Oglada ktos z was ta zarbista anime, mnie zabralo strasznie (koncze ogladac 4 stage

). Dla nie wiedzacych glowny bohater Takumi fujiwara posiadajacy Toyote AE86, sciga sie z innymi klanami wysigowego swiata. Wyscigi rozgrywaja sie na przeleczach gorskich (downhill, uphill). Jedyna sluszna technika to oczywiscie drifting i jest on zrealizowany przepieknie. Cale anime jest rysowane (jak zreszta kazde) natomiast same wyscigi sa robione metoda komputerowa (cos jak taka gra auto modelista). Poczawszy od stagu 1 (1 seria) bedzie ogladac poczynania takumiego w walce z rywalami a zarazem ewolucje jego umiejetnosci drfitngowych. W roli glownej gra rowniez caly wachlarz aut streetracingowych poczawszy od mazdy rx6, nissnanie skyline R32, Toyocie mr2, kultowym nissanie S16, czy nisanie Silvia, konczywszy na Lancerach i imprezach. film rowniez uczy zalet FF, FR, MR, jak ustawiac auto do driftingu. Co lepsze TURBO czy N/A itp.
http://www.tokyopop.com/dbpage.php?propert...N&page=trailers tutaj trailerki
Od dawna zastanawiałem się, czym właśnie jest Initial D. Oglądać może nie będę, ale za to soundtracki z tego są przednie!
Dokladnie tak jak mowisz Di, soundtrack z Initial D jest cudowny, idealna muza do auta, najbardziej podbaja mi sie kawalki zespolu Move a zwlaszcza Noizy tribe (opening 2nd stage) i gamble rumble (opening iniial D the movie), czy Dog fight (opening do stage 4). Zaluj ze nie ogladales, niesamowicie zabiera.
Hipcio, leci to może na jakimś polskim kanale?
Iron Savior
8 06 2006, 20:46
Nie, ale moge dac Ci strone, z ktorej mozesz sciagnac cala serie (ja juz mam na DVDkach:P)
Zdążyłem się już zaopatrzyć w dość sporą ilość materiałów ( filmy, seriale...).Właśnie jestem właśnie w połowie oglądania czwartej serii
Suboshi
10 06 2006, 16:37
Skończyłem niedawno 4th stage oglądać. Teraz zaopatrzyłęm sie w 1st stage w OGM/MKV bo miałem bardzo kiepskiej jakości i zrobie sobie powtórke bo pierwsza seria najlepsza
Wlasnie zaczolem sciagac Initial D stage 4, co to jest ? jak to rozumiec? To Stage 4 to znaczy 4 sezon czy jak?? Ile jest sezonów skoro tak?
Dokładnie tak jak piszesz, czyli czwarty (i jak narazie) sezon. Oprócz tego są jeszcze cztery sezony: Stage 1 ( 26 episodów) Stage 2 (13 episodów) Stage 3 ( 1 dwugodzinny film) i Extra Stage ( rozwinięcie motywu z Mako Sato i Sayuoki o ile dobrze pamiętam), a do tego wszystkiego dochodzi jeszcze film nakręcony w 2005 roku.
To ja chce to wszystko, jak ktos ma to niech pisze na gg 4005500, mam na wymiane mase innych seriali.
dokladnie tak jak napisal lucass. Bedac w USA kupilem sobie pelnometrarzowy film Initial D the movie (film nie kreskowka) i powiem szczerze ze film stracil na klimacie. jest bardizej realistyczny wiec nie ma juz takich akcji jak w kreskowce. Pozatym probowali wcisnac wyszystkie motywy(z czterech epizodow) w poltora godzinny film wiec przecietny film bedzie mial niewiedze. Nie podobalo mi sie rowniez ukazanie osobowosci bohaterow. Takumi nie przypomina takumiego.
Zgadzam sie z toba ze 1 epizod byl najlepszy. Na drogim miejscu epizod 4 a potem 2
Zassalem juz Initial D Act 4 24 odcinki i jak dobrze rozumiem to jest zarazem 4 sezon, a teraz zaczolem sciagac Initial D TV Series 26 odcinków gdzie odcinki nazywają sie Act 1, Act 2 ... az do Act 26, plus jest jeszcze cos takiego jak Initial D - DVD Extra. czy to jest 1 sezon czy jak?? Jak one sa oznaczone??
Initial D TV Series to raczej na bank Stage 1( sądząc po ilości episodów) ale o DVD Extra , może chodzi o Extra stage?
tak to chyba jest extra stage
grabczas
5 08 2006, 00:25
1 stage mam 2 stage kolega ma nagrać plytki musze mu dać 3 mam 4 nie mam skąd dorwać (ktoś napisał że może linki podrzucić) extra stage nie mam i o jeszcze jednym nie wspomniano BATTLE stage z którego pochodzi mój najukochańszy soundtrack i jest to skrót wyścigów takumiego od 1 do 4 stage nieco skrócone ale grafika w wyścigach z 1stage bardziej dopracowana ale fabułki ni mo jest zapowiedź i wyścig i tak cały czas wyścigi zdeczka skrócone więc łącznie wychodzi 40 min ale warto obejrzeć
wortigern
7 08 2006, 20:26
zapomnieliscie o prelude to project D czyli wytlumaczeniu o co chodzi w nowym teamie ryosuke'go (dobrze napisalem?) i dlaczego scigaja sie w nim takie a nie inne osoby ;p.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.