QUOTE(Albert Wesker @ 24 04 2006, 08:17)

gierka jest super ale gdzie jej do Mario64 czy Banjo-Kazooie...
Coz, Spyro jest tylko na PSX'a, na ktorym nie ma wymienionych przez Ciebie gier, zreszta nie widze celu porownywania, jezeli to i tak fajna gra.
Spyro The Dragon to platformowka, do ktorej jakos nie bylem przekonany po zagraniu w demo, w sumie informacje o nadejsciu drugiej czesci byly dla mnie obojetne. Jednak "jakos wyszlo", byc moze po recenzji w Neo Plus, ze "skusilem sie" na Spyro The Dragon 2 (na gwiazdke 1999 dostalem). Gra okazala sie dla mnie swietna ! Super grafika, dzue przestrzenie, fajna muzyczka i bohaterowie, jednak przede wszystkim podstawowa zmiana w stosunku do czesci pierwszej tej serii : "system" zadan od postaci spotkanych na planszy, zroznicowanie tych zadan, mini gierki. Gre "zaliczylem" na sto procent, co bylo dosyc trudne. Szkoda, ze juz mi nie dziala, a nie bardzo mam skad ja zdobyc.
"Trojka" tez jest ok, w sumie podobna do drugiej czesci, fajna nowoscia jest kilka poziomow (jeden na kazdy "swiat"), na ktorych gra sie innymi niz Spyro postaciami. Jednak mialem wersje z jakims bugiem i nie dalo sie jej dokonczyc. Co do piewszej czesci : "przeszedlem" ja najpozniej z trzech wydanych na Playstation (skonczylem cala za jednym podejsciem, poniewaz nie mialem miejsca na karcie pamieci

) i choc jest fajna gierka, to jednak nieco monotonna,w sumie kazdy level (poza "latanymi" i walkami z bossami) to odnajdywanie smokow i zbieranie krysztalow.
Ogolnie : seria Spyro jest fajna, ma mily klimat i ogolnie dobrze ja wspominam, szczegolnie czesc druga. Z jednej strony opinie o czesciach na Playstation 2 nie sa zbyt pozytywne, a z drugiej chetnie bym w nie pogral, bo to tak naprawde bardzo podobny gameplay. Dobrze, gdyby najnowsza czesc okazala sie chociaz "na osiem". W Spyro na GBA nie gralem.