Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: tuning PSX'a
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
liguś
piszcie tu o tuningu PSX'a, o tym co można z nim zrobić cool.gif smile.gif
Samuel666
Można na przykład nakleić nalepke Widzewa tongue.gif

A tak na serio, to chyba tylko zmienić obudowe. Kiedyś można było takie kupić w róznych kolorach. Sa jeszcze jakieś folie do przylepiania na obudowe (z motywami z ulubionej gry)
viper1425
http://www.tuning-consoles.com/ tu cos powinno byc ale strona jest po francusku mad.gif ale bardzo latwo jest sie polapac szczegolnie po zdjeciach
meleK
Witam jestem nowy nie chcialem zakladac nowego tematu wiec pytanie moje jest nastepujace
czy jesli wytnę otwór w psone taki jak na moim projekcie moze nawet inny ale wychodzacy poza połowe klapki wstawie w tą dziure plexi mniej wiecej dwu milimetrowe moze nawet milimetrowe to czy wtedy plexi bedzie ocierac o talez/silnik ? nastepne pytanie to czy jest możliwość wpiecia sie w któryś styk i pobór pradu dla diody ktora by podswietlała i przy tym nie bedzie to miało wpływu na pobór mocy dla konsoli czy też bede musiał uzyć zewnętrznego źródła (np baterii i wpięcie małego włącznika z boku obudowy ktory bedzie odpalał diode) czy jest tez mozliwosc bezposredniego wpiecia sie we wtyk zasilacza i pobor mocy bezposrednie z zasilacza tylko czy wtedy nie bedzie to miało wplywu na pobor pradu przez samą psone ??
jest ktos w stanie mi cos o tym powiedziec?
z góry dzieki za odpowiedz
ps. robiłem już tak w dreamcast'cie i wszystko było ok ale wtedy pobierałem prad z wtyku wiatraka chlodzacego

hdx
Miernik do reki i szukaj napięcia na płycie głównej konsoli. Jak znajdziesz linię 12V to napisz w którym miejscu ona jest.
meleK
spoko już podpialem pod diode ktora pokazuje ze konsola jest wlaczona smile.gif nic sie nie dzieje wszystko normalnie smiga smile.gif
jak skoncze caly "tuning" wstawie jakies fotki wink.gif być moze jakis tutorial wink.gif moze komus sie przyda zeby ozywic psone wink.gif
tak wogole to jak widzicie taki modding konsoli psx psone ?
hdx
Jeżeli masz wstawić tylko niebieską diodę to mówmy o wiejskim-tuningu... Rozumiem coś więcej, jakieś okno z grawerką, dodatkowo ciekawie oświetlona. Najlepiej stwórz własną obudowę biggrin.gif
meleK
no jasne ze okno bedzie z grawerka wink.gif nie przesadzajmy tongue.gif bedą jeszcze jakies dodatki ale musze pomyslec wink.gif
hdx
Jakieś diody nad portami myślę byłyby fajne. Okno wmontowane w klapkę [i też podświetlić]. Do tego przemalować konsolę, tylko tak żeby było to estetyczne i pasowało do podświetlenia.
Myślę, że takie modyfikacje będą miłe dla oka jeżeli wykonamy je estetycznie. Ja osobiście próbowałbym zmodować obudowę pod motyw z jakiejś gry.
Senshi
Swego czasu ktos pisal na forum jak po przyklejal naklejki mobil one. Nada sie?
meleK

to kilka fotek klapka czeka teraz na wycinkę ploterem wyciete bedzie logo PS od spodu nałozona plexa być może środek plexy puszczony w mat a kontury pozostana nienaruszone
dzisiaj musze przygotowac jakies naklejki (power reset eject memory card sony) no i coś tam jeszcze ale nie wiem czy warto oklejac jeszcze po bokach czyms zobacze jaki efekt bedzie bez tego
planuje niedlugo przerobic ps2 smile.gif mam nadzieje ze tam bedzie wiecej mozliwosci ;p
hdx
Powiedz czym malowałeś bo widzę, że bardzo dobrze wykonana robota.
Stoki Chan
MeleK chłopie!!! Odwalasz kawał dobrej roboty! Widzę ,że "buda",memorki i pad zostały pomalowana profesjonalnie . Bądź tak dobry i opisz wszystko (cały tuning) dokładnie w punktach (jak i czym malować,ciąć plastik itp. itd.) , ponieważ znalezienie pomocy na ten temat graniczy z cudem (only PC sux wiejski tuning show laugh.gif ). Sam mam w planach tuning swojego PSXa i PSone (zakupiłem nawet dodatkowe obudowy w razie jakiś problemów rolleyes.gif ) , lecz najpierw dobrze by było poradzić się kogoś doświadczonego cool.gif .
Liczę na Twoją pomoc!!!
meleK
spoko pomoge jak tylko bede mial czas opisze co i jak ;]

poki co jeszcze nie dokonca skonczone psOne Black ;] musze dodac diody i naklejki wyciac na ploterze jak i logo PS na szybce z matowej folii

fotki robione 6630... gdzies zgubilem ladowarke od aparatu... dzisiaj jeszcze postram sie wstawic PS360 jakies foty jak to wygląda ;]

a tutaj nowy projekt ;]

FLooK
Za(pipi)ioza!!
meleK ile kasy w to władowałeś i ile pracy? Naprawdę fajnie to wygląda!
meleK
kasy ? hmm 20zł ?tongue.gif pracy to jest niewiele ;] gorzej z czasem zeby to skonczyc ;]
ArkejD
czym to malowałes ?
Maiden
Aeografem?
meleK
ta i jeszcze co ;] podklad i spray ;]
Stoki Chan
Napisz jak i czym zrobiłeś wycięcie w klapce konsoli. Wogóle napisz wszystko jak to robisz , bo robota wygląda mega zajefajnie! Podziel się doświadczeniem tongue.gif
Burgund
Aby PS360 był w pełni "stuningowany" domaluj "Rings of death" i uwal kabelek w laserze biggrin.gif

Tak na serio, to świetna robota. Napisz jakiegoś tutka!
Linek
Ale ten PS360 to tylko projekt, bo wygląda jak photoshop. Co nie zmienia faktu, że czarne PSone jest niezłe. Powinno takie być fabrycznie smile.gif
Lukaszeq
Odgrzebuję temat, proszę nie krzyczeć. wink.gif Generalnie nie wiem, gdzie szukać punktów gdzie wycieto by mi ploterem takie okno w klapce konsoli. Tzn. guglowanie wiele mi nie dało, a zasadniczo gdzie takiego myku szukać? Mam pytanie też: jaki podkład i jaki spray, aby efekt był należyty? Jak meleK (bądź ktokolwiek inny kto się odważył) zabezpieczył czułe elementy przed zabrudzeniem farbą (mam na myśli laser, bo środek też widzę pomalowany)? etc... kurde, toż to wygląda mistrzowsko!
hdx
Dostęp do plotera uzyskasz w agencjach reklamowych. Raczej nie biorą wiele za takie usługi. Myślał ktoś o pomalowaniu konsoli na fortepianową czerń? Chodzi mi o taki lakierowany efekt.
Rafael_Sorel

Samuel666
No konsolka prezentuje sie wspaniale, kupileś gotową obudowe fluo czy przerobiłeś prezroczysta obudowe jakis preparatem ? Jedyny minus to porty padów.
GoodJob, Buey wink.gif
Rafael_Sorel
Obudowa sprowadzona z Madrytu przezroczysta pomalowana farbą UV
Co do portów to ten szczegół będzie zrobiony, głównym celem tuningu ma być wymodelowany w włóknie szklanym Alien wyrywający się z klapki psx-a

Płyta główna od modelu SCPH-7502

Rafael_Sorel

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.