Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Spyro
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
Mikes
Seria Spyro. Jedna z najbliższch mi gier na PSX'a, naprawdę bohater i świat tam stworzony był(jest) cudny. Dwójeczka też była dobra, ale moim zdaniem nieco gorsza od jedynki, w trójkę nie grałem więc nie wiem. Części na PS2 zdecydowanie już tak nie robiły, może ta nowo zapowiedziana, New begininng (czy to aluzja do poprzedników na PS2?) przywróci serii zasłużoną chwałę. Teraz zastanawiam się czy nie kupić sobie jedynki, czy to, co kedyś wydawało mi się śliczne w dobie Jaka III okaże się po prostu brzydsze i znacznie mniej unsure.gif grywalne. Jak sądzicie?
_One_
Jedynkę warto zakupic, jest to bardzo ciekawa gra, jednak całej nieprzeszedłem, tak samo 3, jednak najbardziej do gustu przypadła mi częśc 2, ta częśc wymiata na całej lini przeszedłem ją (to prawda ! ) 17 razy, ciągle się przy niej dobrze bawię, ale niestety kolezanka porzyczyła ją ode mnie, a jej nie ma confused.gif
Na ps2 nie grałem w zadną częśc, ale wszyscy i wszystko mówi że jest beznadziejna confused.gif
gralem jeszcze w spyro season of ice na gba, ale gra jest nudna jak flaki z olejem, a i sterowanie nie jest typowe dla serii, wiec to mnie od niej odepchnęło...
Spyro to super zaj**isty pomysł na grę, szkoda że na ps2 to zj3bali confused.gif confused.gif confused.gif
Albert Wesker
gierka jest super ale gdzie jej do Mario64 czy Banjo-Kazooie...
Dragoov
Tak Seria Spyro była niezła ale gdy nastało Ps2 już tak fajnie nie jest confused.gif Ja grałem w 3 i można powiedzieć to samo o "jedynce". U mnie ta część zaliczyła "dychę" smile.gif
kotlet_schabowy
QUOTE(Albert Wesker @ 24 04 2006, 08:17) *

gierka jest super ale gdzie jej do Mario64 czy Banjo-Kazooie...

Coz, Spyro jest tylko na PSX'a, na ktorym nie ma wymienionych przez Ciebie gier, zreszta nie widze celu porownywania, jezeli to i tak fajna gra.
Spyro The Dragon to platformowka, do ktorej jakos nie bylem przekonany po zagraniu w demo, w sumie informacje o nadejsciu drugiej czesci byly dla mnie obojetne. Jednak "jakos wyszlo", byc moze po recenzji w Neo Plus, ze "skusilem sie" na Spyro The Dragon 2 (na gwiazdke 1999 dostalem). Gra okazala sie dla mnie swietna ! Super grafika, dzue przestrzenie, fajna muzyczka i bohaterowie, jednak przede wszystkim podstawowa zmiana w stosunku do czesci pierwszej tej serii : "system" zadan od postaci spotkanych na planszy, zroznicowanie tych zadan, mini gierki. Gre "zaliczylem" na sto procent, co bylo dosyc trudne. Szkoda, ze juz mi nie dziala, a nie bardzo mam skad ja zdobyc.
"Trojka" tez jest ok, w sumie podobna do drugiej czesci, fajna nowoscia jest kilka poziomow (jeden na kazdy "swiat"), na ktorych gra sie innymi niz Spyro postaciami. Jednak mialem wersje z jakims bugiem i nie dalo sie jej dokonczyc. Co do piewszej czesci : "przeszedlem" ja najpozniej z trzech wydanych na Playstation (skonczylem cala za jednym podejsciem, poniewaz nie mialem miejsca na karcie pamieci smile.gif) i choc jest fajna gierka, to jednak nieco monotonna,w sumie kazdy level (poza "latanymi" i walkami z bossami) to odnajdywanie smokow i zbieranie krysztalow.
Ogolnie : seria Spyro jest fajna, ma mily klimat i ogolnie dobrze ja wspominam, szczegolnie czesc druga. Z jednej strony opinie o czesciach na Playstation 2 nie sa zbyt pozytywne, a z drugiej chetnie bym w nie pogral, bo to tak naprawde bardzo podobny gameplay. Dobrze, gdyby najnowsza czesc okazala sie chociaz "na osiem". W Spyro na GBA nie gralem.
ejcu
Jednak mialem wersje z jakims bugiem i nie dalo sie jej dokonczyc.
Trza było nie kupować na bazarze u Ruskich wink.gif
Spyro 3 było zabezpieczone przed spiraceniem. Mianowicie pod koniec gra się kaszaniła, światy się mieszały; jednym słowem nie dało się grać...
babciahania
QUOTE(ejcu @ 27 04 2006, 16:33) *

Jednak mialem wersje z jakims bugiem i nie dalo sie jej dokonczyc.
Trza było nie kupować na bazarze u Ruskich wink.gif
Spyro 3 było zabezpieczone przed spiraceniem. Mianowicie pod koniec gra się kaszaniła, światy się mieszały; jednym słowem nie dało się grać...

cool.gif
to teraz wiem dlaczego..

dzięki za info

jak byłem młodsszy to poprostu uwielbiałem grać w smoczka.
I, II, III - wspaniały czas przy nich spędziłem (troch się wkurzałem nad III laugh.gif )
krln
"spajro" to nie tylko najlepsza platformowka w historii , posiada jeden z najlepszych ostekow jakie wyszly ("dzwoneczki" Copelanda kopia do dzis ) , najlepsza czesc? jedynka za klimat , smocze krainy i swobode ( w kolejnych czesciach wszystko wydawalo sie takie zbite , brakowalo przestrzeni zyciowej i ganiania owieczek ) . najgorsza czesc? zdecydowanie wszystkie na gba a ze stacjonarnych to trojka i hero's tale - pozostali bohaterowie wrzuceni sa na sile i tylko psuja klime (imo of coze) ,

a co do przechodzenia spajro na maxa to 3 i 4 czesc sa zburaczone i bez oryginala nie da sie przejsc , to tak jakby ktos chcial sprobowac

z mini gierek najbardziej rzadzil "spyro hawk pro skater" z trojki przy ktorej tez zatrzymalem sie najdluzej

mam nadzieje ze najnowszy zapowiadany spyro bedzie przynajmniej zblizony do jedynki i nie dodadza glupich udziwnien jak chocby koncowe etapy w hero's tale i laboratoria , roboty itp , chce znow zwiedzac smocze krainy i ganiac za owcami happy.gif

pozdro dla fanow smoka ninja.gif
Rince
Grałem w 1 i 3 (gupie zabezpieczenia) na szaraku i te gry miały niesamowity klimat. Jakoś niedawno skusiłem sie na Hero's Tail i po kilku godzinach gry stwierdziłem że dalej nie ma sensu, absolutny brak starego klimatu, dziwni bohaterowie... Ale cóz, nadzieja w nowym spajro, może znów dane mi będzie ganiać za złodziejem jajek przez pół godziny biggrin.gif
Pabelek
Ja grałem w 2 i 3 i musze powiedzieć, że gra mnie wciągneła jak nie wiem co (sam się zdziwiłem) w hero's tail grałem troche ale już nie gram poprostu to nie to. Czasem jak ma czas na granie na Ps one to zapuszczam spyro 2 (moja ulubiona część, w jedynke nie grałem) lub 3 i nadal dobrze się bawie, to jest ponad czasowa gra tak jak CTR biggrin.gif
Oskae
W spyro grałem we wszystkie częsci teraz ostatnio w "year of dragon" ale nie ma tego klimatu. To była gra którą przeszedłem całą bez karty pamięci na PSX. Wtedy poprostu jeszcze jako dzeciak ta gra strasznie mi się podobała miała w sobie tą moc.
rygar
Spyro to jedna z najlepszych platformówek w które grałem na PSX'a. Spyro 1 2 3 były najlepsze ale potem sały się dużo gorsze na PS2 wink.gif
ghost.
1,2 i 3 na szaraczku pękły w 100%, z jedynką zaczynałem swoją przygodę z PSX'em - eh, stare czasy...
Uzny
Skonczylem ino 3ke na emu (chyba na 117%, albo to bylo 127? w kazdym badz razie max wsio), zabawa byla przednia smile.gif

ps. na padzie rzecz jasna.
jay jay
ja po godzinie grania w to scierwo miałem zawroty głowy. Kamera tak zapi**dala ,że ciezko jest skojarzyć o co chodzi .I jeszcze te pastelowe kolory <rzyga> .Jedna z nielicznych gierek gdzie zapadam na tzw. chorobe gracza .
Sokolov
Ty chyba nie znasz się na dobrych grach! Spyro to jedyna w swoim rodzaju gra! Ścierwo? Jak ty wogóle możesz tak mówić? Gra jest genialna i to chyba ty tu jesteś jakiś inny (bez obrazy smile.gif ). Ja przeszedłem wszystkie części Spyro na PSXa i nigdy mi się nie chciało, jak ty to ujołeś, rzygać. Radzę Ci zasięść jeszcze raz przed konsolą, zapuścić Spyro i dokładnie się przyjrzeć tej wspaniałej gierce. Nie w każdej grze musi się lać cysterna krwi i walać się setki trupów które zabiłeś wielkim mieczem! Czasami lepiej zasiąść przed takim Spyro i zrelaksować się!
jay jay
spoko Sokoov . Scierwo tylko przez to ,że nie miałem mozliwości (pomimo najszczerszych chęci )dobrnięcia dalej nie mówiąc już o ukończeniu .Lubie radosne gierki ale zawartośc cukru w cukrze w tym przypadku jest odrobine za duża .
Poza tym ja i tak preferowałem Crasha spośrod platformówek cool.gif
Sokolov
A czemu nie miałeś możliwości dobrnięcia do końca? Może rzeczywiście w grze jest za dużo "cukru". Grałem w Spyro kiedy miałem chyba 7-8 lat więc nie wiem jak teraz bym zareagował na tę grę biggrin.gif . Ale Crash i tak był lepszy tongue.gif
Olsen
Spyro the Dragon 1 było najlepszą cześcią
sentinel
pierwsze wrażenia z The Legend of Spyro: A New Beginning
Sylvan Wielki
Po 1szej czesci seria sie wypalila huh.gif
Adamgermany
Najlepsza była 1 częśc. Kolejne nie miały już tej magi
Chicken
QUOTE(Adamgermany @ 25 10 2006, 11:03) *

Najlepsza była 1 częśc. Kolejne nie miały już tej magi

QUOTE(Sylvan Wielki @ 24 10 2006, 20:06) *

Po 1szej czesci seria sie wypalila huh.gif

Co to za wypowiedzi?? Może sypnęlibyście jakimiś konkretami, a nie tylko ogólnikami walicie!! Wiecei co grozi za jednoliniowce?? NIe?? To czynijcie sobie regulamin. Jeszcze raz takie cos zobaczę to... Skończyło się.

Jeżeli nie masz nic konkretnego do powiedzewnia to lepiej siedź cicho.
Przez was offtopa zalizyłem.
wi3wiorqa
Grałam w 1, 2 i 3 ale jak dla mnie to 2 rzadzi, troche wiecej opcji niz w 1, akurat tak idealnie, w 3 troche pomieszali. W dwojce rzadzi Summer Forest. Pamietam jak męczyłam sie ze zdobyciem stamtąd jednego ore co był za tymi głupimi drzwiami. Mordowałam to chyba przez tydzień aż w końcu oświeciło mnie że trzeba przeskoczyc z okna na okno. Zdolna bestia jestem laugh.gif podobaja mi sie bardzo te mini gierki w 2. Spyro 2 rulezzz excl.gif
Michu2
1 częśc Spyro utkwiła mi w pamięci na dobre. Częsci 2 i 3 też są bardzo dobre. Nie grałem jeszcze w żadną odsłonę Spyro na PS2 ale niedługo to nadrobie.

A to link do trailera mojego autorstwa który traktuje o najnowszej odsłonie tej wspaniałej platformówki.
http://www.youtube.com/watch?v=W228N646KAw
il capitano
Spyro, Gateway The Glimmer oraz Year of The Dragon - każda z tych psxowych części była wykonana perfecto. Trafiając w mój gust zbieractwa i wyciskania na 1000% danej gry. Kocham to i znowu odpaliłem serię na poczciwym szaraku - zaczynając chronologicznie całą zabawę.

Wersje na PS2 czy iXa były niewypałami - jedynie poziom trzyma Enter The DragonFly, reszta jakaś bez wyrazu choć A Hero's Tail nie jest zły. Twelve Tales słabiutkie i schematyczne, szkoda.

W sercu pozostaną wersję z psxa. I ta niesamowita klimatyczna muzyka gościa z The Police.
PIOTREKN64
nie chce zakładać nowego tematu więc się zapytam tutaj mam zebrane wszystkie diamenty, jajka, smoki i po zabiciu ostatniego bosa nie chce mi się otworzyć ostatnia głowa smoka do ostatniego poziomu i nie wiem co mam zrobić
_One_
odpowiem ci pytaniem na pytanie, a umiesz ty czytac? bo jakbys się w dziale rozejrzał to dostrzegłbyś że temat służący do zadawania pytań o pomoc w grach platformowych już istnieje !!!
http://www.psxextreme.info/Pomoc-w-Platformwkach-t49195.html
najpierw się rozejrzyj, potem pytaj, ale cieszy mnie to że myślałeś trochę i nie założyłeś nowego tematu
kotlet_schabowy
Z punktu widzenia czasu i skończonych kilku "nowoczesnych" platformówek (Ratchet and Clank 1, 2, 3, JAK 2) stwierdzam, że Spyro 2 miał chyba najlepszy klimat z nich wszystkich. Na pewno w moim wrażeniu ma sporo udziału sentyment (już 7 albo 8 lat mija od czasu zagrania w nią pierwszy raz). Klimat "masterowania" gry jest mocny, poziomy są naprawdę rozległe, a muzyka to majstersztyk. Chyba tylko wspomnienia związane z Ratchetem 1 i kończeniem go na sto procent mogę porównać do Spyro 2 (w końcu ci sami twórcy). Widać było naleciałości z przeszłości (system skill pointów, zadania od postaci, backtracking, nowe umiejętności), ale jakby na mniejszą skalę, z mniejszym "przytupem". W R&C właściwie nie istniały większe trudności. Szło się po sznurku, wszystkie zadania zaliczało się prawie od razu, bez patrzenia na ich listę w sumie. Cóż, może Jak and Daxter, o którego poproszę pod choinkę, zarządzi miłym klimatem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.