Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Nowego Na Blache?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4
Agent_Man
W tym tpq można by pisać o wartych uwagi grach, których nie zobaczymy na konsolach.Pozatym o bzdetach w stylu "Czy mi to pójdzie?" itp. Może ktoś coś skrobnie? Bo jestem w temacie gier na pieca zacofany -_-.

Greetz
dudi
Szukałem ostatnio filmików z nowego Drivera na PC, znalazłem (linki wyraźnie sugerowały że jest to film z wersji na PC) tyle, że na końcu była informacja iż gra ukaże się tylko na konsolach. Wie ktoś coć na temat wersji na PC?
wortigern
heroes of might and magic 5 ? Chyba ta gra ukaze sie tylko na pC ? Taknei ?
LegionPolski
za łosiemnaście dni do sklepów przyleci guild wars: factions - gw było zacne (sam nie wiem, dlaczego tylko chwilę pograłem sad.gif ) ale w factions będę chyba "porządnie" pogrywał tongue.gif
ok, ide grac w "obliviona" ( lanserka nową [3-letnią :f] kartą graficzną, hyhy)
a homm 5 będzie zasysał ;( ja to wiem i straciłem wiarę w tą grę (tak, jestem jednym z tych 'złych' którzy je'bali 4'kę, bo mieli w pamięci wspaniałe chwile spędzone z 1,2,3 częscią ;p taa, necro w 2 rządziło... slinotok.gif )

omg, jezeli chodzi o kompa, to ja tylko o erpegach prawie - jak właśnie zauwazylem - gadam ;p
Offi
Zakladal bym falouta 3 i gothica 3 ze bedzie wylacznie na pc.
Ale kto wie w koncu jak bylo z SC-Goust(marketingowa klapa ) to i z tymi grami moga cos namieszac confused.gif.
Ryhol
QUOTE(Offi @ 11 04 2006, 07:35) *

Zakladal bym falouta 3

To Fallout 3 ma wkoncu wyjsc ? Masz moze jakies konkretne info, bo ja w newsach piecowych od dawna juz nie siedze.
Agent_Man
QUOTE(Ryhol @ 11 04 2006, 13:40) *

QUOTE(Offi @ 11 04 2006, 07:35) *

Zakladal bym falouta 3

To Fallout 3 ma wkoncu wyjsc ? Masz moze jakies konkretne info, bo ja w newsach piecowych od dawna juz nie siedze.

Chłopaki od Obviliona wykupili prawa autorskie do Falloutów (niemogą jedynie zrobić MMORPG). A skoro OBV juz jest w sklepach, to może wreszcie zaczną dłubac przy F3. Puki co niestety bardzo mało wiadomo. Ale Stay Tuned;]
Ölschmitz
konkretnego info nie uswiadczysz. prawa do fala wykupila bethesda i skoro zrobili juz obliviona to moze wkrotce sie wezma za trzecia czesc fallouta.
Pavlus
przyklejam
Panek
Podobno Bethesda tuż po zakończeniu prac nad Oblivionem miała się wziąć za F3...
Offi
Podobno juz "zaczeli" dalsze prace nad falem ale z poprzednich screenow mam zle przeczucie (kolo w power armorze byl takiej samej wielkosci co kolo odziany w szmaty) juz wyobrazam sobie tych super mutantow "wielkich krepych i umiesnionych (jak to bylo z orkami w welder scrol confused.gif .

Wracajac do tematu to teraz coraz mniej gier bedzie ukazywac sie "TYLKO" na pc obecne trendy pokazuja cos zupelnie odwrotnego coraz mniej gier jest robionych wylacznie na pc (bywa ze wylacznie na konsoke ) a i czesto producenci uraczaja nas emulacjami z konsol, i wciskaja nam smieci takie jak nowy deus ex (robiony glownie na konsole ) confused.gif .
Ekansik
Z nowości to polecam TR:L, jednak 7,6GB zajmuje na dysku, wiec moze odstraszyc ;p

Wychodzi remake, a raczej kontynuacja hitu z przed lat, czyli SIN
Pozatym DOD:Source jest wpyte gierą dla fanów MOH i CoD... poprostu PALCE LIZAĆ (z potu od trzymania myszy ;P)
Trzcina
Wlsciwie to 10 GB jesli chodzi o TR, bo jeszcze kolejne 2 sa ptorzebne zeby gra lepiej chodzila wink.gif

W grach 'only for pc' zawsze beda rzadzily strategie oraz... mimo wszystko fps. Pomimo ze konsole radza sobie z tymi drugmi swietnie to i tak przewage ma PC.

No i cRPG.

Ostatnio pojawila sie bardzo dobra (ponoc, bo nie zdarzylem dluzej pograc) gra-polaczenie cRPG i rts, Spellforce. Pierwsza gra ma calkiem niezle noty na gamerankings, a druga gra wyglada bardzo sympatycznie. Sam RTS bardzo zblizony do Warcrafta 3, a czesc RPG wyglada super z powodu tego z mozna zmienci kamerke na tpp ;] Co wyglada bardzo ciekawie ;]

Ja bym to widzial w ten spsoob, ze normalnie gra sie jak w cRPG a jak trzeba zrobic jakas wieksza akcje to wlacza sie RTS ;] To by bylo git ;]

PS. Temat chyba jest o grach ktore wlasnei wyszly, czy o grach ktore maja wyjsc? ;]
Agent_Man
QUOTE(Trzcina @ 11 04 2006, 23:43) *

[...]

PS. Temat chyba jest o grach ktore wlasnei wyszly, czy o grach ktore maja wyjsc? ;]

W zamierzeniu miał być o gierach, które właśnie wyszły (ew. bedą "Na dniach" )
ale też mozna by tu dawac Zapowiedzi...

...Co by troszke więcej postów było ;>
Sizzzu
No to ja cos dopisze ...

Wiosna 2006 - Devil May Cry 3
Wiosna 2006 - Mage Knight Apocalypse (Namco smile.gif )info
Jesien 2006 - Halo 2 info
Wrzesien 2006 - Dark Messiah of Might and Magic info
III Kwartal 2006 - Two Worlds info
II Kwartal 2006 - Neverend info
IV Kwartal 2006 - The Witcher (chyba kazdy wie co to )
IV Kwartal 2006 - The Roots info
SIKI
a kiedy wychodzi Resident Evil4 na pc??
Jakuza
QUOTE(SIKI @ 13 04 2006, 12:56) *

a kiedy wychodzi Resident Evil4 na pc??

W maju 2k6

W ultimie preorder za 80zeta : http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3809&S...75b3bfd418b8469
Pavlus
Moze ktos mi powie kiedy wyjdzie w knocu Rig `n` Roll, bo chyba mialo to nastapic z rok temu.
SIKI
aaaa w maju mój PC po raz pierwszy bedzie musiał się pomeczyc z grami biggrin.gif
RE4 i Ghost Recon3 biggrin.gif
Pablo_el
QUOTE(SIKI @ 13 04 2006, 13:57) *

aaaa w maju mój PC po raz pierwszy bedzie musiał się pomeczyc z grami biggrin.gif
RE4 i Ghost Recon3 biggrin.gif

czyzby FEAR cie ominal? Oblivion?

ze swojej strony GORACO polece Galactic Civilizations 2 - dawno nie bylo takiej wciagajacej strategii turowej na PC mellow.gif
qraq_pk
Koniec maja - Hitman: Blood Money. I wszystko jasne ninja.gif IMO ostanio jedyna warta uwagi gra, która nie bedzie konwersją z konsoli(ale ukaże sie na wszystkich systemach).
Trzcina
Hmm. mowisz ze dobre to jest? Mam to od jakichs dwoch miesiecy ale nie chcialo mi sie instalowac ;P

Ale to jest jaki typ gry? Ekonomiczna, militarna? Settlersowa, cywilizacjowa ;P Cos blizej jakbys mogl bo mi sie nie chce recenzji szukac i czytac ;p
Pablo_el
klik - na dole masz liste recenzji

klik - lubie Gamespot bo z reguly trafia w sedno wink.gif

gra przypomina troche Civilization i wciaga rownie dobrze smile.gif Do tego ma niesamowity edytor jednostek biggrin.gif
szeni
Panowie, mam pytanie spoza tematu, a nowego nie będę zakładał.

Otóż naszła mnie ochota na grę. Już mówię jaką. Chciałbym, by rozgrywała się w czasach 'pirackich', gdzie Długobrodzi grasowali po morzach. Ja wcielałbym się w rolę handlarza, żeglując po całym świecie sprzedając zakupione wcześniej towary. Kombinowałbym, gdzie kupić najtaniej i sprzedać najdrożej jedwab, dreno i inne rzeczy, jednocześnie unikając napadnięcia przez piratów. Ktoś zna coś takiego? Będę wdzięczny za podanie nazwy.
sentinel
oczywiście sid meier's pirates!, lub klasyczne amigowe pirates! na amigę (emu). sprawdź też niezłe online'owe darmówki - dogs of the seas, blackbeard lives czy pirate junk.
mario87
albo Pirates of the Caribbean
szeni
Dzięki wielkie!
estel
Spellforce 2: The Shadow Wars
Jezeli ktos nie gral to polecam goraco. Rowniez czesc 1 (Order of Dawn) z 2 dodatkami (Breath of Winter i Shadow of the Phoenix). Mozna kupic oryginalna czesc 1 + dodatki w cenie 20 zl na http://cdprojekt.info .

Planescape: Torment
Stare. Ale jezeli ktos nie gral, to nie wie co to znaczy prawdziwy cerpeg.

Gothic 3
Prezentuje sie ciekawie. Zobaczymy ;]

Nwn2
Ponoc ma byc blizsze BG2 niz NwN. Jezeli byloby to prawda to ja lykam od razu (BG2 przeszedlem jakies 15 razy z dodatkiem + latki utrudniajace itd. ;] )

The Witcher
Fantastyczne ksiazki. Zobaczymy jak bedzie z gra.

World of Warcraft
Ponoc fajne. Osobiscie gralem tylko na free gdzie gra traci jakies 90% swojego uroku i tez mi sie podobalo ;]

Oblivion + masakrycznie duzo modow = zupelnie inna gra

Black&White 2: The Battle of Gods
Pogralem troche i nawet daje rade. Jednak B&W1 i tak bylo lepsze ;]
Dante
Planescape nie jest nowe ale jest na pewno warte zagrania i przejścia. Bo tu fabuła jest genialna a postacie nietuzinkowe.
LegionPolski
QUOTE(szeni @ 15 04 2006, 21:45) *

Panowie, mam pytanie spoza tematu, a nowego nie będę zakładał.

Otóż naszła mnie ochota na grę. Już mówię jaką. Chciałbym, by rozgrywała się w czasach 'pirackich', gdzie Długobrodzi grasowali po morzach. Ja wcielałbym się w rolę handlarza, żeglując po całym świecie sprzedając zakupione wcześniej towary. Kombinowałbym, gdzie kupić najtaniej i sprzedać najdrożej jedwab, dreno i inne rzeczy, jednocześnie unikając napadnięcia przez piratów. Ktoś zna coś takiego? Będę wdzięczny za podanie nazwy.

jest taka jakby flashowa gierka tradewinds 2 (1 tez ;p) - mi sie bardzo spodobala. nie jest to bynajmniej jakas po(pipi)ka - jest platna i naprawde warto pyknac. (jak masz emule'a to problem masz z głowy tongue.gif)
Pawel1992
No coś takiego devil may cry 3 uderza na blache najpeirw onimushe przerobili a teraz dmc najwieksze excluzvy na ps2 ehh wiecej info na onlygame.
Sandking
Zapomniałeś o Resident Evil 4

Warto zobaczyć cenę wink.gif
Kruhol CPE
I wspomnieć ten cytat "Szeroki arsenał broni - po prostu przyceluj i rozwal ZOMBIAKOWI łeb!" i "...niewyobrażalne zagrożenia - szybsze, inteligentniejsze i bardziej przerażające, niż jakiekolwiek ZOMBIE...". Nie ma co, ale ja w tej grze zombiaka nie uświadczyłem. Widać ten kto to pisał "troche z głowy" i "troche wyssał z palca"...
Tom19
Co nowego na blachę:a no świetna gra,którą przeszedłem ....Devil May Cry 3 Special Edition i gre ,którą mam następną w planie przejścia,czyli Flatout 2....a po tym poczekać troszk3 i SPlinter Cell :Double Agent smile.gif)
ShtaS
nowe jest też Bad Day L.A., szkdoa ze mi nie działa, zostaje zakup ixa ; /
stona
QUOTE(ShtaS @ 11 08 2006, 13:51) *

nowe jest też Bad Day L.A., szkdoa ze mi nie działa, zostaje zakup ixa ; /

Bad Day L.A
. takie sobie jest, zawiodłem się mad.gif
Hitman BM jest wyrąbisty,warto zagrać ninja.gif
Call of Juarez - całkiem konkretny FPS , fajny motyw z czytaniem bibli(tak to się pisze? wink.gif ) Ogólnie konkretna gierka z konkretną grafiką ( (pipi) są okna!! Spojrzcie przez nie(ofkoz o ile nie są szyby powybijane;) )

Sam czekam na jakąś konkretna strategię taktyczną (coś w stylu Blitzkriega2) Polecacie coś?
Specu
a widzial juz ktos Just Cause? jak wrazenia?
Ksiadz
Stona => wyszedł Company of heroes beta multiplayer. Bardzo fajna
stona
QUOTE(Ksiadz @ 16 08 2006, 14:19) *

Stona => wyszedł Company of heroes beta multiplayer. Bardzo fajna

Jakbyś dał linka skąd zassać to byłbym wdzięczny(bo nie widzi mi się ściąganie z pręd. 15-20 kB/s z jakichś (pipi)astych serwerów wink.gif
Ksiadz
Sory, że Ci ochote zrobiłem ale Bete właśnie zamkneli.
Pavlus
A ja czekam na Rig`n`Roll, juz troche i doczekac sie nie moge...

http://rignroll.com/?type=files

Jakbyscie chcieli zobaczyc screeny.

Jesli to wszystko okarze sie prawda co zapowiada developer, to nie ma mnie na miesiac co najmniej, wsiakam jak go.wno w wentylator ;]

A wszystkie 18 wheels of steel niech sie schowaja.

Mam nadzieje ze juz niedlugo wypuszzcza gre, bo jak jeszcze poczekaja z rok to moj komp zapewne tego nie pociagnie smile.gif
stona
QUOTE(Ksiadz @ 16 08 2006, 20:39) *

Sory, że Ci ochote zrobiłem ale Bete właśnie zamkneli.

chair.gif
Uzny
Z gier na cepa to czekam tylko na... Geometry Wars Evolved biggrin.gif Kiedy ta Vista wychodzi?
Verb
Orietuje się moze ktos kiedy bedzie PES6 na PC? (jest juz dokladna data?)
Ksiadz
Prawdopodobnie 6 październik
Specu
moze nie jest to gra nowa, ale ostatnio zostala udostepniona za friko.
Savage: Battle for Newerth
http://www.happypuppy.com/s2games/Savage3T.zip
jak to to okreslic...
RTS/FPP/TPP ?
wybieramy sobie jeden team (bestie albo ludzie), jedna osoba wciela sie w role commandera i gra sobie w RTSa a'la warcraft 3 (buduje, rozwija, wydaje rozkazy) a my wcielamy sie w role woja i radosnie hasamy siejac rozpierduche przy pomocy broni, klow, itemow itd. imo bardzo zacny szajs, pozatym darmowy i full instalka zajmuje raptem 150mb.
ktos chetny na ustawke?
Mikes
byłem na to chętny od dawna, jakie to ma wymagania?
Emet
Wie ktoś kiedy ma się ukazać demo gry Splinter Cell: Double Agent ??
Specu
QUOTE(Mikes @ 19 09 2006, 21:48) *

byłem na to chętny od dawna, jakie to ma wymagania?

jesli twoj komp ma mniej niz 6 lat to spokojnie ruszy
Obsolete
QUOTE(Specu @ 18 09 2006, 11:02) *

ktos chetny na ustawke?

Obadam niedlugo i dam znac jakby co;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.