Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Twoja Jedenasta Marzeń
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2
Cr3aTiVe
Takiego tematu jeszcze nie ma więc mam pytanie jak byś chciał,żeby wyglądała twoja jedenastka marzeń ?

Bo moja jest taka:

Buffon

Hamit Altintop----Sol Cambell----Alessandro Nesta----Ashley Cole

Joaguin----Cesc Fabregas----David Albelda----Vicente

Henry----Del Piero

Rezerwa:

BR:Bartosz Fabiniak

Obrona:Fabio Cannavaro,Rio Ferdinand

Pomoc:Ronaldinho,Vieira,Paul Ince

Atak:Adriano

I Na tym kończe dałem tutaj zawodników których lubie.Wystarczy popatrzeć na Bartka Fabiniaka i Paula Ince-a smile.gif
przema
pomarzyć można więc ja bym chciał tak

----------------------------------CHILAVERT--------------------------------------

CAFU----------------------------- NESTA-----------------------------R.CARLOS

--------------------------------SOBOLEWSKI-------------------------------------

BECKHAM-----------------------------------------------------------KRZYNÓWEK

-----------------------------------------------------NEDVED----------------------

-------------------------SMOLAREK-----------------------------------------------

----------------------------------------------------RONALDHINIO----------------

-----------------HENRY------------------------------------------------------------

dziwne ustawienie ale huk z tym tongue.gif
Ader
-------------------------------------------------Taffarel------------------------------------------------------------------------
Cafu-------------- R.Ferdinand----------------------Passarella---------------------------------R.Carlos

-------------------------------------------------Beckenbauer-------------------------------------------------------------

C.Ronaldo--------------------------------------Ronaldinho--------------------------------Rivelino--------------------------------------------

------------------------------------------Maradona--------------- Adriano----------------------------------------------

Tak to zdecydowanie mój dream team wub.gif
Słoik
Buffon

Thuram
Zambrotta
Nesta
Baresi

Deyna
Zico
Platini

Maradona
Pele
Van Basten
Sikor
Zmieniam koncepcję na Sikor +10) biggrin.gif

DUDEK

BASZCZYŃSKI - KOLO TOURE - CAMPBELL - CARLOS ROBERTO

HENRY - SIKOR - SZYMKOWIAK - KRZYNÓWEK

ŻURAWSKI - BERGKAMP

Mam nadzieje, że widzieliście te reklamy adidasa unsure.gif
Odin91
............................Toldo.............................
Ashley Cole...........Nesta........Ferdinand.......
.................................................................
..........................Makelele..........................
......Figo..................................Smolarek.....
.............Ronaldinho......Zidane....................
................................................................
........R.Baggio................Batistita................

z czego Zizou,Figo, Baggio i Batigol w wieku ok. 28 lat wub.gif
Olsen
Bramka: Chilavert
Obrona: Stam Rijkaard Nesta
Pomoc: C. Ronaldo Zidane Ronaldinho Overmars
Atak: Batistuta Van Basten Rivaldo

ew. Zurawski i Szymkowiak cool.gif
GOPA
moja jedenasta marzen to 11 rano jak spie w lozeczku tongue.gif oczywiscie w obu ramionach trzymam niezle laseczki calkiem nagie z wielkimi cycami i wilgotnymi ghe ghe tzn. moja girl wub.gif

a teraz na powaga :

GK: V.D.Sar , Casijas
DF: Stam , R.Carlos , Puyol
MF: Davids , Ronaldinho , Juninho , Krzynowek
AT: Rud V.Nisterloj , Messi , Berkamp
trott1
----------------------------Cech--------------------
Nesta-----Maldini---------Stam----------R.Carlos
-----------Ronaldo--------Ronaldinho---Juninho
-----------Rooney-------Ibrahimowic--------Adu
aras-ocb
Roa

Cafu Nesta Terry R. Carlos

Lampard Juhinho Zidane

Ronaldinho

Henry Drogba
Saunter
Saunter +10 smile.gif (dobre reklamy)

Dudek
Thuram, Carragher, Terry, Zambrotta
Beckham (za czasów MU), Gerrard, Zidane (98), Figo (za Barcelony)
Henry, Ronaldinho
Sado
Boruc

Zambotta Cannavaro Nesta A.Cole

Kaka Ronaldinho Makelele C. Ronaldo

Henry Shevchenko
Ölschmitz
............................Kahn.............................
...Maldini....Beckenbauer..Terry....Lizarazu...
.........................Effenberg.........................
.......Scholl.................................Figo.........
.........................Matthaus..........................
..............Klinsmann........Bierhoff...............
iaikO
schmeichel (chilavert, buffon)

thuram - stam - łapiński - r. carlos

maradona - szymkowiak - zidane(za czasow juve) - ronaldinho

boniek - del piero(henry)
lukasz
to ma być ustawienie na dzień dzisiejszy czy ogólne?na dzień dzisiejszy takie:

------------------cech---------------
mancini--terry--toure----serginho
-------------makalele---------------
fabregas(messi)--------stankovic-
----- ronaldinho(riquelme)-------
--adriano------------shevczenko-

a w historii to pewny jestem tych pozycji:
GK:maier
DF;beckenbauer,passarela,koeman
OMF:cruiff
CF:romario,maradona

a tak wogóle to maradona był najlepszy i koniec dyskusji polecam autobiografie el diego
In_sane
................................................Boruc...........................
.................

De Jong.............Heitinga..............................Kompany.................L
ahm

.........C.Ronaldo.....................V.d. Vaart................Quaresma...........

.........Torres..........................HUNTELAAR..............Ibrahimovic.....
...
ejcu
BR
Chilavert

OBRONA
Cafu
Terry
Stam
Roberto Carlos

POMOC
Makelele

Lampard
Ronaldinho
Kaźmierczak smile.gif

NAPAD
Blanco
Trezeguet

Rezerwa:
Kowalewski

Choto
Julcimar

Smolarek
Szymkowiak

Żurawski
Zwyrodnialec
bramka: G.Buffon
obrona: S.Campbell , R.Ferdinand. , J. Terry , A.Cole (angielska obrona rlz)
pomoc: D.Beckham ,F. Lampard , S.Gerrard , F.Reyes
atak: T.Henry i Ronaldinho

Może to nie jest 11 wszechczasów , ale tak wyobrażam sobie najlepszą jedenastkę "teraźniejszą" smile.gif
Mysha
bramka: Ronaldo
obrona: el gordo
pomoc: Hamburger
atak: R9

wub.gif
Ronaldo :* :* :* :*
Witek.bielsko
Jestem kibicem głównie ligi polskiej, więc jedenasteczka będzie taka. Uprzedzam, że dość głupia, bo wymyślona w 2 minuty:

Majdan (głównie za czasy w Pogoni, taki sentyment)

Piechniak ( nic mądrzejszego chyba nie wymyślę)
Wałdoch ( kiedyś był całkiem niezły)
Julcimar ( najlepszy obrońca ligi polskiej, ale wciąż niedoceniony)
Edson ( z braku laku, za obecną formę)

Smolarek ( niezły na prawej stronie)
Podbrożny ( idol, wzór, po prostu)
Batata ( wielki talent i niestety częste kontuzje)
Iwański ( król Jaworzna ;-), pamiętam go jeszcze z III ligi)

Edi ( świetny technicznie)
Frankowski ( nieprzeciętny piłkarz)
Maiden
11 z dzisiejszej ligi polskiej ; P

---------------------------Fabiański-----------------------

Baszczynski--Choto-----------Ouattara-----------Edson--

Szałachowski---Sobolewski--Burkhardt--Roger-------

--------------Janczyk------Chałbiński-------------------

Rezerwa:

-Pawełek
-Wasilewski
-Łobodziński
-Bonin
-Piechna
Kubaa__
- Chilavert

- Cafu
- Stam
- Nesta
- Carlos

- Makalele
- Ronaldinho
- Zidane
- Figo

- Ronaldo
- Henry
Paweł Sz.
---------------------Buffon--------------------
-Zambrotta----Terry-Cannavaro----Heinze
---------------------Vieira--------------------
-Joaquin-----------------------------Vicente-
------------------Ronaldihno-----------------
------------Trezeuget--------Henry---------

Rez. br.Casillas, ob. C. Zanetti, Puyol, Nesta, A. Cole.
Po. C. Ronaldo, Makalele, Robben (Nedved), Zidane.
Na. Eto'o, Del Piero

edit: Postanowiłem opisać biggrin.gif .

Buffon - Zdecydowanie najlepszy bramkarz na świecie, najlepszy reflex, najszybszy, najpewniejszy, wyważony w swej agresywnosci, kiedy cała druzyna gra słabo on potrafii, uratować jej nie jeden raz "tyłek", to jest taki Ronaldihno wsród bramkarzy tongue.gif . Szczerze pisząc nie pamietam kiedy on ostatni raz popełnił jakis błąd.. wink.gif
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zambrotta- bardzo uniwersalny obronca, bardzo szybki, swietny w ofensywie, a jeszcze lepszy w defensywie, człowiek który potrafii w bardzo dobry sposób pociągnac gre druzyny.

Terry Wyśmienity obronca, swietnie gra głową, praktycznie nie popełnia błedów, nie do przejscia.

Cannavaro -||- to samo co u Terry'ego smile.gif .

Heinze Taki Argentynski, Zambrotta, jednak minimalnie gorszy, mniej uniwersalny... .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vieira Zdecydowania najlepszy defensywny pomocnik świata, świetnie potrafii połaczy gre defensywna z ofensywa, pewny punkt rep. Francji i Juve (we wrzesni, pazdzierniku i aktualnie).

Joaquin Bardzo dobry skrzydłowy, szybki, wysmienity technicznie, obdarzony bardzo dobrym dryblingiem, swietnie wrzuca i strzela.

Vicente Szybki, bardzo dobry technicznie i posiadajacy dobry dribling, razem z Joaquin'em tworza nasilniejsze skrzydla na swiecie.

Ronaldihno Szybki, bardzo dobry ofensywny pomocnik, obdarzony boskim dryblingiem, na dzien dzisiejsy najlepszy CAM na Ziemi.
Trezeguet Świetnie grajacy głową "lis pola karnego", szybki i obdarzony wspaniałym instynktem strzeleckim.

Henry Najlepszy napastnik grający obecnie na Ziemi, smiem twierdzic, ze jest on aktualnie najlepszym zawodnikiem świata, jest bardzo dobrze wyszkoony technicznie, obdarzony jest swietnym driblingiem, i strzalem, jedyna jego wada jest gra głową... Ale od czego w rep. Francji jest Trezeuget biggrin.gif .
________________________________________________________________________________
_________
Teraz rezerwa:
Casillas: Swietny barmkarz pewny punkt Realu, 2 na swiecie.
Zanetti, minimalnie gorszy od Heinze dlatego tutaj jest hyh.gif , Puyol i Nesta również bardzo dobrzy obroncy jednak gorsi, od Terry'ego i Cannavaro, A. Cole gorszy od wymieninej juz trojki skrajnych obronców, ale rowniez dobry. C. Ronaldo gra troche samolubnie, czasmai razi niecelnoscia, jednak posiada swietny drybling i szybkosc dlatego tutaj jest.:}. Makalele w defensywie troszeczke ustepuje Vieirze, a o ofensywie wole nie spominać, przecina bardzo duzo podan w meczu, dlatego jest w skladzie, Robben to moim zdaniem taki mlodszy Nedved waleczny, swietny w ofensywie, jednak troche słaby w defensywie... . Nedved długo sie zastanawialem, nad tym czy nawet nie ustawic go w pierwszej 11, jednak nie,troche za agresywny i przeplata dobre wystepy ze slabymi... , Zidane nadal bardzo dobry CAM, czlowiek ktory mial (ma) swoisty klej w nogach czasami zdarzalo sie, ze nie mial przez caly mecz ani jednej straty(!!), nikt tak jak on nie potrafił jednoczesnie dryblowac, i rozgladac sie po boisku, najlepiej wyszkolony technicznie pilkarz wszech czasów jesli chodzi o gre w powietrzu. Eto'o tak samo dobry jak Trezegol, ale jednak ustepuje mu pod jednym wzgledem, gra glowa dlatego jest na lawce, Del Piero mim zdaniem najlepiej wyszkolony technicznie pilkarz wszech czasów jesli chodzi o gre na ziemi, nikt tak jak on nie potrafi gasic nawet bardzo mocnych podan, swego czasu tworzyl razem z Zidanem duet porownywalny do duetu York&Cole.

W mojej 11 jest:
3 Włochów 5 pilkarzy Juve
3 Francuzów 1 pilkarz ManU
2 Hiszpanów 1 piłkarz Arsenalu
1 Brazylijczyk 1 pilkarz Chelsea
1 Argentynczyk 1 piłkarz Barcy
1 Anglik 1 piłkarz Betisu
1 piłkarz Valencii
_Globus_
Lehmann
(Gordon)

Stam Terry McManus Cicinho
(Błaszczykowski) (Outtara) (Nesta) (Edson)

Juninho Lampard Ronaldinho Maloney
(Joe Cole) (Gerrard) (Deco) (Kaźmierczak)

Messi Rooney
(Sproule) (Huntelaar)

Trener: Mourinho (Hiddink)
sir_ryszard
---------------------------------Fabiański----------------------------
---Eboue--------R.Ferdinand--------------Terry---------G.Heinze
-----------------------------------------------------------------------
--Joe Cole-----Lampard----------Gerard----------------Giggs----
----------------------------------------------------------------------
-----------------Rooney------------Henry---------------------------

Przy wyborze kierowałem się aktualną formą piłkarzy z małymi wyjątkami. Rio Ferdinand zachwyca w kratkę, Gabriel Heinze pauzował długi czas, trudno powiedzieć coś więcej o jego dyspozycji. Po reszcie widać że się stara. Nie schodzą zazwyczaj poniżej pewnego poziomu, jeżeli tak się dzieje to przez resztę zespołu. Następuje wtedy automatyczne obniżenie ich indywidualnych lotów.'

Fabiański - mam nadzieję że bramkarz ten szybko nabierze ogromnego doświadczenia. W końcu będzie miał się od kogo uczyć, od samego Van der Sara. Poczuje grę w tak wielkim klubie jakim jest Manchester United. Jego rola już na początku przygody z 'Czerwonymi Diabłami' która będzie się sprowadzać do bycia zmiennikiem samego mistrza jest wielkim zaszczytem. Wziąć do tego baczne oko Sir Alexa, który potrafi szlifować diamenty...Chcę aby grał w tym klubie co najmniej z dziesięć lat. Żeby stał się prawdziwą 'czerwoną legendą'. Żeby mówiono o nim tak jak o Schmiechelu, Roy'u Keane'ie itd. (-_-)

Eboue - tego młodzieńca nie muszę już w zasadzie przedstawiać. Wenger potrafi sprowadzać młode brylanciki. Udowodnił to przyprowadzając m.in. Fabregasa, Flaminiego, Senderosa, Hleba i wspomnianego już Eboue. Obrońca który bardzo dobrze gra w odbiorze piłki. Umiejętnie włącza się do akcji ofensywnych. Wyraźnie sieje postrach w szeregach rywala. W tym sezonie tylko udokumentował swoją klasę. Już w poprzednich było widać wielkie zaangażowanie.

Rio Ferdinand - gra w kratkę. Raz dobrze raz źle. Nie można natomiast rokować jego sił na podstawie jednego sezonu. Poza tym darzę go szczególną sympatią, podobnie jak Rooney'a i Giggs'a. Moje trzy pupilki które zawsze znajdą uznanie i poszanowanie w oczach takiego obserwatora jak ja blach, blach, blach(-_-)

Terry - klasa sama w sobie. Urodził się 'człowiekiem ścianą'. Bardzo trudny do przejścia. Gra twardo, zdecydowanie, bezpardonowo. Świetnie radzi sobie w powietrzu. Prawdziwy rodzynek wśród defensorów. Zazdroszczę Chelsea takiego piłkarza.

Gabriel Heinze - świetnie spisywał się we Francji dlatego został sprowadzony na Old Trafford. Widać wyraźnie że przyciągnął za sobą swoje umiejętności.. Cechuje go przede wszystkim wola walki. Nieustępliwy do końca. Szkoda tylko że kontuzja wyeliminowała go ze składu, i to wtedy kiedy 'Diabły' zaczęły błyszczeć.

Joe Cole - w tym zawodniku pokładane są duże nadzieje, zarówno w Chelsea jak i reprezentacji Anglii. Piekielnie szybki z bardzo dobrym dryblingiem. To co pokazał w sobotę w meczu z ManU tylko uświadamia mnie że nie na darmo został okrzyknięty angielskim talentem. Mourinho wyraźnie wie co zrobić aby piłkarze zaczęli w pełni pokazywać swoje umiejętności.

Lampard - ach ten Lamps. Jego grą także można się zachwycać w samych superlatywach. Niesamowicie wartościowy to piłkarz. Ile znaczy on dla zespołu w którym obecnie gra. Pamiętny dwumecz z Bayernem w poprzedniej edycji Champions League. Prawdziwy pupil portugalskiego szkoleniowca. Jego uderzenia wstrząsają ziemią(-_-).

Gerrard - och ten Steven. Generalnie jego specyfika jest bardzo podobna do wyżej wymienionego piłkarza. Niesamowite uderzenie z dystansu. Wywiera wpływ na grę całego Liverpoolu. Jeżeli on gra dobrze(zazwyczaj tak jest, nie schodzi poniżej swojego bardzo, bardzo wysokiego poziomu), Liverpool brnie przez gęste knieje niczym wariat bięgnący z piłą łańcuchową. Prawdziwy kapitan, duch, pasterz prowadzący swoje owieczki na właściwą polankę! Nagroda należy mu się bez dwóch zdań. I te bramki z Aston Villą dające piękne zwycięstwo The Reds! Ołłł Steven!!!!!!!!!

Giggs - jeżeli chodzi o formę patrząc na ten sezon, wygląda różnie. Jest już w elitarnym gronie 'czerwonych legend' to co zrobił przez te wszystkie lata dla klubu.Tego nie da się po prostu opisać. To nie jest zwyczajne wykonanie roboty. To coś więcej...
Dla mnie to jest piłkarz melodyjny. Skrzydłowy który zaskarbił moje serce niczym szpak wyglądający z dziupli i patrzący na smakowite jedzonko. Prawdziwy mainstream. Mogłbym kierować się jego drogą jak po lśniącej, aksamitnej wstążce(-_-)

Rooney - dziecko które urodziło się z piłką. Będąc w łóżeczku dzierżył w dłoniach piłkę od nogi wesoło się przy tym śmiejąc. Przychodząc na Old Trafford wiele sobie po nim obiecywałem. Zaskarbił moje serce występami na Euro 04. Gdy oglądam mecze z jego udziałem wiem po co patrzę na piłkę nożną. Atomowe bomby, szybka, bezkompromisowa gra. Balans ciała, drybling, podania...to wszystko w tak młodym wieku. Zapewne rozwijał swoje umiejętności już w chodziku :-P

Henry - to co potrafi wyczyniać ten gość przechodzi ludzkie pojęcie. Francuz jest dosłownie takim piórkiem poruszającym się po trawie. Ta jego niewyobrażalna lekkość. Jak on się porusza po boisku!!! Prezentuje nie grę a balet...brakuje tylko partnerki do tańca. Jego następny atut to szybkość, podania i te niesamowite strzały wewnętrzną stroną stopy. Tak potrafi tylko Henry.

Na koniec zostawiłem sobie piłkarza który nie nadaje się do jedenastki marzeń. On sam jest taką "małą jedenastką marzeń". Boski Ronaldinho. Nie urodził się na ziemi. Przysłał go Bóg! Tak! Jest synem Boga, podobnie jak Jezus! Został przysłany z pewną misją. Otóż razem ze swoim Ojcem, chcą nam pokazać jak piłkarze powinni kroczyć po boisku. Jak powinni grać w piłkę. Szkoda tylko że nikt się do tych zaleceń nie stosuje. Może inaczej. Próbują, ale im nie wychodzi.Podobnie było z Jezusem. Niestety nie wszyscy ludzie słuchają przesłanek i mają tak jak mają, ale to temat nie o religii ;-).

My nie widzimy tego co robi Ronaldinho. My, kładąc się spać tylko śnimy o tym co wyprawia ów 'przybysz'. To sen, wizje kłębiące się w naszym mózgu. On nie mógłby wiązać nogami krawatów. Od tego jest pewien gość bez rąk, który żyje bez nich i ma się całkiem nieźle. Ronaldinho jest przecież dzieckiem Boga. Odziedziczył moce po swoim Ojcu. Nie wiem czy to siła woli, czy inne zjawisko...w każdym razie on nas wszystkich czaruje. Nie są to tanie sztuczki magików. Te możemy zobaczyć w odcinkach pt. "Magia bez tajemnic". Prowadząc piłkę łamie wszelkie prawa fizyki. Piłka nie jest przyklejona do nóg. Ona się w nie wrosła! Tak! Jego nogi to dwie wielkie piły. ZAdajmy sobie pytanie. Czy aby na pewno przechodzi on rywali? On ich nie przechodzi. On przez nich przenika(czyżby kolejna część PES:-P). Postawić przed nim pięciu, dziesięciu czy piętnastu! Co to za róźnica! On po prostu przez nich przenika jak duch przez przeszkody(chociażby ściany:-). Nie chcąc się przyznać, kim tak naprawdę jest, wmawia nam tą całą historyjkę z psem! (-_-)
Tytek
sorka,za offtopic,ale to bardzo fanbojowska jedenastka...nie liczac Ronaldinho(ktorego nie liczysz za czlowieka) to cala druzyna sklada sie z zawodnikow grajcych w premiership+fabianski
Ölschmitz
no i co z tego, ze fanbojowska? skoro temat ma nazwe "twoja jedenastka marzen" a kolege dwa posty wyzej najwyrazniej fascynuje premiership to nie widze problemow o.O u mnie tez wiekszosc pilkarzy to niemcy i nikt nie sapal ;p
B0CZEK
schmeichel

maldini, nesta, mathaus (czy jakos tak tongue.gif ), thuram

ronaldinho, zidane, kaka

romario, ronaldo, shevchenko
kopaa
Lehmann- obecnie najlepszy bramakrz chyba na swiecie, genialne interwencje

obrona

Marquez
Stam
Puyol
Senderos

pomoc

Ronaldihno-ofensywny pomocnik
Makalele- genialnie "czysci" boisko
Messi- obdarzony swietnym dryblingiem, szybki, kreatywny pilkarz
Lampard- genialne stale fragmenyty wolne, duzo sie rusza po boisku, taki fighter oraz swietny przywodca

atak
Henry- wiadomo czemu
Luca Toni- nie wiem czemu nikt o nim nie wspomniale, ogromna ilosc bramek, boska gra glowa, swietna skutecznosc oraz warunki fizyczne na bardzo dobrym poziomie

to tyle
sir_ryszard
QUOTE(Tytek @ 2 05 2006, 00:14) *

sorka,za offtopic,ale to bardzo fanbojowska jedenastka...nie liczac Ronaldinho(ktorego nie liczysz za czlowieka) to cala druzyna sklada sie z zawodnikow grajcych w premiership+fabianski

Teraz ja Ci strzelę offtopa.

Kolego spójrz chociażby na nijakiego Maidena. Czyż on nie ma fanboyowskiej jedenastki "z dzisiejszej ligi polskiej" -Maiden respekt ;-), dołączając do tego rezerwę.Ja mu jakoś nie wszedłem na ambicje, nie mam zastrzeżeń co do jego składu. Jeżeli tak wygląda jego jedenastka marzeń no to proszę. Temat mówi jednoznacznie i śmiało czym mamy się kierować. Swoimi marzeniami. Ja właśnie tak to widzę. Zawodników składających się z Premiership. Nie byle jakich zawodników trzeba dodać.

Teraz zadam Ci pytanie drogi przyjacielu. Czemuż się mnie uczepił? Co Ci takiego zrobiłem? To że uwielbiam piłkę angielską która jest twarda, bezpardonowa, szybka i do przodu. Jeszcze raz zapytam. 'O co chodzi jakby?'

PS. Przepraszam wszystkich z góry, a przede wszystkim moderatorów tego działu za ten grzeszny i niedobry wybryk. Nie wytrzymałem emocjonalnie, te emocje musiały jakąś ścieżką się ulotnić. Jak powszechnie wiadomo ta zła energia musi się z człowieka uwalniać... ninja.gif
Marcin-o
Wg mnie powinno to wygladac mniej wiecej tak:
Lew Yashyn:)

Puyol-------------------Terry---------------------------F. Cannavaro----------------R. Carlos (kilka lat temu)

Makelele

C. Ronaldo----------------------------------------------------------------------------Robben

Ronaldinho

Henry-------------------------------------- Eto'o (ew. Batistuta za czasów świetności:)
Mazur13
------------------------------------------------Chilavert------------------------------------------------------------------

----------Thuram ------------- Passarella--------------------------- Baresi --------------------------Maldini--------

-----------------------------------------------Redondo--------------------------------------------------------------------

------------------Figo-----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------Ronaldihno-------------------------------------
------------------------------------------------Maradona-----------------------------------------------------------------

----------------------------------Batistuta-----------------Ronaldo-------------------------------------------------------

Chilavert-kapitalny na linii,no i te rzuty wolne
Thuram-trochę niedoceniany,ale naprawdę u szczytu formy ideał prawego obrońcy
Passarella-legendarny argentyński obrońca,przy swoim niskim wzroście potrafił wykluczyć z gry KAŻDEGO
Baresi-to samo co wyżej,tyle że Włoch
Maldini-żywa legenda Milanu,Calicio i wogóle najlepszy lewy obrońca ever!
Redondo-mój idol wub.gif ,chyba najbardziej niedoceniony piłkarz w historii,on stanowił o sile Realu zanim zrobili z tej drużyny objazdowy cyrk,ideał defensywnego pomocnika...(playmaker umiejący skutecznie odebrać piłkę,ZAWSZE poświęcający się dla zespołu-kiedy Passa nie zabrał go na mistrzostwa 98 z powodu długich włosów excl.gif,to było przegięcie ).Akcja,kiedy mija bodajże Irwina w LM a później perfekcyjnie zagrywa do Raula osobiście uważam za najbardziej efektowną jaką widziałem
Figo-nastęny piłkarz z 'boskim' czynnikiem.Grał tak jak obecnie w Interze.Tyle,że w Barcelonie był z dwa razy szybszy...
Ronaldinho-najlepszy piłkarz planety na chwilę obecną powinien znaleźć się w tym zestawieniu...Jak gra?Przecież każdy wie...
Maradona-IMHO naj wszechczasów.Nie tak lansowany jak Pele ze względu na to,co wyczynia poza boiskiem,ale obiektywnie patrząc trochę lepszy od niego...Poradził sobie w Europie (pomijam Barcę),a Pele nawet nie chciał przyjąc wyzwania wink.gif
Batistuta+Ronaldo-dlaczego razem?Każdy kto widział mecz pokazowy przed mundialem 98 (Europa kontra Reszta Świata) zna już odpowiedź.Pierwszy może trochę toporny technicznie,za to z niesamowitym instynktem strzeleckim i niesamowitą siłą w nogach,drugi piekelnie szybki,potrafiący związać nawet całą linię obrony,nienaganny technicznie-po prostu idealne uzupełnienie silnego fizycznie Batigola...Szkoda ,że dzisiaj jest tylko cieniem samego siebie (z czasów gry w Katalonii).
Edit - 12 zawodnik (niestety nie zmieścił się sad.gif ) Roberto Baggio- gdyby nie skłonności do kontuzji może przebiłby i Maradonę i Pelego...A tak kolejny 'tylko' genialny niski ofensywny pomocnik/napastnik...

Pewnie na każdej pozycji dałoby się znaleźć kogoś lepszego (poza lewą obroną wink.gif ),ale tych piłkarzy po prostu lubię za to,co potrafili (potrafią) zrobić z piłką.
Sado
Teraz podam jeszcze jedną jedenastkę marzeń. Jest nią skład wisły po wczorajszym meczu wub.gif
Aleks
A ja stawiam na młodych:

-------------------------------------------------Kuszczak

---------------------------------------Heitinga-------------Chiellini
-------------------------Eboue-----------------------------------------Balzaretti

------------------------------------------------Iniesta

----------------------Błaszczykowski smile.gif ----------------------------Los Santos

-----------------------------------------------Sneijder

-------------------------------------Messi---------------Babel
Olsen
QUOTE(Aleks @ 18 05 2006, 23:05) *

--------Los Santos

a ten skad sie wzial ?
Aleks
QUOTE(Olsen @ 18 05 2006, 23:13) *

QUOTE(Aleks @ 18 05 2006, 23:05) *

--------Los Santos

a ten skad sie wzial ?

Los Santos (Meksyk, Barcelona) lat 16 podobno następca Ronaldinho
Tytek
chyba Dos Santos,a nie los;/

to ja proponuje trojke Messi-Krcic-dos Santos na napad:)
Olsen
QUOTE(Tytek @ 18 05 2006, 23:35) *

ten los santos to jedynie z GTA:SA mi sie kojarzy tongue.gif

a tego Dos Santosa to kojarze biggrin.gif
Aleks
QUOTE(Tytek @ 18 05 2006, 23:35) *

Tak, tak Dos Santos sory za pomyłke.
Olafelum delfin Um
Do Alexa
Sorry stary ale ta jedenastka nic bys nie ugral w Europie.Bez kilku "starych"sie nie obejdzie. happy.gif
Aleks
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 20 05 2006, 11:22) *

Do Alexa
Sorry stary ale ta jedenastka nic bys nie ugral w Europie.Bez kilku "starych"sie nie obejdzie. happy.gif

No tak zawsze musi być ktoś doświadczony, ale mi oto nie chodziło aby ta jedenastka ugrała coś w europie. Chciałem tylko przedestawienie młodych zawodników którzy będą rządzic na boiskach europejskich za pare lat (tak myślę)
Marcin$
-------------------------------Makaay---------------------Henry------------------------------------

------------------------------------------Riquelme---------------------------------------------------

------Camonaresi-------------------------------------------------------------Schweinsteiger-----

------------------------------------------Makelele---------------------------------------------------

-------Cole-------------Terry----------------------------------- Stam---------------Eboue-------

----------------------------------------Van der Saar-----------------------------------------------

Coach : Ja wub.gif

i LM jest moja biggrin.gif
Yasio da rial madafaka
Ja daje historyczny sklad:
GK-Chilavert 2 plac ex aequo v.d. Saar i Higuita
Obrona Rijkaard, Staam, Koeman, Irwin
DMF Roy Keane
OMF-y Cruyff, Maradona, Bobby Charlton
Atak Best-van Basten, dopisze Lato jako rezerwowego
Jak widac dalem kopaczy ktorych lubie
RobsonAM
---------------Henry cool.gif --------------Van Nisterlooy wub.gif ----------------Adriano icon_twisted.gif ---------

--------------------------------------------Nedved icon_twisted.gif ----------------------------------------------

--------------Rosicki icon_wink.gif ----------------------------------------------------------Risse icon_twisted.gif -------------

-------------------------------------------Davids smile.gif -------------------------------------------------

------------------Thuram ninja.gif ----------------------Stam happy.gif ----------------------Ferdinand icon_twisted.gif -----------

-----------------------------------------Van der Saar wub.gif --------------------------------------------
jarex
Moja jedenastka marzen to:
Smeichel-Thuram,Nesta,Sammer,R.Carlos-Overmars,Zidane,Rijkard,Rivaldo-Romario,Berkamp
kostuh
............................Buffon.............................
Puyol......Ferdinand......Márquez....Ashley Cole
C. Ronaldo.... Ronaldinho......Kaka.........Messi
....................Henry.........Adriano..................

Grzehoo
Skład nie do końca aktualny.

-------------------Kahn---------------------
-Puyol-Ferdinand-Stam-Roberto Carlos-
-----------------Makelele-------------------
--J. Pernambucano-----------Rivaldo-----
------------------Zidane--------------------
---------------------------Vieri--------------
----------Ronaldo---------------------------
amadeus91
a mój skład przedstawia się tak:
------------------------Casillas--------------------------
Lahm------Cannavaro--------Puyol-----Ashley Cole-
-----------------------------------------------------------
--Robinho----------Lampard----------------Reyes-----
----------------------Raul--------------------------------
---------------Henry-------------Tevez------------------

co Wy na to??
na rez:
Cech,Terry,Miguel,Gerrard,Ronaldinho,Messi,Mascherano
sir_ryszard
QUOTE(amadeus91 @ 21 10 2006, 23:14) *

a mój skład przedstawia się tak:
------------------------Casillas--------------------------
Lahm------Cannavaro--------Puyol-----Ashley Cole-
-----------------------------------------------------------
--Robinho----------Lampard----------------Reyes-----
----------------------Raul--------------------------------
---------------Henry-------------Tevez------------------

co Wy na to??
na rez:
Cech,Terry,Miguel,Gerrard,Ronaldinho,Messi,Mascherano

Skoro domagasz się opinii na temat swojego składu marzeń, już solę:

Casillas byłby dobrym bramkarzem, gdyby nie defensywy z którymi gra. Narażają go na zbyt wiele. Jego praca jest bardzo natężona. Nie zawsze udaje się naprawiać błędy kolegów, przez co puszcza się wiele goli. Tak jest z Casillasem. Bloki obronne w Hiszpanii i Realu Madrid nie są najwyższych lotów (chociaż w tym sezonie sytuacja klubowa może ulec zmianie. Do tego myśl szkoleniowa Fabio Capello i Iker nie musi ciągle się irytować). To tylko gdybanie. ninja.gif
Lahm to świetny piłkarz, cały czas szarpie do przodu, jakby grał na pozycji pełnoprawnego skrzydłowego. To się chwali ale... cały czas doskwierają mu dwa lima pod oczami i ogólnie nie przepadam za ludkiem, więc u mnie nie ma czego szukać. Fabio Cannavaro to na dzień dzisiejszy chyba najlepszy obrońca na świecie. Jeżeli nie na chwilę obecną to z pewnością był w turnieju pt. Weltmeisterschaft 06'. Według mnie nagroda za najlepszego piłkarza świata powinna trafić w jego ręce. Puyol to niestety ostatnimi czasy p i p k a. Tam gdzie stoi robi się jedna wielka dziura. Nie wraca na czas, źle się ustawia na boisku, przegrywa pojedynki jeden na jeden. Forma niszowa - tak to nazwę. Ashley Cole to obecnie 'krateczka'. Raz lepiej, raz gorzej. Robinho miesza, miesza i nawet coś z tego wychodzi. Jest pozytywnie i do przodu. Z środkowym pomocnikiem reprezentacji Anglii dzieje się coś niedobrego. Zawsze dużo strzela. Swego czasu nosił worek bramek, aktualnie ich brakuje. Jose Antonio Reyes tak bardzo pragnął grać dla Realu Madrid i w końcu gra. Myślę że Hiszpania to kraj stworzony dla niego. Jego predyspozycje powinny być bardziej spełnione niż na Wyspach Brytyjskich. Herny to geniusz. Nie mam zamiaru pisać nic więcej o tym piłkarzu. Carlos Tevez to silny człek. Mocno trzyma się ziemii, nie pozwala się przewrócić, świetny balans ciałem, nienaganna technika. Twardy do bólu. WHU to perspektywiczna przystań. Raul to ikona. Wg. mnie cały czas trzyma 'fason'. Piłkarz który jeszcze nie przeminął i jest skory do pokazania niebanalnych umiejętności. Na ławce rezenrowych zastanawiam się nad Ronaldinho. Ogółem rzecz biorąc nadałby się tylko zależy gdzie. Na Wyspach przykładowo za wiele by nie istniał. Spotkania z Chelsea London utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Najlepszy futbol na świecie nie jest dla każdego technika. cool.gif Nie widzę sensu, aby którykolwiek menadżer w Anglii starał się o gwiazdora Brazylii\Blaugrany. Ogólnie rzecz ujmując: coś byś tym składem zdziałał. Czy z sukcesami? Tego nie wiem. Tutaj musiałaby wyjść ręka trenerska (Twoja?)/ XD
Linek
Van Der Sar

Terry
Cannavaro
Roberto Carlos
Stam

Davids
Zidane
Ronaldinho
Zanetti

Ronaldo (wiadomo, że nie aktualny tongue.gif)
Henry

Rezerwa:

Kuszczak

Puyol
Cambell
Thuram
Zambrotta

Rosicky
Smolarek

Kluivert
Romario
Jeleń
Ibrahimovic

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.