Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co myślicie o Evolution GT?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
ATG
Co myslicie o grze Evolution GT na PS2, bo nie wiem czy to kupić. Jeżeli grafika i fizyka jest spoko to kupuje tylko nie wiem? tongue.gif
Bret Hart
no własnie, tez to widziałem w sklepie i nie wiem czy warto tym sie zainteresować...
paulb
Grę zrobiłem już prawie na 100%.
Polecam dla osób wymagających i extremalnie lubiących wyścigi.
Bardzo ciekawy system rozbudowy gracza (umiejetności, ubranie).
Punktowanie za wyczyny na torze, rekordy itd.
Dużo samochodów, trochę mało tras, ale to nie szkodzi.
Przeciwnicy bardzo waleczni, spychają z toru, przeszkadzają.
Jak dla mnie model jazdy to mistrzostwo na PS2.
Grafika w sam raz, trochę wyższy poziom, ale bez przesady, moc konsolki poszła w model prowadzenia samochodu.
Pierwszy raz w grze, poślizgi bokiem sprawiały mi taką frajdę - TVR rządzi !
Polecam, ale raczej nie nowicjuszom.
Grzehoo
A co ze zniszczeniami - są czy nie?
Można tuningować fury?
Jaki jest soundtrack?
paulb
zniszczenia są ! i to całkiem niezłe, wręcz na b.wysokim poziomie, wizualnie - oderwane zderzaki, szyby, itd elementy z toru, jakieś pachołki, kozły przeszkadzają na drodze, np. za obcieranie się po bandzie zabiera bardzo dużo z paska zniszczeń.. nie to co w GT, że po bandach można cały wyścig przelecieć, tutaj parę sekund i koniec, fura stoi smile.gif oczywiście sprawność wozu tez spada, w wyższych klasach poobijanym wozem nie masz szans wygrać ... blokują się biegi itd. także nie warto odbijać sie od rywali...
nie ma tunigu wozów, przynajmniej w trybie kariery (tylko w to gralem, w arcade nawet nie wchodziłem)
soundtrak : w trakcie wyścigu nie ma czasu słuchać, w replejach coś tam leci - rockowe kawałki bardziej, własnie, repleje też są na badzo dobrym poziomie ...
jednym z najbardziej ważnych elementów wyścigu jest start... jakieś opoznienie i już nie masz szans dojśc rywali - niektóre starty powtarzałem do znudzenia ...
jest jeszcze coś na wzór szkólki - robisz zadania i podbijasz skilsy, potem łatwiej jest się ścigać ...
bardzo wazne jest odpowiednie rozwijanie umiejetnosci gracza za punkty zebrane w trakcie wyscigu ...
im dłużej myślę o tej gierce, tym bardziej mam wrażenie, że była ona jedną z najbardziej wciągających ze wszystkich wyścigówek w jakie grałem ever ... czysta, xtremalnie wymagająca jazda ...

pytajcie jeszcze jakby co smile.gif
Grzehoo
Kurde, nie spodziewałem się, że ta gra może być aż tak dobra, chyba sobie ją sprawię. smile.gif
Może jeszcze takie pytanie - jaką (z czystym sumieniem) wystawiłbyś ocenę tej grze i dlaczego? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Pozdro smile.gif
Beliaal
grałem w nią na pc sic! ale ciekawa i wciągająca polecam nie powiem
Grzehoo
Toż to kopia S.C.A.R.'a, tyle że z innymi furami. Szkoda, że nie ma japońskich bryczek, no i czas, w jakim ukończyłem grę jest śmiesznie niski - 5h. I wcale się nie spieszyłem.
Bartg
Gralem na PC i lekko srednia ta gra, model jazdy jakis dziwny i niewiele przypominajacy rzeczywistosc, trasy tez niby ladne ale jakos radosci z jazdy nie ma z duzo, dla mnie gra na 6 nic wiecej. Zreszta http://www.gamerankings.com/htmlpages2/932...=evolution%20gt mowi wszystko ;]
lukaszek
ee gralem w ta gre 15 minut z czego 10 minut walilem samochodem o bande, szorowalem bokiem i kilka czolowek nawet poszlo i nawet ryska nie pojawila sie na samochodzie?! łodafak mam inna gre czy co....
Grzehoo
QUOTE(lukaszek @ 30 06 2006, 14:35) *

ee gralem w ta gre 15 minut z czego 10 minut walilem samochodem o bande, szorowalem bokiem i kilka czolowek nawet poszlo i nawet ryska nie pojawila sie na samochodzie?! łodafak mam inna gre czy co....

W trybie Single Race zniszczeń nie ma. Pojawiają się na początku kariery po jednym z samouczków.
Emet
Grałem w demo na PC i w pełną wersję an PS2. Jak dla mnie gra jest cienka. Grafika nie jest zła. Niezłe modele aut, ale całość jakaś taka.. sztywa, "czerstwa". Model jazdy też sztywniacki. Jak dla mnie lipa, nie dość, ze nie ma zbyt wiele wspólnego z realizmem, to nawet nei jest przyjemny. Kamera to porażka. No i nieporozumieniem jest brak zniszczeń w Single race skoro w karierze są. Jak Bartg napisał, gra na 6.
lukaszek
Gra porazka. Do piet Enthussi nie dorasta, strasznie dretwe wyscigi i patenty rodem z disneyowskich scigalek - podroz w czasie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.