takumi nie przypomina takumiego.

Zgadzam sie z toba ze 1 epizod byl najlepszy. Na drogim miejscu epizod 4 a potem 2
nWo
Zassalem juz Initial D Act 4 24 odcinki i jak dobrze rozumiem to jest zarazem 4 sezon, a teraz zaczolem sciagac Initial D TV Series 26 odcinków gdzie odcinki nazywają sie Act 1, Act 2 ... az do Act 26, plus jest jeszcze cos takiego jak Initial D - DVD Extra. czy to jest 1 sezon czy jak?? Jak one sa oznaczone??
Lucass
Initial D TV Series to raczej na bank Stage 1( sądząc po ilości episodów) ale o DVD Extra , może chodzi o Extra stage?
hipcio
tak to chyba jest extra stage
grabczas
1 stage mam 2 stage kolega ma nagrać plytki musze mu dać 3 mam 4 nie mam skąd dorwać (ktoś napisał że może linki podrzucić) extra stage nie mam i o jeszcze jednym nie wspomniano BATTLE stage z którego pochodzi mój najukochańszy soundtrack i jest to skrót wyścigów takumiego od 1 do 4 stage nieco skrócone ale grafika w wyścigach z 1stage bardziej dopracowana ale fabułki ni mo jest zapowiedź i wyścig i tak cały czas wyścigi zdeczka skrócone więc łącznie wychodzi 40 min ale warto obejrzeć biggrin.gif
wortigern
zapomnieliscie o prelude to project D czyli wytlumaczeniu o co chodzi w nowym teamie ryosuke'go (dobrze napisalem?) i dlaczego scigaja sie w nim takie a nie inne osoby ;p.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.