Admin SN
11 04 2006, 19:15
Polski horror - Sadness -
KLICK
szczurek
11 04 2006, 19:32
Hmm czekam na jakies wieksze info, bo narazie to nic powiedziec nie mozna. Jeno cieszyc sie, ze polacy majstruja gry:)
Można powiedzieć, że szkoda że dopiero w 2007:(
Narazie jestem jak najbardziej pozytwynie nastwiony, klimatem Artów przypomnia film THE OTHERS - Inni, z Nicole Kidman.
Taki dreszczowiec:D
Już wiadomo coś więcej
Gierka będzie w pełni czarno biała, ma to stworzyc nie powtarzalny klimat.
Takie posunięcie wydaje mi się jak najbardziej trafione, gdyż do horrorów, szczegulnie tego typu pasuje to idealnie, a z kontrolerem revo:DDD
Panowie można powiedzieć, że w pewnym sensie przenosimy się do Horroru:D
Frank Jaeger
13 04 2006, 18:20
"Nibris decided to follow Nintendo's path, which
definately (sic) fights the stagnation which has occurred in video games and creates new trends," he said. "With
thise (sic) move, we want to create a unique environment, which is only available in Sadness."
meheheh, nie ma to jak znajomosc angielskiego ;f
a co do samej gry..jest doskonala, na prawde, geniusz autorów pokazuje już dobor tytułu.. dlaczego? bo dokladnie opisuje, co czuje me serce, gdy na to wszystko patrze.. no, ale jasne, pare osob zobaczylo, ze polacy robia gre na revo(wow po prostu), wiec automatycznie zaczynaja sie podniecac.. a jak juz admin(w sumie duza litera powinienem napisac, bo przeciez wszyscy wiemy o kulcie Admina_SN- nic osobistego)napisal, ze bedzie pokaz na e3 to cos mocnego musi sie szykowac.. tylko, ze dla kazdego szanujacego sie developera pokaz na e3 to nie przezycie(a chlopaki z nibris pewnie ciesza sie, ze pojada sobie na e3 w gierki innych pograc ;f) lecz norma.. w ogole fajny webiste maja.. ja sie na polskiego Riddicka szykuje.. widze już artwork z sadness na okladce czerwcowego egma wraz z wielkim "show steeler".. bankowo na artworku musi byc deskowaty(efekt polityki Nintendo moze) paszkwil z glowa wielkosci maczugi Herkulesa.. a jak juz przy maczudze jestesmy, moze autorzy pojda dalej i okaze sie, ze to cos nie jest kobieta o_O skandal obyczajowy gwarantowany, a Nibris staje sie polskim Rockstar XD
moze nagrody najlepszej gry e3 2k6 nie zdobędą.. ale Marianka maja w kieszeni

nie wierze, że goście, których strona wygląda, jak głupi żart, którzy nie potrafią napisać głupiego zdania po angielsku tak, żeby nie zostali wyśmiani zrobią coś dobrego.. ba, ja wątpie, że cokolwiek zrobią.. Raid over the River jakoś mi tu zalatuje.. i caly czas, gdy patrze na to wszystko odnosze wrazenie, ze koorwa, ktos tu 1 kwietnia przespal ;f
EDIT:jeszcze jedno.. czy tylko ja oglądając te artworki mam wrażenie, że Nibris to zaklad pracy chronionej? o_O
Nie Jager mi się wydaje, że ty z niego wszyłeś!
Co do twojej wypowiedzi to 3 razy czytam i nadal nie wiem o co w niej chodzi !!! Tej środkowej! Pisz po ludzku, bo aż krew zalewa!
Po ostatnich linijkach i tym śmiesznym EDIT wnioskuje, że wydaję Ci się, albo jak ty to nazywasz "wiesz" (tak jakby gra wyszła), że nibris zrobi do bani produkt tak?
Wiesz, co to jest typowe rozumowanie Polaka, będzie do bani bo polskie:)
A wiesz, życzę Ci na te święta abyś dożył premiery;)(:Sadness) i zobaczył jak się mylisz. Polacy to geniusze nie tylko w złodziejstwie...
,,, zapamiętaj to!
crash555
13 04 2006, 19:49
Po prostu polak jak chce to potrafi
Frank Jaeger
13 04 2006, 20:43
QUOTE(RSX @ 13 04 2006, 18:38)

Nie Jager mi się wydaje, że ty z niego wszyłeś!
ojej..

Co do twojej wypowiedzi to 3 razy czytam i nadal nie wiem o co w niej chodzi !!! Tej środkowej! Pisz po ludzku, bo aż krew zalewa!
może naucz się czytać, bo jesteś pierwszą osobą, która ma z tym jakieś problemy

Po ostatnich linijkach i tym śmiesznym EDIT wnioskuje, że wydaję Ci się, albo jak ty to nazywasz "wiesz" (tak jakby gra wyszła), że nibris zrobi do bani produkt tak?
tak, wydaje mi się, że będzie to kupa.. bo dzisiaj, synku, gry to kasa.. tak, kasa.. można mieć pomysły, można mieć zdolności, ale bez kasy nic nie zrobisz.. bo to kasa przekłada się na ilość programistów i czas prac, kasa przekłada się na technologie wykorzystane przy produkcji.. a te z kolei na jakość finalnego produktu.jakby tego bylo malo cala otoczka wokol nirbis jest totalnie amatorska.. i prawda jest taka, ze gdyby nie to, ze to polska gra to kazdy by przyznal, ze zal dupe sciska jak sie na to patrzy.. nie maja swojej strony, nie maja nikogo(!!), kto potrafilby dwa zdania po angielsku napisać bez błędu.. a jak nie mają na to kasy to na co będą mieć?

Wiesz, co to jest typowe rozumowanie Polaka, będzie do bani bo polskie:)
nie i nie pisz mi takich pierdół nawet.. nie jestem typowy i nie myśle typowo.. po prostu oceniam sadness takie, jakim jest(to się racjonalnie nazywa)..sr.am na to, czy jest polskie czy nie.. ale wkur.wia mnie to, że wiele osób na dźwięk słowa 'polska' ocenia coś zupełnie inaczej..

A wiesz, życzę Ci na te święta abyś dożył premiery;)(:Sadness) i zobaczył jak się mylisz.
pamiętasz może Raid over the River?

też miał być wypas i w ogóle rewelacja, a wyszło.. NIC nie wyszło
To, że ktoś, coś, kiedyś zrobił kiepskie, nie znaczy, że tak wszędzie ma być.
Teraz napisałeś czytelnie, wtedy pisałeś jakby cię (pipi)zka gniotła!!!
Nie mów do mnie Synku nie jesteś moim ojcem do Chu.ja!
Licz się ze słowami i nie klnij tyle!
Że masz takie niską samooceną i wykazujesz się ją również w stosunku do polskich wykonawców to już twoja sprawa!
Bo jak wiesz jak już ten produkt będzie wyglądał, to nie źle, kolejna wróżka na forum!!!
Że teraz, włada nami chujowy prezydent, nie znaczy, że tak będzie zawsze! Wykaż się trochę optymizmem i nie mów, bo tak było zawsze!
Przez takich jak ty cała Polska wygląda jak jedne wielkie szare gówn..o!!!
nie nie ty nie jesteś typowy, ty jesteś prostacki
Jak masz coś więcej do powiedzenia i potwierdzone choćby jednym faktem to zapraszam do tematu jak nie to...
...KONIEC OT jak chcesz się kłócić zapraszam na PW i się nie popisuj SYNKU
Koniec wyzywania się - albo wyzywajcie się. Ale warny polecą 
A Frankowi najzwyczajniej w świecie chodzi o to, że gry prawdopodobnie nie ma kto robić. Zwyczajnie. Są plany, jest tytuł, są artworki (całe 3 czy 4), ale... Nibris to tylko nazwa. Kto to jest Nibris? Jaki jest squad? Zero konkretów. Wiadomo coś o firmie? Nic nie wiadomo.
Z chęcią bym powitał jakieś konkrety od Admina SN odnośnie studia Nibris - historia założenia, kto wpadł na pomysł, kto pracuje przy jakim projekcie, jak się pracuje na devkitach od Revo itp.
------------------------------------------------------------------
No to ciekawostka jeszcze:
http://www.grafika.art.pl/phorum/read.php?f=25&i=157&t=157QUOTE
Tytu, który przygotowujemy to jeden z najgorętszych tytułów na konsolę Nintendo Revolution, szeroko opiswyany w niemal wszystkich mediach growych. Poszukujemy pilnie dobrego twórcy filików renderowanych do stworzenia zwiastuna gry. Przygotowana jest już pełna dokumentacja - zaróno textowa jak i wizualizacyjna - szczegółowe koncept - arty. Filmik będzie jedną ze składowych trailera. Ponieważ mamy miesiąc czasu na jego przygotowanie sprawa jest mocno pilna.
Nie oferujemy super wynagrodzenia (choc nie non-profit , super warunków, itp, jednak oferujemy możliwość (w przypadku spełnienia oczekiwania wydawcy) dołaczenia do młodej, niezwykle perspektywicznej firmy. Dodam, że wszyscy, którzy dotychczas dołączyli do naszej ekipy są bardzo zadowoleni ze współpracy i wciąż pracują z wielkim zapałem
no to szybko się chłopy wzieli:D
4.03 szukać kolesi do renderki
ale czy to przypadkowo nie jakiś żart?
a kogo jeszcze masz namyśli
Frank Jaeger
14 04 2006, 00:13
sęk w tym, że i tak i nie..dlatego wcześniej przywołałem przykład Raid over the River.. otóż Raid over the River miało być grą na GC stworzoną przez ekipę Świata Nintendo xD oczywiście nic z tego nie wyszło.. sytuacja jest, co by nie mówić podobna:
http://www.swiatn.pl/index.php?p=newsy&id=2773wystarczy spojrzeć na autora, a potem zobaczyć, czyje słowa cytował gamespot XD
acha, RSX, twój wcześniejszy post jest fajny.. szczególnie podoba mi się, że przeprowadzasz głęboką analize mojej osoby w ogóle mnie nie znając, no i generalnie pokazujesz klase.. pomijając to, że jego treść jest równie bogata, jak ta mojego żołądka zaraz po zwymiotowaniu pomijam.. dobrze natomiast obrazuje ją ten cytat:
"Gdzie kończą się argumenty zaczyna się chamstwo."- Jacek Żakowski
Jak okaże sie Jaeger że ten Nibris będzie klapa to zwrócę honory, ale dopuki coś się dzieje, doputy będę wieżył, że powstanie coś dobrego MADE IN POLAND

a ja nie musze nic cytować mam swoję powiedzenie:
"Gdzie zaczyna się chamstwo tam powstaje Frank Jaeger"
Peace!
Admin SN
14 04 2006, 06:47
Primo ROTR miał powstać przy udziale SN. Dawno jednak sobie to z głowy wybilismy bo jednak developing gry to coś na co ciężko brać się ekipie bez doświadczenia. Grę przejeła firma Nibris. Oni mają strasznie mało doświadczenia

:D:D Dla przykładu (to chyba mogę pwiedzieć) za stronę graficzną gry odpowiadaja chłopcy, którzy robili Painkillera (
http://www.digitalamigos.com/ ) i tak małe doświadczenie mają na każdej pozycji

:D:D Nie mogę powiedzieć wiele - zresztą wszystkiego też nie wiem. Ale wiem co będzie na E3 i radzę wstrzymać się z komentarzami do po E3 - naprawdę D Zwłaszcza jak zobaczysz na jakim stoisku będzie Sadness prezentowany

Naprawdę radze wyluzuować z negatywnymi komentarzami. Chyba, że to pomaga leczyć kompleksy... Do E3 zostało niewiele czasu. Zobaczycie ocenicie
A mi się zdaje, że może to być hit. Polak potrafi i wiem, że się przyłożą do tego projektu. Ale mam jedno małe pytnie, a mianowicie, czy będzie polska wersja językowa??
QUOTE(Admin SN @ 14 04 2006, 06:47)

Primo ROTR miał powstać przy udziale SN. Dawno jednak sobie to z głowy wybilismy bo jednak developing gry to coś na co ciężko brać się ekipie bez doświadczenia. Grę przejeła firma Nibris.
Jak firma Nibris mogła 'przejać' grę, kiedy swiatn.pl i Nibris.net należą do tej samej osoby?
nazwa domeny swiatn.pl
firma NIEZALEŻNY INSTYTUT BADAŃ RYNKOWYCH I SPOŁECZNYCH PIOTR BABIENO
Registrant:
P.P.H.U. Swiat N Piotr Babieno
ul. Szlak 33/9
Krakow, 31-153
PL
Domain name: nibris.net
Admin SN
14 04 2006, 12:34
Tomish to była ironia jakbyś nie zuważył.
Domena nibris była wykupiona przez mnie zanim była jeszcze gra. Jak już sie bawisz w detektywa to przejdz sie do sadu i zrób wyciag KRS do kogo nalezy społka NIBRIS. Wtedy bedziesz mógł mówić o jakości i o tym jaki jest kapitał gry... Moze jak zobaczysz liczbe zer na koncu kapitału spółki to zrozumiesz, ze to nie zabawa kilku kolesi...
Wiesz, każde niewygodne dla nas stwierdzenie można nagle obrócić w ironię, prawda?
Sęk jednak w tym, że nie tylko ja wątpię w prawdziwość już nie tyle projektu Sadness, co całego Nibris. Jakieś w zmianki w naszych pismach branżowych (PE, N+)? Nie? No bo trudno brać na poważnie newsy o Nibris, które maja źródło na stronie swiatn.pl (=Nibris), szczególnie gdy jeden z waszych pracowników pisze newsa o samym sobie w związku z "wypowiedzią kogośtam z Nibris". Megalomania?
CassSept
18 04 2006, 14:42
QUOTE(Frank Jaeger @ 14 04 2006, 01:13)

http://www.swiatn.pl/index.php?p=newsy&id=2773wystarczy spojrzeć na autora, a potem zobaczyć, czyje słowa cytował gamespot XD
Jezu, czepiasz się :S
Tak wiem, puściłem babola ale god, wierz mi, potrafię napisać normalnie "this" :|
Z tym definitely, przyznaję się, walnąłem babola

@TomisH: Megalomania? Mów jak chcesz, jak uważasz iż to jest megalomania mogę to po prostu zmienić, god.
Jesli kapital stojacy za tym projektem jest odpowiednio duzy, to niech wykosztuja sie na kogos do kontaktow z zagranicznymi mediami, bo to, co napisal pan Orlowski i co dostepne jest pod linkiem umieszczonym w pierwszym poscie, prezentuje sie tragicznie - tak od strony leksykalnej, jak i pod wzgledem czystej poprawnosci ("is not the an action game" morduje na miejscu i nie zostawia jencow). Zanim ktos napisze, ze sie czepiam i chce zgnoic Polakow, bo mam polska mentalnosc i jakies tam jeszcze brednie w tym klimacie, pospiesze z wyjasnieniami. Otoz moje nastawienie do tego produktu na chwile obecna moze byc budowane jedynie na podstawie materialow udostepnionych przez tworcow, podobnie jak nastawienie kazdego jednego potencjalnego klienta, w tym takze Johna z USA, Jacquesa z Francji itd. A jak na razie te materialy skladaja sie z trzech concept artow i wspomnianej przeze mnie wypowiedzi Project Managera Piotra Orlowskiego. Wniosek jest nastepujacy: ja rozumiem, ze jak juz Sadness zostanie zaprezentowane na E3, to wszyscy zapomna o tym nienajlepszym komunikacie, a byc moze tez o Residentach i Silent Hillach, no ale na chwile obecna ciezko traktowac to powaznie. To sie jednak moze zmienic, ale jesli mam sie wypowiedziec na podstawie tego, co zostalo udostepnione, bo chyba po to powstal ten temat, to... zrobilem to w poprzednim zdaniu.
szczurek
28 04 2006, 07:52
CODE
Polish developer NIBRIS issued a press release earlier today clarifying details - some of which speculated about in past days - about its title Sadness for the Nintendo Wii.
* Sadness is not a working title of our game, it is the final title.
* The story takes place before World War I that is before 1914 and not as many claim in the thirties of XX century.
* The style of the game does not correspond to Sin City movie; it will also not have the style of a comic.
* It is rather a tribute to pre-World War I cinema and it will have similar atmosphere.
* The plot will take place in one of the Slavic countries; which one will be disclosed soon.
* Raid over the River is not being developed right now. Our priority of Wii console is Sadness, and only after it is finished will Raid over the River be developed. Raid over the River DS is being refined by separate team within Nibris
* Concerning the rumours about the possibility to choose the colour version of the game – the making of the concept in the grey scale is completely different. The choice of colour is not because of marketing reasons but the element of making the atmosphere of the game.
* Concerning the rumours about the Hollywood film studio offering us a large sum of money for filming rights – the truth is that we were contacted but there have been no agreements. We cannot disclose the topic of our talks however. Still we can assure players that Sadness will not be filmed earlier than two years after it is introduced to the market (if it will be filmed).
Also, according to NIBRIS' Radoslaw Malik, the developer is planning to launch its revamped Web site tomorrow.
dziki_dziku
28 04 2006, 23:48
nibris nareszcie ruszyło ze stronką i muszę przyznać, że nienajgorsza jest, co dobrze wróży, mam nadzieję
http://www.nibris.net/
szczurek
29 04 2006, 13:15
Nowe info, stare info plus... pierwszy screen?
http://www.swiatn.pl/index.php?p=newsy&id=2822E3!E3!E3!!
ten drógi to pewnie skrawek gry, a ten pierwszy co ma pokazać? Gościówe grającą w gre na revo padzie? o sory Wii:D
Ogólnie blado wyszedł, bo to wygląda tak jakby zrobili gre kolorową i puścili na cz/b TV
Ogólnie blado wyszedł, bo to wygląda tak jakby zrobili gre kolorową i puścili na cz/b TV
to się nazywa potęgowanie klimatu.. czarnobiały horror, to by było coś!
ej no to ja wiem:P
ale chodziło mi o to, że nie ma takich efektów jak z starych filmów, czyli takich defektów obrazów, lini pionowej, tego kółka okrągłego kinowego:D
Wiesz chyba o co biega, bo samą czerń to jak ktoś już wspomniał, mogłem uzyskać, włączając sobie na czarno białym TV...
dziki_dziku
30 04 2006, 17:07
ja liczę na ostry kontrast w określonych momentach, np. rasowa czerwień krwi na takim czarno-białym tle to by było kozackie
Nie lubię przeklejać z innego forum, ale macie tutaj prawdopodobny tytuł produkcji, zalążki fabuły i takietam...
------------------------------------------------------------------------------------------
Właśnie się imprezowałem na polu na 18stce kumpla kiedy doszły mnie słuchy, że film mają kręcić na podstawie "Smutku", że gra ma zmienić tytuł i - BACH! - kurde, normalnie olśnienie - deja vu (bynajmniej nie alkoholowe) - ja to już gdzieś widziałem. Szybkie zajrzenie w bookmarki i ciach:
http://www.film.pl/forum/viewtopic.php?t=457QUOTE
Potrzebujemy chętnych do współpracy przy projekcie rocznik 1844 (pełny metraż). Jeżeli chcecie współpracować przy tym projekcie (horror klimatem będący czymś pomiędzy Innymi, a twóczością Lyncha. Oczywiśce możecie pomóc - ślijcie swoje oferty na adres: nibris@tlen.pl Oczywiście piszcie w jaki sposób możecie pomóc.
Co do samej historii - jedyne co Wam mogę przedstawić to 2 pierwsze sceny, żebyście zapoznali się z typem samego straszenia:
‘Rocznik 1844”
SCENA 1
WNĘTRZE. NOC – stare mieszkanie w domu gdzieś na wsi.
Na stole leży książka pokryta grubą warstwą kurzu. Na niej leży pióro. Kamera pokazuje wiszący na ścianie zegar. Jego wskazówki są nieruchome. Kamera kieruje się w stronę okna, przez które widać tylko księżyc na ciemnym niebie. Słychać szelest. Kamera wraca na stół. Podmuch wiatru unosi w górę piórko i nieco kurzu w stronę zegara. Najazd na zegar. Jego wskazówki zaczynają się poruszać. Jest 3.20.
SCENA 2
WNĘTRZE. WIECZÓR – pub.
Przy stoliku siedzi dwóch mężczyzn i pije wino. Konrad (łysy, ubrany na czarno)patrzy w milczeniu na swojego towarzysza (Dawida), który w milczeniu zapala papierosa.
Poniższa część sceny pokazywana jest w zwolnionym tempie.
Konrad patrzy w stronę drzwi. Drzwi otwierają się i do lokalu wchodzi młoda, piękna dziewczyna (Teresa) ubrana w długą białą suknię. Na rękach trzyma becik z dzieckiem. Uśmiecha się. Najazd kamery na twarz Konrada. Chłopak otwiera oczy w niemym przerażeniu. Siedzący naprzeciwko Dawid uśmiecha się szyderczo. Konrad próbuje uciekać strącając stojące na stole piwo. Teresa idzie w kierunku Konrada…
Cięcie.
Konrad budzi się spocony na łóżku – przestraszony i zdyszany. Spogląda na stojący obok łóżka zegar, który wskazuje 3.20. Zapala lampkę i siada na łóżku.
Jak widzicie w tym filmie więcej będzie niedopowiedzeń - strachu przez samą atmosferę, a nie pokazywanie. Historia jest jakby połączeniem "Innych" z filmami Lyncha.
Historia, która posłużyła za inspirację scenariusza wydarzyła się naprawdę w Brodach pod Starachowicami. W 1844 roku panowała tam epidemia cholery, która uśmiercała skutecznie większość ludzi w osadzie. Wieśniacy tamtejsi byli bardzo zabobonni w związku z czym postanowili złożyć ofiarę, aby choroba ustała. Ofiarą była młoda, śliczna dziewica, którą napędzani strchem mieszkańcy tej wioski najzwyczajniej zakopali w grocie. Żywcem...
Czyli
rocznik 1844 napiję, film odp. ostrzegam?
Aha - no i widzę, że niektórzy piszą NIBIRIS, a to przecież jest
nazwa domeny swiatn.pl
firma NIEZALEŻNY INSTYTUT BADAŃ RYNKOWYCH I SPOŁECZNYCH PIOTR BABIENO
A - i jeszcze jedno - praca non-profit, "pracują za darmo" itp. to słowa, które często się pojawiają w różnych anonsach NIBRIS. Tym bardziej niestety nie czaję zupełnie motywu z tym "mega-kosmicznym finansowaniem przez nie pytajcie kogo". Macie finansowanie, ale praca u was za darmo. Pozdro szacun.
szczurek
1 05 2006, 22:04
ee chyba za bardzo sie doszukujesz "niewiadomoczego"
http://www.swiatn.pl/forum/viewtopic.php?t=2111&start=0I nie jest to fabuła gry, zapewniam Cie;)
Mam nadzieje, ze chlopaki znajda wydawce i produkcja wreszcie bedzie mogla ruszyc, bo na papierze zapowiada sie naprawde dobrze. Może po E3...
Obsolete
11 05 2006, 22:46
QUOTE(Admin SN @ 14 04 2006, 07:47)

Naprawdę radze wyluzuować z negatywnymi komentarzami. Chyba, że to pomaga leczyć kompleksy... Do E3 zostało niewiele czasu. Zobaczycie ocenicie

Jezeli tym wielkim "halo" jest to cos co aktualnie lezy na IGN w dziale E3 to moge juz powiedziec "zobaczylem i oceniam".

Nie mogę powiedzieć wiele - zresztą wszystkiego też nie wiem. Ale wiem co będzie na E3(...)
Tu moglbys dodac, ze nawet po e3 nikt nic wiedziec nie bedzie...stracona DOSLOWNIE minuta z zycia

Grę przejeła firma Nibris. Oni mają strasznie mało doświadczenia

:D:D Dla przykładu (to chyba mogę pwiedzieć) za stronę graficzną gry odpowiadaja chłopcy, którzy robili Painkillera
Nie wiem jakie doswiadczenie maja ci chlopcy i malo mnie to obchodzi. Z tego co zaprezentowali w tym filmiku wynika tylko tyle, ze nadaja sie na rezyserow amatorskich horrorow klasy C i byc moze na jakims trzeciorzednym festiwalu amatorskich filmow krotkometrazowych cos by zdobyli. Jezeli wydaje wam sie, ze jak dacie czarno bialy efekt to juz wystarczy, aby gra miala klimat i byla mroczna to was zmartwie. Przycisk pal/secam wymyslono w pilotach telewizyjncyh wieki temu, a wlaczenie efektu czarno bialego nie przyniesie mi w PES atmosfery mistrzostw swiata w pilce noznej z 1958 roku ni ch..a.
Jesli chcieliscie pokazac cos intrygujacego to trzeba miec ciekawsze pomysly, niz kazac jakiejs lasce wykonywac rozne ruchy i czynnosci, a potem pozbawic wszystko kolorow.
I tylko bez tekstow typu "to dopiero 1 zajawka" itp, bo skoro mowisz, zebysmy sie wstrzymali, az do e3 z komentami i dali szanse temu tytulowi, to teraz nie oczekuj, ze ludzie sie nie beda smiac. Malo mnie doprawdy obchodzi NA JAKIM STOISKU SADNESS BEDZIE PREZENTOWANY, moze byc i pokazywany na zlotej bryle w ksztalcie sempiterny, z truskawkowymi fallusami wokolo, a i tak nic to nie zmieni, ze liczy sie gra...a wy chyba nie macie nawet w 1% ukonczonego tytulu. So..po cholere trabic tak o tym teraz? Jak bedziecie miec COKOLWIEK do pokazania, to wtedy mozecie to zrobic, a nie wychodzic z gola du.pa miedzy ludzi i plakac, ze sie smieja.
Ale pamiętaj - "darkness leads to sadness"

Nie no - w ogóle slogan mnie rozwalił na kawałeczki i dotąd leżę na podłodze nie mogąc się pozbierać (gdzie moja ręka?

). Faktycznie - przy tych całych marianach, metroidach "czy" oraz Dragonquestach to Sadness może... wywołać smutek.
Ja zas jestem naprawde podekscytowany. Potrzebuje przycisku do papieru i pudelko z Sadness swietnie sie do tego celu nada kiedy juz wyjdzie w cenie 9.99 zlotych razem z pismem Gala.
Tak na powaznie jaki sens ma wydawanie filmu prawie nie zwiazanego z gra? Pad od Wii daje pewne mozliwosci , tak , ale lepiej by je bylo zaprezentowac na wlasciwej grze . Bo juz maja jakas wlasciwa gre , prawda?
Ale pamiętaj - "darkness which leads to sadness"
Dobrze ze mi przypomniales ten niesamowity slogan . Dopiero za drugim ogladaniem zauwazylem jego zabawny absurd

Ciemnota prowadzi do smutku , to prawda ;p
QUOTE(Mq @ 11 05 2006, 23:08)

Bo juz maja jakas wlasciwa gre , prawda?
*BIIIP!* <dźwięk z teleturnieju KOŁO FORTUNY>
Nie mają nic i najwidoczniej od poczatku kwietnia nie znaleźli też nikogo, kto by im ten render zrobił co tam chcięli.
NICBRIS.
Ryo-San
14 05 2006, 12:13
http://revo-europe.com/news.php?nid=9172 Press Realse
błedow jezykowych jest tutaj doslownie od groma o__O nie wiem co powiedziec
QUOTE(Admin SN @ 14 04 2006, 06:47)

Ale wiem co będzie na E3 i radzę wstrzymać się z komentarzami do po E3 - naprawdę D Zwłaszcza jak zobaczysz na jakim stoisku będzie Sadness prezentowany
(...) Do E3 zostało niewiele czasu. Zobaczycie ocenicie

No tośmy się napatrzyli
konkretny...
no to mnie rozje.bales...
QUOTE(Hela @ 17 05 2006, 20:44)

konkretny...
no to mnie rozje.bales...
A to dlaczego cie rozjealem hmm

, przeciez trailer dokladnie pokazuje jakie beda zalozenia gry , bo przeciez grafika nie jest najwazniejsza w grach od Nintendo
MasterShake
17 05 2006, 21:38
co za syf
QUOTE(KILL @ 17 05 2006, 20:27)

szkoda tylko ze to render

To nie render. Gorzej.
http://stars-in-black.pl/news.htm , pierwszy nius.
Butcher
19 05 2006, 11:50
Przepraszam - a kto tu mówi o jakiejś GRZE w ogóle ?
MrSatan
19 05 2006, 20:50
I jeszcze wynajęli naszego genialnego twórcę Staszka Mąderka... porażka...
Warto kupić nowe Neo+, w którym jest wywiad z Axonnem z Nibris. Dowiedzieć się z niego można ciekawych rzeczy.
Np. że członkowie grupy tworzyli projekty, które "odbiły się szerokim echem na Zachodzie" i że "ich pomysły zachwyciły wielu". Podobno w kwietniu dostali 14 000 maili od fanów! No ciekawe. "komputery służą do pracy, a konsole do gier", więc Raid over the River jest robiony tylko na DSa (kiedyś planowany jest sequel na Wii), a Sadness wyłącznie na Wii. Ten pierwszy tytuł był inspirowany River Raid i Viewtiful Joe DS.
Natomiast Sadness inspirowany jest przedwojennymi filmami noir i prozą takich ludzi jak Lovecraft, Poe czy King. Będzie tu więc poważna tematyka - fobie, śmierć, schizofrenia i inne spaczenia psychiki. Podobno poruszony ma być problem śmierci pozornej. Gra toczy się na początku XX wieku na terenie dzisiejszej Ukrainy. Bohaterów ma być dwójka - poza Marią jedna postać, która ma być kompletnym zaskoczeniem i przełomem w gatunku. Ciekawe.
Przede wszystkim Nibris stawia na jak największe utożsamienie się bohatera z odgrywaną postacią oraz na innowacyjność. I historia i rozgrywka mają być kompletnie zaskakujące, jak Killer 7. "Zrobimy wszystko, by Sadness był kompletnym novum w grach video. Do tego stopnia, że Product Manager każe usuwać z gry wszelkie elementy, które już gdzieś wcześniej występowały". Tak więc wszelkie szczegóły nie mogą być ujwaniane, bo ktoś bogatszy skopiowałby to do swojej gry. To, co pokazano w sprawie używania kontrolera w trailerze, to mniej niż 5 procent pomysłów.
Online nie będzie - "to tytuł dla jednego, bardzo dorosłego i odpornego na lęk gracza".
Potem są jeszcze pozytywne opinie o Wii, Nintendo i ich wsparciu dla 3rd party developerów oraz tekst "zglosiła się do nas grupa wydawców z naprawdę pierwszej ligi".
Pozytywnie to mnie nastraja. Mam nadzieję, że nie tną w pręta. Ale z drugiej strony - czemu by mieli? By zyskać 5 minut wątpliwej sławy?
Obsolete
8 06 2006, 15:52
QUOTE(ogqozo @ 8 06 2006, 15:58)

Mam nadzieję, że nie tną w pręta. Ale z drugiej strony - czemu by mieli? By zyskać 5 minut wątpliwej sławy?
khem khem..po dotychczasowych czynach ich poznasz;]
caly ten wywiad brzmi niezwykle zalosnie, dobrze, ze nie kazali im go przeprowadzac po angielsku, to przynajmniej w znajomosci tego jezyka tym razem sie nie skompromitowali.
Product Manager każe usuwać z gry wszelkie elementy, które już gdzieś wcześniej występowały
To krotka bedzie ta gra
poza Marią jedna postać, która ma być kompletnym zaskoczeniem i przełomem w gatunku
taaaa, bedzie to noz marii i bedziemy poznawac jego wewnetrze przezycia, w koncu tego jeszcze w grach nie bylo.
Wywiad ten składa się z przytoczonego słowo w słowo prosto ze strony internetowej info o firmie NIBRIS, a także polskiej wersji tego nieszczęsnego press-releasu, z którego wszyscy zlewali. Taka tam kpinka
Śmiejecie się, ale ludzie - wy nie widzieliście tej gry nawet w akcji! Wiele jest wielkich firm, które miały słabe początki. A może się stanie hitem, przebojem albo je*anym must have, któż to wie... Polak potrafi. Trailer który widzeliście, był podobno robiony w pośpiechu, aktorzy zostali wybrani tak na odwal.
Olafelum delfin Um
8 06 2006, 17:02
Widzialem i duzo czytalem o tej grze w NEO+.To moze byc wielki przeboj roku 2007.Choc osobiscie bardziej widzialbym te gre w wersji na Wii (kotroler

)
.Choc osobiscie bardziej widzialbym te gre w wersji na Wii (kotroler wink.gif )biggrin.gif
lol? a jakie o jest podforum? Wii, prawda? ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.