zniszczenia są ! i to całkiem niezłe, wręcz na b.wysokim poziomie, wizualnie - oderwane zderzaki, szyby, itd elementy z toru, jakieś pachołki, kozły przeszkadzają na drodze, np. za obcieranie się po bandzie zabiera bardzo dużo z paska zniszczeń.. nie to co w GT, że po bandach można cały wyścig przelecieć, tutaj parę sekund i koniec, fura stoi

oczywiście sprawność wozu tez spada, w wyższych klasach poobijanym wozem nie masz szans wygrać ... blokują się biegi itd. także nie warto odbijać sie od rywali...
nie ma tunigu wozów, przynajmniej w trybie kariery (tylko w to gralem, w arcade nawet nie wchodziłem)
soundtrak : w trakcie wyścigu nie ma czasu słuchać, w replejach coś tam leci - rockowe kawałki bardziej, własnie, repleje też są na badzo dobrym poziomie ...
jednym z najbardziej ważnych elementów wyścigu jest start... jakieś opoznienie i już nie masz szans dojśc rywali - niektóre starty powtarzałem do znudzenia ...
jest jeszcze coś na wzór szkólki - robisz zadania i podbijasz skilsy, potem łatwiej jest się ścigać ...
bardzo wazne jest odpowiednie rozwijanie umiejetnosci gracza za punkty zebrane w trakcie wyscigu ...
im dłużej myślę o tej gierce, tym bardziej mam wrażenie, że była ona jedną z najbardziej wciągających ze wszystkich wyścigówek w jakie grałem ever ... czysta, xtremalnie wymagająca jazda ...
pytajcie jeszcze jakby co