Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do robienia plyt DVD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Snejk
Witam smile.gif
Zna ktos program do robienia plyt DVD ? Taki zeby mozna bylo zrobic menu, jakies efekty dzwiekowe i takie tam smile.gif
dudi
Najbardziej podstawowy to NeroVision Express 2
Zrobisz w nim tło (nieanimowane), animowane przyciski i zapuścisz jakąś nute w tle lub programik VideoStudio8 (VideoStudio8 Move Wizard) podobne opcje jak w poprzednim, wydaje mi się ale pewny niejestem że w 9 można roić animowane tło w menu. Na początek spokojnie wystarczy NeroVision Express 2 , poza tym ma fajne filtry do nieliniowego montarzu.
szeni
Może ja polecę Ulead Video Studio - ten kombajn ma też obslugę robienia menusów do filmów DVD. Animowane może być i tło, i w ikonkach poszczególnych chapterów mogą być wyświetlane krótkie ich fragmenty.
dudi
QUOTE(szeni @ 15 04 2006, 21:19) *

Może ja polecę Ulead Video Studio - ten kombajn ma też obslugę robienia menusów do filmów DVD. Animowane może być i tło, i w ikonkach poszczególnych chapterów mogą być wyświetlane krótkie ich fragmenty.

Animowene tło owszem ale dopiero od dziewiątki w ósemce niema chyba jeszcze tej opcji, poza tym prawie to tosamo co nero (Posiadam UVD8 NeroVision Express 2, wole to drógie.)
Snejk
dzieki smile.gif
aktualnie uzywam Unlead DVD Workshop 2 i cos tam probuje sklejac.
Ale programy ktore podaliscie takze sprawdze wink.gif
MaciejPŃ
podbijam z pytaniem. Jak "zmienić" avi na format odtwarzany przez kazde dvd i ps2??( i jak doklejac na "stałe"napisy w filamch
koniol21
program ConvertXtoDVD-banalnie prosty w obsludze
MaciejPŃ
a menusy mozan dodać także?
koniol21
Jest tam taka opcja, ale szczerze mowiac nie wiem jak dziala bo zawsze to omijalem.
J.D
Planuje stworzyć wlasny dvd do otworzenia na peesdwójce i chce użyć windows dvd maker który ma win vista ? A jakieś inne programy do tworzenia wlasnych płyt dvd na chwile obecna. Jakieś nowości ? jakie są dla was najlepsze progsy ?
AumaanAnubis
a jak nagrac tylko film zeby chodzil na ps2?bo juz taki dvd5 a gosciu kiedys mi przegrywal w jakies 15 minut(i wieszosc czasu to nagrywanie mu zajmowalo)?
skyblue
CYTAT(MaciejPŃ @ 10 05 2006, 19:56) *
podbijam z pytaniem. Jak "zmienić" avi na format odtwarzany przez kazde dvd i ps2??( i jak doklejac na "stałe"napisy w filamch

Jesli chcesz mieć napisy w filmie to musisz najpierw zdobyc ich w wersji subtitlealpha albo subrip (.srt), nastepnie potrzebny jest Ci program VirtualDub z pluginem do napisów (zapomniałem nazwy, póxniej dopiszę. Jak jóż to masz to konwertujesz film na .avi ale juz z napisami, dopiero tak przygotowaną wersję zamieniasz na dvd przy pomocy np nero7 (podstawa, ale pozwala na zrobienie animowanych teł np z wycinków filmu, tyle, że wycinać musisz innym programem), masz tam też ustawienia co do wielkości dvd czyli mini 1.8, dvd5 i dvd9, słyszałem że Unlead DVD Workshop 2 to bardzo dobry program, zblizony jakosciowo do profesjonalnych, ale nie próbowałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.