Może tu spróbujemy sobie na luzie pisać odnośnie questów itp. bez kodowania spoilów itp.
łot wy na to?
Trzcina
10 04 2006, 10:48
Z powodu tego ze gra jest olbrzymia to ciezko zeby ktos juz znal wszystko, wiec zeby uniknac w jakis sposob przykrych niespodzianek to propnuje pisac nazwe questa, potem walnac ze trzy entery i dopiero pisac

Przyklad:
Paranoia :
Blablablablabla
sadze ze to jest dobre rozwiazanie, ale jak ktos ma lepsze pomysly niech pisze. Jak sie juz ustali co i jak to pierwszy post bedzie opisowy a reszta bedzie dotyczyla tego co w nazwie tematu ;]
potwierdzam, i można jeszcze nazwę wytłuścić
Paranoia
plan mam taki, zabić "cele" a następnie zadenuncjować zioma straży miejskiej - koniec planu bo nie mam pojęcia jak zareagują strażnicy:f
Poleca go zabic. IMO bardzjej oplacalne jest wkrecac typowi ze wszyscy sa jego wrogami (za kazdego 500), a potem pozabijac wszystkich (1500 kazdy). Przynajmniej duzo zlota wpada.
BTW: Nie musisz podawac strazy miejskiej. Mozesz pokazac liste jakiemus ziomkowi, z tych ktorych masz zabic. Oni poleca sami wymierzyc sprawiedliwosc
sentinel
10 04 2006, 13:16
paranoia - moje rozwiązanie:
- w mieście podłapać temat glarthira;
- porozmawiać o nim z siedzącymi w temacie osobami (dobrze jest podbić im disposition - dowiecie się kilku ciekawych rzeczy, poczynając od tego, że wszyscy uważają go za lokalnego czubka, któremu z dnia na dzień się pogarsza... ;-));
- dać się zaczepić czubowi, umnówić się na spotkanie, przyjść, przyjąć zlecenie;
- wysłuchać kapitana (czasami nas nie zaczepi, jeśli nie rozwinęliśmy dość tematu glarthira podczas rozmów z mieszkańcami), można wyrazić chęć współpracy, choć nie ma to większego znaczenia;
- śledzić "podejrzanych" postaci nie trzeba - choć można, jeśli ktoś chce zobaczyć jak w grze skonstruowane jest "życie" enpeców; oczywiście żadna z nich naszego czuba nie prześladuje;
od tego miejsca quest może potoczyć się na różne sposoby (trzy, czy nawet cztery!)a decydującym czynnikiem są nasze odpowiedzi na pytania glarthira dot. "szpiegów":
- utwierdzając go w obsesyjnych przekonaniach, dostajemy co raz to więcej złota;
- jeśli potwierdzimy, że żadna z postaci nie szpiegowała, gość stwierdzi, że wszystko jest spiskiem, w którym i my uczestniczymy, po czym rzuci się na nas i zginie... ;-)
- jeśli stwierdzimy, że tylko ostatnia postać szpiegowała, dostaniemy listę postaci, które mamy zlikwidować.
w tym ostatnim wypadku dalsze wydarzenia także zależne od naszych poczynań:
- możemy zabrać listę i donieść na glarthira straży;
- możemy zabić niewinnych ludzi dla kasy (1000 za głowę);
- ostatnią (imo najciekawszą) opcją jest ostrzeganie potencjalnych ofiar o zamiarach glarthira. pierwsze dwie poproszą nas o przedstawienie sprawy strażnikom, trzecia - david - postanowi jednak roziązać problem własnoręcznie (tj. wespół z bratem, hehe); trzeba im tylko drzwi otworzyć (kluczem, który można ukraść glarthirowi, czarem lub lockpickiem);
i teraz ciekawostka. pamiętacie notatki, które czubek robił? po dostaniu się do jego posesji, można je odnaleźć - w zależności to tego jak rozwiązaliśmy quest będzie ich różna ilość (u mnie było bodaj sześć). wśród nich znaleźć można zapiski, które glarthir robił gdy jeszcze sam śledził davida. mowa tam o tym, jak to rzekomo david chodził gdzieś w okolicach winnic zakopywać "dowody" i o tym, że nawet glarthir znalazł ślady (skopana ziemia, or srh). można uznać to za dowód jego doleko posuniętej paranoi, ale... można też odnaleźć wspomniane miejsca i odkryć skrzynię z odrobiną złota oraz roślinę, dotknięcie której aktywuje inny quest (zebranie niektórych rośli aktywuje questy związane z alchemią, więc możliwe, iż to jeden z nich).
^^^ Dobre info^^^ O tej drodze do innego questu nie wiedziałem.
Mam takie pytanie dotyczące tego questu z nawiedzonym domem.
Kolo od którego go kupiłem był w imperial city . gadam z nim że jest potrzebny żeby pokonać klontwę a tu nic nie ma żadnnej opcji żeby go przekonac co zrobić??
sentinel
10 04 2006, 18:46
próbowałeś perswazji?
Trzcina
10 04 2006, 19:41
Haunted mansion for dante
Musisz podniesc notatke, ktora jest w domu w miejscu gdzie waza sie rozbila (obok reki szkieletu) tez mialem ten problem/
quest AZURA
Witam
Czy moze mi ktos powiedziec o co chodzi w tym quescie AZURA? Martin posyla mnie do tej swiatyni Azury czy co tam jest. Dochodze do posagu tej babki, pytam tubylcow to mi mowia, ze jesli chce z nia rozmawiac to musze ofiarowac jej cos tam, z takich zlotych istot o ksztalcie jakiegos lewitujacego pylu. Oczywiscie unicestwilem te cosie i co dalej? Tam pisze, zeby przyjsc rano badz po zachodzie slonca. Jak mam zlozyc jej te ofiare z tych pasci co zebralem? Zostawilem to pod posagiem ale jak probuje go zaktywowac to pisze "nothing happend". Aha i pisze jeszcze ze musze byc na 2 levelu a jestem na 3 to ma jakis zwiazek? Serdeczne dzieki za konkretne wskazowki, pozdrawiam
mario87
11 04 2006, 18:05
questu dla azury nie robiłem jeszcze ale robiłem dla innej Deadry w świętyni niedaleko Hackdirt(czy komuś kto był w tej wiosce nie przychodzi na myś proza Lovecrafta?)
tam musiałem mieć dar w ekwipunku, po prostu jak to już miałem klikałem na posąg i dał mi nowy quest

co do odpowiedniego levelu to byłem przy świątyni Molag Bala i tam nie było powiedziane który level musze mieć tylko po prostu że mam za niski
MaxVarEmreis
11 04 2006, 18:26
QUOTE(hacik @ 11 04 2006, 18:07)

quest AZURA
Witam
Czy moze mi ktos powiedziec o co chodzi w tym quescie AZURA? Martin posyla mnie do tej swiatyni Azury czy co tam jest. Dochodze do posagu tej babki, pytam tubylcow to mi mowia, ze jesli chce z nia rozmawiac to musze ofiarowac jej cos tam, z takich zlotych istot o ksztalcie jakiegos lewitujacego pylu. Oczywiscie unicestwilem te cosie i co dalej? Tam pisze, zeby przyjsc rano badz po zachodzie slonca. Jak mam zlozyc jej te ofiare z tych pasci co zebralem? Zostawilem to pod posagiem ale jak probuje go zaktywowac to pisze "nothing happend". Aha i pisze jeszcze ze musze byc na 2 levelu a jestem na 3 to ma jakis zwiazek? Serdeczne dzieki za konkretne wskazowki, pozdrawiam

Rozwiazanie jest banalne

. Podchodzisz do posagu o świcie lub zachodzie, "naciskasz" na niego i juz. Wystarczy miec to wisp'o' whip ( czy jak sie to pisze

) w inwentory. Wtedy aktywuje sie Azura i zleca Ci zadanie. Nie bede mówił jakie, ale fajne....no i nagroda IMO jest tez wyczepista. Chyba jedna z urzyteczniejszych rzeczy w grze ( szkoda ze dosc niedowno przeczytałem jakie to ma własciwosci)

.
Co do lv, ja byłem na ok 15

, to pisze jaki minimum lv musisz miec.
Wątek główny > Paradise
Wie ktoś, co mam zrobić, aby otworzyć "door to the forbidden grotto"?
QUOTE(MaxVarEmreis @ 11 04 2006, 19:26)

Rozwiazanie jest banalne

. Podchodzisz do posagu o świcie lub zachodzie, "naciskasz" na niego i juz. Wystarczy miec to wisp'o' whip ( czy jak sie to pisze

) w inwentory. Wtedy aktywuje sie Azura i zleca Ci zadanie. Nie bede mówił jakie, ale fajne....no i nagroda IMO jest tez wyczepista. Chyba jedna z urzyteczniejszych rzeczy w grze ( szkoda ze dosc niedowno przeczytałem jakie to ma własciwosci)

.
Co do lv, ja byłem na ok 15

, to pisze jaki minimum lv musisz miec.
Racja, bylo banalne

, po prostu zaczepialem ja nie o tej porze co trzeba

. Teraz wszystko ruszylo do przodu i jestem przy zamykaniu kolejnej bramy do Oblivionu.
pozdrawiam
Trzcina
11 04 2006, 21:38
Ladies and gentleman!.
Czy naprawde tak trudno zastosowac sie do powyzszej formuly?

Ja widzialem naprawde duzo questow, ale ty mogles widzic ich mniej. To ZADEN PROBLEM, napisac nazwe questu (chociazby skojarzeniowa) i walnac 3 entery zeby nie popsuc zabawy innym...
To samo tyczy sie wklejania

Ulatwcie sobie i nam zycie
Bravil Recommendatio
Z guildi magów zostałem wysłany do gościa o imieniu Varon Varmori. Rozmawiam z nim, ale kolo nic ciekawego mi nie mówi i quest się nie uaktualnia, co mam zrobić? Brakuje mi już tylko rekomendacji z Bravil
Bravil Recommendatio
Rzuć na niego charma co dostałeś pogadaj z nim o tej babce a poetm o jej staffie on powie że sprzedał idziesz do baby co dała ci to zadanie a potem do imperial city tam bedzie koleś co ją ma rzucasz na niego charma i możesz kupic za 200 ja jak więcej zagadasz to może wyciśniesz ją za darmo ale ja nie próbowałem.
mario87
13 04 2006, 10:50
Bravil Recommendatio
jak już jestesmy w imperial city u tego gościa to rzućmy charm na panienkę która jest u tego gościa i z nią pogadajmy, ona powie że trzyma tą laske zamkniętą ale klucz do niej trzyma na biurku
Agent_Man
17 04 2006, 16:16
Niewiem tak do końca, czy to temat na takie pytanie, ale...
Cure for Vampirism - problem
Gdzie można znaleść inne "Bramy do Oblivionu" ? Tą w mieście Knavast (czy jak mu tam, to zdemolowane w każdym razie) juz zamknołem, a potrzebuje pewnego ziółka, które tylko w Oblivionie rośnie. Ew. czy da się gdzieś kupić owe zioło - "Blood grass" ? HeLP!
Edit - już nie aktualne, znalazłem
Niechaj ktos dokladnie opisze clay ten Quest tj; Bravil Recomendatio
bo za chiny nie moge dojsc co i jak zrobic ;P gadam z tym typem mowi ze by reki nie podniosl itd

z czarmem mam 96%

wracam do jaszczura i ten dalej nic "nie ma czasu"

i dalej kaze mi gadac ;[ WTF!?
TrIbaLStrEetWeAr
21 07 2006, 16:44
Cure for Vampirism - problem
Prosze o dokładne opisanie tego questa juz od dłuszszego czasu mam z tym problem czytalem na jakiejs stronce ale to bylo do PC i niezgadzal sie ten opis
http://www.elder-scrolls.pl/index.php?id=a...6&menu=oblivion to jest link do tego opisu aby wyleczyc sie zwampiryzmu ale zrobilem tak jak opisane jest znalazlem wszystkie skladniki tyle ze kobieta z która kaza porozmawiac niezadaje mi tego pytania , mam save z 25 stopniem wampiryzmo 0 sun damage , ma tesz save z 50 stopniem ale mam ju zdosc byci a vampirem błagam pozuszcie mi z góry wielkie DzienX
też mam problem z wampiryzmem wszystko jej daje ale niechce przyjąć tylko bloodgrass pomóżcie gram na playstation3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.