Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Euro-Amerykańskie platformówki czy Japońskie ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
_One_
Które platwormówki są według was lepsze, te z Japoni ( Sonic, Mario ) czy z Ameryki ( Crash, Spyro, Ratchet, Jak ).
Osobiście uwarzam, że w tym momencie wszystko jest na równi, a Japończycy to nawet zaczęli zrzynac pomysły ( Chocby gra "Shadow the Hedgehog", gra w stylu sonica, ale ta ilosc broni, normalnie jak w ratchet & clank ), ale jak pamiętamy to japończycy zapoczątkowali popularnosc tego gatunku, któż nie zna słynnego Mariana biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ale Ostatnio Jankesi dają czadu, chocby crash, spyro, oni to dopiero zdobyli popularnośc, chyba dlatego nazwa Platformówka, kojarzy mi się z Ameryką, a nie Japonią biggrin.gif ale mnie najbardziej ciekawi wasze zdanie na ten temat ....
Albert Wesker
euro-amerykanska szkola platformowek w tej chwili rzadzi i dzieli, Japonia poza Marianem i Sonikiem nie ma i nie miala wiele do zaoferowania, a konkurencja? rayman, banjo-kazooie/tooie, conker z europy, crash, spyro, jaki, daxtery z usa
neospiderman
Zdecydowanie bardziej przypadają mi platwormówki amerykanisz stajl. Najnowsze pozycje w sumie już cięzko nazywac "platwormerami" to już istne kombajny gatunkowe i właś nie za to je lubie.
STIVI
japan czy amerika... odpowiedź brzmi: KAŻDE
ejcu
Myślę, że nie ma różnicy. Ważne by miała pomysł, dobre sterowanie i pracę kamery...
yow
Nieważne czy japońska czy amerykańska i tak w każdą gram biggrin.gif . Ale gdybym miał wybierać odpowiedziałbym że wole amerykańskie. Po prostu bardziej mi "amerykańce" w wyglądzie i stylu"bycia" postaci(??). Wole Jaka i Ratcheta w stylu "madafaka":) niż za przeproszniem pedalskiego Mario i Luigiego. I ogólnie amerykanie robią lepsze gry platformowe tongue.gif .
STIVI
ja tam kocham tak samo wszystkie (ale ostatnio Sly mnie podniecił)
Di_
QUOTE(STIVI @ 17 04 2006, 20:38) *

japan czy amerika... odpowiedź brzmi: KAŻDE

QUOTE(STIVI @ 18 04 2006, 17:28) *

ja tam kocham tak samo wszystkie (ale ostatnio Sly mnie podniecił)

Skleroza czy spam?
Gosku
Jeżeli chodzi o japonie to tylko Sonikiem(jak to się to odmienia tongue.gif ?) się strasznie jarałem a USA to Crash ,Spyro ,Ratchet itd. czyli IMO USA wygrywa smile.gif
CassSept
Amerykańskie platformówki w obecnej chwili zalewają rynek, ale ja nadal jestem za japońskimi ;p
Yap
Made in the USA good.gif . Japońskie nie przemawiają do mnie nawet na krztynę. No bo tylko wymienić wystarczy: Jak'i i piwerwsze Ratchet'y, Crash'e i tyle. Reszta jest w tyle.
Di_
Większy sentyment mam do tych z Japonii i je wolę.
Grałem w Ratcheta 3 (mam nawet oryginał), ale do mnie nie przemówił. Podobnie Crash. Chyba tylko Spyro mi się spodobał z tych bardziej znanych.
_One_
QUOTE(Gosku @ 20 04 2006, 22:19) *

Jeżeli chodzi o japonie to tylko Sonikiem(jak to się to odmienia tongue.gif ?) się strasznie jarałem a USA to Crash ,Spyro ,Ratchet itd. czyli IMO USA wygrywa smile.gif

Heh, dokładnie tak samo uważam, ze wszystkich lepszych platformerów jakie znam to tylko Sonic jest z Japoni... No może jeszcze Mario tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.