Przymierzam się do zmiany fona z K700i na jeden z wymienionych w temacie - potrzebuję więcej miejsca na mp3.
No to lecimy:
- oba aparaty mają: Symbiana 6.1, mp3, radio (radio i mp3 to dla mnie mus!), karty MMC (najniższy koszt ze wszystkich dostępnych na rynku kart pamięci, a potrzebuję 1 GB na filmy/muzę/aplikacje/gry)
- SX1 IMO jest brzydszy i za bardzo na nim nie pogram (klawiatura!), za to czesanie tricksów w THPS na N-Gage chyba będzie bardziej przyjemne (ale od razu zaznaczam, że gry to dalszy plan)
- przez N-Gage'a raczej się do pupy rozmawia (aczkolwiek sam nie gadałem, więc nie wiem)
- N-Gage nie ma IRDY (jednak powinien wystarczyć Bluetooth) oraz aparatu (średnio z tego korzystam, aczkolwiek zdarzało się)
- N-Gage jest tańszy co jest dużym plusem, biorąc pod uwagę, że chcę dokupić 1 GB MMC, czytnik kart MMC, przejście na zwykłe słuchawki oraz Bluetooth do kompa (darmowy Internet na komórce w zasięgu 100 m)
Czy to prawda, że przy dużej ilości wgranych plików na MMC Nokia zaczyna wariować, czy to po prostu zależy od farta (czy trafiłeś na felerny model, czy nie) i sposobu użytkowania?
Czy to prawda, że przy dużej ilości wgranych mp3 na Nokię, standardowy odtwarzacz otwiera się gigantyczną ilość czasu (ponad minutę)?
Czy to prawda, że dzwonki mp3 w Nokii działają z lekkim opóźnieniem (czyli krótkie sygnałki [pingi] mogą zostać nieusłyszane)?
Czy wersja Java'y w Nokii umożliwia kontakt przez neta (bo wiem, że SX1 nie ma takiej opcji)?
No i...? Co wybrać? Czy jest coś czego jeszcze nie wiem, a co może zaważyć na mojej decyzji? Co mi polecacie jako użytkownicy? A może sami niedawno stanęliście przed takim dylematem?
Prosiłbym o jakieś bardziej konstruktywne opinie, niż tylko "SX1", albo "Nokia".