Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: F.e.a.r.
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2
Offi
Zalozylem ten temat wczesniej ale przepadl razem z poprzednim dzialem cp.
W skrocie :
-Wasze opinie i komentarze.
-Plusy i minusy.
-Porownania z innymi fpp.
-Umawianie sie na wspolne granie.
-Ewentualnie na jakie strony przeznaczone tej grze polecacie(Polskie i zagraniczne).
Ja siedze /siedzialem na http://fear.gram.pl/index.php jest tam sredni download (podstawowe pliki pacze latki jakies filmiki mody ) wiekszosc podstawowych informacji na temat gry.
Linek
Według mnie F.E.A.R. na początku wywołuje entuzjazm u grającego inteligencją wrogów, efektownością, fabułą i generalnie gameplayem, ale potem, około 8 - 9 interwału potrafi już znudzić, ciągle to samo, przez cały czas. Jest to może ładne, klimatyczne, ma ogromny potencjał, który został jednak zmarnowany przez brak większego zróżnicowania lokacji. W porównaniu z innymi fpp... porównam może do nowszych przedstawicieli gatunku, ze starszymi to nie ma większego sensu. Zacznę może od najlepszego według mnie, czyli HL2. Wiadomo, że fizyką nie ma co się równać, za to wygrywa AI. Graficznie.. zależy co kto lubi, ja stawiam je prawie na równi, zaznaczając, że F.E.A.R. ma kilka ciekawych efektów, lepszy dym, słynne dziury w ścianach...No i tak jak powiedziałem wszystko zależy od gustu. Żeby nie było: przeszedłem F.E.A.R.a, bardzo mi się spodobał, chociaż potrafił nieźle znudzić, ale warto go przechodzić chociażby dla samej końcówki.
Plusy:
*AI
*grafika
*KLIMAT!
*fabuła

Minusy:
*duże wymagania
*nudne dalsze lokacje
ako
Moim zdaniem F.E.A.R. to hicior bez dwoch zdan. Gra kosi konkurencje niesamowitym klimatem, grafika i przyjemnym gameplayem. Model fizyczny zastosowany w grze duzo nie odstaje od tego z ktorego korzystal HL2, moze ma nawet kilka punktow przewagi w kilku miejscach. Graficznie klasa sama w sobie i nic nie dorownuje. Szkoda ze mamy tu tylko tereny zamkniete. Dym, kurze, dziury, krew, efekty, oswietlenie - wszystko piekne. Na modele postaci nie mam slow - to sie nazywa next-generation. Jesli ktos widzial postac babki ktora znajdujemy w pozniejszym etapie gry, to wie o czym mowie. Postacie z innych gier sie chowaja po prostu. Elementy straszace spelniaja zadanie, a sama strzelanina dopalona motywem slow-mo tez daje czadu. Bardzo udana gra.

PLUS:
- grafika!
- klimat
- AI
- slow-mo
- mozliwosc zasadzenia przeciwnikowi z kopa biggrin.gif

MINUS:
- krotko, malo!
- malo urozmaicone tereny dzialan
Moralio
F.E.A.R. ... jedna z tych gier w które nie gram, bo autentycznie się boje! Wytrzymuje jakieś 5 min a potem wyłączam...

+ Grafika, fizyka postaci
+ Muzyka
+ Klimat... ojojojoj
+ AI
+ możliwość zrobienia "wślizgu", pierwszy raz widziałem coś takiego w FPP!

- wymagania sprzętowe
- niewielkie (stosunkowo) lokacje, mocno ograniczone
- liniowość
- mokro w gaciach smile.gif
Dante
Plusy
+grafa
+możliwosc bicia się Pamiętam z Breakdown

Minusy
-nudy
-ciągle tacy sami przeciwnicy
-wymagania sprzętowe
-miejsce w którym dzieje się akcja
MeL
FEAR - swietna gra. swietny klimat. pamietam jak w kanalach ta dziewczynka mi tam gdzie latala koło lampek jakichs. jak ja stamtad wyrywałem !!! qrde bieglem jak najszybciej do wyjscia bo juz nie moglem. szkoda ze gra taka krotka była bo chetnie pogralbym wiecej.

+ garafa
+ swietny klimat !!!
+ fizyka
+ AI przeciwnikow

- AI przeciwnikow ( momentami tongue.gif )
- mało urozmaicone lokacje
Cerb
Jak ma sie grafika w F.E.A.R do Quake 4 ? Ostatnio pocinam wlasnie w Q4 no i wyglada przepieknie plus ten industrialny klimacik. W F.E.A.R nie gralem ale slyszalem ze potrafi postawic wlosy na karku.
mario87
w q4 nie grałem, ale grfika w fear nie jest aż tak świetna, woda mi się podoba, gra światła i cieni jest bardzo dobra(chyba twórcy głównie na to postawili), efekty wystrzału też mi się podobają, niszczenie otoczenia może być(można odstrzelić tynk z blachy O_o), ale np. widok na miasto czy po prostu widok za 'mapą' jest okropny, można to szczególnie zuważyć jak lecimy helikopterem na dach pewnego budynku, otoczenie po prostu hujowe, w starym Duke Nukemie 3D było chyba lepsze albo na tym samym poziomie(oczywiście tam była pixeloza wink.gif )
ogólnie jak na te czasy nic nadzwyczajnego smile.gif
gram na najwyższych detalach
dudi
Czy na procku celeron 2,8 512 RAM i grafice Redeon 9600 (256 mb) ładnie pójdzie? Chodzi mi o F.E.A.R. bo Quake pewnie sie nawet niewłączy ;-)
qraq_pk
haha, ja w to gralem na ath1,4 512 ram i fx5200. na niskich detalach i z wymuszonym dx8. Z twoim sprzetem bedzie smigac az milo na przynajmniej medium detali.
Offi
Graficznie q4 w porownaqniu do fear wyglada jak bys mial zasyfialy monitor.
Nie ma porownania nie chce sie wierzyc ze to ten sam silnik graficzny confused.gif .
W q4 gralem tylko w demo ale dalo sie zaobserwowac ze cos jest nie tak na radeonie x 800 gto mialem minimalne ustawienia i i tak mi cielo sad.gif (znajomy pokazal mi jak to powinno u mnie wygladac i nie bylo wiele lepiej sad.gif ).
FEAR moze i mam spore wymagania ale nawet na minimalnych ustawieniach nie wygladal najgorzej (byle by grac tongue.gif ).
Co do plusow feara to zalicza sie do niego multiplayer ( niejeden gracz mowil ze jest lepszy od cs ) jest szybki, dynamiczny i naprawde agresywny biggrin.gif .
Minusy
Elementy grafiki(np. wyglad ciezarowki)
elementy fizyki (wiele obiektow nie reaguje tak jak powinny np siedzenia skszynki )
bagi takie jak zwloki wbijajace sie w sciane confused.gif
Cerb
Akurat radeony sa cienkie do grania w Q4, geforce rozklada je w tej grze na lopatki, mialem radeona wiec mam porownanie. W tej chwili na GF 6800 GS w 1280 x 1024 high detail antialiasing x 4 gra nawet raz nie zwolnila. No ale F.E.A.R to juz podobno inna bajka z wymaganiami, jak skoncze Q4 zaopatruje sie w F.E.A.R i zobacze jak bedzie. Z recenzji z gazet i netu gra nie jest jakas wyjatkowa ale to sie zobaczy.
ako
QUOTE(Cerb @ 18 04 2006, 15:40) *

Jak ma sie grafika w F.E.A.R do Quake 4 ? Ostatnio pocinam wlasnie w Q4 no i wyglada przepieknie plus ten industrialny klimacik. W F.E.A.R nie gralem ale slyszalem ze potrafi postawic wlosy na karku.

Wg. mnie graficznie F.E.A.R. robi z Quake 4 (i Dooma 3 przy okazji) papke. Raz ze styl D3/Q4 mi nie przypasil, to dwa ze wcale grafika tam nie byla juz taka rewelacyjna jak miala byc od poczatku. A przy F.E.A.R. zgubilem szczeke (woda, OSWIETNENIE, rozne efekty cuda wianki, no i to co sie dzieje podczas zakonczenia... nie mam pytan).

EDIT: W obie gry gralem na Radeonie X800 XT Platinium Edition, wszystko na maksa ustawione (no, w Q4 musialem zrezygnowac z najwyzeszej rozdzialki tekstur, reszta ile sie dalo).

Swoja droga - ch***o troche ze ATI nie sypie kasa producentom gier tak jak nVidia confused.gif A wystarczyla by optymalizacja pod karty ATI i juz by bylo pieknie. Ale i tak da sie komfortowo pograc na kartach ATI smile.gif
qraq_pk
Wczoraj odpalilem feara z nudów. Nadzien dobry obnizylem wszystko co sie dalo do minimum.
Za drugim razem gra juz nie przyciagala tak gameplayem. Wk@#$em sie niesamowicie gdy gra, wygladajaca na tych ustawianiach jak kupa, przycinala sie niewąsko. J@!#ni pecetowi deweloperzy! Nieroby jedne. Far cry mi śmiga na medium-high, HL2 też bardzo ładnie bez wiekszych przycieć. doom3 też grywalny i bez czkawki, a wszystkie te gry wygladaly lepiej na moim sprzecie.
Panek
Cóż moge powiedzieć... Grałem chwilkę, grafika prześliczna, dźwięki też stykają, ale bardziej bałem się grając Marine'em w Aliens Vs. Predator 2.
Trzcina
Fear jest bardzo sprzetozerny... wlasciwie to obecnie tylko Oblivion i nowy Tomb jest gorszy (ale nowy Tomb to glownie wina develpoerow... stad patch ktory juz poprawia sporo). Gra wyglada rewelacyjnie, imio lepiej niz Q4. Ale duza czesc tego moze byc design ktory mi duzo bardziej podpasil w Fear. No i modele ludzi sa imo DUZO lepsze.

Niemniej jednak Fear ma tez wyzsze wymagania... w Q4 jedynie rozdzialki tekstur nie da sie dac na ultra bo wymaga chorej ilosci ramu na karcie graficznej. Ale poza tym to calosc smiga idealnie na moim 6600GT.

Do fear przede wszystkim potrzebne sa beta drivery wink.gif Ktore nvidia wypuscila. Gra wedruje wtedy do gory o SPORO nawet z FSAA (ktory to zabiera jej najwiecej klatek).

Przy pelnych detalach z FSAA i nowymi driverami na performance tst srednia jest 33 klatki a minimum 27... Tak wiec jest OK.

Natomiast sama gra... jest straszna ;P Jak gralem pierwszy raz i dostalem kosa po twarzy na poczatku gry to malo w porty nie narobilem (gralem na sluchawkach i wydarlem sie na caly regulator). Ale... to jest fps ;P Z FPS to tylko riddick jest fajny, resszta = szmelc ;]]]
estel
Musze sie przyznac ze odpadlem przy 3 etapie czy 4. Nie lubie sie bac ;]
Cerb
QUOTE(estel @ 5 05 2006, 14:36) *
Musze sie przyznac ze odpadlem przy 3 etapie czy 4. Nie lubie sie bac ;]

Q4 juz zaliczylem, czas rozejzec sie za FEAR bo smaka narobiliscie mi konkretnego. Przegladalem troche screenow w necie i graficznie to bedzie masakra, prawie niemozliwe ze to tak wyglada (modele zolnierzy blink.gif ).

QUOTE(Trzcina @ 25 04 2006, 23:14) *
Do fear przede wszystkim potrzebne sa beta drivery wink.gif Ktore nvidia wypuscila. Gra wedruje wtedy do gory o SPORO nawet z FSAA (ktory to zabiera jej najwiecej klatek).

Gdzie mozna je znalesc ? Bo cos czuje ze bez nich sie nie obedzie.
Trzcina
Nie, nie, nie 84.43 sa gorsze od 84.25. Jedyna chyba gra w ktorej sa lepsze to Tomb Raider Legends. Zarowno w ob livion jak i w fear na mojej karcie liczba klatek troche sie obnizala.

Zdecydowanie poszukaj 84.25 i sprawdz co i jak. Mi fear poszedl do przodu o 10 klatek... sporo, co nie?
Cerb
Nie moglem sie doczekac na pelna wersje wiec sciagnalem sobie demo F.E.A.R. Klimat strachu jest mega, to chyba jedyna gra w ktorej puscilem serie z automatu ze strachu, wiecie panika i walenie po scianach icon_twisted.gif (to byla akcja jak schodzi sie po drabinie i nagle sluchac smiech i "ktos stoi na gorze"). Postacie komandosow, bronie i efekty ich dzialania ohmy.gif , piekne. Co do grafy to zdziwilo mnie ze nie moglem wybrac rozdzialki 1024x 1280, wolabym mniej efektow ale wieksza rozdzialke, mimo wszystko gra chodzi elegancko i przyciec nie zauwazylem (a jeszcze nie mam tych beta driverow). Wyglad postaci, broni jest bardzo dobry, ale juz otoczenie trąci legolandem (puste przestrzenie i masa pudel i skrzynek) zdecydowanie bardziej podoba mi sie baza w Doom 3 i planeta strrogow w Q4, tam tla sa napakowane efektami, caly czas cos sie dzieje (pracujace maszyny). Ale przyczepic sie nie ma do czego poniewaz wszystko zalezne jest od miejsca akcji, ale po tym demku w dalszym ciagu ladniej i efektowniej wyglada dla mnie Quake 4 (masa metalicznych powierzchni, wiele zrodel swiatla plus to co wyzej opisalem) zobaczymy jak przejde pelna wersje F.E.A.R, chwilowo wstrzymuje sie z koncowym werdyktem.
Royal
Noto wypadałoby coś napisać o gierce...
Specjalnie nie wyczekiwałem tytułu, ale jak już się pojawił z supportem dość pochlebnych recenzji, nie wypadało nie zagrać. Grafika oczywiście przekozacka; śliczne oteksturowanie, oświetlenie blabla (nadmieniam, że karta obsługuje mi jedynie ps w wersji 1.4, a i tak gra prezentuje się wyje,bnie); bugów co prawda jak zawsze idzie się doszukać - dziurki w ścianach nie mogą występować w małych odstępach od siebie, wydłużająca się szyja komandosa po strzale w łeb z szotgana - w każdym bądź razie nie są w stanie popsuć rozgrywki. Muzyka, dźwięki wszelkie, AI i fizyka ofkoz (nawet rzekomy monotonny deseń lokacji) idą w parze z grafą - na poziomie. Sama gra nie ustrzega się co prawda liniowości i mało rozbudowanych terenów działań, ale grafa musi kosztem czegoś nadrabiać, a już mając na uwadze, jak ogromny wpływ ma ona na klimat, jesteśmy to wszystko w stanie przeboleć. Owy klimat Ringu w zestawieniu z akcją filmów Johna Woo lepiej się sprawdza w praniu, niż mielibyśmy to opisywać... Wszystkiego jest nadto - i straszenia i strzelania, jednak przydałoby się trochę rozmyć granice pomiędzy poszczególnymi sekwencjami; ot można się spodziewać, kiedy iść po pampersy, a kiedy szykować się na jatkę... Że zacny klimat zatem pisać już nie muszę, bo poniekąd jest wymuszony przez horrorową fabułę szpili, a ta jakby traktowała siebie nazbyt poważnie, gdyż grając chyba nikt nie zaprząta sobie głowy faktem "och jak bardzo ta Alma cierpiała" itp., tylko raczej "czy coś czai się za rogiem" lub "gdzie jest ku.rwa jakaś apteczka". Enyłej ze wszystkiego, co zaoferowali nam twórcy F.E.A.R.'a idzie czerpać jakiś miód i to jest chyba najważniejsze. Grę przeszedłem dwukrotnie (plus chyba cztery ostatnie lewele u kumpla w celu zobaczenia, czy na karcie z ps 2.0 zaje.bista końcówka [BOOOM!!! hehe] będzie okraszona jakimiś lepszymi efektami niż u mnie...). Summarum na dzień dzisiejszy daję grze 8+ za singla. Multi z kolei nie mnie oceniać (...) Pozdro...
estel
@Trzcina
Jak masz te sterowniki to wez to wrzuc na www.megaupload.com czy cos takiego i daj mi linka ;]
Gemi
heh a czy tak trudno wpisac w google 84.25 ?

juz pierwsza strona jaka sie pojawia TA jest z tymi sterownikami...
estel
Nie pomyslalem. Podaj mnie na policje :~(
Coati
jesli macie jakies problemy z F.E.A.R.'em to zapraszam na
www.feargame.pl i na kanal mIRC #feargame.pl w sieci quakenet
aux
Pyszna gierka, właśnie sobie gram. Grafika jest super ale przy trailerach z Crisisa nie robi żadnego wrażenia icon_twisted.gif Motywy straszące są super, nie raz podskoczyłem w fotelu. W sumie jest to klasyczny FPP gdzie najwięcej czasu spędza się samotnie strzelając do grupowego przeciwnika. Nie zgodzę się że ta gra to mistrzostwo świata i rewelacja, ale solidne 8/10 należy się moim zdaniem.
Emet
Ja nie grałem za dużo, ale z tego co widziałem to mi nie przyadł do gustu. Jakiś taki nudny się wydaje, ale to może dlatego że nie doszedłęm dalej (musiał formatować kompa a gra była pożyczona i po ptokach confused.gif ). A co do grafiki. Wg mnie to nic specjalnego. Far Cry pod wieloma względami wygląda lepiej, HL2 też. I jeszcze te nieuzasadnione wymagania.

Dla ścisłości to jest MOJE (nie tylko ale mniejsza o to) zdanie.
Cerb
Od jakiegos czasu gram w F.E.A.R (jestem gdzies w 6 czapterze), moze gra nie jest jakas specjalnie rewelacyjna, ale jedna rzecz po prostu niszczy wszystko - starcia z komandosami. Niektore przechodze nawet po 10 razy ! W zyciu czegos takiego nie widzialem. W tej grze jako jedynej uzywam granatow, min, zwolnienia czasu, wychylam sie za przeszkod itp. po prostu wszystkiego, i tylko po to zeby jak najefektowniej rozegrac kolejne starcie. Genialne bronie (shotgun - cmok, cmok wub.gif ) nie no w ogole zaj.ebiste sa. Jestem na maksa podjarany, nie zawiodlem sie.

A co do wymagan to na moim kompie (Athlon 64 3000, 1 GB ram, GeForce 6800 GS) gra ma najmniej 23 a najwiecej ponad 100 klatek, srednio 46, a ustawione mam wszystko na maksa (tylko AA jest x2 i filtrowanie Aniso x2) - gra sie bezstresowo.
mario87
też ostatnio gram w F.E.A.R., na początku trochę przynudzało ale teraz jest już coraz lepiej, tylko dalej jest mła różnorodnosć przecwników... repliki, ci niewidzialni goście, opancerzony gosć, ochrona ATC, robot i wierzyczka na suficie, jestem chyba w 8, albo 9 chapterze (muszę otworzyć drzwi do krypty)

Cerb, jak sprawic żeby wyświetlały się FPS w grze? czy może używasz Frapsa albo inny wynalezk?
aux
Właśnie skończyłem FEAR'a. O mój Boże! Końcówka gry to masakra! Wgniotło mnie w fotel co rzadko się zdarza. Za samą końcówkę należy się 10/10!

Po chwilowym ochłonięciu wystawiam grze ocenę 9/10. W poprzednim poście dałem 8 ale końcówka jest po prostu genialnie wykonana. Już w październiku wychodzi dodatek "extraction point", już się nie mogę doczekać!
Cerb
QUOTE(mario87 @ 12 06 2006, 19:49) *
Cerb, jak sprawic żeby wyświetlały się FPS w grze? czy może używasz Frapsa albo inny wynalezk?

Polegam na wbudowanym timedemo (jest gdzies w opcjach) rozne servisy testuja na nim karty graficzne wiec chyba mozna zaufac. W kazdym badz razie troche sie tam dzieje. Niby F.E.A.R nie ma jakis superlokacji ale podobaja mi sie sciany (najrozniejsze tekstury, bardzo realistyczne). Nie ma to jak wpasc w grupe komandosow z shotgunem i slow motion icon_twisted.gif .
Emet
Mi się grafika w F.E.A.R nie podoba. Teoretycznie niby jest zaawansowana ale.. nie robi na mnie żadnego wrażenia. Wymagania IMO nie są uzasadnione w ogóle. A do do płynności animacji. Może na kartach nvidii chodzi lepiej niż na ati. Ja mam ati x550 i nie chodzi to za specjalnie, na najniższych ustawieniach jest ok, na najwyższych jesta padaka - jakieś 3-5 fps confused.gif A gra wygląda niemal identycznie (i to nie wina mojej karty bo widziałem u kumpla, z dwurdzeniowym prockiem P4 -2 rdzenie po 3GHz, 1GB DDR2 i GF6600GT). Karta to nie jest niby żadna rewelacja, ale SM 3.0 ma więc praktycznie wsyztsko obsłuży (a już na pewno to co jest w F.E.A.R). Gra chodzi ma jak ma na maxa w ok 60-80 fps (łącznie z AAx4 czy x6 -nie pamiętam- i anizo x 16). Wszystkie najnowsze gry na PC chodzą u niego bez problemu.

Przy okazji chcę wspomnieć o jednej rzeczy. Otóz wiele osób mówi, ze główne testy w 3D Markach sprawdzaja wydajnosć tylko karty graficznej. A on ma u siebie dużo wyższe wyniki niz powinien mieć (porównywał je do danych na wielu stronach, gdzie były testowane na kompach w podobnym zestawieniu lecz z 1 rdzeniowymi prockami). Więc procek ma znaczenie. Poza tym nawet u siebie jak podkręcałem procek dla zabawy wink.gif to miałem nieco lepsze wyniki. troszkę offem zapodałem, ale jakoś mi tak przyszło do głowy wiec napisałem tongue.gif .
Firekage
Elo.
Powiem zwiezle,mnie grafa Feara wgniotla w fotel.Co do grafy,to mam lepsza i szybsza niz twoj kumpel,moze dlatego na GF6600GT nie uzeklo cie to.
Pozdro.
mario87
ok zrobiłem te time demo i to moje wyniki:
minimum: 18
średnio: 34
max: 74

rozdziałka 1280x960 i wszystko na maxa, softshadows on, AAx4, anizox16

myślę że jest nieźle smile.gif

a co do 3dmarka to na wynik składa się wszystko, procek, grafa i ram
Trzcina
Marian, jaka karta? :>
mario87
7800gt kręcona
Specu
boska gierka. mimo ze wrogowie i otoczenie jest cholernie monotonne a fabula z (pipi), sceny akcji miazdza wszystko smile.gif ogolna radosna roz(pipi)ka, bullet time, mozna kogos z karata pocisnac i wogole. jak ktos jeszcze do tego nie podchodzil to polecam, i odrazu zaczac na srednim albo wysokim poziomie, bez wyzwania nie ma takiej radochy smile.gif
Firekage
Elo.
Powiem wam ze w Fearku jest jeden z najfajniejszych "modeli"(jesli tak mozna to nazwac) strzelankowych,czy moze silnik fizyczny odpowiedzialny za walke,strzelanie i smierc naszych wrogow.Nie widzialem tego ani w Doomie III(gram wlasnie w niego bom tanio kupil oryginala),ani w demie Quake IV,nawet moj ulubiony i tani Far Cry takiego nie mial(a jest to wg mnie jeden z najlepszych fps,zaraz po Deusie).Model w Fearku(gralem tylko w demo bo oryginal nieco drogawy narazie,ale stanieje) przypomina mi ten z Half Life II,tylko ze w przeciwienstwie do HL2 w Feara chce sie grac.
Pozdro.
Bullet Time rzadzi,widzialem to cos!!!!
Specu
no sceny akcji kopia dupska az milo, wszystko fruwa, kule przepieknie wzynaja sie w ciala... miodzio hyh.gif
Cerb
Wczoraj skonczylem F.E.A.R'a, i oglaszam ze to w tej chwili najlepsza gra fpp w jaka gralem na singlu. Owszem mocno schematyczna (strszenie, komandosi i walka) i tak na przemian ale wszystko podane w taki sposob ze w ogole sie nie nudzilem. Elementy strachu byly naprawde konkretne, zreszta porownuje je jakosciowo do tych z serii Silent Hill, a sceny akcji po prostu urwaly mi jaja ! Engine, fizyka cial, bronie i ich dzialanie to po prostu pierwsza liga dzisiejszych gier, patent ze zwolnieniem czasu juz mocno oklepany ale nie ma to jak "przejsc" sie wsrod przeciwnikow z wlaczonym slow mo i po koleji ich odstrzeliwac. Wszystko w zwolnionym tempie, krew bryzga, rece i nogi lataja po pomieszczeniu a czowiek oglada to z usmiechem na ustach icon_twisted.gif .

Jeszcze o grafice, mimo ze otoczenie nie jest jakies mocno szczegolowe to masa efektow daje po oczach (kurz, swiatla, ogien, WODA i efekty ognia) wszystko to dzieki shaderom, zreszta w F.E.A.R postawiono na realizm i mysle ze gra pod tym wzgledem sie broni bez problemu.

Gra wydawala mi sie trudna, pozniej odkrylem dlaczego, ktorys z kumpli ustawil mi poziom extreme, a ja sie dziwilem dlaczego gine od jednego strzalu i dlaczego przeciwnicy maja prawie 100% celnosc. Ale dalem rade i gre zaliczylem na tym poziomie trudnosci z czego jestem dumny.

ogolnie gre oceniam na 9/10, za same sceny akcji i strachu 10/10, i za koncowke tez 10/10, fala uderzeniowa po wybuchu mnie po prostu ZMASAKROWALA !
Mikes
urwaly mi jaja !

biedak wink.gif

miałem okazje pograć, motywy z dziewczyną fajne, schizy są niezłe(idziemy do dzrwi a to nagle ściana, buehehe albo wypływajaca krew ze ścian) ale nie wciągła mnie jakoś za bardzo. Grafika ładna, acz styl taki dziwny(to nie UE3 wink.gif) Mimo wszytsko gierka świetna, dla mnie 8+/9-
Firekage
Wreszcie udalo mi sie ja skonczyc.O ile srodek moze troche znuzyc to im dalej konca tym lepiej.Przypominalo mi to troche Deus Ex'a ale bez przesady.Koniec jest za to rewelka.Mam oryginala angielskieo a teraz gram w to drugi raz z polskim paczem.Grafa jest dobra(acz nie swietna,bo wydaje mi sie ze HL2 mial dokladniejsza) a bulet time mimo ze byl juz w wielu grach,tu jest zrobiony mistrzowsko.Fizyka jest fantastycza,a fabula nie olsniewa ale trzyma sie calosci.To w koncu fpp.
KaziuSTEIN
Witam forumowiczów ;d

Cóż FEAR jest jedna z moich ulubionych gierek biggrin.gif Świetny klimat, bardzo ładna grafika, efekt bullet time oraz przede wszystkim świetne AI przeciwników czynią z gry świetny kąsek biggrin.gif Polecam maniakom fps`ów którzy nie mieli okazji jeszcze zagrać w cudo hyh.gif
SIKI
Mnie giera rozwaliła.... Co tu dużo pisać jest świetna... Nie będe powtarzał wcześniejszych postów...
Jestm w 6 chapterze... Jak dla mnie najlepszy fpp zaraz po HL2, Riddicku i FarCry... a mozę nawet i na równi z nimi,,,
Ile jest chapterów...?
I WOGLE tera wyszedł DODATEK MULTIPLAYER ZA DARMO...
www.joinfear.com (CDKEY tam zdobywamy)
a tu FTP ( ja mam max łącza 60kb/s)
http://downloads.fangaming.com/downloads/f...mbat_en_107.exe
Trzeba się ustawić na gierke wink.gif W końcu za friko giera!!!!
Firekage
QUOTE(SIKI @ 19 08 2006, 00:07) *

Ile jest chapterów...?

12.
Przeszedlem.
Riddck i Far Cry sa o niebo lepsze.
Natomiast Quake 4 jest ciekawszy i wiecej w nim akcji.
Specu
i jak tam ten nowy fear? warto zaciagac?
ako
QUOTE(SIKI @ 19 08 2006, 00:07) *

Mnie giera rozwaliła.... Co tu dużo pisać jest świetna... Nie będe powtarzał wcześniejszych postów...
Jestm w 6 chapterze... Jak dla mnie najlepszy fpp zaraz po HL2, Riddicku i FarCry... a mozę nawet i na równi z nimi,,,
Ile jest chapterów...?
I WOGLE tera wyszedł DODATEK MULTIPLAYER ZA DARMO...
www.joinfear.com (CDKEY tam zdobywamy)
a tu FTP ( ja mam max łącza 60kb/s)
http://downloads.fangaming.com/downloads/f...mbat_en_107.exe
Trzeba się ustawić na gierke wink.gif W końcu za friko giera!!!!

F.E.A.R w multi to cos pieknego biggrin.gif

Jak ktos chce to mozemy sie umowic na partyjke w kilka osob (pusty serwer sie znajdie z tego co widze na liscie) smile.gif
SIKI
Mam pytanko: jestem w 10 lvl.. .
i cały czas ze ścian i czarnych chmur pojawiają się te duchy ;/
troche mnie to irytuje....
Czy do końca gry będzie taki klimat czy powrócą komandosi?
mario87
nie pamiętam ale to już koniec gry więc i tak to bezznaczenia wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.