Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shutter
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Artesal
Niedawno obejrzałem film Shutter- Azjatycki horror. Jest to dosyć dziwny film, dziwnie się go ogląda. W końcu się przestraszyłem w paru miejscach itd smile.gif
A ci którzy oglądali ten film- co o nim sądzicie? I ogólnie proszę o napisanie paru najlepszych azjatyckich horrorów.
janol
Po tym co naczytałem się o tym filmie spodziewałem się czegoś naprawdę dobrego, a wyszło jak zwykle. Film oglądałem z moją dziewczyną i śmiechu było co nie miara, bo co chwila mówiliśmy sobie co się za chwilę wydarzy:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Nihil novi jak to mawiają Hiszpanie. Jeśli ktoś już widział jakieś azjatyckie (albo amerykańskie oparte na azjatyckich) horrory, to nic nowego i ciekawego w "Widmie" nie znajdzie. Jedyne co mnie naprawde przeraziło, to
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Cały czas czekam na jakiś nowy, dobry horror
lukasz
porządny shocker.elementy straszaki z ringu,dark water i tale of two sisters do potęgi entej.dla mnie ok
Obsolete
to sie odnosi do 99% takich filmow i ten nie jest wyjatkiem:

lukasz
mi tam to nie przeszkadza.jak wszędzie prawie ten motyw wrzucają to znaczy ,że ich to rzeczywiście przeraże więc na siłe mają dorzucić dwa potwory i 3 zombie.przynajmniej jest jakaś inna gałąź bo już monster-movie mi sie przejadły a shutter jako horror imo sprawdza sie.
Dante
Jak dla mnie film jest nawet nawet i tyle.
Co do innych azjatyckich filmów to jest tego dużo
może Suicide Circle aka Suicide Club tylko nie jestem pewny czy mozna to jako 100% horror potraktować. Może jeszcze np. Uzumaki.
lukasz
Uzumaki-Wir dobra korba.jeden z pierwszych filmów z serii asian-terror jakie widziałem.nie ma tam dziewczynek z długimi włosami więc każdy może obadać tongue.gif
janol
O, jak nie ma dziewczynek z długimi włosami to jestem zainteresowany smile.gif
wortigern
shutter byl kiepski, obejzalem go 1,5 roku przed premiera w polsce biggrin.gif
airfx
Shutter jest naprawdę świetny, następny zajefajny azjatycki film. Oczywiście niema jak to japońskie horrory oni to potrafią najlepiej.
przema
dla miłośników czarnych włosów to bardzo dobry przestraszankowy horror, aczkolwiek są lepsze tongue.gif
Radzik
Zrobiliśta mi chętke na ten film biggrin.gif Ogladał ktoś może Klątwe, azjatycki horror z niezłym klimatem, aczkolwiek ci co ogladali The Ring niech nie spodziewają sie niczego nowego, taki lajtowy film na nocny weekend cool.gif
MasterShake
tee ja mam słabe nerwy, shutter oglądałem na enemefie i prawie na zawał zszedłem hyh.gif
a klątwa ju-on czy the grydge?Bo oryg. nie widzialem, tylko grudge
przema
jak Ci się klątwa podobała i the ring to łykaj shuttera i nie patrz na komentarze, a do tego dorzuć FACE, tale about two sister,one missed call i the phone itp itd tongue.gif
Amer
Shu? wg mnie baaardzo ok! Klątwa raczej średnio mi podeszła, ale Shu... polecam.
Kmiot
Nieźle, aczkolwiek dopiero końcówka robi jako-takie wrażenie. Przez resztę filmu odnosi się wrażenie deżawi i nic nie zaskakuje.
Mimo wszystko najwyżej w rankingu azjatyckich horrorów stawiam "Wzrok". Może przez sentyment, ale najbardziej mi podszedł.
AiszA

A Tale of Two Sisters

opowieść

Ringi, Klątwy to ckliwa dobranocka do straszenia niegrzecznych dzieci tongue.gif Polecam na ten przykład naprawdę klimatyczne, oparte na starej, koreańskiej legendzie, kino grozy z elementami psychologicznymi... Design żywcem jak w Fatal Frame, więc fani tej gry na pewno się odnajdą... Wciągająca, smutna, momentami straszna historia tragicznych losów sióstr, kawał porządnego kina azjatyckiego, polecam wink.gif
MasterShake
CYTAT(Kmiot @ 29 04 2006, 21:20) *
Nieźle, aczkolwiek dopiero końcówka robi jako-takie wrażenie. Przez resztę filmu odnosi się wrażenie deżawi i nic nie zaskakuje.
Mimo wszystko najwyżej w rankingu azjatyckich horrorów stawiam "Wzrok". Może przez sentyment, ale najbardziej mi podszedł.

stary post to pewnie nie czytasz jzu ale naprawde wzrok dobry?? Bo wczoraj chyba wlacyzlismy i po 10 minutach polecial bo nic sie nie dzialo

AiszA
A co do Shuttera, moim zdaniem o piekiełko lepszy niż Wzrok, Infekcja czy Twarz ale na pewno nie Wiolonczela, jednak rozwinę to przy okazji, bo warto ze względu na bardzo dobre kino azjatyckie smile.gif
87pizol87
Dla Mnie Shutter to dobry film ale nie jest japonskiej produkcji a bodajże z hong-kongu lub tajwanu.Osobiście polecam filmy japońskie ghosty takie jak
One Missed Call
The Eye
Kairo
Naprawde można się wystraszyc
czesio83
CYTAT(87pizol87 @ 30 11 2007, 20:10) *
Dla Mnie Shutter to dobry film ale nie jest japonskiej produkcji a bodajże z hong-kongu lub tajwanu.Osobiście polecam filmy japońskie ghosty takie jak
One Missed Call
The Eye
Kairo
Naprawde można się wystraszyc

na widmie pare razy mozna spasc z fotela happy.gif
one mised call polecam pogmatwana fabula efekty raczej klasy b ale takie klimaty trzeba lubic cool.gif bedzie

a co do postu 1 up infekcja to najgorszy film jaki widzialem rolleyes.gif
AiszA
POLECAM... dla wielbicieli i znawców dobrego kina azjatyckiego wink.gif

"The Cello" - koreański horror wyróżniający się na tle innych... Jest nie tylko atrakcyjny wizualnie, potrafi przestraszyć i zaszokować, ale też prawdziwie porusza... Spokojnie dorównuje, a może nawet przebija A Tale of Two Sisters...

Obsolete
czy glownym zlym jest "straszna" dziewczyna z dlugimi, czarnymi wlosami?
Dante
Za IMDB
"I wouldn't go so far as to say that this movie was scary, but it was sure as heck bizarre!!!

So basically this movie is about a woman (a former cellist) with a mysterious past, involving a car accident, and all of a sudden strange and terrifying things begin to happen to her much beloved family. She has a husband who seems to love her very much, a sister-in-law that lives with them until she is married to her fiancé, a mentally impaired older daughter, and another younger daughter. She also teaches as a part time instructor and one day is threatened by a young student who received a poor grade in her class. No spoilers, so to find out more you have to watch the movie.

This movie had TONS of twists and turns, just when you think you've figured it out something new pops up and it throws you entirely off guard. Especially about the main character's past... you have been warned.

One thing I love about these types of movies is the beautiful cinematography, it's just absolutely gorgeous even in such a twisted and creepy movie such as this one. Everything just seems to flow so elegantly, something rarely achieved in American movies. I definitely recommend this movie for someone who enjoys a good creep fest, but don't recommend it to someone who is really squeamish towards blood."

Powiem tyle ze widziałem lepsze azjatyckie horrory od tego już nie najnowszego filmu (nie zdziwiłbym się gdyby były juz jakies sequele)
AiszA
CYTAT(Obsolete @ 31 01 2008, 19:20) *
czy glownym zlym jest "straszna" dziewczyna z dlugimi, czarnymi wlosami?

Nie dosłownie biggrin.gif Pozytywnie się rozczarowałam, że ten "szczegół" nie obciążał oczu, przekonasz się jak obejrzysz wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.